Gå til innhold

ellenhar

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ellenhar

  1. Du må sjølv søke om utsettelse av betaling av studielån, det skjer dessverre ikkje automatisk.

     

    Sjølv om du trur du er veldig nærme å få deg ein jobb bør du søke om sosial støndad. Det er greit å få dei pengane ein kan få og betale husleie og livsopphold sjølv, men om du ikkje vil sidan dokke overlever på kjæresten din sine pengar er det berre å la vere. Det gjor eg det første halvåret eg gjekk arbeidsledig. Eg har sjølv erfart at det tar tid å få jobb sjølv om eg har vore på monge interjvu, men du er sikkert heldigare enn meg:)

     

    Det at du må oppgi studielån/lån på søknaden er fordi dei skal vete kor mykje du har i gjeld, ein får ikkje dekt noko studielån, ein kan be om betalingutsettelse av studielånet.

     

    Det å søke om rentefritak er veldig greit å gjere sidan det tar lita tid og du treng ikkje å gjere det før året etter endt studie slik du veit kor mykje peng det er snakk om. Du kan få rentefritak for dei månadane du har vore registert som arbeidsledig hos Nav.

     

    Eg er litt usikker på kor long tid det tar før ein får utbetalt den sosial stønaden, men du må søke vertfall 3 veke før den 1. i mnd du vil ha støtte for. Behandlingstida kan ta rundt 3 veke.

  2. Er i akkurat same situasjon som deg:/ Var ferdig med bachelorgrada for 1 1/2 år sida og har berre hatt eit par korte engasjement.

     

    Om du har mulegheit til å flytte på deg trur eg det er det luraste slik du får arbeidserfaring. Eg hadde det i planane, men det vart dessverre ikkje ei mulegheit (grunna jobben til samboar).

     

    Eg har vore ein del i samtale med nav og dei kan vere litt til hjelp:

    1. Du har rett på sosial trygd (økonomisk støtte), søknadskjema får du hos nav. Trur ein kan få rundt 7000 i støtte. Eg har ikkje benytta meg av dette før no, sidan eg trudde eg ikkje hadde rett på sidan eg har samboar. Heldigvis har eg ein grei samboar som har støtta meg når eg trengte det, men det er ikkje akkurat ein god følelse å ikkje ha eiga inntekt sjølv og tenke kor mykje ein tapar ved å gå arbeidsledig.

    2. Eit alternativ er å få deg arbeidspraksis i samarbeid med nav, men ein får berre 290? kr pr. dag av nav. Derimot kan du kanskje klare å kome innanfor firmaet eller vertfall få deg arbeidserfaring. Ein må sjølv finne ein praksisplass og det kan vere lurt å ta med seg informasjon om kva samarbeidet med nav vil seie sidan ikkje alle har kjennskap til det. Eg har ikkje funne meg praksisplass enda, men har kanskje eit par bedrifte eg kan høyre med.

    3. Eit anna alternativ er at du får deg arbeid i eit firmaet og nav støttar firmaet med den hensikt at du får deg fast arbeid etter ei viss tid.

    4. Du kan gå avklaringskurs/jobbklubb hos nav. Kurset vare 4-6 veke og då får du 290 kr dagen og får då trening i å skrive søknad, cv og intervjuteknikk. Eg gjekk dette, fekk ikkje so mykje ut av det sidan eg kunne å skrive søknad og var godt vand med intervjuprosessen.

     

    Kanskje du kjenner til disse alternativa. Snakk med nav om du syns noko av dette kan vere aktuelt:)

  3. Studiet er heilt greit. Dersom du ikkje er interessert i å studere reine drift, informatikk eller økonomi-studie så er det eit bra alternativ i grunnen. Studentar som var ferdig i vår har fått veldig forskjellege jobbar trur eg. Sidan vi var første kullet som gjekk ut var vi litt skeptiske på kva slags jobbar vi kunne få, om der var eit marked for oss.

    Eg veit om nokon som har fått jobb innan for eks. support, butikkselgar, programmering, produksjonleiing og leveranse. So er veldig forskjelleg kva folk endar med.

     

    Om du får deg jobb kjem vel ann på om du aktivt søker etter jobb, kva type jobb du er ute etter og kor i landet du søkar jobb. Studiet går ein god del i bredda, men ikkje spesielt i dybda, ein lærar for det meste det grunnleggane. Så om det er noko du har spesiell interesse for kan du prøve å lese litt meir sjølv og får kanskje større sjanse for å få jobb innan det.

     

    Det å studere vidare innan informatikk og/eller økonomi trur eg vil sikre bedre jobbmuligheitar, men trur det skal gå greit å få seg jobb utan også.

  4. Forstår godt at du syns det ikkje stemmer heilt, det står ikkje heilt klart kva farge det er, men sidan dei skriv det slik kan/må en nesten gå ut i frå at det er meint

    at U trim er det same som trim sidan det står ikkje nåke om silke-finish heller på fargeforklaringa. Eg kan alltids forstå det feil, men rart viss Dell legg opp feil fargevalg/bilde.

  5. Ikke akkurat mye å skyte av. Du har i det minste bare brukt tabeller på den ene siden din.

     

    - For stort mellomrom mellom menyen og innholdet

    - Ufine farger

    - Rotete kildekode

    - Bruk <hX> til overskrifter, ikke <p><b>

     

    Du burde lese litt på HTMLDog og W3 Sschools.

    8457745[/snapback]

     

    nei veit at det ikkje e nåke å skryte av,hehe...

    ja, hadde ikkje lært div då eg laget den siden som er med tabeller, var en av dei første eg laget, men nå kan eg å bruke div sann passe...

     

    -syns mellomrommet var finast sann eg, trur at viss eg tok det nærmare vart det nåke som ikkje stemte heilt, men kan prøve å forandre på d..

    - skal prøve å finne nåken andre fargar som er finare..

    - forstår ikkje heilt ka du meina me rotete kildekode da men, syns ikkje den e rotete eg...

    - veit at en ikkje skal bruke b, men skreiv d då ej laga sida(var litt lei), og har ikkje retta d opp i ettertid..

  6. Har laget et design, men er ikkje helt fornøgd, syns kanskje det er litt kjedelig?

    har litt lyst til å forandre på designet, ha en banner på toppen, istaden for bildet og det på siden.veit at det ikkje e d heilt normale å ha det på slik på siden.blir kanskje litt mindre webside-aktig.

    Burde eg forandre på fargane? eg er veldig glad i svart, men er kanskje litt mørkt og det er nå fint med litt lyse, avslappa farger også..noen tips?..

    Noken so he tips på korleis linkane på bilder, filmar og dagbok kan lagast meir interessante? litt kjedelig med heilt enkle likar.

    Eg ønsker å ha et litt proft bildegalleri, men har ikkje funne nåke htlm-kode for det som er nåke særli..har prøvd et bildegalleri-program før, men huskar ikkje ka det heiter..

    Siden er slik den skal vere i ie, i firefox blir hovedinnholdet flyttet en cm ned. noken som veit ka so gjer d?

    http://home.no/veh/

     

    Har laget designet på jobbsiden til far min. kunne godt tenke meg tilbakemelding/tips på den også..den skulle vere enkel og skulle stå i stil med logoen hans..denne siden er skrive med tabeller, for det var det vi lærte på skulen, har gått over til å bruke div i ettertid.

    http://www.hareideradioogtv.no/

×
×
  • Opprett ny...