Gå til innhold

AnarCon80

Medlemmer
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AnarCon80

  1. Det som ødelegger mye for utviklingen i norge som jeg har inntrykk av er at nettleverandøren fortsetter å levere samme dårlig linje over lang tid hvis man ikke er aktiv å sjekekr selv om det er mulig å få noe bedre. Man kan i værste tilfelle fortsette å betale på en dårlig adsl linje selv om du egentlig for lengst kunne hatt noe langt bedre til samme eller bedre pris. Det er litt for slapt av selskapene syns jeg. Selv sjekker jeg hver sommer om det er mulig å få bedre hastighet og helst synkront til samme pris

  2. Oppstarts-,avsluttningstid er langt nede på listen over ting jeg bryr meg om når det gjelder OS (så lenge det ikke er helt ekstremt da).
    Lurer på om Windows har fikset filkopieringen. Testen her er ubrukelig, tviler på OSet har såå stor innvirkning på ren kopiering. Det jeg tenker på, er når man setter i gang flere kopierings/skriveoppgaver samtidig. På tradisjonelle harddisker hadde det vært _mye_ raskere om de ble utført sekvensielt isteden for i parallell. Må bruke ekstra programvare for å få til dette i W7.
    Hva heter det programmet som gjør det?
    Teracopy

     

    Dette gjør vel Opus også så vidt jeg vet http://www.gpsoft.com.au/

  3. Tror dette kommer mye an på bruker typen. om du bruker kun 5 programmer er det logisk å legge dem på start knappen. om du bruker over 20 ikke så mye, da syntes jeg start knappen I Win 7 er perfekt siden den viser de 20 sist brukte programmene uten at du trenger å gjøre noe. Ja du kan sikkert få samme funksjonalitet i metro, men er stygt redd for at alle nye programmer som instaleres kommer til å fylle den med tull.

     

    Ser veldig mange legger snarveier på skrivebordet eller taskbar, etter min mening blir dette veldig rotete og sluker resurser med mindre man har ssd disk, en av de bedre quickfixene jeg vet om er å lage en egen verktøylinje å ha denne som en slags shortcut mappe

  4. Hei HW gjengen :)

    Jeg er en ivrig leser av deres web sider og artikkler, pleier å sjekke her når jeg skal kjøpe nye ting også, skjermkort etc.

    Nå skulle jeg undersøke nas, multifunksjonsskriver og scanner så var det heller skralt av tester syns jeg, 1 test på scanner og en på multifunksjon er for kleint syns nå jeg, håper det kommer mye mer på dette området!

     

    Hilsen trofast leser (en ripe i lakken ødelegger ikke helhetsinntrykket ;)

  5. Satte du opp pålogging med PPPoE bruker & passord i DIR-615?

    jupp, internet lampa lyste aldri å bare for å være sikker testa jeg ping å, ingen positiv resultat på noen av delene

    ser ut til jeg har fått løst problemet mitt, av en eller annen grunn var det to nettverk når jeg kobla til d-linken, etter my plundring fikk jeg sletta den jeg ikke skulle ha, restarta d-linken å vips så var det rett på nett :new_woot:

  6. Jeg har NGT som isp, å fått levert en zyxel 660ru som jeg koblet en dlink 615 til så jeg kunne kjøre trådløst i tillegg. Etter et kort strømbrudd tidligere idag har jeg ikke fått dette til å virke som det gjorde. Zyxel'en funker greit, å når jeg kobler dlink å går inn i settings (når den er koblet til) å pinger hvilken som helst side så viser den også at alt er ok, men jeg får ikke internett tilgang så lenge jeg er koblet til dlink mens den er rutet til zyxel'en. hva er galt?

  7. Jeg har NGT som isp, å fått levert en zyxel 660ru som jeg koblet en dlink 615 til så jeg kunne kjøre trådløst i tillegg. Etter et kort strømbrudd tidligere idag har jeg ikke fått dette til å virke som det gjorde. Zyxel'en funker greit, å når jeg kobler dlink å går inn i settings (når den er koblet til) å pinger hvilken som helst side så viser den også at alt er ok, men jeg får ikke internett tilgang så lenge jeg er koblet til dlink mens den er rutet til zyxel'en. hva er galt?

  8. Satt nettop i ro og mak på min stasjonære å hadde nettop lasted ned å begynte å spille et nytt spill jeg fant på steam, holdt vel på i ca 5 minutter så gikk strømmen. Fant fort ut at det var automatsikringen som hadde gått, gikk tilbake til den stasjonære å prøvde å starte den opp igjen, uten hell. Den har vært veldi stabil å fin fram til nå, så jeg lurer på om strømmen kan ha gått av at strømforsyninga i pcen har tatt kvelden eller no liknende. Har desverre ingen instrument til å sjekke om det er strøm i den, er det noen kjapp å enkel måte å teste slikt på? hvis det eventuelt ikke er strømforsyningen, hvor kan feilen være å hvordan kan jeg finne ut 100% at det er den komponenten?

