Gå til innhold

NeonNero

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NeonNero

  1. Det burde da ikke være så vanskelig? Laptop tilknyttet device management (med tilgang til bl.a. remote-wiping fra sentralen), VPN, remote desktop-løsninger (slik at minst mulig ligger lagret direkte på laptop), VoIP, headset, samt bruk av løsninger som Slack eller Teams.

    Jeg tenker bare på at Telenor selv tilbyr sine bedriftskunder "digitale arbeidsverktøy", som Mobilt Bedriftsnett, møtetjenester (videokonferanser/telefonmøte), Microsoft Teams. https://www.telenor.no/bedrift/arbeidsverktoy/

    Hva med å bruke noen av disse løsningene også internt? Eller mener Telenor at sine egne løsninger ikke er sikkert nok til å kunne brukes også internt i kundeservice? Det burde da bare være en ekstra fordel at deres egen kundeservice har "hands-on"-erfaringer med de produktene de tilbyr?

    Dette er bare ansvarsfraskrivelse fra Telenors ledelse.

  2.  

    Jeg kan på en måte forstå bkk (selv om feilen er helt tragisk) for skal selskaper tillate alle former for hacking/manipulering av systemene deres uten å gjøre noe? Så hvis noen prøver å hacke deres systemer og blir tatt, så holder det å si at det var ikke vondt ment? Skal man oversette en sånn hendelse til noe, så kan man sammenligne det litt med en som går og forsøker å åpne dører og blir han tatt, så sier han "jeg skulle bare sjekke at ikke noen hadde glemt å låse noen dører". Bra hvis selskapet har en avtale med et sikkerhetsselskap som gjør dette, men ikke særlig bra hvis tilfeldige gjør dette uten å avtale det på forhånd.

    Ikke helt det samme.

    Source-koden til siden, er public information. Alle har tilgang til den, og alle får den, i det de laster inn siden. Det "hackeren" gjorde her, var mer slik:

    "Man går på gaten, og ser en bileier som går ut av bilen, og forlater den, og har kommet et godt stykke unna. Du føler deg ganske sikker på at han glemte å låse døra. Men du er ikke helt sikker. Du kjenner lett på døra, merker den er oppe, og roper etter han "Hei, du glemte å låse døra!"

    Og måten BKK har respondert i denne saken tilsvarer at bileieren deretter anmelder deg for biltyveri, bare fordi du har meldt fra om at døren var ulåst.

    • Liker 3
  3. "Fonten ble nemlig ikke gjort tilgjengelig for allmennheten før i 2007."

     

    Hva betyr det for saken egentlig? At hun brukte fonten i 2006 er et bevis på hva? Jeg forsto ikke bæret av hva Calibri har med dette å gjøre og hvorfor det er sentralt for saken.

     

    Me stupid :hmm:

     

    Ettersom fonten ikke var tilgjengelig for allmennheten før 2007, betyr det at det er usannsynlig at den kunne ha vært brukt i et dokument som ble lagd/skrevet i 2006, og dermed kan dokumentet ha vært forfalsket.

  4. Hei,

     

    Jeg har utsatt dette en stund, men nå var det på tide å selge den gamle laptopen som jeg for lengst har byttet ut med noe nyere. Jeg tenker å legge denne ut på Finn, men er litt usikker på hva jeg kan ta for denne. Her er oppsettet:

