Gå til innhold

jd_giskeodegard

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jd_giskeodegard

  1. Lurer på å oppgradere all innmaten min, da jeg har litt gammelt hovedkort og cpu.. Vil ha en veldig kraftig pc til både spill og alt mulig annet. Har funnet frem de delene jeg kan tenke meg, men vet ikke om alt er kompatibelt, så derfor trenger jeg litt hjelp..

     

    nypc.jpg

     

    (Prisene er eks. mva.)

     

    - Er hovedkortet bra nok?

    - Er vifta bra nok for cpu?

    - Trenger jeg egentlig ny strømforsyning? (Har Chieftech 350w fra før)

     

     

    Takker for alle råd! :)

     

    EDIT: Det at cpu er "boxed", betyr det at det følger med kjøler eller? o.O

  2. har du reinstalert drivere til det nye skjermkortet?

     

    har du fildelings programmer på vill ALTID online spill lagge.. har ikke noe med maskinvare å gjøre..

    8019967[/snapback]

     

    Jepp, fjerna alle spor fra det gamle og la inn nye nvidia-drivere. Avslutter både Azureus og Firefox, da begge disse fører til lagg..

     

    Tror nok det har noe med Mr. Barton 2500+. Jeg tror altså at det er din cpu som er flaskehalsen når du spiller wow.

    8020032[/snapback]

     

    han sa det at det gikk fint så lenge han ikke kjørte noen programmer i bakgrunnen..

     

    da klarer cpu den jobben helt fint.. (spørs litt på programma.. )

    8020091[/snapback]

     

    Kan cpu være for svak? Vet om flere som kjører Wow silkeglatt selv med dårligere cpu, mindre ram og dårligere skjermkort.. Så skjønner liksom ikke hvorfor det skal være så krevende på min maskin, bare om jeg kjører f.eks Firefox i bakgrunnen.. ;s

  3. Hei,

     

    oppgraderte akkurat skjermkortet mitt fra GeForce FX5200 128mb til GeForce NX7600GS 512mb, for å øke ytelsen i Wow. Men saken er den, at det ble ikke så fryktelig mye bedre.. Altså, bedre ble det, men jeg må avslutte alle andre program for at Wow skal kjøre glatt uten noe lagg, på 1280x1024. Kjører ca 50% på detaljer og har slått av v-sync. Burde ikke pcen min klare å kjøre Wow helt glatt med disse innstillingene, selv om jeg har noen småprogrammer i bakgrunnen?

     

    Har forøvring ikke noen super-pc, men burde vel være mer enn bra med; 2 GB minne, Athlon XP2500+, 580 GB HD + det nye skjermkortet?

     

    Grunnen til at jeg spør i denne seksjonen, er pga at jeg hadde høyere forventinger til skjermkortet, og håper jeg kan gjøre noe for å øke ytelsen uten å måtte gå til innkjøp av enda mer maskinvare..

     

    Noen forslag?

  4. Den indeksen settes etter flere delverdier. Den laveste av alle delverdier brukes. Om du f.eks har en treig harddisk, så vil den gi lavere verdi enn skjermkortet, og dermed har ikke skjermkortet noen betydning på resultatet. Samme gjelder om du har lite eller tregt minne.

    8004588[/snapback]

     

    Det er kun skjermkortet som drar ned indeksen, og det var derfor jeg ville se om det ble noen forskjell. Men saken er at det vil ikke oppdatere seg, for selv om jeg kjører testen, så står det fortsatt den beskjeden om at jeg må oppdatere pga ny maskinvare, og "Windows-opplevelsesindeks: Ikke klassifisert" bak klassifiserings-ikonet som i tillegg er grått, og ikke blått slik som det skal være..

  5. Har installert nytt skjermkort og alt virker knirkefritt, men når jeg skal sjekke opplevelsesindeksen for å se forskjellen fra det gamle skjermkortet vil den ikke oppdatere "poengene".

     

    Det står "Ny maskinvare oppdaget! Windows-opplevelsesindeksen må oppdateres", så trykker jeg "Oppdater" og den kjører testen, og når den er ferdig skjer det ingenting.. Står bare igjen med den samme gamle karakteren..

     

    Kan det ha noe med at jeg har uekte Windows?

