Gå til innhold

TheClown

Medlemmer
  • Innlegg

    878
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TheClown

  1. Hei. Poster dette på veiene av min far.

     

    Min far luftet bremsene på bilen og fikk bremseveske i øyet. Han skyllet det litt men tydeligvis ikke nok. Han har nå relativt store problemer med det ene øyet sitt. Han sier at øye nesten kontinuelig er ømt og sårt, som om det er noe rusk der. Han har kjøpt øyedråper og tar dette flere ganger daglig, som demper plagene, men det er selvfølgelig irriterende fortsatt.

     

    Grunnen til at jeg poster her er fordi han har vært hos fastlege flere ganger, men de kan ikke se noen skader på selve øyet. Legen har heller ikke detaljer informasjon om hvilke skader bremseveske kan gjøre på et øye. Han skal til en øyespesialist i Oslo i august, men spurte om jeg kunne forehøre meg her også.

     

    Er det noen som opplevd dette tidligere og som har noen erfaringer å dele? Han sier selv at han tror det kanskje blir bedre med tiden, men det er altså halvannet år siden skaden skjedde og han har fremdeles ømhet på øyet. Har noen forslag til salve eller øyedråper som kanskje kan funke spesielt bra til slikt?

  2. Prøver du å være morsom? Jeg vil gå så langt som å påstå at COBOL genererer flere kroner enn PHP.

     

    90% of global financial transactions are processed in COBOL. (See: Industry Bits, SystemINetwork article)

    https://cis.hfcc.edu/faq/cobol

     

    Check mate, atheists.

     

    Ja, for de få tusen som kan å programmere det ja. For folk flest vil det være umulig å sette seg inn i COBOL på et nivå så godt at det kan generere inntekt.

     

    Tilsvarende er ikke i nærhet like vanskelig for andre språk som (tidligere nevnt) PHP, Java eller venner.

     

    Forskjellen på COBOL og PHP er at folk migrerer bort fra COBOL. Eneste grunnen til at det forsatt er i bruk er fordi det er for dyrt å utvikle et nytt system som tar i bruk andre språk. Folk velger aktivt (i 2014!) å bruke PHP når de utvikler nettsider. Det vil si at COBOL og deres andel KUN synker, mens PHP er like populært.

     

    Sidenote: Joda, kanskje PHPs populæritet synker litt, men det kan allikevel ikke sammenlignes med det synkende skipet COBOL.

     

    Og PHP henter sin OOP-inspirasjon fra C++, hvor Java også har hentet mye av sin syntaks og oppbygging fra.

     

    Språkene øverst på TIOBE sin liste er generelt sett relativt fremtidsrettet. Legg merke til at COBOL ligger på en skuffende 27. plass,

  3.  

    Grattis med dummeste utsagn i denne tråden. Å hevde at PHP ikke er fremtidsrettet er ganske bra gjort, med tanke på at det er en av verdens aller mest bruke språk. Det er milliarder av nettsider som bruker PHP, og det kommer til å være milliarder av nettsider som bruker det om 10 eller 20 år også.

    COBOL er med andre ord fremtidsrettet.

     

    Vis meg gjerne milliarder av nettsiden eller flere titalls tusen prosjekter som bruker COBOL. Ja, noen bruker det, men det krever også at man må være en av verdens fremste for å kunne tjene penger på det.

     

    Your argument is invalid.

  4. Hvordan ser fremtiden ut for webutviklere egentlig? Php var noe av det første eg lærte meg faktisk, men ble rotete etterhvert når det ble vanskelig å skille logikken fra html.

     

    Det betyr jo bare at du ikke har lært det sikkelig. Det finnes masse template-engines for å skille PHP og HTML logisk fra hverandre. Hvordan tror du man lager en nettside med Java eller Python-backend? De skriver ikke programmeringskode og markup i samme filer der heller.

  5.  

    Jeg vet at det er kult å "disse" PHP, og snakke om hvor forferdelig det er :tease:

    Kom med en grunn som støtter opp under påstanden din. :)

    Django, rails, cancer.js

     

     

    Grattis med dummeste utsagn i denne tråden. Å hevde at PHP ikke er fremtidsrettet er ganske bra gjort, med tanke på at det er en av verdens aller mest bruke språk. Det er milliarder av nettsider som bruker PHP, og det kommer til å være milliarder av nettsider som bruker det om 10 eller 20 år også.

