Gå til innhold

Humrik

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Humrik

  1. Hei

     

    Jeg er på utkikk etter en ny laptop som skal takle Archicad. Etter å ha lest diverse tråder her, og andre steder står det mellom Asus N55SF og MSI GE620DX.

     

    Så vidt jeg kan se er eneste forskjellen på disse at Asusen har matt skjerm, mens MSIen har glossy, samt at harddisken til asusen er 5400 rpm, mens MSIen har 7200 rpm.

     

    Asusen er jo noen hundrelapper billigere(får studentrabatt), og jeg slipper frakt fra Dustin.

     

    Hva mener dere er den største fordelen matt skjerm eller raskere harddisk? Jeg kan jo eventuelt bytte ut med en ssd, hvis harddisken begynner å gå tregere etterhvert.

    Hvilken ville dere valgt? Og finnes det andre på samme prisnivå med bedre eller liknende egenskaper.

     

    På forhånd takk for svar.

  2. Fordelingen til avdelingene i bataljonen skjer for de fleste på innrykksdagen, eller noen uker ut i rekruttskolen. Du må selv ønske deg en av kompaniene, men om du havner der er usikkert.

     

    På mitt innrykk i aug 09 fungerte det på den måten at jeg gikk inn på et rom på sessvollmoen, sa navnet mitt og fikk en kompanistripe og en sikkerhetsnål, med beskjeden: "Gratulerer, du er kommet i Ping kpb, fest denne på genseren"

  3. Riktig som du sier mathos. Vi var en tropp på 8 hvor jeg tror 6 eller 7 av oss fikk en "utmerket" eller mer. I de andre troppene i kompaniet, som var rundt 25-30, var det på langt nær så mange som fikk så bra, og det gikk mest i NLF-er og andre med ansvar. Sannsynligvis er det lettere for en som har mer kontakt med befal og gjøre seg bemerket.

  4. Kan jo legge til et svar til trådstarter.

    Jeg var i Ping B/A fra aug. 09 og til juli i år. Hadde en kjempebra tjeneste, så du kan glede deg! I kompaniet vårt var det fire jenter, og en ble dimma halvveis. De som var der hele året greide seg kjempefint og ble behandlet bra av alle gutta. Det stilles ingen ekstreme krav til fysikken, så er du i normalt god form skal nok det gå kjempebra!

     

    Lurer du på noe mer konkret om Ping, så er det bare å fyre løs!

  5. Da jeg startet min Asus EEE 10,1 tommer på skolen i dag ble jeg møtt med en svart skjerm. Skjermen er likevel ikke helt død, for jeg kan se at den blir slått på under oppstarten, og om jeg forsøker å regulere lysstyrken ser jeg også endringer. Alt fungerer fint om jeg kobler til en ekstern skjerm. Av den grunn vil jeg tro at skjermkortet er helt fint(men jeg vet jo ikke). Maskinen er kjøpt for under tre måneder siden.

     

    Er det noen som har vært borti noe liknende, eller har noen forslag til løsning?

  6. Jeg har nå gjennomført førstegangstjenesten og har tenkt til å ettersende tjenestebevis til SO for å få mine to ekstrapoeng. Saken er den at jeg har søkt på et studie hvor kravene i fjor var 45 poeng for førstegangsvitnemål og 53 for ordinærvitnemål. Hvis dette er ca. det samme i år vil jeg komme inn på førstegangsvitnemål, men ikke ordinærvitnemål.

     

    Hvis jeg sender inn tjenestebeviset, vil SO automatisk behandle søknaden min i ordinærkvoten eller vil de se at jeg har en bedre sjanse i førstegangskvoten og behandle meg der? Eller burde jeg bare la vær og sende inn tjenestebeviset?

     

    Takk for svar!

  7. takker for svar, tror det blir ingeniørbataljonen for min del da :)

    tror det kommer til å passe meg best :D

     

    stemmer det at hvis jeg går inn i militæret den 18. august, så er jeg ferdig til ca samme dato året etter?

     

    Du dimmer sannsynligvis mer enn 3 uker før denne datoen, da befalet må ha tre ukers sammenhengene ferie før neste kontigent kommer(arbeidsmljøloven ect.)

  8. Har egentlig bare et spørsmål angående tjenesten..

     

    Etter rekrutten når man blir sendt til kompaniet sitt, hvor stor påvirkning har man på å velge avdeling?

     

    Tenker da på rekgruppe stingtropp osv..

     

    På opptaket blir det bestemt hvilket kompani du kommer i.

    Hvilket opptak? Meg bekjent er det eneste opptaket som kjøres i INGBN opptak til ingeniørdykker... Eller mener du innrykk?

     

    Mener selvfølgelig innrykket, my bad. Det er forøvrig opptak til brannmann og REK-gruppa i PING også.

×
×
  • Opprett ny...