Gå til innhold

NeoForever

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NeoForever

  1.  

    Hadde samme problem, sammens med 20 andre som har samme problemet...

    Les tråden... Du finner svar 20 ganger :)

     

     

    Hei

     

    Takk for tipset. Det ordnet seg til slutt. Må si jeg er litt sjokkert over at samsung legger ut en oppdatering som så mange får problemer med.

     

    Joda, naturlig tanke det - har skrevet akkurat det samme selv for litt siden når min måtte sendes inn etter å ha gått i evig loop. Men har lest endel steder nå at problemet kan være måten oppdateringen blir overført til tlf. på - da altså via vårt alles kjære favorittprogram Kies. Siden så mange rundt om i verden har problemer samtidig som den store majoriteten faktisk får det til, så kan jo det høres ut som en god forklaring. Kies er helt tydelig ett problem og det kan godt være forskjellige kombinasjonsmuligheter av OS (32/64bit) og hvilken versjon av Kies en bruker - sammen med forskjellige drivere. Mye som kan gå galt her og selv om de fleste andre produsenter får det til, sliter Samsung veldig. Utrolig trist - for er veldig, veldig fornøyd med min Wave - dekker alt jeg har av behov og ønsker. Dog, etter at jeg fikk den igjen fra verkstedet, har de lagt inn en versjon uten -æ, -ø og -å. Går jo greit med T9, men allikevel ikke helt greit allikevel. Når Swype blir gjort tilgjengelig og 1.2 av Bada hadde det jo vært naturlig å oppdatere, men helt uaktuelt å ta sjansen på å måtte sende inn tlf. i 3 uker igjen. Multiloader orker jeg ikke å styre med helt ennå. Skulle jo heller ikke være nødvendig.

     

    Blei litt langt dette, men poenget mitt er altså at det kanskje ikke er noe galt med selve oppdateringen, men altså 'miljøet' den blir overført til tlf. i. Uansett - hjelper jo ikke en dritt så lenge ingen har oversikt over hva som er prob.... Blir ihvertfall siste Samsung for meg etter egentlig å ha sagt det samme når jeg kjøpte en Jet fjor.... Gjør ikke den tabben en 3. gang...

  2. men foreløpig er det veldig lite der som er interessant. Det lille som funker, er betalingsapps og de får en ikke tilgang til i Norge - ennå.

    Betalingsapps har da fungert i flere uker nå :)

     

    Oi, pussig. Prøvde å kjøpe noe der med visa-kortet, men fikk beskjed om at 'kortnr. er fra ett land som ikke er støttet' eller noe sånt. Helt vanlig norsk visa-bankkort.....

     

    Får prøve igjen... :)

  3. I den grad man kan kalle et mobilkamera bra så vil jeg si ja. Synes å huske det var bedre enn Desire sitt kamera når jeg undersøkte hvilken telefon jeg skulle velge.

     

    Jeg bruker ikke epost på den, men surfing synes jeg går smidig og effektivt.

     

    Programbutikken er litt begrenset ennå. Android har jo et års forsprang på antallet programmer. Hvis du mener kvantitet betyr noe.

     

    Savner? Tja, kanskje HDMI-port.

     

    Bada oppleves smidig, men det har vært en del bugs og firmwareoppdateringer nå i starten. Wave får vist Bada 1.2 (som Wave II kommer med når den blir lansert). Det lover bra.

     

    Kan bare stemme i her - synes kamera er veldig bra. Hadde den nettopp med til Spania og veldig bra bilder i sola der og om kvelden ute. Om en tar mye bilder inne og er avhengig av blitzen, blir det sjelden mer en greit. Men det gjelder vel de fleste mobilkameraer. Videodelen er helt super - så lenge en passer på å sette den til høyeste oppløsning - står ikke på det som default.

     

    Til å surfe med, funker den fint. Ingen problemer - tlf. velger automatisk wlan om det er aktivert. Men skjermen er jo ikke større enn 3.3", så selvfølgelig litt begrensa hvor god oversikt en får. Men nettleseren gjør en god jobb. Bruker heller ikke min til annet enn webmail, så ikke prøvd epost i særlig grad.

