Gå til innhold

froebe

Medlemmer
  • Innlegg

    255
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av froebe

  1. Etter mange år med øre- og PC-sus ble det helt stille:

     

    Kabinett: Antec SOLO: genialt oppheng av diskene + stille vifte.

    Power: Seasonic S12 430W

     

    (Og inni er det en Raptor etc etc.)

     

    Hører den ikke i det hele tatt!!

    8222859[/snapback]

     

    Har også funnet den gode stillheten med Antec SOLO og Corsair HX620W (egentlig en Seasonic). Har aldri hatt en mer støysvak pc.

  2. Du kan konvertere fra FAT32 til NTFS uten å formatere, men ikke andre veien (NTFS->FAT32)

    6994749[/snapback]

    Dette er korrekt. Det ligger en snarvei på skrivebordet for å konveretere til NTFS hvis du ønsker dette. Årsaken til at filsystemet er FAT32 er visstnok at recovery-funksjonen Asus bruker er avhengig av å bruke FAT32. Verdt å merke seg er at ved å konvertere via denne snarveien, vil clusterstørrelsen i NTFS bli 512 og ikke 4096 som går for å være best ved bruk av NTFS. Jeg bruker Partition Magic til konverteringen, fordi det gir meg muligheten til å sette clusterstørrelsen manuelt.

     

    Forøvrig følger det med mye bra i installasjonen fra Asus, og jeg har i alle fall ikke fjernet mange programmer siden jeg fikk maskina. Jeg har imidlertid hindret mange av disse å starte opp automatisk med Windows, da de fleste av disse heller kan startes manuelt de gangene jeg trenger dem.

     

    Er ellers strålende fornøyd med min F3JA-AK035P etter 3 uker i drift.

     

    Edit: Glemte å si at det er en lang installasjonsprossess første gang du starter maskina. Tok vel nesten 2 timer hos meg før jeg var ferdig med installasjonen. Til info.

  3. jobber du for telenor eller, froebe?

     

    Du må være ansatt i telenor.

     

    Nei, jeg jobber ikke for Telenor. Jeg er avdelingssjef i et av landets fylker i en landsomfattende virksomhet med ca. 4 500 ansatte, og vet litt om konkurranse i næringslivet, samt leveranse av produkter og tjenester.

     

    Jeg er i tillegg en svært tilfreds Telenor-kunde pr. dato, og har vært det siden jeg fikk ADSL. Før den tid hadde jeg nok tidvis mine frustrerende opplevelser med Telenor, men dette har endret seg klart i positivt retning.

  4. eh, dette er vel første seriøse oppgraderingen av linjen Telenor har hatt siden de begynte å levere ADSL, og det er vel 4-5 år siden? Snakk om å følge med på utviklingen, Telenor... (ble litt off-topic det der  :blush: )

    Det er nok du som ikke har fulgt utviklingen...

     

    For ganske nøyaktig 2 år siden fikk jeg endelig muligheten til å få ADSL, og valget falt på Telenor. Jeg tok den største pakken som den gangen var 1024/256, og jeg kunne med dette laste ned opptil 30Gb i måneden. Prisen var 549,- i måneden.

     

    I løpet av disse to årene har jeg fått oppjustert hastigheten betraktelig to ganger, og begrensningen på nedlasting er blitt fjernet. Jeg sitter derfor i dag med 4000/400 og kan laste ned alt jeg orker, og prisen....? Den er fortsatt 549,- i måneden.

     

    Dette er en formidabel produktforbedring på kort tid uten prisøkning som svært få andre aktører i næringslivet generelt kan vise til.

  5. Du fikk bra effekt av modden eller?  :thumbup:  Jeg fikk helt sjokk selv da jeg så hvor mye temperaturen sank

    Jeg har ikke rukket å teste særlig mye enda, men det kan se ut som 1-2 grader mindre idle, og 4-6 load. Litt vanskelig å si, da go' været har returnert til Steinkjer og det er varmere i rommet enn normalt.

     

    Forøvrig ikke problematisk med 18 års aldersgrense på kjøp av sigarettpapir da jeg er 35..... :cool:

  6. Takk for responsen vedrørende Zalman kjøleren ArcticOC. Jeg løste dette på en litt annen måte. Jeg skrudde av vifteholderen fra kjøleren og flytta fjærstaget ett hakk opp, over kantene som normalt holder fjærstaget på plass. Dette fungerte, og det ble tistrekkelig trykk mellom kjøler og cpu.

     

    Tipset om sigarettpapir tas til etteretning og vil bli iverksatt i morgen. :)

  7. Driver og prøver å overklokke mitt nye system som består av følgende:

     

    HK: DFI -SLI-DR

    CPU: AMD64 4200+

    GPU: 7800GFX

    RAM: 4x512MB OCZ 3200+ Platinum Ed. Rev.2

     

     

    Bruker jeg bare 2 minnebrikker klarer jeg lett og komme over 2700MHz, men hiver jeg i to minnebrikker til skjer følgende:

     

    Systemet er ROCK SOLID på opp til 220MHz FSB uavhengig av timings på ram og volt på systemet. Går jeg til 221MHz FSB klarer ikke maskinen og laste windows før den krasjer. Dette med HT bus x4 , ram på halve hastighet og de slakkeste timeings. Har prøvd med de fleste spenningsinstillinger og ram timeings men samme resultat på 221+ MHZ.

