Gå til innhold

skrudd

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skrudd

  1. Flyttet for ikke så lenge siden fra Get til Canal Digital område. Endelig mulig å henge en TV opp på veggen uten masse ekstra styr. Snakker da selvfølgelig om soverum/kjøkken/treningsrom/etc der man i de aller fleste tilfeller ikke har bruk for en PVR.

     

    En stor konkurransefordel for CD. Hadde alle formidlere konkurrert i samme område hadde alle hatt mulighet for dette nå. Kanskje med unntak av Altibox. Ser ikke helt hvordan de skal få dette til om det er fiber hele veien inn til TV apparatet.

     

     

    Og ja: Rimelig tabloid og villedende overskrift (selvom jeg skjønte det før jeg så igjennom artikkelen).

  2. Har basseng selv, men det er gravet ned i bakken. Første ting man må gjøre er å ha en duk over. Det forhindrer avdampning og dermed varmetap. Jeg bruker duk. Jeg planlegger med tiden å få oppført en bassengoverbygg av typen drivhusaktig. Det holder enda bedre på varmen og er på mange måter lettere å drifte i det daglige (eks regnvann renner vekk av seg selv). Når det gjelder kunstig oppvarming er nok det eneste som garantert virker tradisjonell varmekolbe eller luft til vann varmepumpe. Det siste er selvfølgelig dyrere i innkjøp men billigere i drift.

  3. Vifte i pærer ja. Det høres (bokstavlig talt) ikke bra ut. For meg er det et tegn på at elektronikken fortsatt må forbedres slik at den ikke utvikler så mye restvarme eller at led-pæren brukes i feil pakke slik at en vifte er det eneste som kan lede varmen vekk. Produktet burde antagelig ha forblitt på labben.

  4. Har to maskiner for øyeblikket og bruker en KVM switch for å håndtere de. Problemet er at hver gang jeg skrur på maskinene så virker ikke tastaturet før jeg har trukket USB-pluggen ut og inn en gang etter at maskinene har startet (eller maskinen om jeg bare starter en). USB-tastaturet trenger altså en omstart med maskinen i gang. USB-musen virker fint uansett.

     

    Jeg bruker et DELL tastatur av denne typen: http://www.mega-nerd...mg/hey_dell.png (modell SK-8135) og en "Aten Petite CS-64U 4P USB, audio" slik Komplett beskriver den http://www.komplett....aspx?sku=315437

     

    Om jeg kobler tastatur rett til en av maskinene så fungerer alt med en gang. Det går også bra om jeg bruker et PS/2 tastatur med en overgang til USB på direkte på switchen.

     

    Noen med tilsvarende erfaringer? Kan det løses på en mer elegant måte enn det jeg gjør nå? Kjøpe en annen switch kanskje?

  5. Nå bor jeg i sykkelavstand fra ett av utleveringsstedene Komplett har selv (pick up point), men enig med mange over. Kan jeg velge mellom posten og tollpost så blir det posten. Det at postkontorer skal legges ned spiller ingen rolle siden post i butikk tar over rollen med å levere ut pakker. Post i butikk har også den store praktiske fordelen at man de fleste steder får en langt bedre åpningstid samt at man bestemmer selv når man ønsker å hente en vare. Å vente på en bil som kommer mellom 17 og 21 eller hva det er er ikke effektivt i mange tilfeller (og dyrere antar jeg).

    • Liker 2
  6. Som sagt hvis befolkningen ikke kjøper dab radio så får vi beholde FM !!!

     

    Utfasing vil til syvende og sist skje på samme måte som med analogt tv. Grunnen er enkel. Det er mangel på ledige frekvenser/båndbredde og det som finnes er for verdifullt til at man kan ta seg rå til å bruke teknologier som ikke utnytter tilgjengelige resurser optimalt.

    • Liker 1
  7. Selv har jeg tilsammen fem DAB-radioer. Noen DAB noen DAB+. Hører ikke forskjell på samme kanal på ulike radioer. Noen kanaler har har dårligere båndbredde enn andre, men de hører jeg ikke på. Det jeg hører mest forskjell på er når jeg en gang i blandt må bruke en FM-radio. Alltid noe sus eller støy i bakgrunnen.

     

    Har ikke kjøpt noe utstyr på frem år uten at det er eller er mulighet for DAB støtte (unntak: mobiltelefon).

     

    Nettradio er ikke noe alternativ i lengden for meg. For dårlig stabiltet (avhenging av både avsender og av nettlevrandør), url-er har en tendens til å endre seg med tiden (hører ikke på radio fra en PC så må ofte sette opp slike url-er manuelt) og for tregt kanalskifte (buffring).

  8. Jeg skrev vel litt uklart. Er klar over prinsippet :) Har lagt ved ett bilde. På den gamle detektoren ser jeg for meg at kontrollogikken i detektoren i prinsippet ikke i samme grad blir påvirket av lasten slik den nye blir siden den gamle har både L og N inn.

     

    Selv ville jeg vel umiddelbart ha tenkt å koble dimmeren i serie med lasten uten en bevegelsesdetektor imellom men mulig det ikke går om dimmeren krever spenning på inngangene for å "huske" valgt dimmernivå etc.

    post-111392-0-34843800-1334417578_thumb.jpg

  9. Hmm, av ren interesse: Den gamle boksen fikk altså energi fra begge faser mens den nye bare får fra den ene. Denne ene er i tillegg modifisert av dimmeren siden detektoren sitter mellom dimmeren og lasten. Vil ikke dimmeren dermed kunne påvirke oppførselen til detektoren? Et tenkt scenario er vel at den gamle brukte N for styring av det som skulle passere i L og var dermed helt uavhengig av dimmerinnstillinger.

