Gå til innhold

ams

Medlemmer
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ams

  1. God kveld folkens!

     

    Bestemte meg for noen måneder siden at jeg vil studere i England neste år og tok kontakt med ACTP og føler jeg har fått god hjelp fra dem og får fortsatt god hjelp, så ingen klager på dem fra min side. Jeg vet ikke hvor mange sider jeg har lest på denne tråden, men føler at de fleste her skal studere noe innenfor økonomi og ingeniør relaterte utdanninger, men jeg vil studere grafisk design.

     

    For et par uker siden så var jeg på en workshop arrangert av ACTP og snakket med Falmouth University college, Kingston University og Middlesex University. Her om dagen så fikk jeg mail fra veilederen min hos ACTP at Falmouth og Middlesex vil gi meg en plass hos dem (Har ikke sendt inn UCAS søknad eller noe enda), men jeg er litt usikker på hvem av skolene jeg skal velge, er det noen her som har kjennskap til disse universitene? Jeg har lest ganske mye rundt på nettet om dem, og de virker veldig gode innenfor det jeg søker.

     

    En annen ting, er det noen her som har brukt ACTP og søkt andre på andre universiteter utenom dem som er på listen til ACTP? Var det noe problematisk, eller gikk det helt ok?

     

    Noen som har erfaring med grafisk design utdanning i England, eller lignende utdanning der som feks. illustrasjon, foto, noe innenfor media?

     

    :)

  2. Hei! Har lenge drevet og tatt litt bilder i ny og ne, men når jeg var på tur i nord-norge for én uke siden så ville jeg ha noen minner av den ene lille fjellturen jeg var på samtidig prøve og forbedre meg en liten smule som fotograf.

    Det jeg lurer på er hvordan jeg kan forbedre bildene mine både med komposisjon, etterbehandling etc.etc. alt som kan forbedres vil jeg gjerne vite. Hadde selvfølgelig klart å glemme igjen stativet mitt hjemme, så jeg måtte improvisere litt på hvordan jeg skulle få kameraet til å stå stille på bakken med steiner og tursekk. Jeg ville også ha en liten utfordring ved kun å bruke mitt Nikkor 50mm 1,8 objektiv.

     

    Vet at tre/3 bilder er litt på grensen, men jeg har fått smaken på å ta bilder igjen og jeg vil gjerne vite så mye som mulig som jeg kan forbedre meg på før jeg drar til Kosovo for og forhåpentligvis få knipset mer.

     

    post-112123-0-52023400-1341066044_thumb.jpgpost-112123-0-53759100-1341066024_thumb.jpgpost-112123-0-93801400-1341066002_thumb.jpg

     

    - Adrian

  3. God dag til folket som har litt mer peiling enn meg når det gjelder laptoper! :-)

     

    Morfar sin stasjonære tok kvelden her om dagen, og han har bestemt seg for å gå til anskaffelse av en ny bærbar. Han vil ikke betale mer enn 5000kr for maskinen og vil ha så mye valuta som mulig for penge. Han skal bruke pc'en hovedsaklig til surfing på nettet, word oppgaver, se på bilder og kanskje litt enkel bilderedigering.

     

    Jeg har funnet en bærbar som jeg synes ser grei ut for hans bruk, men jeg er ikke sikker på om maskinen er bra. Har dere noen meninger om denne laptopen? http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/MSICX623025NE/msi-cx623-025

     

    Har dere noen andre tips til en bærbar med samme spesifikasjoner til bedre/lik pris?

     

     

    Takker for alle svar!

  4. Har lest litt på den studentrabbat muligheten, og det står det jo at lærere får slik rabatt. Aldri vært så glad for at mamma lærer som nå :thumbs:

    Så da blir prisen for en macbook pro med

    2.4GHz Intel Core 2 Duo

    4GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB

    250GB Serial ATA @ 7200

    SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

    Tastatur med belysning (Norsk) & Brukerhåndbok (Norsk) for kr 16.326,25

     

    Veldig sikker på at jeg bestiller nå i den nærmeste tiden,hihihi. Fniser ved tanken haha.

     

    Tusen takk for all hjelp! :D

     

    -Adrian

  5. takk for hjelp!:D

    Laptopen kommer nok til å dras med tur/retur skole, og siden det er en toppiddretts skole jeg skal på, så er nok ikke en ekstra kilo noe problem :p

    Men da går jeg for MBP,fordi jeg har ikke lyst til å angre en liten smule engang! :D

     

    Er ikke noe kjent med OS X fra før, har bare tuklet litt med mac'en til en kompis før, så dette skal bli spennende og gøy!

