Gå til innhold

VikingMyte

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av VikingMyte

  1. Det er jo også et åpent spørsmål hva som vil skje hvis du får lyst til å spille de spillene med mest drakonisk DRM om 10-20 år. Det er uhyre tvilsomt at DRM-serverne fortsatt vil være i drift da, og så vidt jeg har lagt merke til er det veldig skjeldent at DRM fjernes når spillet begynner å bli gammelt. De eneste eksemplene jeg kommer på det er at Egosoft bruker å fjerne DRM på X3-spillene i de senere patchene, også mener jeg å huske at CD-sjekken ble fjernet fra Unreal etter noen år også. Hadde f.eks. Ubisoft forpliktet seg til at DRM-en ble fjernet etter et par år så kan det faktisk tenkes at jeg ville kjøpt et spill fra dem, siden jeg vet at utysket vil bli fjernet.

    Ingen av spillene som har obligatorisk server-sjekk har blitt så gamle at DRM-en bær fjernes. Jeg anser det som en selvfølge at det kommer til å skje. Å spekulere i at dette ikke skjer fordi CD-beskyttelse ikke har blitt fjernet blir dumt og useriøst. CD-beskyttelse er noe helt annet, og er ment for å beskytte mot helt andre former for piratkopiering.

  2. Steam er et helt fungerende system etter min mening. Jeg har kjøpt mange spill på Steam. At jeg ikke eier det fysisk kan jeg leve med. Du skal være jævla sær om du krever at du skal ha den stående fysisk i hylla, og hvis du er så sær kan du godt punge ut ekstra for enda en kopi av spillet. Særinger ødelegger for andre.

     

    Faktum er at spillbransjen til PC allerede har begynt å dø. Mange interessante spill har aldri fått sjansen til å komme ut fordi de ikke har nok penger. Allikevel greier dere å skape en illusjon om at dere er ofrene. Det gjør meg kvalm.

     

    Hvis du ikke har noe problem med litt eldre spill kan du sjekke ut Good Old Games (GOG.com). Ingen av spillene der har DRM.

     

    Hvorfor skulle de ha det? De ble cracket for årevis siden. De er eldgamle. Du kan ikke sammenligne dem med de spillene som utgis i dag. Det blir bare latterlig. Når artikkelforfatter drar fram dette som eksempel viser det hvor lite reflektert han faktisk er. Good Old Games går rundt fordi disse spillene ellers ikke ville innbrunget et øre i inntekt til utvikleren. Nå får de kanskje noen kroner. Og for guds skyld, spillene koster like mye som en burger på McDonalds. Du kan ikke selge nye spill til denne prisen.

     

    Piratkopiering har ikke tatt ett øre fra spillutviklere, faktisk, så har de tjent penger på piratkopiering. I 99% av nedlastnings tilfeller ville ikke brukeren ha betalt for spillet uansett, forskjellen ville bare vært at brukeren hadde vært ute å hengt på

    gategjørnet isteden. Er det virkelig så vondt å se andre mennesker ha glede, betalt eller ikke?

     

    Det er vel derfor spillutviklerne har gått konkurs i hopetall de siste åra? Du har ingen statistikk, ikke noe grunnlag, for denne sinnsyke påstanden om at utviklerne ikke taper penger på at folk stjeler produktet deres. Du bør kanskje holde kjeft.

     

    Vi har sett dette i musikk bransjen også, Radiohead ga en plate får "egen pris" hvor brukerne selv bestemte pris. Gikk de konkurs? Nei, ikke i det hele tatt.

     

    Radiohead har en formue fra før, og de har en solid fanbase. Dette var et PR-triks. Det funker ikke i lengden hvis alle band skal gjøre det. Du kan jo skjønne at hvis denne metoden faktisk hadde fungert like bra som tradisjonelle løsninger, som du insinuerer, så ville alle band gjort det. Men det gjør de ikke. Når du lager musikk gjør du en jobb. Du skal bli betalt for en jobb, ikke få donasjoner for den.

     

    Og sist føler jeg at jeg må kommentere de som mener at Ubisoft's kopibeskyttelse har ført til at de har tapt penger; den ble første gang brukt da Assassin's Creed kom ut. Dette er et storspill. Når de greide å utsette piratkopien noen dager tvang de mange gamere til å dra og kjøpe det. Om den funker i framtiden for spill som Settlers 7 betyr ingenting, disse spillene selger kun en brøkdel av det Assassin's Creed gjør.

