Gå til innhold

sierratec

Medlemmer
  • Innlegg

    229
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sierratec

  1. Jeg skal bygge en terrasse på hytta. Den skal festes i hytteveggen på en side og festes til betongsøyler 2 meter ut fra veggen. Jeg skal benytte 48x148 bjelker med 60 cm senteravstand.

    Hvor langt utenfor søylene kan jeg la terrassen gå med tilstrekkelig stivhet?

     

    Du skal med andre ord ha en drager på de betongsøylene 2 meter utenfor veggen?? Isåfall ville jeg ikke hatt mere overheng en 50 cm

  2. Jeg har en tommelfingerregel her hjemme, ting jeg ikke har peiling på, overlater jeg til folk som har peiling...

     

    Om du fjerner plasten helt flytter du bare problemet ut til undertaket, der vil det bli isdannelse som igjen vil tine når det blir mildvær, å vips så er isolasjonen din gjennomvåt igjen. I tillegg vil du mest sannsynlig få svære istapper hengende på utsiden å kansje også en del ising på selve taket.

     

    Plukk ned taklister/takplater å legg fuktsperren på undersiden,kjipt men det blir helt knalle bra

  3. ikke tenk på prisen på de listene, du skal ikke kjøpe nye med det første uansett,å de er ikke så dyre heller. om du kan legge flis selv så kan det sikkert bli billigere, men myyye mer jobb. Alt dreier seg om smak å behag. Å som andre sier, sjekk priser. Bygde selv nytt bad nå nylig, fibo trespoplater på veggene, ordinærprisen på platene jeg kjøpte var 702kr pr plate, men heldigvis var det god service der jeg handlet så de rådet meg til å vente 2 uker for da kom platene på tilbud til 500kr stykket. Det sparte meg for 5000kr:)

  4. Kjære dere oppussere der ute:

     

    Er det noen av dere som har erfaring med å fjerne (lateks)maling på en innendørs (helmalt) mursteinsvegg? (80-talls murstein.) Gubben mumler om sandblåsing og har en ide om at man kan dekke til med plast, så holder sanda seg der den skal (les: ikke rundt i hele huset...) Er det noen av dere der ute som har noen erfaring med/ tanker om hvordan malingen evt. kan fjernes?

     

    Det skal nevnes at jeg ikke ser for meg (og vel heller ikke NK) ukesvis med stålbørste for å få skrubbet av vederstyggeligheten. Trur eg.

     

    Vil mursteinen "overleve" en sandblåsing? Eller hva er det lure forslaget?

     

    kansje vinkelsliper med slipeskive for betong?? ulempen er at det blir mye støv

  5. jeg tror det skal gå bare bra med vanlig 6mm g-u plate. Pappen på den gipsen er bedre motstandsdyktig mot fukt en vanlige gipsplater. Men man bør jo selvfølgelig gjøre det man kan for at det ikke skal komme fukt ned til gipsen. Kommer det fukt til den så tørker ikke plata opp da den er innkledd under flisene. Et par strøk membran kan med fordel rulles på for å hindre at gipsen blir fuktig

×
×
  • Opprett ny...