Gå til innhold

Spoink

Medlemmer
  • Innlegg

    91
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spoink

  1. Det jeg lurer på er hva som vil skje med oss eksisterende tiscali kunder.....vil vi bli telenorisert? Og om vi må over på telenor kan vi muligens nekte å fortsette......

    1. Du har ikke kontrakt. Du kan velge akkurat som du vil.

     

    2. Du har kontrakt. Du har kontrakt med Tiscali, ikke Telenor. Du kan derfor beholde de eksisterende kontraktsbetingelsene ut kontraktsperioden.

     

    Men hvis Telenor tilbyr seg å gjøre dere om til vanlige Telenor-kunder, så er det å anbefale å svare ja. Telenors ADSL-produkter er meget konkurransedyktige for tiden, men det kan endre seg.

    Selv om man har en kontrakt med et selskap, så er gjeldene regler i Norge at dersom man kjøper opp et selskap, overtar man alle ekisterende kundeforhold og forplikteleser. De fleste ISP'er har klausuler i sine vilkår som sier at de kan endre vilkårene med en viss frist.

    Ja det kan endre vilkårene til noe bedre uten varsel, ikke til noe verre.

    Hvis man for eksempel setter opp prisen skal sluttkunden ha varsel minst 3mnd i forveien.

     

    I dette og alle andre tilfeller vil kundens eksisterende kontrakt gjelde til kontraktstidens slutt, med mindre ny eier gir kunden tilbud om å bytte til en annen kontrakt. Da vil man stå fritt til å velge å beholde eksiterende kontrakt eller bytte til ny kontrakt.

     

    Uansett, konkurransetilsynet skal ta en titt på saken, og de er ikke kjent for å være kjappe. Tror de har 6 mnd på seg, og de bruker nok den tiden de trenger. Leste en eller annen plass at gjennomsnittlig behandlingstid hos dem var 4mnd, så det er vel ekstremt tidlig å begynne å spekulere i utfall.

     

    Først må konkurransetilsynet godkjenne salget, før Telenor kan gjøre noe overhodet i forbindelse med sluttkunden. Det være seg blant annet endring av tekniskløsning, overflytting av kunder, osv. En hver form for innblanding fra Telenor i Tiscali Norges business vil slå dårlig ut med tanke på konkurransetilsynets avgjørelse.

  2. Muligheten for høyere hastighet for meg

    er vel da skifte til NGT Charlie 1500/512 , ca. samme pris.

    Får vurdere det ..

    BlueCom har den attituden at man kan prøve-og-se, dvs. hvis du har ett 1024 abonnement så fikk jeg forståelsen av at de kunne prøve å se om det ville fungere med 2048 selvom Kapaks informasjonen evt. sa noe annet. Hvis det ikke funket, så ble det satt tilbake til 1024 uten at man tapte noen penger på dette.

     

    Ellers har jeg også sett at linjer plutselig blir bedre, bla. mine foreldres linje (utpå landet) hadde i fjort høst kun støtte for 400Kbps på en 4.7km lang linje, men har nå plutselig blitt oppgradert som mulig med 2048. Ikke noe har blitt gjort fysisk med linjene i nærheten der...

    Det er nok ikke slik lengre... Problemet er at Telenor Networks har satt opp lengdebegrensning på de forskjellige hastighetene (ref: kapakssjekk). Resultatet av dette tilsier om kunden kan få f.eks 2mbit. Hvis kapakssjekken sier NEI vil ikke Telenor Networks oppgradere linja, rett og slett fordi modem ikke vil synce opp mot 2mbit og heller ikke forsøker å gi deg max hastighet.

     

    Det er kun de som har egne dslam'er (NGT, CATCH osv) som kan forsøke å levere høyere hastighet enn linjelengden tilsier.

  3. Jeg kunne ikke få ADSL fra Telenor, fordi det var "fullt" på kabelen. Kan jeg fortsatt få fra noen andre? Tele2, Tiscali og Ngt bruker vel samme linjene, men er det noen andre isp`er jeg kan bruke??

