Gå til innhold

vesla

Medlemmer
  • Innlegg

    114
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vesla

  1. Heisann!

     

    Jeg jobber i det offentlige, og har fått i oppgave å skaffe en ålreit pc som skal fungere med ulike programmer. Problemet er at skolen har ikke en god økonomi, og vi fikk beskjed om at elevene egentlig burde bruke de som skolen har å tilby. Det vil si flere av typen IBM-Thinkpad, som er ganske gamle og slitne.

     

     

    Men, jeg vet hvilke programmer pcen må være i stand til å kjøre, men ikke hva som kan være bra til en ålreit pris.

     

    - Filmredigeringsprogrammer, som f.eks Pinnacle, Windows Movie Maker eller liknende.

    - Bilderedigerinsprogrammer, som f.eks Paint.NET, eller liknende.

    - Lydredigeringsprogrammer, som f.eks Audible.

    - Officepakken 2010.

     

    Og den bør være laget til å vare i mer enn to år, helst. Hvis dere vet om andre gratis, eller nesten-gratis, programmer som kan brukes i disse sjangrene - rop ut. Jeg lærer meg, og hjelper hjerne elevene.

     

     

    Mvh.

    Vesla :)

  2. Kjære Trådstarter.

     

    Du er 18 år. Du har sikkert 60-70 år igjen av ditt liv, og du trenger ikke stresse med å finne deg en kar. Du sier du vil ha noe ekte og rent, men er ikke også dette noe du kan finne i et godt vennskap? Du forteller om at du har blitt mobbet, prøvd å ta selvmord og at du føler deg litt tykk, men dette er ikke unormalt for en tenåring.

     

    Mobbingen kommer du over, du er allerede en sterkere person, ettersom du er i stand til å fortelle om det. Flere som har blitt mobbet, snakker ikke mye om det - minnene er for sterke og de vil bare glemme. Du er også åpen om selvmordsforsøkene, og det er tøft gjort. Selvmordsforsøkene må også ha vært med på å gjøre deg til en tøffere person, fordi det kreves mot å ikke gjennomføre de.

    Når det gjelder vekt, er det ikke unormalt å ha litt ekstra. Selv har jeg aldri verken følt meg tynn eller vært tynn, og det har vel grodd på meg. Mer å ta i - mer å være glad i, ikke sant? Du er jo heller ikke så opptatt av at karen du finner deg er en med sprettrumpe, men heller en med interesse DU liker - og det er det aller viktigste.

     

    Prøv å gjøre ting i små steg, kanskje finne deg noen nye venner innenfor en spesiell interesse du har, oppsøke lokale klubber og lag å treffe folk der, osv. Du trenger ikke gjøre alt på en gang. Du er også bare 18 år, og har mange år igjen. Begynn i det små, sett deg små lister på hvor du vil begynne, og ikke prøv for hardt - da vil du se at ting faller på plass av seg selv, etterhvert. :)

     

     

    Lykke til. :)

    • Liker 2
  3. Jeg skjønner hva du mener, men det er ikke noe å stresse med. Synes ikke akkurat at ungdomsskolen var en drøm selv, men jeg overlevde. Popularitet handler om flokkmentalitet. Du trenger ikke være populær for å være kul.

     

    Vær deg selv, vær sammen med vennene du allerede har. Bygg interesser, og ikke tenk på å bli populær. Problemet vil løse seg selv. Ungdomsskolen er egentlig tre kjempefine år, og livet forandrer seg en god del etter disse tre årene. :)

     

    Lykke til i 9.klasse! :)

  4. Alle sammen!

     

    Det er intressant å se hvor mye J.K har utviklet skrivingen sin fra bok 1 til bok 7. Om jeg skal nevne en favoritt av dem så må det uten tvil være første og siste boken i serien.

     

    Uansett, det er en fantastisk serie med bøker!!

     

    Er så enig! Språket til J.K har virkelig forandret seg, og jeg føler ordene har vokst med karakterene.

     

    Er veldig glad i HBP jeg da. Den gråt jeg til. Lenge. Ellers er det nok PoA, hvor vi får muligheten til å bli mer kjent med Harrys foreldre, samt at Harry får familietilknytning via både Sirius og Lupus. Knalle bøker begge to.