  6. Du har fått patchet uxtheme og de to andre filene? Prøv å kjør selve msstylen fra NewAero-mappen (eller hva du kalte den)

    7984657[/snapback]

     

    Jepp, gjort alt det der.. Ja det var det jeg gjorde, og da fikk jeg opp den "Aero-stil" i lista over temaer, men da jeg aktiverte den så den jo akkurat slik ut som Basic-temaet.. oÔ

     

    Temaet mangler jo også .theme-fil.. Så jeg må manuelt gå inn i NewAero-mappen og åpne .msstyles-filen for å få den opp på listen over temaer..

  7. Har du prøvd med de nyeste vista-driverne?

    http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_100.64.html

    7982213[/snapback]

     

    Støtter ikke skjermkortet mitt, GeForce FX 5200 128 mb.. Jeg klarte å installere 97.46-driverne fra Guru3D.com, men da får jeg ikke bilde i VLC og WMP henger seg opp støtt og stadig.. Men Wow virker da..

     

    Har nytt skjermkort på vei, ville bare få dette til å virker skikklig i mellomtiden.. :)

  8. Filene skal legges i windows/resources/themes/NewAero/ (eller noe annet navn du finner på)

     

    Men de vil ikke fungere uten at du patcher uxtheme.dll. Søk etter uxtheme patch for vista eller lignende for å få en guide til dette.

     

    EDIT: Her... http://www.winmatrix.com/forums/index.php?showtopic=11742

    7983642[/snapback]

     

    Done.. Jeg får opp et tema som heter "Aero-stil", men dette ser jo akkurat ut som "Vista Basic" med meg.. Er det noe jeg har glemt?

  9. DX 10 er en del av Vista så den får du ikke avinstallert. Da må du over på XP igjen.

    7981935[/snapback]

     

    Damn.. Wow spør etter DX9.0c når jeg starter opp.. Men det kan vel kanskje være på grunn av at jeg ikke har fått installert skjermkort-driverne skikklig.. Makan til styr for å få lagt inn noen nvidia-drivere! ;s

  10. Måtte avinstallere skjermkortet ista da jeg hadde installert noen nvidia drivere og alle filmene ble svarte og WMP klikka..

     

    Men når jeg har avinstallert dem så vil jeg at Microsoft skal finne de rette driverene for skjermkortet mitt igjen slik som de gjorde etter første oppstart nede i høyre hjørnet.. Jeg fikk opp dette ista da jeg avinstallerte skjermkortet og restarta pcen, men så måtte jeg avinstallere en gang til pga av noe tull, og nå kommer det ikke opp lenger.. Er det en måte jeg kan slå på dette manuelt?

     

    EDIT: Kjører Windows Vista Ultimate!

  11. Kjører Vista Home premium. Når jeg forsøker å innstallere Acrobat Reader 8 så får jeg en feilmelding om at Temp-mappen er full. Har forsøkt å tømme de to temp-mappene jeg vet om; C:\Windows\Temp og C:\Users\Brukernavn\AppData\Local\Temp, men til ingen nytte. Samme meldingen kommer opp. Har også forsøkt med både den engelske og norske versjonen av Acrobat, men det hjalp heller ikke. Så det jeg lurer på er om noen vet om en vei for å fikse dette, eller om noen av dere har innstallert tidligere versjoner av Acrobat med hell i Vista, i så fall hvilken?

    7977381[/snapback]

     

    * Kopier installasjonsfilen til Acrobat Reader til mappen C:\brukere\brukernavn\AppData\LocalLow\Netopsystems\temp (du må lage temp-mappen selv)

     

    * Kjør installasjonsfilen derfra, og når feilbeskjeden opp dukker opp igjen, vent med å trykke "Ok", og se i temp-mappen. Der har installasjonsfilen blitt pakket ut i en egen mappe..

     

    * Gå inn i mappen og kjør .msi filen, og installasjonen starter.. Når den er ferdig kan du trykke "Ok" i feilbeskjed-vinduet.

  12. Nå har du vel kansje lært at du bør sette deg mer inn i dette før du klokker i vei helt uten videre. :) 

     

    Men har du resatt cmos? du finner ut hvor det er på hk i manualen. Det er en knapp/jumer som er lokalisert nær s-ata kontakten.

     

    Hvis dette ikke hjelper kan du prøve å ta ut batteriet. Den ser ut som en blank runding på størrelse med en femkroning rett ved jumperen/knappen som resetter cmos.