    • Dell Studio 1535, kjøpt august 2008
    • Intel Core 2 Duo Mobile, 2 GHz
    • 4 GB RAM (oppgradert fra 3 GB)
    • 500 GB harddisk (ikke SSD; oppgradert fra opprinnelig 250 GB)
    • DVD-RW-brenner med Blu-ray-leser
    • 15.4" WXGA+ skjerm (1400x900, 16:10 widescreen)
    • Innebygd Wi-Fi (a/b/g) og Bluetooth, Gigabit ethernet
    • 4 USB-porter, 1 FireWire-port, utgang for HDMI og VGA
    • Innebygd minnekortleser (SD, MMC, Memory Stick, Memory Stick Pro)
    • Innebygd fingeravtrykkleser
    • Fjernkontroll for Windows Media Center
    • Windows 10 Professional, lisens oppgradert fra Windows 7 (reinstallert fra scratch, så det er ingen gamle filer fra Windows 7)
    • Batteri med 56Wh-kapasitet, 4800 mAh (fulgte med originalt)
    • Batteri med 85Wh-kapasitet, 7800 mAh (kjøpt hos Dell i tillegg)

    Skjermen har vært skiftet ut pga. fallskade (jeg falt på glattisen rett utenfor utgangsdøren hjemme, med laptopen i sekken, det var bare skjermen som tok skade av dette), utført av servicetekniker utsendt av Dell. De andre oppgraderingene (RAM, harddisk) har jeg utført selv.

     

    Jeg kommer også til å selge med bæreveske og et Logitech Alto Cordless-stativ (med trådløst tastatur og USB-hub med 3 porter).

     

    Alt er i god stand, og jeg har allerede rengjort ganske grundig for støv og skitt (fra lang tids bruk).

     

    Noen forslag til hva jeg kan ta for dette?

  5. Jeg tror dette kanskje kan være et relevant eksempel:

     

    Med nettnøytralitet, må Liberalistene.org (hjemmesidene til partiet Liberalistene) betale til følgende for å nå sitt publikum med full hastighet til sitt nettsted:

    * One.com

     

    Uten nettnøytralitet, kan Liberalistene.org risikere å betale til følgende for å nå sitt publikum (i Norge) med full hastighet til sitt nettsted - ikke for EGEN tilgang, men for at PUBLIKUM skal få full tilgang:

    * One.com

    * Telenor

    * NextGenTel

    * Telia

    * IceNet

    * Canal Digital

    * HomeNet

    * Eidsviva

    * Altibox

    * Romerike Bredbånd

    * Get

    * One Call

    * Chess

    (bare for å nevne noen)

     

    Netflix betaler allerede for å få full hastighet i Norge, ved å plassere ut caching-servere på norsk jord. De betaler hosting-leverandører for å få bedre hastigheter, det skal ikke være nødvendig for de å også betale kundenes nettleverandører i tillegg.

     

    Enkelte steder er det litt nødvendig at myndigheter setter reguleringer for like spilleregler.

    • Liker 4
  6.  

    Du trenger i så fall adapter i tillegg til denne. Den jeg tenkte på, og linket direkte til, var "PowerCube ReWirable" som kommer med utskiftbar plugg, altså innebygd adapter. Jeg fant forresten en til ca. 200 kr, inkl frakt, på eBay:

    http://www.ebay.com/itm/252381655818

  7. Jeg sjekket samtlige plugger, og fant ut at laderen for 3DS var den eneste som ikke taklet flere strømtyper (kun norsk/europeisk spenning og frekvens), men jeg "løste" dette ved å kjøpe en originallader for USA gjennom Ebay.

     

    Ved ren tilfeldighet fant jeg også ut at PowerCube har et produkt beregnet på dette, både med og uten USB-porter for lading:

    http://www.tek.no/artikler/dagens-dings-powercube/167568

     

    Denne varianten var med 2 stk. USB-porter, i tillegg til 4 uttak, og utskiftbar plugg:

    http://www.allocacoc.com/Product/detail/id/87/product_group_id/57.html

     

    Hverken Prisguide.no og Prisjakt.no kunne finne denne i noen norske nettbutikker, men det går visst an å bestille direkte fra produsenten. Det er kanskje litt dyrere enn å kjøpe enkeltvis, men du slipper i det minste unna med en veldig enkel løsning.

