Gå til innhold

Moped321

Medlemmer
  • Innlegg

    120
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Moped321

  1. God kveld godtfolk.

     

    Jeg skal kjøpe meg ny PC og har kokt det ned til to stk Lenovo Yoga 2.

    De er vel i utgangspunktet ganske like, med unntak av at den ene har UHD skjerm og den andre har dobbelt så mye RAM. Jeg bruker den mest til skole og fritid, ikke spill. Bruker div CAD programmer på skolen, men vil tro begge klarer ut med de uten store problemer.

     

    Alternativ 1: Lenovo Yoga 2 Pro 13.3'' med UHD skjerm og 4GB RAM

    https://www.komplett.no/product/837786/pc-nettbrett/brbar-pc/pc-er/lenovo-yoga-2-pro-133qhdtouch-oransje#

     

    Alternativ 2:

    Lenovo Yoga 2 13.3'' Full HD med 8GB RAM

    Fant ikke link til denne, men tror resten er tilnærmet likt med Pro versjonen bortsett fra dette.

     

    Prisen er også ganske lik med bare 500,- forskjell, så det er ikke så viktig.

     

    Så hva ville dere valgt? Trenger en UHD skjerm? Utgjør dobbelt så mye RAM så stor forskjell for dagligdagse oppgaver?

     

    Heller litt lenger mot UHD skjerm for øyeblikket men den må jeg bestille fra komplett, mens den andre kan jeg kjøre bort på Elkjøp å få tak i med en gang.

     

    EDIT: Alt. 2 er for øvrig en utstillingsmodell hos Elkjøp som selges til nedsatt pris. Tror dere dette har noen betydning for produktet? Tenker da på batterikapasitet, skjermforringelse hvis den har stått med samme skjermbilde på i flere timer om gangen, osv.

     

    Mvh Bjørn

  2. Om tema: gå for 2,4 GHz-modellen, du kommer høst sannsynlig aldri til å merke en forskjell.

     

    Om man installerer en masse, særlig programmer som kjører i bakgrunnen, vil enhver maskin føles treigere etter hvert, uansett operativsystem. Jeg ville gitt en rein installasjon av Windows en sjanse før jeg kaster en PC etter to år. Hvis det er spillytelse du er ute etter, er Mac feil valg. Batteritid og ytelse kan du få med en Acer Timeline X. Om du vil bruke mer penger, kan du sjekke ut en HP Envy 14. Tilbudet er ikke så godt i Norge, men om du kan få kjøpt i USA, er tilbudet mye bedre. Jeg kjøpte meg en Envy 14 (se signatur) til under 10 000,- for noen uker sida, og er strålede fornøyd. Eneste jeg kan si, er at til spillbruk er større skjerm bedre, men 14,5" er uansett bedre enn en 13", særlig med mye bedre oppløsning (1600x900 mot 1280x800). Prisene i Norge er dog langt ifra like fristende.

     

    Ellers - jeg ville nølt med å kjøpe utdatert teknologi uansett OS. Intel i3 / i5 / i7 har vært ute temmelig lenge nå, og at en MBP har Core 2 Duo i dag er skuffende. Husk også at Call of Duty 4 er et spill som krever lite. Battlefield: Bad Company 2, for eksempel, vil nok ikke fungere like bra, og om du hovedsaklig skal bruke Windows på Mac-en, er stort sett poenget med Mac borte.

    Som jeg nevnte i mitt forige innlegg så er det ikke spill jeg legger mest vekt på. Jeg skal begynne på allmen påbygning til høsten nå og er redd jeg trenger en maskin medbra batteritid og god generell funksjonalitet, i forhold til de to siste årene nå hvor jeg har gått yrkesfag og bare spilt dataspill i timene. Grunnen til at jeg ikke installerer windows igjen på den gamle maskinen er at den er ødelagt, batteriet tar ikke lading og skjermen har indre blødninger.

    Og så til grunnen til at jeg vil installere windows er at jeg har en gammel bil med en litt nyere motor som har såkalt datasprut der man bruker datamaskin til å overvåke og styre alt som motoren tar for seg. For å justere dette må man ha et program på pc'en som jeg tviler på at man kan bruke i Mac. Men dette kan vel brukes i Bootcamp kansje?