     

    Samsung Apps derimot, er rene sorgen - foreløpig. Er jo meningen at Samsung skal satse hardt for å få en god appstore, men foreløpig er det veldig lite der som er interessant. Det lille som funker, er betalingsapps og de får en ikke tilgang til i Norge - ennå. Dog, tror neppe den kommer til å nærme seg Android noen gang, dessverre. Men siden det meste følger med i standardoppsettet, er det ikke mye en egentlig savner - funker strålende som den er. Eneste er en bedre navigasjonsløsning - Route66 er ikke veldig brukervennlig og koster i tillegg penger.

     

    Bada er ett veldig stabilt og godt os - ikke hatt noe problemer med det og TouchWiz 3.0 er enkelt og oversiktlig å bruke.

     

    Dog - er ett stort minus og det er oppdateringer. Kies heter altså programvaren som hører til og den er helt tragisk. Ser veldig fancy ut, men høyst ustabil og sliter veldig bare med å koble til tlf. Er eneste 'lovlige' måte å oppdatere firmware, men har etterhvert blitt berykta for å gjøre tlf. ubrukelige i prosessen. Men er ikke noe must å bruke den - når en kobler til tlf. i Windows, får en mulighet til å gå inn på minnekortet/tlf. og overføre direkte. Raskt og enkelt. Har ikke gått igjennom changeloggen for nye firmware-oppdat., men tror ikke det har blitt tilført noe viktig der, så ingen grunn til å stresse med oppdateringer.

     

    Så glimrende, stabil og veldig komplett tlf. som varmt anbefales - også kamera/video-delen. Men styr unna Kies....

  4. Ta sikkerhets kopi av innhold på tlf.

     

    Ja, nå var det vel akkurat det Handerre... ikke hadde gjort, da...

     

    Sånn i etterpåklokskapens ånd, er det jo lett å si at en må ta sikkerhetskopi - særlig om en skal prøve å oppdatere med Multiloader. For sikkerhetskopi er VELDIG - V E L D I G - viktig å ta om en har noe en ikke vil miste. Og da særlig viktig å gjøre når en skal gjøre store inngrep på tlf.... Sorry, klarte ikke å la være. Redd en nesten må skylde på seg selv når en - unnskyld - har vært så klønete å ikke ta sikkerhetskopi - tar veldig kortere tid enn alt styret med Multiloader, da...

     

    Men lurer først og fremst på en ting - hvorfor ikke sette tlf. til å lagre på minnekortet...??

     

    Uansett - etter at tlf. min gikk i loop etter en oppdatering med 'flotte' Kies og omsider kom tilbake fra verkstedet, lar jeg alle påminnelser om at den kan oppgraderes være og bruker den som den er. Hvor utrolig det enn høres, så funker den strålende selv med 'gammel' FW... Ser at det er en versjon ute (ikke i Norge ennå) som innfører Swype - da kan det hende jeg vurderer det igjen. Men fram til det, får den være i fred. Og bare virke.... :yes:

  5. Av dere som har hatt Wave'n på reparasjon for "FOTA engine is not installed", hvor lang tid tok det? Og hvilket verksted ble den reparert på? Har hatt min wave inne i over en uke og begynnerå bli utolmodig.

     

    mursvin

     

    Nå hadde jeg ikke akkurat det problemet, men heller at den gikk i sløyfe og restarta hele tiden etter oppdatering via Kies. Har Tele2 abb og da er det Moobi som har service'n. Fra jeg sendte den i posten til de og til den var tilbake hos meg, tok det nesten 3 uker(!). Altfor lenge.... Spørs jo helt hvilket serviceverksted du har sendt den til, da - men en uke er nok noe optimistisk, dessverre.

     

    Min virker som den skal og Kies forteller at 'den kan oppdateres'. Det velger jeg å dri.... i og lar den være som den er - langt ifra ny FW de hadde lagt inn på den - har ikke engang æ ø og å på tastaturet. Gjør meg ingenting, så velger nå å la være å pese med å oppdatere hver gang det kommer en ny versjon - tlf. funker veldig fint og stabilt som det er. Blitt litt hysteri med å legge inn ny fw så fort det kommer en ny versjon. Så lenge det ikke er snakk om fiksing av større bugs og ny funksjonalitet, er det egentlig bare å roe ned og nyte en veldig rask og stabil tlf. - Wave er glimrende. Kies derimot....