    I ditt tilfelle kan det bli vanskelig.

     

    "Fullt i kabel" er vel i grunnen en svært dårlig forklaring på hva som er feil, men hvis jeg tolker det rett så er det ikke nok kobberkabler i sentralen til at du kan kobles opp på DSLAM. Uansett hvilken leverandør du bestiller fra vil nok dette være ett problem, men problemer er til for å løses.

     

    Har du telefon i huset forresten?

     

    Hvis du har eller ikke har kan man vel i teorien bestille ny telefon, noe som tvinger Telenor Networks til å legge forholdene til rette for at du skal få telefon. Dog kan det være at du må dele kobbertråd med en eller annen nabo, og da er DSL fcuked.

  4. Har versjon 6.1.0211 av MSN Messenger, og denne logger seg ut nær sagt hele tiden. Særlig når jeg prøver å sende/motta filer, og prøver å skifte nick.

     

    Har hørt at det var et kjent problem at Messenger datt ut, men mente dette ble løst i versjon 6.1

     

    Hvordan fikse?

    Sitter du bak er router?

  5. min teori:

     

    ISPer betaler faktisk intet mer for hastigheten de gir oss. De betaler pr MB./GB eller whatever. MULIGENS betaler de mer for upload enn download??? (noen som kan bekrefte dette? vill gjetting)

     

    uansett.... De som velger en ISP pga upload velger det for en grunn, de vil kj0re en eller annen form for server, fildeling eller annen bruk som kommer til & bruke en del trafikk p& linjen. Dette vil de unng&! Dessuten vet ikke de fleste normale brukere om upload eller viktigheten av det, og mer avanserte brukere bruker mer b&ndbredde. Det er vel mer tydelig.

     

    Alt er business ;)

     

    P& den annnen side ser vi jo hvor populare firstmile er/var uten nesten en krone markedsf0ring. Alt de har er et godt tilbud ;)

     

    Teori er delvis korrekt. ISP'er (Ikke de som bygger ut selv) betaler for hastigheten de videreselger for Telenor Networks. Høyere hastighet -> Høyere pris.

     

    I tillegg betaler alle ISP'er for trafikk som går fra eget nett til andres nett, det er det peering avtalene er til for. Det vil i praksis si at hvis en tele2 kunde surfer på nextgentels nett må tele2 betale for trafikken som genereres. (banalt sagt)

     

    På toppen av det hele må isp'er betale store summer i linjeleie (leie av fiberkapasitet) med mindre de har bygd ut fiber selv... Jo mer kapasitet en ISP trenger for sine kunden jo mer må de betale, ikke bare i løpende kostnader pr mnd, men også for eget utstyr som skal ta i mot trafikken (routere, switcher osv).

     

    Så hvorfor ikke øke uthastigheten? Grunnen er rett og slett at ved å øke uthastigheten må også generell kapasitet i eget nett økes (eget backbone må kunne takle mer trafikk...) og det koster peng.

     

    Konklusjon: $$ is a factor

  6. Har man først fiberoptikk, betyr det nesten ingenting kostnadsmessig for ISP om det er 2 mbit eller 10mbit.. men på grunn av treige adsl leverandører måtte de tilslutte seg tilbudet i markedet

    Jeg tror ikke du ser det store bildet her...

     

    Hvis en ISP gir deg som kunde 10mbit inn og ut og i tillegg gir dette til alle i ditt nabolag, må de ut med store summer for å kunne håndtere all trafikk som vil gå.

     

    De vil måtte oppgradere backbone vannvittig mye, og det koster store pengersummer å leie kapasitet, eller bygge ut selv. Fiberoptikk er IKKE billig, ei heller er utstyret som må benyttes (routere, switcher osv) særlig billig.

     

    Greit nok at du med en fiberoptiske kabler har nesten ubegrenset mulighet for å dytte på med gigabit trafikk, men du må jo også ha hardware som takler trafikken.

  7. Hei, bestilte en tiscali linje i desember, og fikk den i januar (704/128)

     

    på itavisen låg den på 730kbps (92kb/s)

     

    og nå har eg oppgradert den til 2048/256!