     

    Vi får nå bare håpe at PCI-E frekvensen ikke ble klokket opp også, for da kan det være mulig at windowsen din har blitt korrupt. Da er siste utvei formatering. Men sjekk de to tingene først og fremst iallefall.

    7974465[/snapback]

     

    Da har jeg restarta bios, men kommer fortsatt ikke noe lenger.. :hrm: Det stopper opp etter "Updating ESCD Sucessfully".

     

    Noen andre forslag bortsett fra formatering? :innocent:

  13. Prøvde bare å for å teste, å øke cpu-hastigheten i bios fra 1800 mhz til 2200 mhz, da jeg lagret og restartet, fikk jeg blåskjerm (dumper fysisk minne bla bla..), jeg restarter går inn i bios og endrer tilbake til 1800 mhz, lagrer og restarter igjen, og når jeg kommer til skjermbildet etter at den har søkt etter harddisk og cd-rom, får jeg opp "DISK BOOT FAILURE!"

     

    Jeg slår av datamaskin, tar ut strømmen og prøver igjen, og da skjer akkurat det samme, alt stopper opp, bortsett fra at feilbeskjeden er borte..

     

    Hva i all verden har skjedd?? Hvordan kan jeg fikse dette? La inn Windows Vista Ultimate i går, og alt funker knirkefritt, vil helst slippe å formatere idag også og legge inn alle programmene og kaste bort flere timer med arbeid..

     

    Prøvde også å reparere oppstarten med Vista-dvd'en, men uten hell..

     

    Kan noen vææærsåsnill hjelpe meg? :cry:

  14. Har du codecene som skal til?

     

    Jeg bruker AVIcodec til å se om jeg har det som trengs. Bare åpne videofilene du bruker med dette programmet så står det om det er supported/unsupported.

    7056876[/snapback]

     

    Ja jeg har lagt inn "All-in-1" -codekpack fra www.free-codecs.com. De har alltid virka! De klippene som blir herpa under avspilling er xvid format, og jeg har xvid codec installert, så jeg skjønner bare ikke hvorfor det ikke skal funke! =/

  15. Har nettopp satt sammen en kortfilm av en rekke klipp.. Og når jeg hadde lagret filmen (som Windows Media Video - WMV), viser det seg på slutten at de klippene som var encodet til xvid, blir delt horisontalt slik at nedre halvdel blir grå, og øvre halvdel blir skikklig overdrevet "widescreen".. ;s

     

    Noen som vet hvordan jeg kan fikse dette? Har lagt en del arbeid i dette her.. :ermm:

     

     

    Takker for alle svar!

  16. Hvor har det blitt av alle "Live"-betaene? :dontgetit:

     

    Husker jeg trykket på linken til "Download Windows Live Messenger" i Welcome Center rett etter jeg installerte RC2, og kom til en engelsk side med masse betaer av de fleste "Live"-programmene.. Men når jeg trykker der nå, kommer jeg bare til Windows Live Ideas hjemmeside på norsk, for de eneste betaene tilgjengelig er "OneCare Family Safety" og "Live Gallery".. ?? Hvor har det blitt av resten? o.O

  17. Om du har noen programmer kjørende så kan det hende at de ikke takler Aero og da skifter Windows til Basic Fks. azuerus takler ikke Aero og da går Windows til Basic men om du lukker programmet så skal aero gjenopprette seg.

     

    Ser ut til at problemet oppstår med VLC også.. :hmm: Aero skifter til Basic når VLC starter, og skifter så tilbake til Aero når det lukkes..

     

    Noen løsning på dette?

    7036676[/snapback]

     

     

    desverre nei, vlc bruker en eldre versjon av overlay.

    har selv problem med at catalyst ikke sender overlay til fullscreen på skjerm #2. MS burde seriøst lagt med en eldre versjon!

    7036878[/snapback]

     

    Håper de oppdager dette problemet og fikser det til en av de neste versjonene.. :)

  18. Om du har noen programmer kjørende så kan det hende at de ikke takler Aero og da skifter Windows til Basic Fks. azuerus takler ikke Aero og da går Windows til Basic men om du lukker programmet så skal aero gjenopprette seg.

     

    Ser ut til at problemet oppstår med VLC også.. :hmm: Aero skifter til Basic når VLC starter, og skifter så tilbake til Aero når det lukkes..

     

    Noen løsning på dette?

×
×
  • Opprett ny...