  3. Demokrati? Jeg vil da ikke ha noe demokrati. De sterkestes rett er bedre. Hvor din makt bestemmes av din styrke. De som vet best om hva som er bra for MMOet er naturlig nok også de sterkeste spillerne. Hvorfor ikke skape et system hvor du får større makt over spillets fremtid etter hvor mektig du er i spillet? Det er jo veldig motiverende å bli sterk da.

  4. Vet ikke så veldig mye om gems selv, men jeg vet at du kan kjøpe gems i Shattrath City. Bare spør vakten om hvor gem vendor er.

     

    Noen ting du finner er dårligere enn andre. Noen ting finner du med 20 spirit, noen med 40. Akkurat som det finner du også ting med 40 spirit og ting med 3 sockets. En socketed items har ofte andre stats også. F.eks hadde jeg en 24 int hatt, så fikk jeg en 3 socketed hatt med 14 int. Jeg puttet tre gems i den. Hver av dem ga 6 int. Altså:

     

    14

    +6

    +6

    +6

    =

    32

  5. haha, dette var morsomt :p

     

    har en historie jeg au!

     

    "hadde vert i CoT, just gjort Durnhold keep i heroic mode /FLEX

    så labber jeg henn til gadgetstan(sikkert feil stavet) å spør en lvl 49 mage om han kan være så snill å lage en portal til orgrimmar til meg.

     

    <magen> 1g.

    <jeg> ye sure, ill invite you.

     

    Magen begynner å lage portal, etter jeg hadde tradet han den sykt verdifulle pengen.

    så leavet han gruppen å tar teleport til UC!

     

    fikk /w av han rett etterpå

     

    <mage> i am veri sory, i did not ment it on purpose

    <jeg> You my friend, is a very retarded person;)

    <magen> OMG, I SAD I DIDT NOT DO IT ON PURPOSE.

    <jeg> not my fault ur a tard =)

     

    må ærlig innrømme å si at jeg var ganske irritert over at noen faktiskt han gjøre noe sånt. :p

     

    haha! :p

    7910675[/snapback]

    Du vet vel åpenbart ikke hvor lett det kan være å gjøre den feilen, ikke sant? Nesten skjedd med meg mange ganger.

     

    Men jeg syntes da å ta en gull betalt er helt teit da men :p

  6. Jeg har 400 kbit ut og har hatt 5 folk på serveren med 30-40 ping. De bor visstnok i samme kommune men allikevel  :ermm:
    Uansett, det kan ikke sammenlignes med ferdig oppsatte servere. Serverscripts, configs, hitbox, alt mulig piss om jeg ikke vet noe om, det er konfigurert til det beste.

    7900791[/snapback]

    Jeg har da fikset rate og sånn etter alle kunstens regler men nå leter jeg bare etter scripts. Men jeg er enig i at å leie server er som oftest bedre fordi det tar tid å fikse serveren med riktige settings og slikt. Tviler på at så særlig mange andre enn folk som meg syntes det er spennende :p

  7. Rogue

     

    + Grei DPS

    + Sap

    + Stealth

     

    - Avhenger mye av cooldown for å få bort aggro.

    - Drar mye aggro.

    - Ikke like mye DPS som andre DPS klasser.

    7898992[/snapback]

    Feil. Feint har 10sec cooldown, og det er langt fra nødvendig å bruke den hvert tiende sekund.

     

    Rogues drar ikke mye agro om de kan å spille. En god rogue skal ligge på toppen av damagemeteret uten å ha tatt agro en eneste gang.

     

    Det er dessverre sant at rogues ikke er #1 damage dealer. Det skal vi egentlig være, fordi alle klasser bortsett fra oss har andre oppgaver. Sap er tilnærmet ubrukelig sammenlignet med annen CC: Hunters har traps som er mye mer stabil CC etter at de kan bruke de i combat. Seduce/Sheep er enda bedre.

    7899225[/snapback]

    Jaja, som sagt, ikke vært med mange rogues i gruppe. De gangene jeg har vært det har de bare kjørt fullt DPS og tatt masse aggro. Flaks vi kunne rezze dem.