    • Liker 1
  5. Nå skal jeg ikke si helt sikkert, men har hørt om tilfeller hvor de lemper litt på kravene. Selv har jeg 3 i matte fra vgs, og kom inn på Lektor i Norsk på UiO med det. En venn av meg hadde 2 i matte, og kom også inn på samme linje. Tror det har noe med antall søkere osv, som avgjør. Samt kan du ringe UiT og høre litt, snakke med studieansvarlig osv, kan hende de har noen råd/tips for hva du kan gjøre. :)

     

    Lykke til :)

  6. Svinks: Den kroken er til bruk for fliser og andre glatte områder. Dessverre ville den revet med seg en del av tapeten om vi bestemte oss for å ta den av igjen.

     

    TMB: Med Hilti'n vil jeg jo kunne borre, noe jeg ønsker å unngå, så den lar jeg nok ligge ;)

     

    Satser på Sticky-tack, og skal prøve meg frem i morgen. :)

     

    Takk for alle svar :)

  7. Heisann :)

     

    Jeg og min samboer har nettopp kjøpt oss et rekkehus. Jeg ønsker å henge opp bilder på veggene, noe som burde være greit, men veggen jeg vil henge opp på er en murvegg. Murveggen har et lag med tapet, og jeg har ikke egentlig lyst til å lage ti hull i veggen for å få heng opp bildene.

     

    Er det noen alternativer? Rammene er av størrelse 20*14 cm, og det er ti bilder jeg vil ha opp.

     

    Jeg lurte litt å feste bildene til hverandre med svart ståltråd, slik at jeg kan lage færrest mulig hull på veggen. Er det mulig? Og tåler svart ståltråd litt vekt? Evt. hvor kan man kjøpe svart ståltråd?

     

    Går det an å borre hull i taket, og henge et par kroker der, slik at bildene evt. kan henge ned fra taket?

     

    Ønsker gjerne alternativer, føler meg litt rådvill. Samboeren mener at å borre ti hull i veggen er helt unødvendig, så jeg må finne en løsning.

     

     

    Håper noen vet om noen lure løsninger :)

     

    Mvh.

    Vesla :)

  8. Hei "usikre meg". :)

     

    Jeg må innrømme at det var rart å lese gjennom mange av rådene som du får, som jeg også fikk for å prøve å få kjæresten min til å oppdage meg. Det er spennende å lese gjennom det du går gjennom!

     

    Den gangen var han helt anonym, og var ikke utgående. Veldig stille og rolig fyr som var ekstremt sjenert. Jeg fikk sykt mange råd av venninnene mine, og det som drev meg fremover var at jeg virkelig likte fyren, selv om jeg måtte ta alt initiativ selv.

     

    Jeg fikk han til å hjelpe meg med alt mulig rart, og etter at jeg hadde besøkt han for å se film, kysset jeg han overraskende i gangen hos han. Han ble så forfjamset og kysset meg tilbake. Etter det gikk det fremover, selv om han fremdeles var sjenert. Jeg følte meg som en mester til å tyde 'hieroglyfene' hans!

     

    Nå har vi vært sammen i snart 3 år. Han har forandret seg mye, og har blitt mye tøffere og mye mer utadvendt enn jeg trodde han kunne bli. Det at jeg turte å ta initiativ gjorde at han ble mer selvsikker, og turte mer. Rett og slett ga det positiv respons.

     

    Videre vil jeg ønske lykke til, og jeg tror det vil gå bra:)

     

    - Vesla!

  9. Vel, det er sånn jeg har prøvd å koble meg opp først. Jeg har prøvd 3 forskjellige vpn-tilkoblinger på den måten, og ingen av de fungerer. Så har jeg prøvd valgt innstilling i forrige posten min, men det gikk ikke an å legge til den heller. Så nå sitter ejg her uten vpn, og får ikke kobla meg opp mot skolen. Vista lar meg ikke koble meg opp. Skolen visste heller ikke helt hvordan man skulle fikse det problemet, og jeg håper det finnes noen der som kaanskje kan hjelpe ! :)

  10. Hey,

     

    har for tiden begynt å studere, og i samarbeid med skolen trenger jeg å opprette en VPN-tilkobling. Har prøvd innstillingen her, og den fungerer ikke. Det kommer opp at de to første linjene ikke er/blir installert. Og det hjelper jo ikke på vei til en vpn-tilkobling da.

