Gå til innhold

Garanti

Medlemmer
  • Innlegg

    2 026
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Garanti

  1. Hei! Har en sak jeg ikke klarer å finne ut av på egen hånd:

     

    Kjøpte en Macbook Pro høsten 2011. I mars 2013 fikk jeg problemer med lydutgangen. Problemet fortsatte etter reinstallasjon av OS, noe som tyder på hardwareproblem. Sendte så maskinen inn til undersøkelse og reperasjon,og hovedkortet ble byttet. Dette ble dekket av reklamasjonsretten (5 år).

     

    Inntil helgen har maskinen fungert utmerket, før den ut av det blå låste seg på fredag. Når jeg rebootet var skjermen dekket av grønne, horisontale streker. Dette skjer også ved innlasting av Boot Manager. Maskinen skrur seg av før OS har lastet ferdig inn. Er temmelig sikker på at det er skjermkortet som begynner å ta kvelden.

     

    I morgen skal jeg levere inn maskinen til support, og lurer nå på hvordan jeg ligger an ihht. reklamasjon. Dersom det virkelig er skjermkortet som er defekt, må hele hovedkortet byttes igjen. Gjelder reklamasjonsretten for hovedkortet frem til mars 2018, eller er den utgått da dette ikke er det samme problemet som oppstod i mars 2013?

  2. Heisann, har jobbet i hele dag med å finne en løsning på følgende problem:

     

    Ønsker å kjøre noen kodelinjer første gang jeg lager et objekt fra klassen Class

     

    Pseudokode:

    Class
    {
        Class();
        static bool instantiated;
    }
    
    Class::Class()
    {
        if( !instantiated)
        {
              // do something
    
        }else{
              // do something else
            instantiated = true;
        {
        
    }
    

    Som jo ikke fungerer, da variabelen 'instantiated' ikke er tilordnet en verdi..

  3. Personlig så avstår jeg fra alle avisbetalinger siden dagens modell er komplett ødelagt.

     

    Hvilken modell ville du støttet?

     

     

    Personlig:

    NRK har hatt, og har fremdeles, en rolle som folkeopplyser. Etter opphevingen av radio- og TV-monopolet har de måtte vike en del fra denne rollen, da de har fått konkurranse om seerene. Problemet blir da at mye sendetid blir underholdning, ikke opplysning.

     

    NRK skal være ikke-kommersielt. Underforstått: NRK vil sende en del sære ting. Noe vil slå an, det meste vil raskt ryke ut. Lisensordningen vi har i dag muliggjør dette, da den gir NRK økonomiske marginer, dvs. de kan tåle større risiko for å feile, sammenlignet med konkurrentene.

    Jeg frykter at ved å kutte/avslutte lisensordningen, evt. privatisere NRK, mister man lokalkontor (som dog konkurrerer mot mindre, "utrydningstruede" avisredaksjoner), originale programmer (tryggere å importere serier man vet slår an), samt utenriksproduksjoner (billigere å kjøpe nyheter fra de store nyhetsbyråene). Når det gjelder NRK på nett, lider forsiden av samme sykdom som de andre store nyhetssidene: Nyhetssaker iblandet "clickbait", kjendisnytt og unødvendige krigstyper. Ellers konkurrerer de dessuten ikke bare med andre nettaviser, men også en del andre aktører, i form av tjenester som Yr og Ut.

     

    Ellers: det virker som om NRK generelt har et (ikke uttalt) sosialiseringsoppdrag som kan minne om det den norske skolen har: å fungere som en slags motpol til den mediehverdagen barn og unge møter i dag, med all sin reklame, lite sosialt oppbyggelige realityserier og generell utseendefiksering.

     

     

    Alt i alt, er jeg positiv til NRK, men skjønner veldig godt at folk blir irriterte når lisensregningen kommer i posten. Student uten TV enn så lenge, vi får se om jeg endrer mening etter hvert :) Det blir spennende å se hvordan det går med NRK fremover, og ikke minst hvordan de omstiller seg.

  4.  

    Farris? Det er jo den drikken med mest salt, og salt forhindrer vell blodtilførselen? 