     

    hastigheten er helt føkka...hopper fra 20-50 og skjelden gang 50-150 hele tiden

    når eg lastet ned før låg hastigheten stabilt, men nå hopper den fra 130 til 10

    hele tiden

     

    tok en test på

    itavisen nå:

     

     

    ITavisen.no speedometer resultat:

     

    IP-adressen 82.164.x.xx lastet ned 961441 Bytes

    på 20.516000000000002 sekunder.

     

    Nedlastingshastighet: 375 kbit/s. :thumbdown:

     

    KJØR TESTEN EN GANG TIL! :roll:

     

    jepp-->-adressen 82.164.x.xx lastet ned 961441 Bytes

    på 23.422 sekunder.

     

    Nedlastingshastighet: 328 kbit/s.

     

    KJØR TESTEN EN GANG TIL!

     

    Du ser ut til å ha bredbånd fra Tiscali. (ut fra din IP-adresse 82.164.x.xx).

     

    Rart at 704 linja var stabil og nye 2048 er helt føkka

     

    Lastet også ned en natt, da hadde eg 210 stabilt, så linja skulle ikke være noe gale med.

     

    Men tro om tiscali har for lite bredband i sentralen?

    blir det sett limit av tn?

     

     

     

    måler med Du-meter også

    under testene, hoppet fra 50-->10 kb/s hele tiden

     

    ping på nett er ok 30-60 i ping

     

    noen som har tips? har man ikke RETT på den bredbanden som står du skal ha?

    mail til tiscali tar jo minst 14 dager, men noe må jo gjøres

     

    Logget med på tv2 webtv og skulle se noe der..men det hakka så jæ**g

     

    spillte litt,,og så loadet litt :mad:

    Jeg vil anbefale deg å kontakte Tiscalis kundeservice og informere dem om problemet.

  8. Grunnen for den farten er at telenor har lagt til ca +20% på linjene, det har ikke bluecom gjort(selv om de sier det har gjort det)

    Dette er gjort hos Telenor Networks så alle som leverer over dette utstyret stiller helt likt i så måte.

    Hva er forklaringen til BC på den lave hastigheten?

    For liten kapasitet på sentralen vil jeg tro, som jo Telenor Networks styrer... mon tro hvorfor Telenor Plus (eller online eller hva ****** de kaller seg nå) har bedre hastighet?

  9. jupp, opresterud har rett.. ping ER hastigheten på linja.. dette med båndbredde har egentlig blitt feilprofilert som "hastighet". jeg prøver meg likegod med med en metafor jeg og.

    Å si at PING ER hastighet på nettet blir en definisjonssak. Ping gir en pekepinn på latency, eller forsinkelse, i nettet og ikke på reel hastighet. Over fiber f.eks er hastigheten lik lysetshastighet.

     

    Ping er per def. ett diagnose verktøy for nettverk, som blir brukt for å sjekke om en host adresse eller en ip-adresse er operativ. Den gir som sagt også en pekepinn latency...

     

    :)

  10. Nå er det vel sånn at dette er en slags standard som alle forsikringsselskap bruker, noe som ikke kan sies om Telenors strupinger :D

    Her er det Telenor som har satt standarden... og tankegangen er den samme.

     

    Hvis forsikringsselskap tillater kundene å kjøre ubegrenset øker muligheten for ulykker og dermed øker muligheten for mye forsikringsutbetalinger.

     

    Hvis Telenor gir alle kunden fri bruk av linjen vil det øke muligheten for at de må oppgradere backbonet, noe som gjør at de må ut med enda mer penger.

     

    Økonomi og penger ligger i grunn for begge to :)

  11. Hva om disse såkalte telenor fans'ene slutter å skrive så mye bullshit.

    Hvis man liker telenor, javel så skriv det da, men ikke sløs bort andres tid med bullshit.

    Hvorfor nekte å skjønne poenget?

    Prøv heller å skjønn det agvg skriver.