     

    -adrian

  6. Oh snap, nå kjenner jeg at jeg ble endel mer usikker her.

    Jeg var på Lefdal her om dagen bare for å titte og kjenne litt på macbook pro, så det var den eneste jeg "befølte". Skulle kanskje tuklet litt med den vanlige macbooken.

    Hvis det er slik at jeg ikke trenger MBP men kan nøye meg finfint med en MB så går jeg jo heller for MB, fordi jeg vil jo ha det så billig som mulig. Men siden det ikke blir så stor forskjell på pris for MB (setter på 4gb ram) og MBP, så hvis det sånn veldig stor forskjell på de to laptopene så går jeg heller for MBP'en siden den da sikkert vil kunne "funke" bedre i årene fremover enn det MB'en ville,heh.

     

    Jeg får vel bare dra på lefdal å titte og føle litt mer før jeg bestemmer meg, eller hur?:)

     

     

    -adrian

  7. Bortsett fra større skjerm, raskere grafikkort, og litt flere porter, så er MB 2.4 GHz og MBP 2.4 GHz identiske.

     

    Jeg ville gått for MacBooken og brukt pengene jeg sparte til å oppgradere minne til 4 GB og harddisk til 500 GB 7200 rpm. Dette bryter selvfølgelig ingen garanti. Kjøp deg evt. en ekstern skjerm om du syns den blir for liten.

     

    Så du mener at jeg heller burde ta en Macbook og legge inn mer ram? : )

    Jeg får ikke satt på noen harddisk @ apple utenom en på 320GB med 5400rpm... jeg har jo en ekstern harddisk,men det hjelper lite for dette tror jeg,heh.

  8. Einaste eg ville vurdert er ein 7200RPM harddisk, om du skal drive med video ;)

    Okei,takk!:)

    Det er visst ikke noen 7200RPM for vanlig Macbook,så da heller det mer på MBP:)

    Når jeg redigerer,så er det ikke slike lange filmer, de er vel på rundt 1-3min per film, og jeg redigerer ikke mer enn maks.1-2ganger i uken om vinteren. Jeg filmer for det meste ski med venner,så da blir mest filming 1-2dager i uken. Det er kanskje litt dumt å si det nå,men bedre sent enn aldri,haha. Så er det da vits i å legge til ca.3000KR for de ekstra gangene jeg redigerer film?

     

    sorry for litt mas, men nå som jeg skal ha en ny pc vil jeg undersøke/vite litt mer om den enn det jeg gjorde første gang jeg kjøpte. Har ikke lyst til å kjøpe noe som jeg blir misfornøyd med etter 1år,hehe.

     

    -adrian

  9. Da er det vel super sikkert på at det blir en macbook eller macbook pro. Det jeg lurer på nå er om hvis jeg setter på 2GB ekstra med RAM på macbooken, vil den da være sterk nok til å kunne redigere HD klipp?

    Hvis ikke har jeg vel ingen annen mulighet enn å velge MBP.

     

    Specsene på Macbooken jeg ser på:

     

    2.4GHz Intel Core 2 Duo

    4GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB

    250GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm

     

    er denne god nok?

     

    jeg kommer nok til å bestille laptopen asap. så hadde vært fint med et superklart svar,heh :-)

     

    Jeg vil takke for alle svar jeg har fått og forhåpentligvis de svarene jeg får, TAKK! :)

     

    -Adrian

  10. Mac er helt for xxx overpriset. Ja, Mac er bra. Har selv både mac og windows laptoper.Jeg kjøpte meg selv ram til macen min. Apple skulle ha flere tusen kroner for minnebrikker som da koster 400 kroner. Svindel spør du meg.

     

    Fordelen med mac er at den er ekstremt drift sikker.Lite (hvis noe) virus og annet dritt. Har ikke hat problemer med min siden jeg kjøpte den for 14 mnd siden. Maskinen starter like fort som den gjorde den dagen jeg kjøpte den.

    Liker godt å høre det med at den starter like fort nå som før, får meg til å ville ha den enda mer!: D

    Når det gjelder å kjøpe RAM til mac'en , går det ann å kjøpe ram på feks. komplett og så bare fikse det selv,uten noen problemer?:)

     

    Kameraet mit (Sony HDR-SR12E) filmer i AVCHD, er ikke sikker på om hvor kraftig pc man må ha for å redigere det. Er en vanlig macbook da med disse specsa bra nok? ;

    2.4GHz Intel Core 2 Duo

    4GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB

    250GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm

     

    Jeg har ikke lyst til å bom kjøpe en laptop,siden jeg skal ha den i minst 3år. Jeg er iallefall veldig,veldig sikker på at det blir en macbook eller macbook pro. Har veldig lyst til å prøve noe nytt :- )

