Gå til innhold

thelomen

Medlemmer
  • Innlegg

    288
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thelomen

  1. Fant det i Google-cache på "t-we box 2":

    TweboxII.png?format=500w

     

     

    Det nærmeste jeg finner er denne: https://www.adbglobal.com/wp-content/uploads/ADB-3670-4670.pdf

     

    Kan tenke at bildet i PDF er fra den største modellen og den som du fant her (og som Storholtan borettslag annonserer: https://www.storholtan.no/ny-avtale-kabel-tv-og-internett/)er en litt mindre feit 3670 modell. 

  2. Ganske lei av komplett nå... vet at det selvsagt peker tilbake på leverandør, men de kan i det minste ha skikkelige svar. Trio X var BEKREFTET inn på lager 19. oktober, altså ikke bare en usikker, forventet dato.

     

    post-111607-0-60839500-1540229486_thumb.png

     

    Jeg snakket med de flere ganger på fredagen og de bekreftet at denne statusen betydde at leverandør hadde sendt kortene av gårde og om det var en forsinkelse nå så var det bare pga. forsinket transport e.l.

     

    Likevel, i dag har de oppdatert status til "forventet 15. november"... altså helt i ørska igjen. Dette kortet ble bestilt 20:37 den 20. august, så relativt tidlig... Nå har det samme usikre leveransedato som et kort som ble bestilt 15. september.

     

    Stoler ikke noe som helst på køsystemet til komplett lenger eller måten de håndterer dette på - leverandørproblem eller ikke.  :thumbdown:

     

    edit: fikset dato. edit2: fikset en dato til :D

  3.  

     

    Å skrive att en 8K TV har 4x oppløsning i forhold til 4K og 16x oppløsning til 1080p er feil, det er faktisk kun en dobbling av oppløsning mellom 1080p og deretter en dobbling av mellom 4k og 8k.

    Så forskjellen fra 1080p til 8k er 4x høyere oppløsning.

    Hæ?

     

    Det du skriver er feil.

    Dette er ikke vanskelig matematikk.

     

     

    Nei det er så absolutt ikke vanskelig matematikk, problemet er att du og mange andre tror megapixler er det samme som oppløsning.

    Oppløsning kan sammenlignes med detaljer en kan se.

    For å øke detaljene en kan se med det dobbelte så må en øke antall pixler med 2x horisontalt og vertikalt, da får du 4x så mange pixler.

    Altså, en dobling av oppløsning, men 4x så mange pixler. 

     

    Her er ett bilde som illustrerer det ganske fint ved å se på det zoomede området.

     

    4K-vs-1080p.jpg

    Les svaret mitt lenger oppe. Begrepet oppløsning har allerede en definisjon i denne sammenhengen. Det hjelper ikke hvor uenig du er. Lag et nytt begrep som dekker det du ønsker å formidle.
    • Liker 3
  4. Man er vant til å tenke at oppløsning og pixler går hånd i hånd. Slik er det for eksempel med digitale bilder, digitalkameraer osv - man snakker om oppløsning i antall megapiksler. Dette har blitt overført til skjermer også, og man kan ikke akkurat si det er feil. Det du ønsker å si er at bildekvaliteten ikke nødvendigvis blir fire ganger bedre bare fordi man doblet antall piksler i hver retning. Det er helt riktig. Men det gir deg ikke fasiten på hvordan folk bruker begrepet "oppløsning" når man snakker om skjermer. Du må heller lage ditt eget begrep eller få alle til å fokusere på antall linjer i hver retning i stedet (selv om det er litt analog tankegang), så vil alle snakke om 2x linjer for 4k og 4x linjer for 8k, og du og flere vil være enige om at dette gir et bedre inntrykk av opplevd kvalitet enn fokuset på piksler, og så vil alt være happy og kan kose seg med LOTR og Marvel vs DC helt til noen kommer på at det jo forsåvidt er doblet antall linjer både vertikalt og horisontalt, og 2+2 er jo fire, så ville det ikke være mest naturlig å snakke om 4x linjer i stedet? Så blir man lei seg og må se på Jackie Chan eller Lego Movie for å trøste seg igjen.

  5. Samme som Tåkefyrste, refresha siden 08:59, kom ikke inn i oppdatert store før nærmere 09:10 :( Dårlige greier. Levering om 2-3 uker. Da spørs det - da blir jo alle negative reviews publisert i mellomtiden :p Så ser ikke bort fra at jeg dropper denne. 

     

    P.S. Store appen på mobilen viser fortsatt bare venteskjerm, også etter restart. Så her har Apple staget dette veldig.

  6. @b115242: Det er ingenting som tyder på at Apple har sjanse til å flette MacOS sammen med iOS. MacOS forblir noe helt annet. Apple er ikke i nærheten. Det eneste de gjør er å legge til diverse avansert funksjonalitet til iOS, men at det skal bli nok til å erstatte MacOS - det er sinnsykt langt frem.

     

    @Lutra: Hvordan er Windows blitt neddummet? At det har et litt enklere visuelt uttrykk enn før? Windows 10 er jo mye kraftigere enn noe tidligere OS fra Microsoft, og da særlig for power users. Hva er dummere enn før? Jeg brukte sikkert ikke like mange avanserte funksjoner i Windows før, så kjenner meg iallfall ikke igjen i beskrivelsen din.

    • Liker 1
  7. Det var jo fint å se at det fortsatt er mulig å skape litt engasjement i artikkelkommentarene på tek.no iallfall :p

     

    Det som provoserte mest var vel den uproffe konklusjonen der forfatter gjør en ytelsestest og deretter advarer alle mot CFX på 480 generelt.