     

    Takker for alle innspill

  9. Hadde win 7 beta installert på maskinen tidligere, oppsto noen problemer som gjorde at jeg gikk til det drastiske steget å reformatere for å legge inn på ny.

     

    startet opp cden og den begnyte å laste driverene, den lange progressbaren i begynnelsen. når dne kommer til win 7 display delen hvor den starter opp resten av installasjonprosessen stopper den opp. trur det sto 'win 7 starter nå opp' eller noe sånt, ingen harddisk aktivitet i 5 min

     

    Bugs eller noe jeg har oversett?

  10. Du må kjøre memtest86+ eller får du aldrig korrekt svar på om de er minne.

    Ja er det ikke feil tester du cpu OCCT eller prime.

     

    Når hardware er testet,kan du poste dmp-filer så debugger jeg dem.

    Plassering c:\windows\minidump\ (det blir lagd en dmp-fil for hver BSoD)

    Fant ut feilen med hjelp fra en annen kar i et annet forum, ser ut til at en av de to rambrikkene var defekt, ikke rar de ikke ville virke sammen da :) kjørt memtest på den ene av de to som virker og besto med glans

  11. Du må sette korrekt spenning og timings i bios.

    Minne skal testes med memtest86+ 2.1

    http://www.memtest.org/

    Det er 9 tester alle må 0 feil,kjør dem gjerne et par ganger

     

    har prøvd å sette ramen til å motta 1.8v nå

    Du kan da ikke sette 1.8v

    Det minste de corsair brikkene kjører på er 1.9v

    Sette 2.0v er greit.

    For 4gb er det viktig og øke north bridge litt ca 1.4v er greit.

    Uppgardere bios kan være en fordel for 4gb.

    Prøvde settingene som du foreslo, ingen endring i oppførselen

  12. Har du 4 x 1 GB eller 2 x 2 GB med minne? Prøv først å kjøre med bare én brikke (prøv alle brikkene alene i det første minnesporet), så får vi avkreftet eventuelt minnefeil eller løse brikker. Om ikke det løser problemene, tester vi for inkompatibilitet, defekt hovedkort eller feil på grafikkort.

    Hadde 2x2 gb.

    Byttet tilbake til de gamle idag (2x1gb) etter at jeg fikk et strømavbrudd pga overlasting av sikringen før jeg dro, var automatsikkring så skrudde de på igjen og startet den opp igjen rett før jeg gikk på jobb. Når jeg kom hjem sto den bare med svart skjerm men lyset til power og hdd aktivitet lyste konstant. Prøvde å skru den av for så å starte den opp igjen og da gikk den i den samme prosedyren som tidligere Bootup, ingen skjermaktivitet, bare lys fra poweron og hdd aktivitet før den skrudde seg av og startet på nytt.

    Byttet da til de gamle som sagt og da gikk den rett opp.

    La merke til det først nå, på ram brikkene står det 1.80v, kan det være at de ikke fikk nok strøm/for mye at den ikke ville starte opp. men hvordan kan jeg få de nye (2x2gb) til å virke hvis jeg ikke kommer inn i bios når jeg har de i?

    har prøvd å sette ramen til å motta 1.8v nå, men samme resultat som tidligere. Noen som har en ide hva problemet er?

    Har prøvd begge 2gb ram brikkene hver for seg og sammen i alle tenklige ram slotter

  13. En normal CDrom leser med ca 50x = 7,5 MB/s hastighet. En CD med 700 MB kan dermed leses på ca 700/7,5 = 93 sekunder. Lesingen er altså en minimal begrensning på installasjonstiden. En moderne DVD-spiller leser med 20x = 27 MB/s hastighet. Hvis man skal lese de samme 700 MB fra DVDen så tar det altså ca 700/27 = 26 sekunder.

     

    Med andre ord høres det "lynraskt" ut med over 3,5 ganger så høy lesehastighet, men når man ser nærmere på tallene så er det faktisk bare rundt 67 sekunder å spare på det. Forutsatt at alt innholdet trengs så raskt som mulig under installasjonen. (I praksis må PCen vente på prosessoren og andre ting før installasjonen kan gå videre og da spiller det ingen rolle om alt lastes inn det første minuttet eller etter just-in-time prinsippet.

    Den sammenlikningen er helt håpløs i en reel situasjon, for en installasjon er ikke å kopiere alle filer fra plass a til plass b og da tru man er ferdig. Mesteparten av tiden man bruker på installasjon av feks WinXP er faktisk at den laster inn drivere etc til installasjonsprosessen, er ihvertfall den erfaringen jeg har fra å ha installert det x antall ganger. Bruker mer tid på at den skal laste brukergrensesnittet med de forskjellige driverne enn den bruker totalt til å kopiere filene fra cden til harddisken. I tilleg er ikke maks hastigheten på lesing fra en cd/dvd gjevn over hele flaten.

×
×
  • Opprett ny...