  11. heisann og hoppsann! :)

     

    Min gamle laptop daua igår, så nå er det på tide med ny. Jeg har sett på Macbook Pro en god del før og har ganske lyst på den nå, men jeg er usikker på om den laptopen er den som funker best for meg. 16 000kr er ganske mye penger, så jeg er veldig usiker på om det er verdt å betale så mye for en laptop for mitt bruk. Hvis noen har noen gode tips til en god laptop i rundt prisklassen 10-16 490kr så spytt ut! :)

     

    Jeg skal starte på videregående nå til høsten, så det blir en god del med vanlig skrive jobbing på laptopenen aka. div. office programer og slikt. Men jeg digger også å redigere bilder og video. Jeg trenger en laptop som jeg kan redigere HD klipp/film med siden jeg har gått til innkjøp av et hd kamera, vil gjerne få utnyttet den så godt som overhode mulig. Spilling er ikke noe for meg. Burde jeg kanskje vurdere en vanlig macbook?

     

    Jeg har mest lyst på en macbook eller macbook pro,fordi jeg har lyst til å prøve noe nytt, men om det er en vanlig pc aka. window OS så hadde det vært fint med en link til den også! (:

     

    Stikkord: Usikker på om Macbook Pro er laptopen for meg, liker å redigere bilder og film.

     

     

    - Adrian :)

  12. til ondskapen: Tipset for screamin seamen er egentlig bare å tørre, var veldig skeptisk de første gangene jeg prøvde. Det er bare å prøve å få skiene over hver andre mer og mer for hvert hopp, blir bare morsommere og morsommere for hver tur:>>

     

    til Fox: Jeg var kaanskje der den 9-10januar.Husker aldri datoer på når jeg er,heh : p

  13. hooh,lenge siden jeg tittet innom her !: >

    Artig å se at det fortsatt er endel som er på denne tråden da,hih.

    Var og kjørte i hafjell denne helgen som var, så fikk et ganske så episkt bildet.

    En liten screamin seamen på det største andre hoppet i parken aka. diggeste hoppet.

    n843615240_5428731_2371.jpg

  14. Hei folkens ! : )

    Har veldig lyst på et fisheye eller en vidvinkel linse/objektiv til mitt HDR-sr12 videokamera.Synes det ser ganske tøft ut når man filmer med fisheye ivertfall.

    Men saken er at jeg rett og slett ikke har noen som helst peiling på objektiver/linser til videokameraer, så jeg er ikke sikker på hva jeg burde se etter når jeg ser etter en vidvinkel eller et fisheye :s

    Har lest forskjellige steder om at jeg må se etter et tall som står med en ø liknende greie bak, men jeg ser den rett og slett ikke. Så hvis det er noen som vet hva det målet på den greia på HDR-Sr12'en er,så hadde det vært kos om du hadde fått sagt det til meg. Fordi jeg har ei peiling på hva det heter ^^

     

    OG om noen er så snille om at de kunne anbefalt noen vidvinkel-fisheye linser/objektiv til meg i prisklassen 1000-1500kr så hadde det vært perfekt!

    Jeg ser ikke etter noe über objektiv/linse uansett : ))

     

    Takk for alle gode svar !

     

    -Adrian

  15. Fikk kameraet i slutten av Mars og har blitt mest brukt til skifilming, er veldig fornøyd med kameraet, synes det er veldig lett og godt å holde i : D

    Jeg har ikke noe spesiell erfaring med forskjellige videokameraer siden dette er mitt første,, så jeg er ikke den rette til å uttale meg om at dette er et sucky eller über kamera, men jeg er strålendes fornøyd med det ! :)

    Det eneste jeg vil ha på kamera er et fisheye eller en vidvinkel, men jeg vet ikke hva jeg skal se etter hvis jeg skal ha et;o

  16. Beklager for dette håks, men det blir litt OT....Er det noen som vet om en bra side (ikke fra USA) som man kan kjøpe Empire capser og bandana..har en link til sia hvis det er noen som ikke vet hva det er: Empire

    Tror at den eneste måten du får kjøpt noe Empire greier atm. er ifra empire sin egne side som du linket til: )

  17. Hoho, bestilte akkurat min plass på Fonna Camp2,så jeg er riiimelig stooka :D

    Håper på å få klærne ifra min nye sponsor 24Outdoor, slik at jeg får brukt de der å vist de litt frem^^

    Har skaffet meg et par Scott Alias zipper ltd. goggles så er ladd for å sjekke hvordan de er å bruke :DD

×
×
  • Opprett ny...