Gå til innhold

Spoon73

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spoon73

  1. Har du prøvd å *avinstallere nettverkskortet i Enhetsbehandling, og deretter velg "Søk etter maskinvareendringer" slik at det installeres på nytt?

     

    Har opplevd at jeg måtte gjøre dette selv en periode med Windows 7, da jeg ikke hadde nett etter å ha slått av maskinen, helt til jeg fant ut å stoppe bonjour service og sette til manuell (streng med mange bokstaver og tall) i services.msc løste problemet.

     

    * Regner med at Windows legger det til automatisk, men det kan være greit å laste ned nyeste drivere først uansett.

     

    Kan være verdt et forsøk, lykke til.

  2. Jeg har selv komboen Asus Essence STX og HD 650, begge med standard opamps og kabel og jeg er enormt fornøyd. Jeg vil påstå at den er bedre på source enn de billige dac'ene du ellers kan få for prisen (som ofte har billige dac chips) og hodetelefonforsterkeren er mer en kraftig nok til å drive elementene i HD650 uten problemer.

    Hodetelefonforsterkeren er litt "aggresiv og pågående" noe som kan være bra eller dumt etter hvordan du liker det. Jeg kan garantere at du blir fornøyd uansett.

     

    Når du sier at den er aggressiv og pågående, så høres det ut for meg at forsterkeren ikke klarer å drive HD650 optimalt. Det er jo nettopp ro i lydbildet, og en følelse av at alt "senkes i tempo" som er et kjennetegn på at forsterkeren har kontroll... Slik jeg opplever det iallefall.

  3. støy er nesten litt av sjarmen med rør, pluss at den er billig da :p

     

    Gammel myte det med støy i forhold til rør. En riktig skrudd sammen rørforsterker kan være totalt støyfri.

     

    Evil-Duck: Gratulerer med fet forsterker! Dropp HD650, og gå for HD800. Husk, det er jul bare en gang i året, nyttår er det hvert år! :thumbup:

  4. Rått oppsett, Spoon73! Zana Deux og HD 800 er en av hifi-drømmene mine. Jeg vurderte det tidligere i år, men investeringen ble for stor til å kunne forsvares for en student. Men, en dag...

     

    Er strålende godt fornøyd med oppsettet, og synes komponentene spiller veldig bra sammen.

     

    Hadde vært artig å fått til et head-fi møte igjen i Oslo en gang i nærmeste fremtid også. Hvis du bor i nærheten er det absolutt å anbefale og møte opp. Da får man muligheten til å høre på litt av hvert.

    Ellers får du si fra om du er på Lillehammer. Det er bare å ta en tur og høre på anlegget =)

  5. nydeli oppsett ;)

     

    passa iBasso D2 og AKG K272 HD godt ihop som førstegongs audiofil?

     

    Har dessverre ikke hørt noe av utstyret du nevner, men regner med at det er andre som kan svare deg her. Det beste er vel å prøve forskjellige merker og modeller for å finne det man er ute etter. Mange ulike signaturer og lydfilosofier å velge i. Husk også at den hodetelefonen som kanskje imponerer mest med en gang ikke alltid er den som funker best i lengden.

  6. Det hadde vært veldig artig om du la ut bilder av riggen din, Spoon73. Det må jo være trådens råeste oppsett! Hva bruker du som kilde, forresten?

     

     

    Er i en prosess med å få ryddet litt bedre plass til oppsettet, men tok et bilde av hvordan det er i dag.

    Til venstre Ontech DAC'en som blir matet fra PC. Hodetelefonene på toppen er JVC/Victor HP-DX1000, Sennheiser HD650, og Grado RS-1. Til høyre Zana Deux, med Sennheiser HD800 koblet i. :)

     

    001_utstyr.jpg

  7. Det hadde vært veldig artig om du la ut bilder av riggen din, Spoon73. Det må jo være trådens råeste oppsett! Hva bruker du som kilde, forresten?

     

    Hei miCro, skal prøve å få tatt noen bilder av riggen ved anledning.

     

    Som kilde bruker jeg PC m/foobar -> Echo Mia m/ASIO /Spdif til en Ontech Monster Dual Mono DAC. Det er en DAC bygget av Ole Nielsen som nå driver Danish Audio Design (tidl. Ontech). Er veldig godt fornøyd med den. Har sansen for lydfilosofien de har, og jeg er av de som tror konverteringen fra digital til analog har stor betydning på det endelige resultatet.