  8. Jeg planlegger å reise til USA på senhøsten, og da trenger jeg selvfølgelig et reiseadapter. Jeg mener på at strømplugg/ladere for samtlige enheter jeg pleier å reise med har støtte for flere spenninger (inkludert den for USA), så jeg begynte nå å tenke på å kjøpe ett reiseadapter, og ett grenuttak, slik at jeg kan koble disse på ett enkelt reiseadapter, slik at jeg kan redusere antall kabler og kontakter jeg reiser med.

     

    Ladere til enhetene jeg reiser med (samtlige er med originalladere som følgte med):

    • Surface Pro 3
    • iPad Air 2
    • Samsung Galaxy S6 Edge (hurtiglader)
    • Samsung Gear S2 (smartklokke)
    • New Nintendo 3DS

    Er det noen som har gjort noe lignende før? Er dette noe som bør frarådes? (Dvs. at jeg heller bør kjøpe flere reiseadaptere, og ev. koordinere ladingen.)

    Er det noe spesielt jeg bør passe på?

     

    Jeg ser f.eks. at dette reiseadapteret hos Clas Ohlson (via produktsiden hos produsenten Skross) støtter maks 1500W ved 100V, og 15A belastning, så dette vil kanskje holde?

    http://www.clasohlson.com/no/SKROSS-Europe-to-USA-reiseadapter/36-5167

     

  9. "angivelig skal nemlig SMAIS aldri ha betalt for programvare som brukes til å rangere film og spill – en programvare de kjøpte fra nederlandske NICAM allerede i 2007."Mulig det er mangelen på morgenkaffe som gjør at hjernen min ikke tolker dette riktig men sier dere ikke her at de allerede har kjøpt programvaren de beskyldes for å aldri ha betalt for?Er det kjøpt men ikke betalt? 0o - Can not compute before morgenkaffi

     

    Utfra artikkelen som Hardware.no linker til (og med litt hjelp fra Google Translate), tror jeg at jeg har forstått saken litt bedre her. SMAIS har tydeligvis bestilt og brukt lisens på denne programvaren fra NICAM, og dette var da avtalt i kontrakten at den skulle betales i to omganger, men SMAIS har da ikke betalt det de var pålagt å gjøre (ifølge artikkelen). Etter at kontrakten var inngått og signert (og produktet ble levert), ble det fullstendig stille fra SMAIS, ifølge direktøren i NICAM, og innbetalingene som var avtalt uteble. Det er ikke spesifisert hvor mye det totale beløpet var på, men det er snakk om minst 18.000 Euro fra den første (og største) delen av betalingen.

    • Liker 1
  10. Hei alle sammen!

     

    Jeg prøver å finne et system for katalogisering av mine filmer og TV-serier, men jeg har ennå ikke klart å finne det helt rette systemet for dette (det finnes også dårlig med prøveversjoner av de som kanskje kan se ut til å passe, så jeg er også ute etter erfaringer med eksisterende systemer). Jeg har visse krav til det jeg skal ha:

    • Det må ha støtte for bulk-innlegging av filmer og TV-serier på DVD og Blu-ray (jeg vil overføre alt innhold fra et web-basert system jeg lagde selv - mitt bibliotek består av nesten 1100 enheter av enten DVDer eller Blu-ray-disker).
    • Det må ha støtte for å legge ved medietype (DVD, Blu-ray) og sone/regionskode (0, 1, 2, osv for DVD; A, B, osv for Blu-ray).
    • Det bør ha støtte for samlebokser (flere filmer i ett etui, hele sesongbokser for TV-serier), og evt. egendefinert sortering (samlebokser med filmer som ikke henger alfabetisk samlet har jeg nemlig på en egen hylleplass helt på enden av veggen).
    • Det skal kunne synkroniseres fortløpende online med en server (serverprogramvare kan godt være selvstendig, slik at jeg kan installere dette på min egen server i "skyen")
    • Det må være tilgjengelig som app på Windows 7, iPad (uten jailbreak) og Android-telefoner (jeg har en Samsung Galaxy S3), som også har innhold tilgjengelig i offline-modus (dvs. fra siste synkronisering) - iPad-app kan godt være HTML-basert som lagres til hjemskjerm, og Android-app trenger ikke nødvendigvis ligge ute på Google Play.
    • Det må ha støtte for å tagge en enhet med én eller flere IMDb-oppføringer (slik at jeg kan søke opp en film basert på kategori/keyword eller skuespiller/regissør), eller ingen oppføring i det hele tatt (sistnevnte gjelder da spesielt samlinger med kortfilmer, som Chronological Donald Duck og Pixar Short Films).
    • Det må ha støtte for endring av utlånsstatus (når jeg låner vekk noe til en venn) på alle plattformer, og dette må også synkroniseres online.
    • Grensesnittet på alle plattformer bør se moderne ut (kan godt være enkelt, men likevel se ut som det var designet de siste 5 årene).
    • Valgfritt: Støtte for skanning av strekkoder/QR-koder (ikke bare fra offisielle lister, men også egne koder, ettersom jeg har på mange av DVD-boksene klistret over de opprinnelige strekkodene med en etikett som har mitt navn, e-postadresse og mobilnummer).
    • Valgfritt (og et ekstra pluss): Hvis leverandøren har et system for sette på egne NFC-tagger (som de selger) og skanne disse fra Android-appen for rask tilgang, er dette et enda større pluss (selv om jeg vet at dette kanskje er litt for mye å be om).

    Pris på et helt slikt system spiller mindre rolle, men jeg ønsker ikke å betale i dyre dommer for en slik helhet (les: flere tusen norske kroner). Abonnementsbasert lisens/tilgang kan gå an, alt etter prissettingen.

     

    Jeg har sett litt på Collectorz sammen med CLZ-appene deres, men Android-appen ser kun ut til å være read-only, og kan bare synkroniseres når Windows-appen er åpen på det lokale nettverket (eller via manuell eksportering til filsystem og SD-kort), så dette er et stort minus. Det ser heller ikke ut som iPad-appen støtter utlån av filmer, så dette blir også en stor mangel. De har også online-synkronisering (tilleggsavgift) for tilgang fra web eller synkronisering mellom iPhone/iPad og Windows, men dette støttes altså ikke av Android-appen (ifølge deres egne info-sider). Utseendemessig ser det bra ut (basert på screenshots de har lagt ut), men på mobil (iPad og Android) er det som nevnt fortsatt mye som mangler.

     

    MyMovies (fra et dansk selskap) ser funksjonsmessig OK ut, men prisstrukturen er mildt sagt forvirrende, og grensesnittet ser ut som det var designet på slutten av 1990-tallet. Helt greit, men mye av det føles litt mangelfullt ut.

     

    Er det noen som har andre anbefalinger eller tips?

     

    På forhånd takk for svar.

  11. Om det store bildet er riktig aer det ut som Portapro fortsatt har en überskjør plugg.

    Ikke nå lenger. De har nylig endret tilbake til en vinklet plugg, mest sannsynlig fordi de har fått for mange garantisaker på dette. Da jeg kjøpte mitt forrige PortaPro-sett i midten av august, var det med den skjøre pluggen. Etter en par måneder, fikk jeg bare tidvis lyd i det ene øret (brudd i kabelen sånn ca. der pluggen er), og takket være livstidsgarantien fikk jeg tilsendt nytt (da også med den skjøre pluggen). Etter et par måneder, fikk jeg samme type problem igjen, og også da fikk jeg tilsendt nytt rett før jul, men denne gangen var det med en vinklet plugg (ca. 110 graders vinkel), så de må ha endret dette i slutten av november eller i desember.

     

    Da jeg var i kontakt med dem i begynnelsen av november (første utskifting), og spurte etter råd om hvordan jeg kunne unngå dette når jeg brukte dem, var dette blant det jeg fikk vite fra dem:

     

    Det er ved overgangen til minijacken at feilen ofte oppstår.