     

    Salt og salter er ikke det samme.

     

     

    Farris inneholder følgende mineraler: Magnesium 30mg/l, kalsium 26 mg/l,kalium 16 mg/l, klorid 590 mg/l, hydrogenkarbonat 300 mg/l, sulfat 15 mg/l og natrium 400 mg/l, totalt mineralinnhold 1 400 mg/l.

     

     

    Natrium og klorion flyter ikke fritt rundt i vannet, men er nok allerede bundet sammen. Disse konsentrasjonene vil gi en saltmengde på ca 1 gr/l.

     

    Når det er sagt, er det vel viktig med påfyll av salt under en økt :)

  5. Mørheten avgjøres vel hovedsaklig av kvaliteten på kjøttet.

     

    Vil anbefale innkjøp av leirgryte. De koster ikke mer en et par-tre hundrelapper. Fordelen med leirgryte er at all fuktigheten i kjøttet blir bevart, i motsetning til vanlig steking hvor mye kraft fordamper. Man er med andre ord garantert et saftig resultat. Videre kan man tilsette mye snadder i leirgryta for å tilføre smak, som feks. rømme, fløte og sopp. Personlig holder salt og pepper som krydder lenge.

     

    Steketermometer er også en fin ting å ha. Husker ikke helt kjernetemperatur på stek, men tror det ligger rundt 60-70 grader avhengig av "blodighet"? Ønskes stekeskorpe, kan man ta av lokket de siste 5-10 minuttene. Kraften som blir igjen i gryta tilsetter du så i sausen, hvor  du holder igjen tilsvarende mengde vann/melk slik den ikke blir for tynn.

  6. Har liten tro på oboy/nesquick eller vanlig sjokolade vor den del – dette blander seg fint i varm melk, men vil klumpe seg i vann. Hva med å prøve "rett i koppen"-pulver? Dette er jo beregnet på varmtvann. Toro solgte noen røde økonomipakker (bokser) på 3-400gr. før, vet ikke om de gjør det ennå.

  7. Hei, har en del erfaring med Ableton og musikkproduksjon / teori generelt, dog kjenner jeg ikke sjangrene du nevner så godt.

    Å forklare hvordan programmet fungerer blir veldig tungvindt – jeg vet ikke hva du vet fra før, heller ikke hva du ønsker å lære. Men om du er interessert, kan vi ta en prat på Skype en dag :)

  8. Satt nettopp ute i solen på verandaen. Satt i en plastikkstol, og merket at hårene på armen ble tiltrekt av armlenet. Dette skyldes jo statisk elektrisitet, at det har oppstått en ladningsforskjell mellom meg og stolen.

    Likt og ulikt tiltrekker hverandre, men ville tro man fikk en utladning idet hårene og stolen var nærme nok? Jeg kunne ta borte stolen med huden uten at effekten opphørte. Hvordan går det an? Skyldes det at plastikk er en god isolator, slik at bare de områdene jeg er i direkte kontakt med blir utladet?

  9. Noen forslag:

     

    Lag en id på <a>-tagen. Bruk så javascript for å sjekke om linken er trykket på, for så å sende brukeren videre. Slik:

    document.getElementById('id').onClick = function() { location.href = "url"; }
    

    ...eeeeller:

    Hvorfor legge svg-filen i et <img>-element i det hele tatt? Da tror jeg du omgår problemene med både bildeinkludering og linker:

     

    http://www.w3schools.com/svg/tryit.asp?filename=trysvg_text5

     

    Fjern target="_blank" dersom du ønsker at linken ikke skal åpne i et nytt vindu.

     

    Edit: Glemte .onClick :p

  10. Hm, Dagbladet skrev premiere på mandag (idag).. (Leste feil..)

    Blir spennende å se hvor denne serien tar veien, selv om det er farlig å forvente at det blir som Breaking Bad. Blir også spennende med litt bakgrunnshistorie til Mike, han var interessant og litt "mystisk" i BB. Ut i fra trailerene blir det veldig fokus på Saul.

