Gå til innhold

BX3.Phaqui

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BX3.Phaqui

  1. Starcraft 2 burde ikke være kjempevanskelig å følge, egentlig. Ja, det er avansert, men man ser raskt tendenser i et game (supply, antall baser, f.eks). Hvis det etter et stort slag er en spiller som leder med 40+ supply, så ligger han godt foran. I counter-strike er det på samme måte lett å se om et lag skyter de andre - men den underliggende strategien og utførelsen krever mye ferdigheter i begge spill!

    • Liker 3
  2. Hvilket operativsystem man velger å bruke kommer an på hva man ønsker å gjøre. Ønsker man å spille tyngre dataspill, finnes flest av disse på Windows. Ønsker man å redigere grafikk og video, bruker de aller fleste her Mac. Jeg vet hva du tenker, det er en klisjé det jeg sier her, men det er sant.

     

    Utvikler man programvare som skal kjøre utelukkende på et spesifikt OS, bruker man naturligvis det OS-et, men de fleste utviklere kjenner også til hvor utrolig godt Linux egnes til nettopp dette, og har alltid brukt det under utdanningen sin om man har utdanning fra et etablert fakultet. Utvikler man cross-platform software for støtte for flere OS-er, bruker man også Linux i de aller fleste tilfeller.

     

    I tillegg til det tidligere nevnte formålet, er man som de fleste, som ikke har alt for god peiling på hva de driver med på en datamaskin, faller valget alltid på Windows, eller Mac.

     

    Stadig flere Linux-distribusjoner prøver i dag å overta brukere fra Microsoft og Apple, men dette går ofte svært dårlig, for eksampel slik som siste Unity-brukergrensesnittet til Ubuntu, som klarte å miste de brukerne de allerede hadde, i tillegg til å skremme bort potensielle nye brukere. Dette er fordi Linux fortsatt har en lang vei igjen å gå for at det skal passe for mainstream-brukere, og trenger fortsatt mye erfaring med disse som brukere.

     

    Siden trådstarter selv sier han alltid har vært vant med Windows siden han var barn, vil han nok ha forhåndsgitte meninger om hva han kan forvente seg, noe han selv også sier. Det er dog vel verdt å merke seg at Linux er noe ganske annet enn Windows og Mac, og at de som prøver seg på Linux for første gang sannsynligvis burde prøve å finne ut hvordan dette faktisk kan gagne seg.

     

    Windows og Mac er i bunn og grunn svært like operativsystemer, og selv om mange Linus-distroer har gjort godt arbeid med å gjøre brukergrensesnittet mer brukervennlig for den vanlige personen de siste årene, er det ikke noe å gjemme at mesteparten av arbeidet man gjør, gjøres mest effektivt fra terminalen, som er uaktuelt hos de proprietære motkandidatene.

     

    Jeg har selv vokst opp med Windows siden jeg var en liten unge og bruker dette daglig i dag. Mac har også funnet seg vei inn i listen min over eide ting, men har desverre ikke tatt opp nok av tiden min til at jeg har noe annet enn en agnostisk mening om det. Linux prøvde jeg aldri før jeg studerte, og etter en grad og flere år med programmering ser jeg nå nytten av det framfor Windows og Mac til dette formålet. Ingenting er som å logge inn om morgenen, få opp en terminal, taste inn git pull, og begynne å programmere i favoritttekstbehandlingsverktøyet.

     

    Dette var imponerende. Måten det argumenteres på er fantastisk. Språket i seg selv er vidunderlig, med en flyt som er både kaotisk og elegant på samme tid. Absolutt anbefalt lesning!

  3. Hvorfor må alle bruke "Photoshop" som et eksempel på et program som ikke kjører på Linux?

    Artikkelforfatteren antydet at han brukte Photoshop. Men jeg er enig, de fleste hadde nok klart å gjort samme jobben med Gimp.

     

    Videre vil jeg igjen påpeke at hvis artikkelforfatteren faktisk bruker, og er avhengig av, veldig spesifikk windows-programvare (tenk bedriftsinterne programmer orginalt laget til Windows NT - ja, de finnes), så er Wine den eneste muligheten for å i det hele tatt ha en mulighet til å få gjort jobben sin. Fungerer ikke programvaren med Wine, vil det være umulig å få gjort jobben i Linux.

     

    Artikkelforfatteren har jo brukt Mac tidligere, så jeg tror ikke det er tilfellet her, men det er en av de faktiske årsakene til at så mange er, vel, låst til Windows i jobbsammenheng.

  4. Ser at mange nevner ulike distroer og skrivebordsmiljøer. Jeg vil påstå at det er av mindre betydning. Det spiller mindre rolle hvilken du velger, alle de mest populære er brukervennlige, og har de samme basisfunksjonene. Viktigere er det å sjekke ut at all programvare du bruker finnes i Linuxutgaver.

     

    Photoshop er et eksempel på et program som ikke finnes i linuxutgave. Alternativet, er som du nevner, Gimp. Jeg er helt blank på bilderedigering, men avhengig av hva du bruker photoshop til, kan det hende at Gimp vil være tilfredstillende - og kanskje ikke.

     

    Uansett, finner du et program som ikke har en tilfredstillende linuxutgave, kan det være verdt å sjekke ut Wine, men vær klar over at Wine ikke er magisk. Langt fra alle windowsapplikasjoner kjører i Wine, og en del av de kjører bare delvis, kanskje med bugs.

     

    Drivere brukte å være problematisk, men det er gjort framskritt, og det aller meste fungerer out-of-the-box. Programmer er det som holder igjen, og du skal ikke se bort i fra at du bruker programmer som ikke overhode lar seg kjøre i Linux - og som du overhodet ikke finner en linuxutgave av.

  5. Hei folkens, ny på forumet jeg (nesten, ivertfall)..

     

    Så, saken var vel at jeg hadde litt lyst å være DJ på streamen jeg, så jeg får vel vise dere hva jeg er god for, so to speak...

     

    Her har vi en liten mixtape jeg spilte inn for en stund siden. Tracksa er gamle, men oppdatering på det kommer etter hvert. :-) Det er noen beatmatching feil her og der, så den er ikke akkurat perfekt, men...

     

    http://www.sendspace.com/file/phpgq2

     

    Så, hva synes dere? :-)

     

    EDIT: Her er tracklista, Daniel:

     

    1: Orion - Adamantica (Original Mix)

    2: Duderstadt And Anita Kelsey - Smile (Duende Dub Mix)

    3: Armin van Buuren - Shifting (Original Mix)

    4: Orjan - Arctic Globe (Original Mix)

    5: John O'Callaghan & Bryan Kearny - Exactly

×
×
  • Opprett ny...