     

    Har prøvd forskjellige bioser, men det er kanskje en annen som er laget for 4 ram brikker?

     

    Noen som har noen tips?

     

    Er det noe jeg glemmer i Bios?

    Jeg kjører også samme minne-oppsett som deg 240x11 2-3-3-6 1:1, så jeg poster mine innstillinger i tilfelle disse kan hjelpe deg å komme høyere. Du finner maskinvaren min i profilen min. Minnekontrolleren på min 3800+ er forøvrig ikke mye å skryte av, så jeg blir egentlig overrasket hvis du ikke klarer å komme litt høyere med ditt oppsett.

     

    Bios: 618-2 beta

     

    DRAM Configuration i Genie BIOS:

     

    200

    disable

    2

    03

    06

    03

    07

    14

    02

    02

    02

    03

    4128

    01

    enabled

    auto

    0

    level 7

    level 2

    8.0

    256

    6.0

    disable

    16

    07

    disable

     

    I Genie Bios:

     

    240

    4x

    16 16

    11

    100

    disable

    1.550v

    1.275v

    above VID * 126%

    1.20v

    1.50v

    2.8v

  8. Har du satt minnet til å kjøre 1:1, altså 400Mhz? Jeg måtte sette dette manuelt etter at jeg satte inn 4x512, da bios (auto) satte dette til 333Mhz.

     

    Edit: Bios 615 er trukket tilbake, så jeg anbefaler en annen. Jeg tror at 623-3 nettopp er blitt offisiell på DFIs sider.

  9. 2stk. OCZ PC5000 1024MB EL DDR Dual Channel Platinum DFI Special

    Disse er ikke lenger i produksjon. Hvis du skal har tenkt å klokke med 4x512Mb ram vil du uansett ikke få særlig utbytte av disse brikkene. Da ville jeg heller ha satset på PC3200 med stramme timings.

     

    Disse brikkene krever uansett en cpu med bra minnekontroller for å utnytte hastigheten, noe min 3800+ Venice ikke har.....

  10. Jeg har hatt denne i en måned nå, og er foreløpig meget fornøyd. Jeg har dog lest at DFI ikke anbefaler denne til Lanparty-kortene, og at enkelte har problemer med ustabilitet. Jeg har ikke opplevd slike problemer selv, og så langt virker strømforsyninga svært stabil. Se profil for specs.

     

    En ting jeg ikke er fornøyd med er at PCI-e kontaktene (doble for SLI-oppsett) ikke passer i uttaket på skjermkortet. Jeg har lest at dette er pga. at kontaktene ble produsert for en tidligere standard av PCI-e. Det er svakt av Thermaltake å ikke ha rettet opp dette. Jeg kjører derfor en overgang (fulgte med skjermkortet) fra en standard molex, og den doble PCI-e kabelen ligger ubrukt inne i kabinettet.

     

    Med tanke på ditt SLI-oppsett vil jeg anbefale deg en annen strømforsyning, med PCI-e kontakter som passer i skjermkortene.

  11. Jeg har et Sony Ericsson GC85 EDGE-kort som jeg bruker på en IBM T30. Jeg bor i Steinkjer, og har enda tilgode å oppnå Edge-hastighet på kortet. Jeg får ikke særlig mer enn ca. 40kbps, hverken på Sørsileiret hvor jeg jobber, eller på Guldbergaunet der jeg bor. I følge vår IT-avdeling er ikke EDGE prioritert i nettet (Telenor), selv om det begynner å bli rimelig bra utbygd. Jeg kommer kun til å bruke kortet på reise, på steder hvor jeg ikke har tilgang til Ethernet eller WLan. Ut i fra mine erfaringer vil jeg ikke anbefale noen å basere seg på kun EDGE-oppkobling i dette området, da 40kbps er fryktelig tregt.

  12. Min Prescott 3,2@3,6 med Zalman 7700Cu liger på idle 41-42 grader, load 57-59 grader, i følge Asus Probe (dette stemmer også bra med temp i bios). Jeg har svært god luftgjennomstrømming i kabinettet. Maskina er stabil som fjell.

  13. smeboe : Du må bruke PCI tool 2. Det var derfor jeg starta denne tråden. Du kan ikke stille det i bios eller på selve kortet. Du må ha verktøy

    Jeg kan endre disse innstillingene i bios. Jeg har et Asus P4C800 Deluxe, med bios P4c81019. PCI Latency sto på 64, jeg endret til 32.

×
×
  • Opprett ny...