    • Liker 1
  6. Hva med Samsung Galaxy 3 til kr. 2.100,-?

     

    Godt eksempel - så påstanden om at den banker andre android-tlf, stemmer ikke helt. Har ellers liten tro på at ny utgave av Symbian kommer til å redde Nokia - altfor sent og altfor lite framskritt i forhold tidligere versjoner.

     

    Jo, og en ting til: kan den ikke lade via USB....?? Stod da vitterlig i artikkelen at den hadde: 'microUSB, 2,5 mm lader og 3,5 mm minijack'. Det er rimelig talentløst at en må drasse rundt på en egen lader, når andre kan lade via usb...

     

    Nokia er en døende dinosaur....

  7. Flere som har problemer med den nyeste oppdateringen? Når oppdateringen har innstalert seg via Kies, og mobilen skal restarte. Så restarter den bare hele tiden. Jeg komme ikke inn i hovedmenyen eller noe. Den bare fortsetter å restarte om igjen og om igjen

     

    Lite tips til deg: sjekk litt rundt på hva andre har skrevet tidligere i tråden... Nemlig en god del som har akkurat samme problemet - undertegnede inkludert. Sendte inn min - ikke helt klar for multiloader ennå, bare hatt tlf. i ett par mnd. Så alternativet ditt er enten å sende den inn eller bruke multiloader. Og gidde å lese litt rundt på de tidligere sidene, da... :thumbup:

  8. Har selv knust skjermen min. Mistet fra en avstand på ca 1 meter. Den så ut til å lande på "ryggen" også, så det var merkelig... Har ikke noe forsikring på den.

     

    Jeg har et annet problem som er SYKT irriterende.. Når jeg har hatt mobilen i lomma så slår telefonen seg av. Enten pga varme, eller bøy eller trykking av et slag, men jeg vet ikke. Den slår seg "av" til pinkode skjermen. Dette skjer hver dag, ofte mange ganger så slenge den har ligget i lomma. Finner ikke ut hva det er, og fant ikke noe på nett heller.

     

    Det er ikke noe trøst i å si "ikke ha den i lomma"!

     

    Håper noen vet hvordan man kan fikse dette? Generelt ikke veldig fornøyd med telefonen. Den er raskt og god, men bada er ikke sykt enda iallefall

     

    Det kommer av at av/på knappen trykkes inn i lomma. Det er jo derfor man har tastelås - at det ikke skal gå an å trykke inn noe på den, men ikke hos Samsung! Prøv å hold inne av/på knappen i en 10 sek, med tastelås på, så restarter den. Vi får håpe at det endres i en firmware oppdatering etter hvert.

     

    Husker at jeg stadig slett med at tlf. fant på rare ting i lomma siden tastelåsen hadde slått seg av. Fant ut at en kan endre litt på oppsettet, slik at tlf. kun reagerer ved at selve tasten for tastelås blir trykket inn. Som default reagerer den når Legg på og Ring-, samt menytasten blir trykket inn. Hjalp ihvertfall veldig for min del....

  9. Har selv en Wave som er sendt inn etter at den gikk i evig loop etter oppdatering og ser at mange her sliter med samme prob. og Kies generelt. Er ett godt råd fra HellMate å sende inn om en får prob. - tydeligvis mange som føler seg usikre på MultiLoader, selv om flere her har kommet med mye god hjelp og gode råd. Men føler at jeg sitter på ett råd som om mulig er ennå litt bedre: la være å oppdatere med Kies!! ;) Har selv alltid vært veldig ivrig etter å oppdatere alt, men etter å ha slitt med Samsung en stund nå - først Jet og nå Wave - har jeg kommet fram til at tlf. egentlig funka veldig bra før jeg oppdaterte sist. Egentlig ikke noe jeg savnet (annet enn at GPS'n virka svært dårlig), så ble bare til å oppdatere 'for å oppdatere'. Veldig bra at en har mulighet til å bli kvitt småprob. ved hjelp av oppdat. fra produsenten, men har kanskje blitt litt hysteri rundt det - en MÅ ikke oppdatere så fort en ny versjon ligger ute. Ihvertfall fra Samsung... De er ikke flinke til å teste ut ordenlig før de blir lagt ut. Aldri hatt prob. med diverse SE og Nokia - oppdatert x-antall ganger og fått mye ny funksjonalitet. Men med Samsung er ting anerledes - Kies er seriøst håpløst og egentlig helt overflødig - fullt mulig å overføre filer direkte i Windows. :cool:

  10. Kan noen fortelle meg hva denne "R" er? Jeg har hatt det ikonet oppe i venstre hjørnet siden jeg fikk telefonen. Og hva burde jeg ha på? E eller 3g?

     

    Og finnes det en måte å laste opp bilder fra mobilen til nettet på? Det går ikke å laste opp fra bildr.no eller dump.no fra mobilen som det gjør på pcen.

     

    R'n står for dataroaming - altså tillatt nedlasting av datapakker. Må brukes om en har Tele2 abb. Om en bruker vanlig gsm eller 3g-nett, avhenger jo av om man trenger å bruke mobilnettet til å laste ned - om en ikke har behov for det eller bare bruker wlan, så kan en med hell droppe 3g og i tillegg få endel lenger batteritid. :-)

     

    Ikke sjekka opp opplasting av bilder, så kan ikke svare på den - min Wave er sendt inn etter å ha blitt bricka. Grr.... Savner den allerede - glimrende tlf., men Kies er seriøst håpløst og bare å styre unna...

  11. Jeg måtte sende min på rep nå, ARGHHH! Høytalleren virket ikke, men alt annet funket, inkl å snakke i tlf. Fikk vite at jeg ikke får den før om 2-4 uker, savn!

     

    Er det forresten noen som vet hvordan man kommer inn på Kies på dataen? Når jeg prøvde står det bare at jeg må ha en cd for å installere, men det fulgte ikke med min??

     

    Har det samme spørsmålet om Kies!

     

    Om problemet er å få lagt inn Kies på pc'n, er det bare å laste ned herfra:

     

    http://www.samsung.com/no/consumer/mobile/mobilephones/mobilephones/GT-S8500ISAXEE/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support

     

    Får dog ikke linket til selve filen - må klikke på 'programvare' ved siden av 'bruksanvisninger' nede på siden... :-)

  12. Til HellMate: Nå kan du ikke ha lest innlegget mitt særlig nøye...? Jeg skrev at jeg fikk opp melding i Kies at det var ny oppdatering tilgjengelig. Ikke brukt noen som helst 'knep' eller redigeringer av modellkode overhodet og har ikke vurdert Multiloader - kommer heller ikke til å gjøre det. Problemet her er enten at Samsung sender ut oppdateringer uten å teste de skikkelig, eller så ligger det en skjult bug i hardware'n som blir trigget av oppdateringen. Er som nevnt svært mange der ute - worldwide - som sliter med akkurat samme problemet - kun ved bruk av Kies. Så les gjerne innlegg litt mer grundig før du skriver noe som verken stemmer eller er særlig konstruktivt.... Det vi trenger, er hjelp til å låse opp en tlf. som er 'bricked' og da gjerne uten å måtte sende den inn med flere ukers ventetid - altså ingen kjekke 'knep', men en lovlig måte å legge inn Samsung's egen firmware så tlf. virker igjen.

  13. Yepp, og her er en til som har opplevd akkurat det samme. Fikk også melding på Kies i går og oppdaterte. Alt gikk greit, helt til den skulle starte opp og nå går den i en evig loop - skrur seg av så fort hjemmeskjermbildet kommer opp. Recovery funker heller ikke - Kies står bare og viser 'kobler til' uten at noe skjer. Har tatt kontakt med Tele2, så blir vel å sende den inn. Helt uaktuelt å legge inn fw manuelt - da ryker vel garantien. Men ufattelig klønete av Samsung å ikke ta tak i dette - er seriøst mange verden over som sliter med akkurat det samme nå - diverse forum som renner over av fortvilte som brått er uten tlf. Synd, for den funka helt strålende uten noen prob. før jeg var så intenst teit og oppdaterte.... ;-)