     

    Uansett – gleder meg stort! :)

  11. Når man ønsker å laste inn et dokument i nettleseren, sender nettleseren en forespørsel til en server og mottar data for dokumentet. Linker til andre elementer som skal brukes (bilder, video, stilark, javascript, etc.), hentes på samme måte: en forespørsel sendes per element.

     

    Disse elementene kan ligge under samme webadresse, eventuelt ligger de på en annen server. I følge teksten jeg siterte vil ikke Firefox inkludere filer i SVG-filer som ligger i et HTML-dokument. Dvs. redbox.png vises bare når du laster inn svg-filen direkte i nettlesen, men ikke når svg-filen ligger i et html-dokument. Dette forklares som en sikkerhetstiltak – når du for eksempel sender en forespørsel om et bilde, vil serveren kunne logge at noen har bedt om bildet.

    (Det samme prinsippet gjelder for så vidt for en del antispam-funksjonalitet. Spammail sendes ut i store mengder, gjerne til tilfeldig genererte epost-adresser. De inneholder gjerne <img>-elementer som linker til bilder på en server. En del epost-tilbydere lar være å laste inn bilder i mailer merket som spam, man unngår da at man sender en forespørsel til serveren til spammerene, noe som ville bekreftet at mailen har blitt åpnet av noen).

     

     

    Videre fortelles det at du må benytte data URI dersom du ønsker å inkludere bildet. Dette er en måte å inkludere fildata i et dokument/element, slik at man slipper å sende en ny forespørsel for å laste inn filen.

     

    Følgende inkluderes i href:

    data: [mimetype]; [base64], [data]

    Altså slik:

    <image xlink:href="data: [mimetype]; [base64], [data]" (...)></image>

    Bruk denne siden til å kode bildet til base64:

    http://dataurl.net/#dataurlmaker

    :)

  12. Hei igjen,
    kan dette være problemet:

     

    http://stackoverflow.com/questions/12935136/svg-image-with-image-tags-does-not-show-up-in-firefox-16-when-referred-through

     

    Gecko does not allow SVG loaded inside to load any external resources, for security reasons (basically to prevent images from phoning home when users won't expect them to). So you need to put any resources you want to use into data: URIs

    Nå bruker vel Opera WebKit, men kan være at WebKit har samme begrensning.

     

    :)

  13. Bruker egentlig Chrome selv, men har ikke åpnet Chrome siden forrige omstart da den den kommer til å laste inn en faneliste lang som et vondt år. Samme situasjon i Firefox forsåvidt, den er i tillegg rekursiv i den forstand at jeg har en fane oppe med "restore session" som inkluderer en fane med navn "restore session". Gudene vet om ikke den også inneholder en "restore session"..

    Planen er jo å få lest gjennom alle sidene. Bokmerking har jeg ikke satt opp i Firefox, det er uansett tvilsomt om jeg noensinne får tid til å lese alt. Sidene blir slettet ved ujevne mellomrom som følge av feil under gjenoppretting. Kanskje like greit.. :)

  14. Det er nettopp det: En person som ikke er kvalifisert, vil kunne si "Jeg visste ikke bedre" og komme unna med det. Da heller noen som innrømmer feil avgjørelse til tross for en veloverveid beslutning. Valget rettferdiggjøres av tanken bak valget.

     

    Jeg frykter at mange vil ta for lett på avgjørelser. Medfører ikke et aktivt valg et ansvar?

     

     

    Dette er ikke et godt eksempel på at det er "skummelt" å la folk ta nasjonale avgjørelser. "Ønsker du mindre skatt?" er bare halve spørsmålet, hele spørsmålet er "Ønsker du X mindre skatt, imot at det blir dårligere [beskrivelse av hva som blir dårligere] velferdstilbud/veier/et eller annet", og dette er et spørsmål som folk fint kunne svare på.

    Sant nok. Tror du utfallet ville blitt veldig forskjellig? Burde ikke sammenhengen være ganske innlysende?

  15. Det man glemmer, er at skatt går til en del nyttige ting.

    Det politikerne glemmer er at pengene de tar i skatt ville ha gått til endel nyttigere ting om folk hadde fått beholde dem. ;)

    Dvs. mer personlig forbruk og mindre velferd?