    Den politikken telenor har drevet i flere tiår, er rett og slett ufordragelig.

    Og de fortsetter med det den dag i dag.

    *HØR HØR*

     

    Telenor driver monopolvirksomhet überalles, uten at PT klarer å gjøre noe med det med dagens lover og regler. Det at Telenor Networks fortsatt eier all kobberet i Norge skader xDSL markedet, fordi ISP må leie kobbertråd fra Telenor Networks og for de som videreselger f.eks adsl må de i tillegg betale for tjenesten.

     

    Leste i en artikkel at pris for ADSL linje via Telenor Networks var 225, hvis man da tenker at det koster sluttkunden 329,- for linjen vil det da si at rund 80% av de 329,- går rett tilbake til Telenor Networks.

     

    Ved KUN leie av kobbertråd (de NGT driver med) koster det 75,- pr linje, fordi leie av kobbertråd er prisregulert av PT men ikke videresalg av xDSL tjenesten. Dette utnytter selvsagt Telenor til det fulle.

  12. Tror ikke det er mange her som ville ha kjøpt en bil som kan kjøre i 15mil i måneden opptil 200km/t, hvis du overstiger denne grensen så kan du plutselig ikke kjøre fortere enn 30km/t. (Og dette skjer selvsagt en plass mellom oslo og trondheim el. når du har de travelt som bare det)

     

     

    Det hører også med at telenor ikke vil øke ut-hastigheten på linjene, da det trafikken du sender ut som koster de mest penger.

     

     

    --

    Morten

     

    Det konseptet finnes allerede, nesten i hvertfall. Det kalles kilometerbegrensning på forsikringen din.

     

    Du signerer da en avtale om å betale så og så mye for å kunne kjøre f.eks 1600 kilometer i året. Du kan kjøre så fort du vil, men når du overstiger kilometerbegrensningen gjelder ikke forsikringen.

  13. lol@Bitex! :lol:

     

    Men det med 3km grense er egentlig bare bullshit. Er ikke noe i veien for å koble seg opp med ADSL hvis du f.eks. bor 4,5 - 5 km unna sentralen, såfremt kobberen er god. Det kan hende at du må ha ei 704 linje for å få 400 hastighet, men det vil sansyneligvis funke. Det med lengde fra sentralen er jo hvor langt i kabelstrekk de kan GARANTERE den hastigheten du har bestillt. Bluecom har jo 4km som "maximumsgrense". Dette er bare bullshit fra telenor.

     

    Det finnes 2 forskjellige maxlengder, en for "tynn" kobbertråd og en for "tykk" kobbertråd.

     

    Grensene ligger mellom 3500 og 5500 meter avhengig av kobbertrådtykkelse og andel av tykk eller tynn kobbertråd..

     

    Jeg vet at NGT kan sette en default profil på din linje som sier hva som er max hastighet, det routeren vil gjøre er å "snakke" med utstyret på sentralen for å finne størst mulig hastighet. Så hvis NGT setter 2mbit på linjen din og linjen er så dårlig at du kun får 600kbits vil router og sentral bli enige om den hastigheten.

  14. Joda, det ble en god jul da jeg fant ut at sentralen min skulle utbygges i første halvdel av 2004. Hjertet satt seg derimot fast i halsen, da kapaks viste at jeg var blant de få som ikke kunne få, nummersjekken til adsl-leverandørene gir meg også negativ respons, selv om naboene 500-700 meter nedenfor kan få høye hastigheter.

    •  
    • ADSL ikke tilgjengelig. Merknad Linjelengde sentral-endefordeler er for lang: 3862 meter
       
    • Sentralpunktet har ikke utstyr for produktet
       
    • Total linjelengde inkludert inntak: 3867 meter
       
    • Lengde på inntak: 5 meter
       
    • Tråddiameter: Varierer mellom flere tråddiametre 
       
    • Sentralen planlegges utbygd 15.03.2004
       

    Er det noen mulighet til å få telenor til å skifte ut linjene el, eller er jeg dømt til et liv med lav hastighet og dyre regninger?