    Dette har Koss også erfart, og vil fremover gå tilbake til den vinklede pluggen da denne beskytter mer akkurat på det punktet.

    Inntil det kommer så har vi kun de med rett plugg å benytte oss av.

    Ellers vil jeg si at PortaPro gir mye valuta for pengene, ettersom jeg bare bruker dem for å høre musikk på farten. Jeg synes det er helt OK lyd til slikt bruk, uansett hva lydfanatikerne sier.

    post-112803-0-67148200-1328091391_thumb.jpg

    • Liker 1
  12. Jeg var faktisk ikke klar over det medfølgende utklippsverktøyet (punkt 4, selv om jeg var klar over PrintScreen-tasten som hurtigtast), og heller ikke de ekstra innebygde funksjonene i kalkulatoren (punkt 5, da spesielt konverteringen mellom forskjellige enheter) eller risting av vinduet. Snertent!

     

    Når det gjelder listen over snarveier i innlegget til Olavxxx lenger opp i tråden (jeg var faktisk klar over alle fra før av), så vil jeg gjerne legge til en i snarveilisten for de nye nettleserne: Hvis du klikker på en link med scroll-knappen på musa, åpnes linken i en ny fane.

  13. Nå snakker vi, ja! :thumbup:

     

    Endelig har teknologien for skikkelig 3D begynt, og da mener jeg 3D som vi hittil bare har sett i science-fiction.

     

    Riktignok er det foreløpig bare ensfarget med en lav oppløsning på 50 000 punkter på 10-15 fps, men nå er teknologien omsider i gang. Da noen av de første konseptene for TV-skjermer ble vist for offentligheten på 1920-tallet, var oppløsningen på under 50 linjer og på rundt 12 fps. Dagens "standard definition", eller SD, har 480 (NTSC) eller 576 linjer (PAL), og har gjerne 25 fps (ordinære TV-signaler, altså).

     

    Det er altså en begynnelse, og jeg velger å tro at innen 10 år vil teknologien for slike 3D-displays være mye forbedret.

  14. Hei, hvordan setter jeg telefonen på lydløs?

    Metode 1: Fra hjemmeskjermen, trykk meny-knappen, velg Lyd -> Lydprofil -> Stille

     

    Metode 2: Legg til en snarvei til dette på en av hjemmeskjermene (Legg til widget -> Innstillinger -> Profil). Denne widgeten tar plassen til ett ikon på hjemmeskjermen, og ved å bare trykke på den, endrer du profilen til den neste på listen (standardprofilene er "Normal", "Vibrer" og "Stille").

     

    Jeg har selv en slik widget plassert på skrivebord nr. 5 (den direkte til høyre for "hovedskjermen"), slik at den er ute av veien for de mest brukte, men allikevel lett tilgjengelig.

     

    Og kan den ta skade av å bli oppladet av SE billader?

    Så lenge laderen har en standard kontakt for micro-USB i mobil-enden av laderen, ser jeg ikke noe problem. Jeg har selv lånt en (vanlig) ladekabel fra noen som har både Nokia og Sony Ericsson-telefoner de gangene jeg ikke har hatt den vanlige kabelen min lett tilgjengelig. Jeg har til og med ladet telefonen via USB-kontakten på en NAS-server uten vanskeligheter (en kontakt som da primært er beregnet for å koble til en minnepinne). :-)

  15. Hmm.. HDn min mistet plutselig ALT av forhold/mobilsignal! Uansett hvor jeg befinner meg, så har jeg "begrenset tjeneste". Er det noe jeg har fucket opp på innstillinger, eller er det abonnementet mitt?

     

    Håper noen kan gi meg et rimelig raskt svar! Takker:)

    Hvilken operatør bruker du? Hvis du bruker Telenor eller Telenors nett, så har de problemer med mobilnettet sitt for øyeblikket.