     

    "1. Click Start>All Programs>Accessories and click "Command Prompt".

     

    2. In the Command prompt, type the following commands one by one and press Enter after each one.

     

    Netcfg -u MS_L2TP

    Netcfg -u MS_PPTP

    Netcfg -l %windir%\inf\netrast.inf -c p -i MS_PPTP

    Netcfg -l %windir%\inf\netrast.inf -c p -i MS_L2TP

     

    NOTE: When prompted by User Account Control, click Continue. "

     

     

    Jeg tror kanskje det kan være sp1 som er selve problemet.

     

    Er det noen her som klarer å opprette vpn-tilkobling i Vista sp1? Og hva må man egentlig gjøre? Hjelp!

     

     

     

    - Vesla :)

  11. Hei,

     

    Mandag 06.04.08 var rettslæreklassen vår på besøk i åpen rettsak. På forhånd fikk vi en tiltalebeslutning, og det var en setning der jeg ikke heeelt klarte å skjønne.

     

    "Påstand om erstatning/oppreisning til fornærmede forbeholdes nedlagt".

     

    Tingen er at saken dreier seg om en legemsbeskadigelse, relativt fæl en også, og der kommer det fram at aktor vil at fornærmede skal få erstaning osv. Sånn jeg ser setningen betydde den egentlig at det ikke skulle forekomme, på en måte!

     

    Derfor lurer jeg... Hva betyr egentlig den setningen?

     

     

    Mvh,

    Vesla ! =)

  12. Det virrer nå en sang rundt på tv, fra Sony Ericsson-reklamen.

    Den handler om mange mennesker, flere steder rundt omkring.. Den inkluderer også et telenorabonnement.

    Personene synger en strofe fra sangen hver, før den hopper videre liksom..

     

    Jeg husker dessverre ingenting av hva de synger! Vet bare at sangen er litt fin! =)

     

     

    Mvh. Therese

  13. Heisann!! :)

     

    Jada, da har jeg siste innlevering i Rettslære før jul, og jeg har gjort veldig mye, men jeg står helt fast på den siste oppgaven her. Jeg skjønner at det er mye som går feil i den oppgaven, men jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal løse og sette den opp, og selve oppgaven får jeg ikke helt til.. Denne ble litt lang for meg.. og litt mange spørsmål.. (ny lærer som ikke samarbeider godt nok med boka - forvirrer istedet!)

     

     

    Håper noen kan hjelpe meg litt, for jeg har slitt med denne et par dager nå!

     

     

    Oppgaven:

    Pia Ås har hytte i Solvåg, og ønsker å skaffe seg en motorbåt. Hun har hørt at det er mulig å kjøpe rimelig brukte båter i Sørvik. Pia kontakter sin tante, Gro Vik, som bor der, og ber henne undersøke markedet for brukte plastsnekker og kjøpe en dersom hun kommer over et godt tilbud. Pia presiserte at hun godtok Gros valg, men at prisen ikke måtte overstige kr. 180 000. Gro får denne erklæringen oversendt: "Jeg gir Gro Vik myndighet til å kjøpe en motorbåt for meg. Pia Ås (sign)".

     

    Gro averterte i Sørposten, og fikk et tilbud fra Marin AS på en "Star 26" 1995-modell og en Pioner jolle til 190 000. Båten, som lå i Sørvåg, ble noen dager senere besiktiget, men da ble verken motoren startet eller båten prøvekjørt. Gro mente at dette var båten for Pia, fordi den både hadde moderne design og en moteriktig farge, og dessuten fikk hun en Pioner jolle på kjøpet.

     

    Under forhandligene sa Gro at hun representerte Pia Ås, og at hun kunne dokumentere dette, men at beviset lå hjemme. Siden Ann kjente Gro, godtok hun dette. Avtalen ble undertegnet 15.mai og der stod det at båten ble levert som den var på kjøpetidspunktet.

     

    I samsvar med kontrakten ble båten og jolla overlevert ved Pias landsted i Solevåg 20.mai. Pia fikk regningen tilsendt 22.mai, og protesterte samme dag overfor Marin AS fordi beløpet var over den maksimumspris som var satt. Pia hevdet at selgeren dermed fikk holde seg til Gro Vik, og at kjøpet etter dette var et uvedkommende forhold for hennes del.

