Gå til innhold

wonki

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wonki

  1. Da skal d90 inn på reperasjon og ikke sikkert jeg får det på garantien, men uansett vurderer jeg nå og kjøpe nytt og ha dette som reserve for jeg ser jo nå at det er litt krise når uhellet først er ute.

    så hva skal jeg da gå for. d300 eller d700. jeg har ikke så store hender så uansett blir disse tyngre enn d90, men jeg syns selv jeg kan gå opp et hakk eller to når jeg først "må".

    vil gjerne høre litt erfaringer her:)

  2. vurderer dette i tillegg til 35 og 50mm fast objektiver som jeg er veldig glad i. har også 18-105 5.6 som fulgte med men aldri vært særlig glad i denne. tar mest bilder av personer,barn, grupper osv både inne i studio og ute.

    lest mye om den og i den prisklassen virker det som et godt valg. jeg savner altså et godt zoom objektiv som passer til deg jeg liker altså mennesker.

    ingen butikker i nærheten som har den inne så får ikke prøvd den....derfor jeg spørr litt:)

  3. ja her var det nok av meninger ja og det er jo bra :) jeg tar makro & portrettbilder primært og går nok litt frem og tilbake nå på hva som er bra objektiv i forhold til portrett /gruppefoto o.l. har 50 og 35mm, og 18-105mm som fulgte med og som nesten aldri er i bruk.

    og når jeg leser svarene deres er vel svaret mitt at tja...behovet er der kanskje ikke enda, men lysten er der jo he he.

    men tar gjerne imot noen objektivråd. har et makro 105mmsigma som jeg er veldig fornøyd med også

  4. jo jeg føler vel egentlig at den gjør en god jobb:) men innimellom har jeg liten plass og da føler jeg at jeg ikke kommer langt nok bak for å få alt skarpt....men jeg liker den veldig godt. også derfor jeg er usikker på innkjøp av et objektiv til, men ser at når jeg tar 50mm med ut på tur ja da angrer jeg for den blir for trang. så kanskje jeg skulle beholde 50mm som portrett og ha 35 mm som"ut på tur" objektiv.

    har også 18-105 men veldig glad i de fastobjektivene:)

     

    og de gangene jeg tar helportrett / små gruppebilder så føler jeg også at50mm blir for trang...

  5. jeg har nikon d90 med blant annet 50mm 1.8. veldig glad i det objektivet pga lysterkt og tar fine bilder, men jeg syns d er for trangt....og har jo nå skjønt at en 50mm på mitt kamera ikke er 50mm men kanskje nærmere 80?

    iallefall så ønsker jeg et fastobjektiv som da er litt "bredere". bruker 50mm mye til protrett og mennesker men føler jeg må rygge og rygge... vil en 30mm kanksje fungere bedre?

    har forstått at mange bruker 85mm som portrett objektiv, men på mitt kamera vil jeg vel da bare måtte rygge enda mere:)

  6. har tittet litt på denne og jeg trenger bare litt ekstra lys i kjelleren når jeg tar portrett og noe som jeg også kan ta med meg hjem til andre når jeg tar bilder. er ganske fersk så usikker på om jeg burde ha fastlys / blitz eller kanskje begge deler:) har sb 800 som jeg bruker også, men merker at jeg ønsker mere lys.

    takker for råd og hjelp

     

    http://www.fotopianetthandel.no/komplett-studiokit-til-hjemmebruk-3x120ws-inkl-radiosender-for-tradlos-utlosning-p-109-c-329.aspx

×
×
  • Opprett ny...