     

    Eller er jeg helt på viddene nå?

  10. Så lenge man er avhengig av eksterne dekodere for TV-kanaler, så blir det ikke noen god løsning.Dersom Apple kunne fått en standard der, så kunne det vært positivt.
    Det finnes allerede en standard. Den heter DVB (S for satelitt, C for kabel og T for bakkenett).Svært mange TV'er har dette innebygd i dag. Da trenger man bare en CAM og et programkort fra leverandøren (feks. Canal Digital), så slipper man en ekstern dekoder.

     

    Si det litt høyere og klarere til GET (UPC) i Oslo og andre steder. Om kundene ikke klarer å slå det igjennom så kanskje Apple kan.

    • Liker 1
  11. Spotify krever av gode grunner vil jeg si at lydstrømmen skal være kryptert helt fram til avspillingsenheten. Logitech kan ikke gjøre noe med det. Det er bare Touch og Radio som er istand til (antar det står på CPU'en) å gjøre dekodingen lokalt.

     

    Pluginen som Triode har utviklet dekoder i serveren. Etter det jeg vet til FLAC som så dekodes på de ulike boksene. Den fungerer utmerket.

  12. Ummm... Okaaay.... :hmm:

     

    -Har brukt mobilen for la oss si en halvtime siden, den lå nå på bordet rett ved meg. Så plutselig sier den 'pling-pling-ti-plong', altså oppstartslyden(!), den hvite skjermen med HTC-logoen etc. kom opp. Altså har den restartet seg selv!?

     

    Første gang jeg har vært borti dette, men. Vet ikke om det er noe å bry seg om.

     

    Men er det noen andre som har opplevd dette? Kan det ha vært en programoppdatering som har initiert en omstart?

     

    Ja, har opplevet det selv ett par ganger også. Mener det skjedde en stund etter at jeg hadde "herjet" litt med telefonen, altså installert endel nye programmer og kanskje fiklet en god del med innstillingene.

  13. Har hatt telefonen en ukes tid nå og om som flere skriver viker det som om ladekapasiteten blir noe bedre over tid.

     

    Ett lite spørsmål. Har installer Astro-filbehandleren. Jeg klarer ikke å sende filer med Bluetooth fra den. Har prøvet med samme bilde fra filbehandleren og fra den innebyggede bildefremviseren og med den siste går det greit.

     

    Noen som vet om en annen filbehandler som takler Bluetooth eller eventuelt en workarund for Astro?

    Bruker swiftp på telefonen (ftp server) og filezilla (ftp program) på pc. På denne måten kan du sende filer fra pc til telefon og motsatt mye kjappere enn med blåtann + at du kan sende mapper, flere filer fra flere kataloger på en gang. Ville brukt den metoden i stede for blåtann.

     

    Bare et tips.

     

    Takker. Skal prøves ut. Bluetooth blir mer for litt tilfeldige overføringer til/fra andre "dingser" der man ikke kan eller vil sette opp noe mer der og da.

     

    Edit: Dette var fine greier, ja.

  14. Har hatt telefonen en ukes tid nå og om som flere skriver viker det som om ladekapasiteten blir noe bedre over tid.

     

    Ett lite spørsmål. Har installer Astro-filbehandleren. Jeg klarer ikke å sende filer med Bluetooth fra den. Har prøvet med samme bilde fra filbehandleren og fra den innebyggede bildefremviseren og med den siste går det greit.

     

    Noen som vet om en annen filbehandler som takler Bluetooth eller eventuelt en workarund for Astro?

     

    Bluetooth File Transfer

     

    Ser ut som et bra program, men det feiler antagelig på sammen måte, men med en bedre feilmelding. Antagelig sier det noe om min Bluetooth kunnskap, men uansett, dette er feilmedligen som vises etter andre steg i overføringen har startet (merket "Connect to device").

     

    "Service not found: You can't connect with target device because it lacks of the "Object Push Profile" (OBEX OPP) Bluetooth service. Make sure that target device is in DISCOVERABLE mode and enabled to receive files!"

     

    Jeg har tre forskjellige maskiner med Bluetooth tilkobling og har egentlig aldri hatt noe problem med dem, telefonen fant dem alle tre så "DISCOVERABLE" burde være ok. Jeg kan heller ikke browse innholdet på maskinen.

     

    hmm...

     

    Motsatt går fint, jeg kan browse telefonen fra maskinene og jeg kan overføre filer mellom pc-ene.

  15. Har hatt telefonen en ukes tid nå og om som flere skriver viker det som om ladekapasiteten blir noe bedre over tid.

     

    Ett lite spørsmål. Har installer Astro-filbehandleren. Jeg klarer ikke å sende filer med Bluetooth fra den. Har prøvet med samme bilde fra filbehandleren og fra den innebyggede bildefremviseren og med den siste går det greit.

     

    Noen som vet om en annen filbehandler som takler Bluetooth eller eventuelt en workarund for Astro?

×
×
  • Opprett ny...