     

    At du samtidig sier rails og et ubetydelig js-rammeverk sier vel mest om hva du egentlig kan.

     

    Til OP:

    Skal du få deg en IT-jobb som utvikler i større firmaer som Steria, Bekk, Accenture osv er det Java som brukes i 9/10 tilfeller som backend. Frontend er HTML5 (duh), CSS3 og et eller annet js-rammeverk ala backbone.

  6. Uansett om du logger inn, trykker på en knapp eller laster opp innhold, vil appen "snakke" med serveren.

     

    Trykker du på login sier den "hallo, her har du e-post og passord, sjekk om dette er korrekt og logg meg enten inn, eller gi meg en feilmelding".

     

    Enkelt og greit forklart.

  7. Linjen du refererer til hele tiden <html lang="no"> gjør ingenting med tegnsetting. Det er bare forteller nettleseren at innholdet er på norsk

     

    Deklarer utf8-encoding som vist tidligere i tråden, skaff deg Notepad++ og lagre som UTF8 uten BOM. Jeg tror vanlig Notepad lagrer med BOM, og det fucker opp for nettleserne.

  8. Ser flere her bruke substr til å peke på første bokstav - jeg vil påstå det er litt dårlig måte å gjøre det på. Bruk heller array-notasjon, som helt fint fungerer på stringer i PHP. Dette vil lage mer lesbar kode, samt fort kan være raskere i tillegg.

     

    Videre vil jeg si at jeg ikke er veldig fan av denne måten mange folk i PHP bruker echo for å skrive ut HTML - men dette er trolig en smakssak. Selv synes jeg printf er mye mer oversiktlig. Men den enkle printingen gjort her gjør det nesten ingen forskjell.

     

    Var ikke en gang klar over at PHP hadde støtte for array-notasjon (eller string modification by character som det heter). Dette kom i PHP5 og er kanskje grunnen til at jeg aldri har hørt om det før.

     

    At du foretrekker printf fremfor echo syntes jeg derimot er veldig rart. I PHP vil du i 9/10 tilfeller finne echo fremfor printf. Grunnen er vel i bunn og grunn at i et weaktyped-språk som PHP, som er printf-funksjonaliteten overflødig. Den tilbyr ikke noe mer enn det echo gjør. I andre (strong typed) språk, er den derimot veldig kjekk.

  9. Wordpress er ikke et CMS. Det er et bloggverktøy som er et helvete å jobbe med. Skal det være et ordentlig CMS må det være dynamisk og enkelt å utvide. I Wordpress blir alt bare hacking og alt resulterer i stygge "snarveier".

     

    Jeg er utrolig fan av rammeverket som heter Modx. Det er også skrevet i PHP og utrolig fleksibelt. Av alternativene er Django skrevet i Python også utrolig bra.

     

    Btw, man kaller Wordpress et bloggverktøy fordi når det er installert, så har du en blogg. Med andre CMS så har du enten en side, eller en tom template å jobbe med. I tillegg er Wordpress et helt elendig rammeverk som er pain in the ass å jobbe med. Det er stygt, ikke objekt-orientert, det har ikke ORM-løsning, det har ikke template-engine og PHP-koden er bare slengt sammen med template-filene, som gjør det hele sinnsykt stygt.

  10. Du er ikke fagutdannet, og det vil gi deg en generelt dårlig lønn. Du burde nok sikte på høyere utdanning, f.eks Informatikk/Datatek på NTNU eller UiO.

     

    Året etter videregående fikk jeg jobb i et reklamebyrå i hjembyen. Jeg er selvlært programmerer som kan PHP, HTML, Javascript, CSS osv. Da jeg fikk jobben hadde jeg rundt 10 års programmeringserfaring (siden slutten av barneskolen sånn cirka). Jeg hadde en startlønn på rundt 300 000 i året.

     

    Jeg studerer Informatikk på NTNU nå, og med en bachelor/master er startlønna på rundt 600 000 i året.

×
×
  • Opprett ny...