     

     

    "Tråddiameter: Varierer mellom flere tråddiametre "

    Dette vil si at du har både 0,4 kobbertråd og 0,6 kobbertråd.

     

    Max lengde for 0,4 kobber er rundt 3500 meter.

     

    "Merknad Linjelengde sentral-endefordeler er for lang: 3862 meter"

    Det vil da si at du bor 362 meter for langt unna og at du stortsett har 0,4 kobber hele veien.

     

    Alternativet ditt blir å kontakte bravida eller tilsvarende Telemontør firma i nærheten å be dem legge 0,6 kobber på mulige strekk.

     

    Som regel går dette greit, men det kan koste litt, siden de må legge rundt 200-400 meter ny kabel.

     

    Det er ikke lengden som har noe å si, bare tykkelsen :)

  15. Ingen som har et par opplysende tips, klør i fingra etter å få til dette, og det eneste jeg trenger er greie på hva slags type kabel dette er?

     

    Har en option til, og det er å "telnete" til ruteren og gi den en "reset" kommando (skal rekonfigurere den som dere skjønner) men hva er å telnete? aldri vært borti. noen tips her?

     

    Alle CISCO routere er satt opp med en eller annen lokal IP-adresse, i mange tilfeller 192.168.1.1, eller 10.0.0.1. Ved å bruke kommandoen "telnet <ipadresse>" vil du komme inn i routerens CLI. (Command Line Interface) Her kan du taste inn kommandoer.....

     

    Reset kommando i CLI er ukjent for meg, men det finnes kommandoer for å slette hele MVRAM'en for å sette den opp igjen fra bunnen. En reset kommando vil vel i teorien kun resette routeren til fabrikk standard (Factory default)

     

    Kabelen som det er snakk om er tror jeg er en Seriell kabel som kalles "managment cable". Det er en standard "RJ-45/DB9 rs-232" kabel. Dog kan det nok variere litt fra router til router.

  16. Det at man ikke har hørt om selskapet kan tyde på i hvert fall 2 ting.

     

    1. De er en liten og beskjeden bedrift.

    2. De har bra kundeservice og har kontroll på tingene sine så kundene klager ikke.

     

    Dette trekker jeg ut fra det faktum at man ikke har hørt noen ting, hverken negativt eller positivt.

     

     

    Eller er tankerekken helt på tryne?

  17. latterlig alså Tele2 og telenor går på helt samme linjer! ikke noe forskjell

     

    eeee, nei de gjør nok ikke det.

     

    Hvis du tracert mot en tele2 kunde ser du at kunden er routet inn i Tele2s utstyr en eller annen plass (en router av ett slag). Resten av nettet (backbonet) er tele2s.

     

    På samme måte som en Telenor kunde, er routet opp mot telenors nettverk.

     

    Det dere må skille mellom her er Telenor Plus eller online eller hva de heter (de som videreselger adsl til sluttkunden) og Telenor Networks (de som selger adsl til Telenor Plus, Tele2 osv)

     

    Så det at en Tele2 kunde har forskjellig ping, enn en Telenor kunde er ikke rart.

  18. Årsaken til at Telenor bruker 256 kbit/s som opphastighet har ingenting med hardware-løsningen å gjøre.

    De tilbyr mer (f.eks 1024/384, 2048/448) til bedriftskunder på samme DSLAM med samme type kort..

     

    Det er så sant som det er sagt, hardware har ingenting med hastigheten å gjøre.

     

    Det som nok er årsaken er regnestykket rundt den totale båndbreddeforbruk og den tilgjengelige båndbredden versus eventuell oppgradering av backbone.

     

    Hvis de skal oppgradere uthastigheten til kundene må nok hele backbonet oppgraderes og det er som regel ikke billig.

     

    De driver jo business, og for å holde utgifter i ett minimum og inntekt på ett maximum må slike små, men enkle virkemiddel tas i bruk.

     

     

    Til sist: Det er heller ikke ubegrenset båndbredde i Norge, selv om noen nok tror det.

×
×
  • Opprett ny...