     

    Båten ble liggende ved Pias landsted. 29.mai var hun på hytta, og hun bestemte seg for å se nærmere på båten, soden den ennå lå der. Pia påviste da vannlekkasje overvanns, rundt vinduene og diverse andre steder. Dette hadde ført til muggdannelse og vond lukt fordi treverket hadde blitt svart av fukt. Pia mente at selgeren kjente til lekkasjen, fordi det var sørget for rikelig utluftning og opphenging av luftrenser i båten. Det viste seg også at kalesjen var både salrygget og skeiv med dårlige sømmer, og dessuten dekket den ikke skikkelig akterut, slik at det regnet inn. Kalesjen var laget av et tykt, stivt og uhåndterlig regntøystoff. Videre viste det seg av motoren var uvillig til å starte, og at det elektriske anlegget hadde feil slik at måtte fornyes. Neste dag ble det konstatert at motoren burde overhales på grunn av slitasjer i sylinder og stempel, noe som ville koste 8.000kr. Samtidig ble det påvist at motoren var en 1989-modell, og ikke en 1995-modell som påstått av selgeren. Mekanikeren som undersøkte motoren kjente båten, og sa at den for to år siden var utsatt for havari som medførte skrogskader. En nærmere undersøkelse viste at skrogskadene var reparert, men det ble påvist en mindre skjevhet i skroget som ikke lot seg utbedre. Havariet var ukjent for Marin AS. Utbedringen av feilene, med unntak av motoren, ble takstert til 22.000kr.

     

    15. juni skrev Pia Ås til Marin AS og hevdet at avtalen var ugyldig fordi Gro Vik ikke hadde anledning til å avtale en så høy pris. Videre hevdet Pia at hvis hun var bundet av avtalen, måtte hun kunne heve kjøpet på grunnlag av feilene ved båten. Men hvis Pia ikke fikk medhold i de framsatte krev, forlangte hun under alle omstendigheter prisavslag.

     

    Firma Marin AS avviste samtlige krav og hevdet at Pia Ås måtte godta noen slitasjeskader på en brukt båt. Selgeren hevdet også at Pia var avskåret fra å fremme noen krav overhodet, fordi hun hadde reklamert for seint. Videre hevdet selgeren at Pia ikke kunne gjøre noen krav gjeldende, fordi hun personlig ikke hadde undersøkt båten før kontrakten ble inngått.

     

    Hvis Pia Ås ikke vant fram med sine krav overfor Marin AS, ville hun fremme et erstatningssøksmål overfor Gro Vik på 10 000jr, Gro Vik avviste ethvert ansvar ved båtkjøpet fordi hun selv bare formidlet kjøpet.

     

    Drøft og løs samtlige rettsspørsmål som oppgaven reiser..

     

     

    Dette var riktignok en utrolig lang oppgave, men jeg håper noen kan hjelpe meg litt med å finne noen rettsspørsmål og paragrafer! Jeg har falt helt ut !

     

     

    Mvh. Vesla ! (=

  14. Hei! :)

     

    Så nettopp litt av en reklame på tv, og kjente den igjen. Den er ganske gammel, men jeg husker ikke hva det er reklame for.

     

    Den handler om en gutt som kommer inn i en butikk for å kjøpe kondomer. Dama bak kassa virker ganske gretten. Gutten peker på diverse saker som henger bak dama på ei hylle, og tilslutt skjønner dama at det er kondomer han skulle ha.

     

    Da kommer jenta til han gutten inn, rusler bak en hylle og henter en boks med tamponger. Mulig det er OB det er reklame for, kanskje! :p

     

    Uansett så er sangen litt sånn søt, og jeg lurer på om noen vet hvem jeg mener og hva den heter.. Hørte ikke hele sangen, eller så mye av den egentlig:P

     

    - Vesla

  15. Herved er mine to batterier ødelagt....

     

    Jeg fikk min søsters - det kollapset, mitt døde for en god stund siden - jeg trenger nytt! Problemet mitt er : Hvor kan jeg få tak i et batteri til Z520i....

     

    Jeg har ikke peiling på hva som er så spesielt med batteriet, eller hvor jeg skal lete, osv.. Håper noen har litt mer peiling enn meg? :)

     

     

    Ps. Ny mobil er ikke enda aktuelt;) Denne lille saken har hatt et hardt år, men lever fremdeles! :)

×
×
  • Opprett ny...