  8. Priest: Fine healere. Lar dem gå inn i gruppa lett :=)

     

    Druid: De kan være tank og healer - og de er skikkelig gode på det også.

     

    Hunter: De kan off-tanke, gjøre ganske fin DPS, og har et pet. Dessverre er svært mange dårlige. 6/10 ganger jeg har med en hunter i gruppa er de dårlige og 2/10 tilfører egentlig ingenting til gruppa unntatt litt damage.

     

    Rogue: De kan gjøre DPS, sappe osv men jeg syntes de avhenger mye av cooldowns for å slippe aggro. Jeg har ikke vært mye i 5-man med rogues men de gangene jeg har hatt dem med har de ikke vært like verdifulle som de andre. Topper ikke damage heller.

     

    Mage: De kan DPSe, sheepe, conjure ++ De kan tilogmed tanke :=) De er greie å ha. Førstevalget som DPS.

     

    Warrior: Tank og kan DPSe. De er greie å ha.

     

    Shaman: Aldri hatt med en.

     

    Paladin: Healer greit og beskytter godt.

     

    Det er egentlig rogues VS hunter:

     

    Hunter

     

    + DPS

    + Pet

    + Feign death (Hvis de kan bruke det)

    + Traps

     

    - MANGE av dem er dårlige

    - Med hjelp av pet er det ikke sjelden at de klarer å pulle altfor mange og wipe gruppa. Skjer ikke med gode huntere.

     

    Rogue

     

    + Grei DPS

    + Sap

    + Stealth

     

    - Avhenger mye av cooldown for å få bort aggro.

    - Drar mye aggro.

    - Ikke like mye DPS som andre DPS klasser.

     

    Hvis du kjenner hunteren og vet at han kan spille er det ikke noe i veien for å ha dem med, men hvis det er en du ikke kjenner er rogues bedre å ha.

  9. Er du overhode en programerer? Vet du hva en variabel er? Vet du hva en array er? Vet du hva forskjellen er på å poste til en database kontra til skjerm?

     

    Jeg så den andre tråden din også hvor du spurte om noe spill utviklings software. Det er en HEL del slike tråder og alle starter med "lysten" til å lage ett spill.

     

    Og desverre ender nesten ALLE slike tråder med at realiteten blir åpenbart og man mister motet.

     

    Hvis du vil lære å programere så er det FLOTT! Ikke noe er bedre og bransjen skriker etter gode utviklere. Men mitt råd til deg er å sette ambisjonene til noe du kan faktisk lykkes i og føle deg stolt over å ha lykkes. Å kode ett online tekstbaser spill for en som ALDRI har programert før tør jeg nesten sammenligne med at jeg skal snekre ett hus fra scratch. Ikke umulig, men det ville være en veldig lang, smertefull og frustrerende prosess og huset jeg hadde sett for meg i hode ville nok ikke lignet det som ble ferdig.

     

    Om du vil leke deg litt og øve og få ett innblikk i programering og slikt så se på HTML, CSS og java script. Se på Flash og ActionsScript. Det finnes tusenvis av tutorials der ute. Når du har laget litt enkle ting der og fått en del begreper på plass innen programering, så "move on" til større og tyngre programmer.

     

    Du vil bli litt skuffet når du innser hvor komplisert og stort det du vil lage er. Pluss...programering er en del. Hva gjør ett spill morsomt? engasjernede? Hva er balansert gameplay, hvor lenge skal det vare, hva er storyen, hvem er karakterene..osv osv.

     

    Baby steps!! For å bare sjekke at jeg ikke er helt bak mål her, men hvor gammel er du?

     

    AKIRA

    7878770[/snapback]

    Det fins mange program nå til dags da det bare er å fylle inn historien og slikt da :thumbup: Dessverre vet jeg ikke om noen.

  10. Når du skriver questlogs over hva du skal gjøre den og den dagen.

     

     

    A la denne:

     

    http://www.sjurvaage.com/div/Questlog.txt

     

     

    Samt når du drømmer om spillet og våkner opp er deppa fordi du bare drømte at du levla de siste 400.000 xp til 67 og ikke gjorde det virkelig.

     

    Evt. når du er klar over at spillet har blitt en virkelighetsflukt og at du ikke bryr deg noe om det, for hallo.