  3. GT 330M vil yte en del bedre, men er det verdt prisøkningen? Nei, mener jeg.

     

    Jeg må nesten spørre. Hvorfor mac? Du sier du skal bruke den til skolebruk og spill. En pc vil også funke til skolebruk, samtidig som den vil yte betydelig bedre til spill, særlig om du legger deg på samme budsjett. Virker som om spillinga er det viktigste her :)

    Hvorfor mac? Jeg prøvde en i helgen og jeg ble veldig imponert! :p Jeg vet ikke så mye om Mac, men alle jeg kjenner som har gått fra PC til Mac sier de ikke angrer et sekund. Men jeg skjønner hvordan du tenker her, og jeg mener egentlig det samme! Men det er jo ikke hver dag man kjøper seg bærbar pc så jeg har lyst til å gi Mac en sjangse. Litt på grunn av at jeg kjøpte meg dataen som jeg nevnte over her for 2 år siden og den skulle jo egentlig være noe sv det beste for gaming at the time... Men det tok ikke lang tid før nesten hele maskinen streiket og oppnådde omtrent 3200 grader! Selv om jeg ønsketenker at mac'en hadde vært en über spillmaskin så må jeg nok vokse opp og innse at spillingen kan skje hjemme på Playstation :)

     

    Edit: Dere trodde vel ikke at jeg skulle si kutte ut spillingen vel? :O

  4. Skjermkortet på 13-tommeren er ikke veldig sprekt til spill. GT 320M ligger på 92.plass på denne oversikten.

     

    Nå vet ikke jeg hvor mye du skal spille, og hvor viktig dette er for deg, men dette skjermkortet er ikke så veldig egnet til å spille med. Alle nyere spill må nok spilles på low.

    Er grafikkortene på 15" mye bedre da? Tror det er geforce gt 330m. Er dette såppas mye bedre at det virkelig lønner seg å kjøpe 15" i stedet for 13"? Dårlig stilt spørsmål men håper dere skjønner hva jeg sikter til? Vil dette dra for eksempel cod:mw2 mye bedre?

  5. Okeei :) Kjekt å ha folk en kan spørre for å få hjelp til sånne ting må jeg si :thumbup: Har lest og fundert litt på Google og etter det jeg har lest av folk sine erfaringer så tror jeg nok det blir Mac på meg også! Kjøpte en HP Entertainment dv5 1095 (elns?) for 2 år siden da jeg begynte på videregående, og har hatt utallige timer med frustrasjon og problemer fra dag 1!

     

    Er det noen andre tips og triks jeg bør vite om denne macbooken før jeg kjøper den? Altså 13 tommeren. :)

  6. Sitter og ser litt på spesifikasjonene til 13 tommers modellene:

     

    2,4 GHz-modell:

     

    Intel Core 2 Duo

    1066 MHz frontbuss

    3 MB delt L2-hurtigbuffer

     

    2,66 GHz-modell:

     

    Intel Core 2 Duo

    1066 MHz frontbuss

    3 MB delt L2-hurtigbuffer

     

    Kan være at det er jeg som er noob, men for meg ser det jo ut som at de to modellene har akkurat samme prosessor! Mao så må jo den eneste forskjellen være at den ene er klokket av apple? Or what?

  7. Heisann

     

    Jeg skal kjøpe meg en Apple Macbook Pro og lurer på om det er noen fysisk forskjell på den med 2,4ghz prosessor og den med 2,66ghz? Kan man klokke den minste til samme ytelse uten å måtte forandre på noe med kjøling og greier? Er en del penger og spare her ser jeg.

     

    Hvis noen har god peiling eller erfaringer, kan dere fortelle meg om det er stor forskjell på dem ytelsesmessig? Den kommer til å bli brukt hovedsaklig til skolebruk, men jeg har planer om å partisjonere og installere windows og spille noen spill også. Hvilken ville du ha kjøpt?