     

    Dersom man faktisk ønsker å avdekke problemene med CFX så gjør man grundige undersøkelser med ulike kort, driverversjoner, settings osv. Da får man grunnlaget til å komme med den advarselen forfatter kommer med her. Om man ikke gjør det grundige arbeidet så må man også holde seg for god til å komme med generelle advarsler, men heller bare kommentere problemene man hadde på sin spesifikke kombinasjon av hardware og software, og si at man evt. kommer tilbake med en grundigere undersøkelse av dette senere.

     

    Vi er rimelig godt vant med proffe nettsteder som gjør grundige undersøkelser og benchmarks, og når Tek faller så grundig gjennom som de gjrode her er det ikke rart at det provoserer mange til å komme med tilbakemeldig. Heldigvis har man i det minste gjort litt etterarbeid for å prøve å rette på det dårlige inntrykket av Tek.no den originale artikkelen gav.

     

    Jeg håper dere har lært litt av dette, Tek, og er forsiktigere med uttalelsene neste gang. Den gode regelen er å ikke konkludere med mer enn du har grunnlag for... Dere bør med fordel tenke mer på det som vitenskapelige artikler der dere samler inn data og kan trekke konklusjoner basert på signifikante funn, heller enn å skrive om "vår erfaring", "vår opplevelse av det" osv. Det kan hvem som helst gjøre. Tek.no bør sikte høyere, slik det var en gang i tiden på hw.no.

    • Liker 2
  8. Bare ta kontakt direkte med dalens (trenger ikke vente på svar fra mono) de er veldig greie å ha med å gjøre. Dette er forøvrig en vanlig feil på de fleste onkyo forsterkere.

     

    Edit: Jeg går da utifra at din onkyo ikke er eldre en 5 år, hvis den er det må du nok sikkert dekke reprasjon selv.

     

    Onkyo selv utvider garantien sin for forsterkere rammet av dette problemet ut 2018. Fra siden jeg linket ovenfor: "As part of this program we are also extending our standard limited warranty period to cover this issue: for Impacted Receivers, the warranty regarding the loss of audio or the loss of network connection will be extended through December 31, 2018". 

  9. Hei,

     

    Har en Onkyo-forsterker som har sluttet å ta i mot lyd over HDMI og kort sagt har problemene som er beskrevet her:http://www.eu.onkyo.com/en/customer-service-program-118747.html

     

    Jeg har validert min forsterker (https://repair.onkyousa.com/eu/003_2012_eu.php?country=SWE&lang=en_GB) og fått bekreftet at den faktisk er ombefattet av retur-ordningen til Onkyo.

     

    Så problemet: Jeg kjøpte av Soundgarden så vidt jeg kan huske. Onkyo sier at for Norge må man henvende seg til Mono, men Mono henviser bare videre til Dalen Elektronikk for service.

     

    Er det noen her som har fått til å benytte Onkyo sitt "Loss of Audio/Network Connection Customer Care Program" i Norge? (http://www.eu.onkyo.com/en/customer-service-program-118747.html). 

     

     

  10. it24.no selger A1533-modellen (USA, Canada, Puerto Rico) som støtter disse LTE-frekvensene:

    1 (2100 MHz)

    2 (1900 MHz)

    3 (1800 MHz)

    4 (AWS)

    5 (850 MHz)

    8 (900 MHz)

    13 (700c MHz)

    17 (700b MHz)

    19 (800 MHz)

    20 (800 DD)

    25 (1900 MHz)

     

    (http://www.apple.com/iphone/LTE/)

     

    I Norge har netcom begynt å bruke 2600 MHz og 1800 MHz

    http://www.mobili.no/guider/alt-du-trenger-a-vite-om-lte/

    http://no.wikipedia.org/wiki/4G

     

    Telenor jobber med 1800mhz

    http://www.amobil.no/artikler/telenor-med-4g-pa-21-nye-steder/134229

     

    Ja, dersom du sammenligner denne og tidligere versjoner av iPhone med modeller som selges i USA vs. modeller som f.eks. ble solgt til Norge, så var jo støtten _bedre_ på den amerikanske modellen, mens den norske modellen støttet et nedstrippet antall frekvenser.

     

    Men dere tror altså at den norske modellen vil støtte andre frekvenser enn det USA-modellen gjør, og ikke bare et redusert utvalg frekvenser? Det er i så fall et kjempeargument for å kjøpe en norsk versjon.

  11. Sony sitt system irriterte meg, misforstod meg og gjorde ikke det jeg ville det skulle gjøre (å flytte ikon oppå et annet ikon for å danne mappe ble som regel til at det presset seg i mellom istedenfor osv).

     

    Akkurat denne typen argument fungerer jo ikke, det er jo bare fordi du er vant med noe annet. Jeg tipper jeg kommer til å bli rimelig f***ings frustrert med iOS når jeg prøver å flytte et icon mellom to andre, men iOS lager en mappe av det istedet.

     

    Forøvring håper jeg vi klarer å la være å gjøre dette om til nok en Android vs. iOS diskusjon, det MÅ det jo være nok av her på forumet fra før av :D

  12.  

    Humac selger den fra 25 Oktober ulåst i butikk. Norsk versjon, ingen import.

     

    https://www.facebook.com/HumacNorge?fref=ts

     

    Supert :) Men så er det å få tak i en da... de hadde en reserveasjonsliste for litt siden som man kunne skrive seg opp på, denne er borte nå (eller jeg kan ikke finne den). Det kan jo tyde på at de allerede har fullt opp med reservasjoner for alle telefonene de tar inn.

×
×
  • Opprett ny...