     

    Et par bilder av DAC'en.

     

    ONTech_Monster_310508_0023.jpg

     

    ONTech_Monster_310508_0020.jpg

  8. Er litt enig me LarsP angående Grado. Bør prøves før man investerer. Det gjelder forsåvidt alle hodetelefoner... Selv synes jeg Grado kun er greit i små mengder, men sånn er det med det meste, alle har forskjellige preferanser og ører.

     

    Har nå hatt Sennheiser HD800 i hus i en fjorten dagers tid, og må bare si at de spiller utrolig bra sammen med Zana Deux. De låt litt edgy til å begynne med, og trengte en del timer med break-in, men er nå supersmooth.

     

    Hva kan jeg si...de låter rett og slett fantastisk!

  9. Heisan hodetelefonentusiaster,

     

    Jeg er ny innenfor denne noe "skumle" head fi greia....

     

    Saken er at jeg i løpet av kort tid har gjort følgende:

    Kjøpte en Pro-Ject Head Box II til mine Sennheiser HD555. Du verden det ga et bra løft i kvalitet.

     

    Et par uker senere oppgradere jeg mine HD555 til et sett HD650, også dette en vesentlig forbedring (det begynner å ligne det jeg søker!)

     

    Spørsmålet mitt nå er om pro-ject'en er i stand til å ta ut det beste i mine HD650. Denne head amp'en har mottatt godord rundt omkring på nettet. Det låter selvsagt bra, men har en hypotese om at det er mer å hente ut.

     

    Har sett litt på noen alternativer, slik som Darkvoice, Little Dot m.m. Spørsmålet er hvor markant mye bedre resultatet blir med en slik oppgradering?

     

    Noen kommentarer? Eller tips til oppgradering på amp? har en øvre ramme på ca 2.000, men om det er gode grunner til å gå utover dette så....

     

    Innspill mottas med :thumbup:

     

    Kan ikke si noe om forsterkeren din, siden jeg ikke har hørt den, men en ting kan jeg si, og det er at HD650 skalerer veldig med bedre utstyr, i motsetning til mange andre hodetelefoner, og det vil forsåvidt "alltid" være mer å hente ut av de hodetelefonene. Desto "bedre" forsterker, desto mer får du ut av de. Det kreves mye av forsterkeren for å få full kontroll, åpne de opp, og lette på det beryktede Sennheiser sløret som mange ikke liker med de. Mange liker også Sennheiser 'telefonene med en god rørforsterker i forhold til solid state.

    Tror forsåvidt ikke det vil være så mye å hente for deg ved å velge en forsterker i 2000 kroners klassen, i forhold til den du har nå, men vanskelig å si, siden jeg ikke har hørt den. Jeg har også en Darkvoice 332 forsterker, som jeg er veldig godt fornøyd med, selv om den må vike plassen nå stakkar.

     

    Spørsmålet er vel egentlig hva du er ute etter? Hva liker du, og hva liker du ikke med HD650? Det er så individuelt hva folk hører... Men uansett hva man gjør med de, så har de sin egen karakteristikk, og det er små, men viktige nyanser det er snakk om.

     

    Håper det hjalp litt.

  10. Høres bra ut! Hvordan ligger rørene Zana Deux bruke prismessig?

     

    Rectifier rørene (6D22S) er rimelige, bare noen dollar paret, og de bruker du ikke opp hvis de ikke feiler da. Jeg har vel 16 stk. nå, men greit å ha backup hehe.

     

    De to 6C33C-B power triodene koster omkring 50-60 dollar paret. De vil også vare veldig veldig lenge hvis de ikke feiler, da rørene i forsterkeren går på "tomgang", og langt under hva de er spesifisert for.

     

    Når det gjelder 6SL7 driverrøret, varierer prisene veldig. De rimeligste NOS rørene får du for et par dollar. 299 dollar er vel det meste jeg har sett et 6SL7 rør gå for (Swedish Standard Radio 33S29B). Det er et sjeldent rør, og av de beste, så da går selvfølgelig prisen opp. Mullard rørene går for pluss minus 100 dollar pr. stk på ebay.