     

    Regards,

    Bjørn

  8. Hei!

    Som topic sier prøver jeg og koble opp en Eltax AVR-900 til en MDS PH200 effektforsterker videre til 2 1300W Xplod bilsubber :)

     

    Problemet er at der ikke kommer noe som helst lyd what so ever, så jeg trenger en veileder til hvor jeg skal sette inn ledningene :tease:

     

    Det jeg spør etter er hvor jeg skal sette inn ledningene og ikke hva slags forsterker eller receiver jeg heller burde kjøpe :) Jeg mener å ha de ledningene som trengs. Spør om jeg har glemt å nevne noe :)

     

    Link til Eltax

     

    Link til MDS

     

    På forhånd tusen takk for svar =)

  9. icebreaker2k3: Orker ikke ta for meg alt du har "sagt" som er feil, men stort sett 80% av det du har "sagt" er enten feil, eller kan i beste fall tolkes riktig med en god porsjon velvilje. Virker som du har prøvd litt for mye i praksis og mangler den teoretiske bakgrunnen.

     

    Kan jeg få høre hva du tror jeg burde gjøre da kpolberg? :)

     

    Har lyst til å se om jeg får til å koble det sammen selv også!! Hadde vært veldig gøy å klare det, men jeg er litt redd for å ødelegge hele driten ved å koble feil eller noe!

  10. Nå har jeg vert nede og grublet litt. Jeg fant en plastpose med mye rart som jeg ikke vet hva er :p Håper dere kan fortelle meg (se bildene).

     

    Hva er en crossover?

    Den vesle gjennomsiktige boksen er vel kanskje ei fordelingsblokk? Sikkert helt feil men...

    Og hva i all verden er den svarte boksen med kabler på? Ser ut som et slags relee? Noen som kan si meg hvor den skal?

    Og de to andre svarte boksene med små røde knapper på? (en av dem har ledning festet)

    post-110880-1196205473_thumb.jpg

    post-110880-1196205534_thumb.jpg

    post-110880-1196205629_thumb.jpg

    post-110880-1196205720_thumb.jpg

  11. Tror jeg gjør som IvoCaprino her sier, å leverer den til noen som har peiling, for det har ikke jeg.

    Men jeg vet at det ble en stor sprekk i frontruta, her er historia:

     

    Broren min som kjøpte dette anlegget, driver/drev med fallskjermhopping. Etter at han og kompisene hadde hoppet og drev og pakket sammen skjermene igjen, fyrte han opp Combo'en (ja faktisk så stod det i en Opel Combo :p ), og spilte på max. Men det var ikke noe serlig for ørene...så han slo igjen dørene isteden for å skrue ned volumet, så sprakk frontruta!

     

    Men whatever med denne ruta :p Poenget var at dette anlegget spiller høyt nokk til at jeg og de fleste andre får vondt i ørene, så da funker det helt greit for meg! :)

     

    Men jeg tror noen av de er sprenge også. "12 Volts-shoppen" oppi dalen her fikser det nokk ;)

    Takk for mange gode tips folkens :) Bruker denne tråden hvis jeg lurer på noe.

     

    Det gjør jeg helt sikkert, når jeg må til å kjøpe nye høytalere og allt det der når jeg får høre at halvparten er sprengt ;)

  12. Hmm, tror dette blir litt vel dyrt for meg, og jeg tror jeg kobler det opp slik det har vert med dette oppsettet jeg har skrevet ned. Broren min sprengte frontruta på bilen sin med dette, så det holder nokk for meg :)

    Noen som vet hvor jeg får tak i en fordelingsblokk? Jeg så

    denne. Trenger jeg en sånn?

     

    EDIT: Hva er foresten en kondensator? :p:blush:

  13. Ja, det må du, og det gjør du med en såkalt fordelingsblokk, men du trenger ikke alle tre forsterkerene... bruk denon forsterkeren til høyttalere, og selg de to andre, så kjøper du deg en mono forsterker til sub... selg også RF suben, og kjøp en JL til ;)

    Monoforsterker? Forslag til en bra sånn da, og hvor jeg kjøper den? :)

×
×
  • Opprett ny...