Gå til innhold

OlafH

Inaktiv
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OlafH

  1. Jeg har faktisk merket ganske mye på temperturen etter jeg tok på kjølepasta. Helt i begynnelsen, lå temperaturen på 40 grader ca. Nå, ligger den på 28.

    Det skiftet tilfeldigvis ikke fra sommer til høst? :p

     

    Her er det vel en som sammenligner med og uten kjølepasta, mens noen snakker om kjølepasta som er "innkjørt"

    :D

  2. Mine argumenter for x2:

    .

    5. Multitasking har tidligere bare vært mulig med Intel Hypertreading/dual cpu, men bare det siste alternativet gir en fullverdig opplevelse. Dual cpu har til nå vært mildt sagt urimelig tatt i betraktning av pris på cpu+hk og støy, så det er klart at dual core er revolusjonerende på dette markedet med tanke på pris og kundepotensial. Når antall brukere av dual core øker, vil vi se en enorm etterspørsel på optimalisert programvare/operativsystem. Jeg regner med at det meste av spill og programvare vil støtte en dual core optimalisert versjon og en single core versjon inkludert i samme installasjonspakke.

    Dette er vel ikke helt riktig....

    Multitasking går fint med en CPU. Da må trådene dele på en CPU ved å veksle på hvilken oppgave som får tid på CPU'en. Sånn i praksis ser du at ded enkelte oppgave går langsommere, men da tidsbitene er korte ser det ikke ut som om de ulike oppgavene stopper.

     

    Torstein

  3. Det er da min PC nr. 2 som har sunket dramatisk i idle temp (Amd Athlon 64 2800+ boxed vifte). I flere mnd lå den på ca 52-53 idle temp og sjekket nå ett par mnd senere, og den kjører på 33 C idle, og kommer ikke opp til den gamle temperaturen i full load. Kan noen gi meg en logisk forklaring?

     

    Edit: Og nei, Cool & Quiet er IKKE aktivert. Kjører normal hastighet på 1800 mhz..

    Er du sikker på at du avleser samme sensor? På min gode gamle Athlon XP er det mulig å lese direkte i CPU og så er det en på motheboardet som er rett under CPU'en. En temp forskjell på 20 grader passer ganske bra med dette.

  4. Jeg har lyst til å oppgradere min gode gamle Athlon XP2800 til noe nytt med mer minne. Regner med at det holder med Hovedkort, CPU og Ram da jeg har et ATI 800 AGP kort. Men finnes det fornuftige hovedkort som både støtter både AGP og nye PCI Expres? (Hvis det er det heter da....)

     

    Ellers er jeg taknemlig for forslag til hovedkort, minne og CPU. Eller kanskje jeg skal vente på AMD64 x2 da jeg faktisk bruker programmer som ville dra nytte av 2 prosessorer?

  5. Ja det blir også litt feil at de tenker først på de nye kundene mens de som har vært kunder en stund må vente.

    Det er ikke fordi de ikke tenker på eksisterende kunder at de nye kundene får denne hastigheten først. Det er fordi det tar tid å oppgradere alle de eksisterende kundene, mens nye kunder bare kan enkelt legges inn med den nye hastigheten.

     

    Hvis dere hadde satt dere inn i hvordan teknologien bak adsl fungerer ville dere forstått at det å endre 400 000 adsl kunder sin hastighet ikke lar seg gjøre over natta.

    Hvorfor er det så vanskelig å oppgradere ADSL til eksisterende kunder?

     

    Må de gå inn på hver enkelt kunde manuelt? Jeg ville tro at det kunne gjøres med en server kommand, men jeg tar visst feil...!

  6. down/up 10:1 - vil ikke dette medføre at upload vil være en kraftig flaskehals, og du i prinsippet ikke kan få utnyttet nedhastigheten? Tenker at f.eks. fildeling av esel-typen vil lide kraftig under dette...?

     

    Det er jo fint å sette opp ytelsen på produktarket hvis det ikke fører til vesentlig større trafikk...

     

    .tommyb

    Normalt sender man ikke så mye data ut av PC'en Hvis ikke du har en server av et eller annet slag da.

  7. er det samme prinsipp på D8820?