  11. Dersom du kjøper deg HD800 og en Zana Deux, så kan du i hvert fall for en kort tid slå deg til ro med at du har noe av det råeste som er å oppdrive! Det må være en helt sykt i kombinasjon med Benchmark DAC-en din. Dersom du skulle gå lei av det oppsettet, så er det bare å sende meg en PM ;) Sennheiser Norge har visst gått ut med en pris på ca 10 000 NOK for HD800, med forventet leveransedato i april/mai. Vet imidlertid ikke hvor pålitelig det er.

     

    Da gjenstår det i grunn bare noen nye kabler. Disse var jo rimelige:

    Stefan AudioArt

     

    Om jeg ender opp med et slikt oppsett håper/tror jeg at jeg skal klare å holde oppgraderingsspøkelse borte en stund ja! En kan iallefall håpe...

     

    Kabler til Sennheiser har alltid vært helt hinsides høyt priset, og det ser jaggu ut som trenden fortsetter med HD800. Zu Audio sin kabel til HD650 koster vel i overkant av 3000, så der er faktisk prisen nesten en tusenlapp høyere enn hva selve hodetelefonen koster. Tipper de fleste av kabelmakerne til Sennheiser gnidde seg i hendene når de så HD800 kom med utbyttbare kabler. :wee: Det sagt, kabelen du linker til er tross alt balansert, så trolig har den en positiv innvirkning på lyden om den brukes i et balansert oppsett. Men prisen, hjelpe meg!

     

    Kan varmt anbefale Zana Deux forsterkeren. Craig er en utrolig hyggelig fyr å handle med, og mannen bak en fantastisk vellydende forsterker, med byggekvalitet og komponenter av ypperste klasse! Hver forsterker er håndbygget av en tekniker, som har ansvaret fra start til slutt, og hvert eksemplar tar to dager å lage, med all lodding etc. (kun point-to-point wiring, ingen kretskort). Ventetiden kan være lang, siden det kun blir laget noen eksemplarer pr. år, og på spesielle tider av året, men vel verdt å vente på. Denne kommer til å gi deg mange stunder med godlyd! Super som forforsterker skal den være også.

     

    Også er det noe helt eget med rør!

     

    Jeg gleder meg til HD800!

     

    Det er veldig betryggende med alle de postitive kommentarene rundt kundebehandlingen til Craig, man må jo tross alt forhåndsbetale rundt 7000 for å legge inn en bestilling. Jeg liker veldig godt hele design og arbeidsetikken deres, det tar lang tid, men det endelig resultatet er alltid spektakulært bra! Tror ikke jeg har lest en eneste negativ kommentar om Craig eller Zana Deux, og det gjør det hele enda mer fristende.

     

    Eier du en Zana Deux selv? Isåfall, har du eksprimentert med andre rør enn de orginale? Jeg liker å tweake. :wee:

     

    Ja, eier Zana Deux #64. Har hatt den siden begynnelsen av august. Har vel prøvd det som er å prøve av 6SL7 rør. Favorittene er Valvo 6SL7GT, Mullard ECC35/Adzam ECC35, Standard Radio 33S29B. Brimar rør er også bra. Halve moroa det, å teste forskjellige rør =)

  12. Nei, har ikke helt bestemt meg enda. Etter HD800 ble lansert har jeg vurdert å legge forsterkerkjøpet på hylla og satse på de nå i første omgang, og muligens en Zana Deux etter hvert. Jeg får se. Jeg har en del planer for resten av anlegget mitt også, og det grenser for hvor mye jeg kan jobbe nå som ting starter opp igjen på universitetet.

     

    Kan varmt anbefale Zana Deux forsterkeren. Craig er en utrolig hyggelig fyr å handle med, og mannen bak en fantastisk vellydende forsterker, med byggekvalitet og komponenter av ypperste klasse! Hver forsterker er håndbygget av en tekniker, som har ansvaret fra start til slutt, og hvert eksemplar tar to dager å lage, med all lodding etc. (kun point-to-point wiring, ingen kretskort). Ventetiden kan være lang, siden det kun blir laget noen eksemplarer pr. år, og på spesielle tider av året, men vel verdt å vente på. Denne kommer til å gi deg mange stunder med godlyd! Super som forforsterker skal den være også.