  14. Vel, har Samsung Jet selv, men følte for å ytre ett par ord her allikevel siden det dreier seg om Samsung/New PC Studio og stadige varsling av oppdateringer. Det er vel rundt en mnd. siden at Mobilen.no meldte at nå kunne eiere av Jet oppdatere mobilen sin. Dette ble senere korrigert av Samsung, som lovte at oppdateringen skulle bli klar 'i løpet av de nærmeste dagene'. Som nevnt - en mnd. tid siden, det nå. Trist å se at Samsung nå atter en gang lurer kundene sine og hevder at det er mulig å oppdatere. Synes det er helt utrolig dårlig av de å bløffe kundene sine og i tillegg få nettaviser som Mobilen.no og Amobil.no til å offentliggjøre bløffen. En annen ting er at det hadde vært fint om nevnte nettaviser for en gangs skyld kunne komme med en artikkel hvor de tar opp at Samsung ikke holder ord - gang på gang. Men virker som om de er livredde for å ytre noe kritisk - kommer ihvertfall aldri noen oppfølginsartikler. For å sitere noen som også sliter med Samsung - husker ikke brukernavnet - "det kommer til å fly griser over ett snødekket helvete før jeg bruker penger på en tlf. fra Samsung igjen". Kan ikke annet enn å si meg veldig enig i det....

  15. Ser ikke ut til at det er særlig mange programmer 'der ute' som går på Jet - forsøkt endel Java-apps og noe funker - noe ikke.

     

    Sendte uansett en forspørsel til Samsung Support, jeg også - for å høre om oppdateringen kom til norske kunder. Imponerende svar:

     

    "Hei

     

    Takk for din E-mail til Samsung Electronics Nordic.

     

     

    We have no information when there will come a new firmware for this

    model.

     

     

     

    Med vennlig hilsen

    Samsung support"

     

    Synd, for som noen skrev - super tlf. når den virker, men uten oppdateringen blir det for dårlig og halvgjort.

  16. Kjøpte en Jet til jul og må bare si at jeg er ganske skuffa - trist, for tlf. er i utgangspunktet ganske bra. Det jeg har funnet at feil/mangler på den, er:

     

    - Altfor ofte må jeg stenge programmer, siden den 'ikke har nok ressurser'. Selv om jeg kun har nettleseren oppe. Ser at andre også sliter med det.

     

    - Tlf. restarter av seg selv.

     

    - Håpløst å bla i Artister når det ikke er noen søkefunkjon - lik den som er i tlf.boka - der en kan dra på høyre side og finne rett 'bokstav'.

     

    - Bilder tatt med blitz, blir veldig tåkete - tydelig at lyset fra diodene forstyrrer kamera.

     

    - Mye hakking/'laging' når jeg blar i bilder. Funksjonen som heter Bildenettleser er helt ubrukelig - hakker og går håpløst tregt.

     

    - Ikke mulig å forandre på ikonene som vises i hovedmenyen.

     

    - Selv om skjermen er veldig klar og fin, er den for dårlig til å registrere trykk.

     

    I tillegg er widgetene som kan legges på skrivebordet, altfor store - slik at de tar opp altfor mye plass.

     

    Noe av dette blir visstnok rettet i programoppdateringen som kom for noen mnd. siden - og som Mobilen.no skrev at nå var tilgjengelig. Den stemmer kanskje i andre land, men i Norge er det ikke mulig å få denne oppdateringen - ihvertfall ikke via det ikke særlig brukervennlig programmet Samsung New Pc Studio.

     

    Har vel egenlig gitt opp hele tlf. og gleder meg stort til å kjøpe noe nytt når bindingstiden går ut. Så til de som vurderer denne: styr unna! Gå for noe med Android isteden - tydelig at Samsung har glemt Jet fullstendig.

  17. Kjøpte en Samsung Jet til jul og tlf. er forsåvidt grei - ikke Android på den - men siden den har noen feil i OS, så kom det en oppdatering til den for mange mnd. siden. Men den blir ikke gjort tilgjengelig i Norge! Har etterhvert skjønt at Samsung er håpløse på å gi ut oppdateringer - de blåser rett i kundene sine og spytter heller ut nye, halvferdige modeller. Så til de som vurderer Galaxy Spica og tror de får en oppdatering til Android 2.1 ganske snart - Dream on.Velger aldri Samsung igjen, ihvertfall.