    WoW pwnz real life.

    7861819[/snapback]

    Akkurat det som skjedde med meg :!: Ble skikkelig sur da :p
  11. han kan ha flere chars? med bra gear...

     

    du vet ikke at det er en ameriansk server...

    han brukte bare amerika engelsk dialekt... noe vi og

    mange andre i europa gjør...

    7799071[/snapback]

    Han er åpenbart ikke kinesisk. Han snakker engelsk og Cameron er så langt jeg vet ikke et normalt navn i Europa. Det eneste stedet jeg kunne tenkt meg at han var fra her i Europe var i England men du ser jo at det er bra vær der han bor og det er aldri bra vær i England vet du :tease:

  12. Nei ikke når han er 40 år og du er 18. Blir vel litt ekkelt. sånn eldre mann liker barn opplegg vettu?

    7797157[/snapback]

    Gammel mann - Barn? Hvis det er pedofili du sikter til så bør du vite at pedofiler ikke liker 18-åringer. Og at en gammel mann som liker unge folk bruker WoW til å skaffe seg dem er rimelig dumt. For det første tar det mye lenger tid å skaffe seg dem i WoW og for det andre så er de vanskeligere å finne enn i chatterom. Så derfor tror jeg ikke du skal være redd for gamle menn som kommer og tar deg når du snakker med folk på WoW :)

     

    Smeagoldfish:

    Filmen virker faktisk som en jævla bullshit-propaganda.

     

    1)

     

    Han spiller 16 timer hver dag men går med UBRS-gear?

     

    2)

     

    Han har "venner" online som han spiller med fra hele verden på en amerikansk server?

     

    3)

     

    Han banner? Er vel neppe bare de som spiller wow som banner ( enda ett forsøk på å blåse det opp )

     

    4)

     

    Hvorfor slår han i bordet mens han chaser en horde på slutten der?

    Helt riktig.
  13. før du skriver noe som helst så ha litt peil på ting da! Avhengighet er farlig. Wow avhengighet er skikklig farlig. Jeg har en bror som har vært avhengig. Verden for de som spiller sånn stopper opp. Men verden stopper virkerlig ikke opp. Man må fremdeles skaffe seg jobb. Penger, dame, venner. Men hvordan skal man få tid til sånt når man spiller hele døgnet? Latterlig å høre at man selv skal bestemme hva man skal gjøre med tiden sin her på jorden. DET KAN MAN IKKE! Man må ha jobb for å få penger. Penger for å få et sted å bo osv osv. Så lenge en ikke bor hos mamma da, men det er jo latterlig når man er 30 år liksom.

     

    Bra eksempel med 2 minutter. Har du regna på hvor mye tid som blir med til wow spilling eller?

     

    Skal jeg regne for deg: la oss si 12 timer hver dag! Han på filmen spilte i 16.

     

    12 * 7 = 84 timer i uka

    84 * 4 = 336 timer i måneden.

    336 * 12 = 4032 timer i året.

     

    Altså 4032 / 24 timer i døgnet = 168 døgn med bare spilling!

     

    Året har 365 dager og 168 av dem blir kasta bort på spilling. Husk at man skal ha søvn i tillegg. Da blir det ikke mye tid til å LEVE gitt. rundt 80 dager det. Ca. 2 måneder som man kan bruke til venner, jobb, spise, drite osv osv.

     

    Så de 2 minuttene kan du liksom glemme.

     

    Hvor gammel er du forresten?

    TV eller dataspill? Jeg er personlig ganske så ung (13 år) og har spilt WoW i rundt halvannet år. Mitt sosiale liv foregår på skolen og det er absolutt nok. Fritiden min er WoW.

    Jeg kom på for ikke lenge siden at andre ikke spilte bort fritida si og spurte om hva de gjorde på fritiden. Joa, de så på TV eller dreiv rundt med venner. "Dreiv rundt med venner" som i at de som oftest sto på hjørnet, røyka kanskje litt og snakka om damer som gikk forbi. TV så de også ganske mye på. Alle slags komi-serier som Alle elsker Raymond, Reba osv. De brukte sånn cirka 4-5 timer med TV og 2-3 timer med å "drive rundt med venner".

     

    Jeg tror at WoW er ganske sunt for min aldersgruppe :)

×
×
  • Opprett ny...