     

    Også er det noe helt eget med rør!

     

    Jeg gleder meg til HD800!

  13. Forsterkere:

    Darkvoice 332 m/diverse rør

    EC Zana Deux (kommer i mai/juni)

     

    Jaggu, gikk meg hus forbi at det var flere enn meg som hadde DV332 her inne. Hva slags rør bruker du?

     

    Jeg bruker Yulianovsk 6S19P-B, samt har Mullard M8100, Ericsson 403B, Western Electric 403B, Sylvania 6AK5W, Ericsson 6AK5.

     

    Liker best M8100 og Ericsson 403B.

  14. Fikk mail fra SHG akkurat nå:

     

    Hei

     

    Jeg beklager feilen, det er en sak mellom os og posten som du dessverre likevel har fått en purring på.

     

    Fikk den mens jeg ventet på kundeservice på telefon, og rett etter jeg hadde lest den fikk jeg faktisk svar fra han som hadde skrevet den.

     

    Han sa at jeg bare kunne se bort i fra betalingspåminnelsen, og at alt er i orden.

  15. Høres bra ut!

     

    Jeg skal en tur til USA i sommer, og håper på å finne en billig RS-1 selv.

     

    Ja, helt håpløst å kjøpe Grado her i Europa. Skulle tro de ikke var interessert i å selge de her av en eller annen grunn.

     

    RS-1 er fantastisk bra synes jeg. Gjengir akustisk materiale og stemmer mer livnært enn HD650. Men de kan bli litt for mye "upfront" til tider og jeg savner av og til tyngden i bassen som HD650 har. På en måte vil jeg si at HD650 låter litt "hifi", mens RS-1 låter mer "organisk". Mange mener at RS-1 er kongen til rock. Jeg synes at de låter aller best når det ikke skjer så mye i lydbildet. Feks Mark Knopfler, Norah Jones for å nevne et par. RS-1 kan bli litt "hissig" i toppen, og feks nyeste til Springsteen orker jeg ikke med de. Ikke ideelt, men fungerer bedre med HD650 da de ruller av litt mer i topp.

    Begge hodetelefonene låter uansett veldig bra, bare forskjellig.

  16. Hei!

     

    Kom over denne tråden når jeg søkte på nett. Artig med andre nordmenns som er interessert i hodetelefonutstyr. Jeg må vel sies å være mer enn middels interessert i lyd og musikk generelt, og er snart i mål med et oppsett som funker veldig bra i mine ører.

     

    Håper flere folk får øynene opp for hva et godt hodetelefonanlegg kan gjøre lydmessig. Det er ikke å kimse av ;)

     

    Jammen så forell da :D hva er oppsettet?

     

    Selv kjører jeg

    PC: Emu0404->Stax 3050

    Stue: NAD C542->(ser etter DAC)->(venter på bestilt og betalt Headamp GS-1)->Denon D5000

    Bærbart: iPod Classic(må ha lagringsplass for lossless)->Meier Headsix->Sennheiser HD-25-1 II.

    Kontor: En eller annen halvdårlig kilde->Meier Move->Beyerdynamic DT770.

     

    Edit... glemte kontor og bærbart... bah, for mange hodetelefoner.

     

    Jeg bruker PC som kilde og kjører Spdif ut fra et Echo Mia lydkort.

     

    Hodetelefoner:

    Sennheiser HD650 m/SAA Equinox kabel

    Grado RS-1

     

    Forsterkere:

    Darkvoice 332 m/diverse rør

    EC Zana Deux (kommer i mai/juni)

     

    DAC:

    ONTech Monster Dual Mono

    Zero dac/amp

     

    Kabler:

    Zu Gede

    Zu Firemine

     

    Må si at jeg er imponert over Darkvoice forsterkeren. Når man får i de riktige rørene, så låter det veldig fint, og den har fått mye skryt på head-fi, spesielt med HD650.

    Venter for øyeblikket på en Eddie Current Zana Deux. De holder på å lage den, og hvis alt går etter planen, har jeg den i månedsskifte mai/juni. Bruker ventetiden på å jakte etter gode NOS rør.

×
×
  • Opprett ny...