    Jeg arbeider med en 8820D. Skikkelig drittmaskin..... :thumbdown: Skrur seg av i hytt og pine. Får prøve å skrape av goopen og legge på litt forsiktig med Arctic silver når jeg en gang får litt tid. Men dette burde virkelig ikke være nødvendig om Fujitsu Siemens hadde greie på å bygge PC!

     

    Torstein

  8. Hva slags data må man legge inn selv da? Har selv prøvd å fikse og trikse med nesten alt. Må man legge inn noen iper eller sette opp noen slags dns? Forklar lett hvis noen faktisk har svar. Har ikke drevet så mye med nettverk før ;)

    Jeg kjenner ikke Belkin routere personlig, men jeg hadde nettopp samme jobben med å få en Billion Firewall router til å koble seg opp mot ADSL til Telemor.

    Hvis routeren din skal ringe opp til Telemor må du et eller annet sted legge inn brukernavn og passord som er identiske med de du ser opp i PC'en når du logger deg på ADSL. Disse innstillingene vil jeg tro du finner under WAN (Wide area Network) på Routeren din.

  9. Har en vanlig 4ports router fra belkin, jeg kobler via modemet, og til den, og utfra den, til pcene som er med i nettverket. Problemet er at de ikke kommer på nett, de får en intern ip adresse (192.168...osv) Men kommer altså ikke på nett, men funker fint lokalt.

     

    Jeg har en mistanke om at dette kan ordnes ved å konfigurere routeren til å motta ip adresser fra modemet, ikke koble opp via passord og noe greier, klarer ikke helt å forklare. Poenget er iallfall jeg IKKE får kontakt med routeren, og ja, jeg har deaktivert alt som heter brannmur.

     

    Gatewayen er 192.168.2.1

     

    Dette har fungert tidligere, men da med et modem fra tele2, nå er modemet fra Lyse. Noen som har peiling? Isåfall setter jeg kjempe pris på det! :thumbup:

    Dette har du kanskje fikset alt? Uansett får du ikke linje ut, gå til WAN innstillinger. regner med at du der kan legge inn de nødvendige data. Har du tidligere koblet deg opp til f. eks. telenor direkte må du sette påloggingsparametrene i routeren. Og sette noe med connect on demand etc.

  10. Jeg har hjemmetelefon fra Telio. Der har jeg også en Billion router med Firewall, tror den heter Bipac 740Ge eller noe slikt. Får ikke IP telefonien til å virke med firewall påslått. Så har jeg forsøkt å åpne noen porter uten å lykkes. Er det noen som har erfaring med dette utstyret eller lignende de vil dele med meg?

     

    :innocent:

  11. Jeg har en fil jeg gjerne skulle lest på en MAC. Filen kommer fra en PC, og jeg trodde det var en Adobe Ilustrator fil, men når den mailes til en MAc kan den ikke åpnes i Adobe Ilustraotr. Er dette en fil som hører til Adobe Illustrator eller et annet program? Hvis fila hører til Illustrator, hva må gjøres for å gjøre den lesbar på en MAC? (Med AI programmet på selvsagt.)

     

    Torstein

  12. Etter å ha onstallert ATI Control Center får jeg følgende feilmelding: You do not have permission to change CATALYST Contorl Center settings. Please contact your administrator for further help."

    Jeg er logget inn som ADMIN så jeg burde ha lov til det meste på mine egne PC..... Har noen et godt råd å komme med?

    :innocent:

  13. 3Dc er en tekstur komprimerings ritme som kan minne og DXT1, DXT5 osv...

    3Dc er ATi spesifikt ja.

     

    TruForm er bare "kanadisk" for N-Patcher (NP står det noen steder). Dette er en teknikk som ble introdusert i DX8.x som besto i å kurve triangler slik at overflatene blir mer buet.

    Denne teknikken er ikke ATi spesifikk, og nVidia kan også implementere denne teknikken.

    Jeg tror ATI har offentligjort spec. på 3Dc og kaller det en åpen standard.

     

    Om de også krever lisenspenger av andre produsenter som vil benytte denne standarden på sine skjermkort vet jeg ingenting om.....

×
×
  • Opprett ny...