     

     

    Et system hvor mennesker med usikker kvalifikasjon kan stemme på saker uten å kunne bli stilt til ansvar, er direkte skummelt.

    Nå snakker du om avstemmningene i Stortinget formoder jeg?

    Hehe! Nei, mente avstemninger som Slimda nevnte. Representativt demokrati er problematisk, ja, men direkte demokrati er bokstavlig talt ansvarsløst. Da heller jeg heller mot anarki.

     

     

     

    De styrende politikerene har tilgang på et informasjonsapparat (departementer, råd og utvalg) som burde gi de et godt grunnlag for å treffe de rette beslutningene.

    Ta en prat med den gjennomsnittelige byråkrat, og ideen om "godt grunnlag" går opp i røyk.

    Kan være, men uansett et betydlig bedre grunnlag enn folk generelt og meg spesielt :)

    • Liker 1
  16. Kort fortalt ønsker man et system hvor folket stemmer på politiske saker, ikke politiske parti.

    Enig og uenig.

    Media generelt har et intenst, men flyktig og fåsporet fokus. Politiske nyheter handler ofte om beslutninger eller debatt om beslutninger. Saker presenteres som konsekvenser for folk flest. Man kan lett få inntrykket av at beslutninger foregår bak lukkede dører, inntil de en dag kommer frem i lyset, ferdig behandlet. Det gir selvsagt litt mer interessante nyheter. Det er altså fokus på konsekvens, og mindre fokus på beslutningsprosessen – tanken bak.

     

    Et greit eksempel kan være skattlegging av inntekt. Spør du nordmenn om de ønker å betale mindre skatt – eller mer tabloid – om de ønsker mer i lønn, vil nok de fleste svare ja. Det man glemmer, er at skatt går til en del nyttige ting. Et system hvor mennesker med usikker kvalifikasjon kan stemme på saker uten å kunne bli stilt til ansvar, er direkte skummelt. Nå har vi hatt seks nasjonale folkeavstemninger gjennom tidene, men dette har har vært saker som har vært mye debattert og til en viss grad angått folk flest. På lokalt plan er det vanligere med folkeavstemninger, dette er endog lovfestet. Det skyldes at man tror lokalbefolkningen er godt nok informert om konsekvensene av f.eks. en kommunesammenslåing. Samtidig gir det vel en viss legitimitet til ideen om et folkestyre.

     

    De styrende politikerene har tilgang på et informasjonsapparat (departementer, råd og utvalg) som burde gi de et godt grunnlag for å treffe de rette beslutningene. Samtidig er politikere mennesker(!) med egeninteresser (ideologiske såvel som økonomiske) som lett kan kamufleres.

     

     

    Har vel gått litt over hodet på meg selv med denne tråden, men det jeg mente var at, for eksempel har du merket at folk flest stemmer på det partiet som har -et- mål som folk flest har som grunn til å stemme på dem for? Samtidig som de har flere andre mål som de samme fleste ikke vil ha noe av?

    Partiene har sine hjertesaker, som folk flest. Men jeg skal være enig i at man bør sette seg inn i politikken til "sitt" parti.

     

     

    (...)

     

    Hvis partiene kunne samarbeidet, tror jeg det hadde vært i større favør for befolkningen, enn som det er.

     

    Partiene samarbeider da! Partiene består jo av enkeltpersoner med ulike meninger, på samme måter som stortinger / det politiske systemet for øvrig består av partier med ulike program. For å komme fram til beslutninger må man kompromisse. Å hevde at partiene ikke samarbeider gir ikke mening – et demokrati forutsetter jo samarbeid.

     

     

    Demokrati gir ikke bare enkeltmennesker eller grupper mulighet til å bli hørt, det har også en treghet som medfører noen kvaliteter som synes å være litt glemt opp i det hele: langsiktighet, forutsigbarhet, og en (ikke feilfri) sikring mot forhastede beslutninger.

     

    Men det tar tid. :)

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...