  18.  

    Var den påslått da den gikk i dass?

     

    Yepp, det var den. Slo seg selv av ganske raskt etter å ha blitt fiska opp og fikk tatt ut batt. fort. Så grundig skylling av innsiden - inn i alle porter og åpninger etter at bakdeksel var tatt av og minne-/simkort var tatt ut. Prøvde etter 2 dager og stadig død - så på den 3. dagen våknet den opp fra de døde. Litt som jesus...

     

    Kameraknappen og "svar"-tasten gir litt dårlig respons, men virker med litt xtra trykk - alt annet er som før - unntatt displayet, da som gir litt dårligere lys + 3D-effekt - men fullt mulig å bruke den fram til bindingstida går ut i april. Greit nok - er lite annet på markedet som frister til samme prisen som 5800 - må ut med flere lapper selv om en binder seg.

  19. Har hatt 5800 siden i april og vært veldig fornøyd. Handyshell er ett must. Men for ca 3 uker siden mista jeg hele tlf. i dass...! Fikk jo fiska den opp, men siden vi er tilhengere av WC-blå, så regna jeg med at det var best å få skylla det ut av tlf. Av med deksel, ut med batt/minnekort/SIM og under springen med den - lenge og grundig. Virker helt strålende etter å ha fått være i fred og tørke i noen dager. Men ligger noe væske igjen, så displayet har fått en litt snodig 3D-effekt og litt svakt lys. Men alt virker..! Hatt en drøss med SE-tlf. tidligere og mange av de har fått konstatert "fuktskade" og tatt kvelden selv om de har blitt svært forsiktig behandlet. Er jo en standardforklaring fra verkstedene som garantert sparer de for masse rep. Kjipt...

  20. Har hatt 5800 siden i april og vært veldig fornøyd. Handyshell er ett must. Men for ca 3 uker siden mista jeg hele tlf. i dass...! Fikk jo fiska den opp, men siden vi er tilhengere av WC-blå, så regna jeg med at det var best å få skylla det ut av tlf. Av med deksel, ut med batt/minnekort/SIM og under springen med den - lenge og grundig. Virker helt strålende etter å ha fått være i fred og tørke i noen dager. Men ligger noe væske igjen, så displayet har fått en litt snodig 3D-effekt og litt svakt lys. Men alt virker..! Hatt en drøss med SE-tlf. tidligere og mange av de har fått konstatert "fuktskade" og tatt kvelden selv om de har blitt svært forsiktig behandlet. Er jo en standardforklaring fra verkstedene som garantert sparer de for masse rep. Kjipt...

  21. Oppdaterte i går og merka litt forandring. Ting går generelt litt raskere og lyden på musikkspilleren har blitt endel bedre. Ellers stod det en veldig grei oversikt over Changelog'en posta litt tidligere her - bare å lese den for full oversikt. Stemmer bra med min erfaring. Handy Shell anbefales varmt - omsider en forside som funker - trist at de ikke har lagt med noe liknende i siste oppdat. Men Smart Settings blir litt smør-på-flesk om man allerede har Handy Shell. Holder med en av de. Ellers ingen prob. med tlf. funka perfekt fra dag 1. Konverterte etter å ha hatt x-antall SE-tlf. de siste åra. Ble lei av at de aldri holdt mer enn ett års tid - til tross for svært forsiktig behandling. Nokia og Symbian ruler! Men kommer til å sjekke ut Android, også - virker veldig lovende...

  22. Er den lykkelige eier av en 810i, men har fått veldig sansen for den nye versjonen av selve walkman-spilleren, 2.0. Noen som helst mulighet for å få oppdatert firmware'n på min? Sliter ellers med at flash-menyer er de-aktivert. Har Tele2-abb og de insiterer på at de ikke har gjort noe sånt. Men flash-menyer - det har jeg ikke.... :cry:

    Har forsøkt å legge inn mjukvåran på nytt, hjalp ikke... :hmm:

×
×
  • Opprett ny...