  16. Jeg oppgraderte nettopp fra Revolution HD 5.1.1 (custom ROM) til versjon 5.1.3 (nettopp, som i "for 10 minutter siden"), uten at jeg mistet verken apps eller innstillinger, så jeg vil tro at en oppgradering fra HTC (stock ROM) vil gjøre det samme, ja.

     

    Jeg mener på at apps, innstillinger og slikt ligger på en egen datapartisjon på den interne lagringen, og installasjon av ROM berører da ikke denne partisjonen.

  17. noen som vet om noen norske butikker som har bordholder til Desire HD inne eller?

    En av disse kunne kanskje være verdt å prøve?

    http://priser.teknofil.no/index.php?q1=550+htc+shell

     

    Riktignok har ingen av dem dette produktet på lager (bare Papyrus.no viser en ETA til 31. mars), så den beste muligheten vil nok være å kjøpe den direkte fra HTCs accessory-butikk:

    http://www.htcaccessorystore.com/no/p_htc_item.aspx?i=209000

     

    Med tanke på at det står "If you order this product before 15h00 CET today, NO customers can expect shipment in 2 working days" på sistnevnte ("NO customers" betyr da norske kunder), vil jeg tro at de har et lager for dette i Norge som de sender fra.

  18. Ipeer har altfor høyt prisnivå her. Jeg mener fra 245 kr per måned for 50 GB til 2595 kr per måned for 1TB (1000GB). Og et abonnement på 500 GB koster 1495 kr per måned. For under prisen av én måned på dette, kunne jeg ha kjøpt meg en LaCie Rugged på 1TB med USB 3.0 (strøm kommer fra USB-porten) som jeg kan evt. legge i en safe eller noe.

     

    Faktisk, for prisen Ipeer tar for et halvår med 500 GB, kan jeg istedet kjøpe meg en datasafe og 3 stk. LaCie Rugged på 1TB hver, og fortsatt ha penger til overs.

  19. Da har jeg omsider anskaffet meg en Desire HD, og jeg brukte noen timer av gårsdagen på å flashe til Revolution HD 3.x (akkurat det var en nervøs holde-pusten-prosedyre, i påvente av at ting skulle gå knirkefritt), laste ned drøssevis av apper fra Android Market, og rett og slett bli kjent med telefonen.

     

    Det er et par ting som irriterer meg med det medfølgende e-postprogrammet, og jeg tenkte noen av de mer erfarne kanskje kunne hjelpe meg på rett vei.

     

    1: Når jeg åpner en e-postmelding, blir alle bilder alltid lastet ned, uansett. På min gamle HD2 fikk jeg opp et menyvalg (under e-postheaderene) der jeg valgte å laste ned eksterne bilder. Hvordan får jeg fikset det slik at jeg kan velge om eksterne bilder blir lastet ned?

     

    2: Når jeg sletter en e-postmelding, åpnes alltid neste e-postmelding på listen. Igjen, for å sammenligne med min HD2, så gikk denne tilbake til innboksen etter sletting av e-post. Hvordan får jeg e-postprogrammet til å gå tilbake til innboksen etter at en e-postmelding slettes?

     

    Jeg fant nemlig ikke noe menyvalg som sa noe om dette, og brukerhåndboken sier heller ingenting om dette.

  20. Det kommer uansett godt med at min HD2 allerede bruker microSD, slik at jeg kan overføre mitt 8 GB minnekort over til en DHD (jeg må sikkert rydde opp i ting som ligger på det uansett).

     

    Jeg går ut fra at siste versjon av Revolution HD er stabil og kobler seg til PC via HTC Sync uten problemer (hovedsaklig for å synkronisere kalender og kontakter med Outlook).

     

    Hvordan er det med backup-muligheter for Desire HD? Ligger et program for dette inne som standard? Noe å anbefale fra Android Market? Eller andre steder?

×
×
  • Opprett ny...