Gå til innhold

Sundt

Medlemmer
  • Innlegg

    237
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sundt

  1.  

    Skal også til Bodø! Gleder meg utrolig til skolestart  :)

     

    Bakgrunnen for valget er nok nærheten til fjell og gode skimuligheter (randonee) når den tid kommer. Flere som går topptur kanskje?

     

    Søkte meg til Bodø av samme grunn. Jeg er med til fjells!

     

     

     

    Jeg er også med på fjellturer, jakt og fiske!

     

    Regna med det var flere som hadde slike interesser ja, godt å høre  :)  Vi skal visst på fjelltur den første uka, har jeg hørt. 

     

    Er det noen som skal bo i studentbolig på Mørkved (Bodø)? 

  2.  

     

    Sitter for øyeblikket og leser "Politiblikket" av Liv Finstad, noe jeg anbefaler til flere som skal søke. Spennende og interessant bok angående politiyrket. Får ikke mindre lyst til å bli politi med slik lesning! 

     

    Har ett spørsmål som jeg håper en av dere som går B1 kan svare på: fikk et forenklet forelegg i 2013 og dette kommer vel opp når det blir kjørt en uttømmende politiattest. Jeg tror nok ikke dette kommer til å gå utover min egnethet, men jeg lurer på om noen av dere hadde en anmerkning når dere søkte? 

    Om det vil være et hinder for deg, baserer seg på din holdning og refleksjon til saken.

    Det er folk som har kommet inn med slike typer anmerkninger på rullebladet. 

     

     

    PHS har skrevet noe om akkurat dette under vandel.

     

     

    Søker har ikke plettfri vandel dersom han/hun har begått lovbrudd som har ført til formelle straffereaksjoner (for eksempel bøter eller domfellelse).

    I enkelte tilfeller kan søkeren bli kalt inn til opptaksprøver til tross for at han/hun har begått straffbart / straffbare forhold. Dispensasjon fra vandelskravet kan forekomme dersom forholdet vurderes som bagatellmessig og det ligger langt tilbake i tid. Som eksempel på slike forhold kan nevnes:

    • Forelegg for å ha kjørt for fort, uten tap av førerett
    • Forenklede forelegg
    • Enkelte andre forhold. Forholdene vurderes individuelt for hver enkelt søker

    Kilde: http://www.phs.no/studietilbud/bachelor/ofte-stilte-sporsmal-om-vandel/

     

    Så det er rett som Mashmash skriver at dine holdninger og refleksjoner rundt det har noe å si, og at det er folk med lignende forhold som tidligere har kommet inn. Men opptaksnemnda vurderer hvert enkelt tilfelle individuelt. 

     

    Med unntak av at vi vet at folk tidligere har kommet inn med lignende forhold, og det PHS skriver på sin hjemmeside, så blir det mest bare synsing og gjetting fra vår side. Blir vanskelig for oss å sette rammer for hva opptaksnemnda mener er bagatellmessig, og hvor lang tid "langt tilbake i tid" egentlig er. 

     

    Vil anbefale deg å ta en telefon til opptakskontoret og spørre dem, da de har et mye bedre grunnlag for å kunne svare på slike ting. 

     

    Takk for konstruktive svar! 

  3. Sitter for øyeblikket og leser "Politiblikket" av Liv Finstad, noe jeg anbefaler til flere som skal søke. Spennende og interessant bok angående politiyrket. Får ikke mindre lyst til å bli politi med slik lesning! 

     

    Har ett spørsmål som jeg håper en av dere som går B1 kan svare på: fikk et forenklet forelegg i 2013 og dette kommer vel opp når det blir kjørt en uttømmende politiattest. Jeg tror nok ikke dette kommer til å gå utover min egnethet, men jeg lurer på om noen av dere hadde en anmerkning når dere søkte? 

  4. Hei alle ferieglade mennesker (jenter)!

     

    Lyst på en ferie litt utenom det vanlige? Seile yacht ved kysten av Kroatia? En uke med bading, seiling, fest, god mat og drikke?

     

    Vi er en gjeng på 8 glade og utadvendte gutter (21-25 år) som har leid to seilbåter til The Yachtweek i uke 30. Planen vår var å ha 4 gutter på hver båt og ha med oss 4 ukjente på hver båt, for å treffe nye mennesker og gjøre dette til ett minne for livet! Yachtweek krever nemelig at det er en viss prosent med jenter på hele arrangementet.

     

    Vi er en god blanding av mennesker som har kjent hverandre siden vi var små, med forskjellige bakgrunner, derav studenter, i jobb, og forsvaret.

     

    Høres dette interessant ut? Send meg en pm, så skal jeg svare på eventuelle spørsmål!

     

    Mer info om yachtweek: www.theyachtweek.com

    http://m.youtube.com/watch?v=KOlPgnTWLs0

  5. Her er en oppskrift på hjemmelaget burger jeg selv ikke har prøvd ut, men den virker bra og der er noen gode tips. Brød-i-stekefett-trikset har blitt en slager, og dressingen der kan jeg definitivt gå god for. Den hever burgeren betraktelig.

     

    Skulle akkurat til å forslå den! Denne bør alle prøve. Slår alle de som er nevnt før i tråden ;)

  6. Bumper denne litt, da jeg har fått elementet og kassen.

     

    Dette er sikkert ett latterlig spørsmål, men hvordan skal jeg koble elementet til kassen, i forhold til ledninger? Og hvor skal signalkablene festes?

     

    Det kan nesten ikke bli enklere enn dette... suben har 1 pluss og 1 minus tilkobling, og der kobler du på ledningen som er klar i kassa, pluss er den røde fra terminalen på kassa ;)

    (selve elementet fester du med skruer)

     

    Signalkabelen skal fra signalutgangen på spilleren, og til signalinngangen på FORSTERKEREN, og den har du ikke kjøpt ennå eller? Hvis du skal kjøpe deg en sånn dynabel forsterker, så vil du da laste den i 4ohm, og det burde gå greit med tanke på strøm...

     

    Tusen takk for bra svar! :) Ble mye klokere nå.

     

    Jepp, forsterkeren får jeg om et par dager, så da blir det snart litt bass i bilen!

     

    Takk igjen, og ha en fortsatt god jul!

  7. Kommer helt an på hvordan du legger listen og hvilket element du handler. Men 10" er iallefall ikke noe dårlig, og burde sparke fra ganske godt. Hadde et 10" basselement fra rockford fosgate i min tid, fra Power-serien. Var helt rå med riktig forsterker. Ikke tok den for mye plass heller. :)

     

    Hva er makspris hos deg da?

    F.eks noe slik

    Forsterker: http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=4063&katid=34&mid=m436&id=&vn=736 (brokobles)

    Subwoofer: http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=139&katid=27&mid=m436&id=&vn=736

    (kan sikkert fåes billigere hos en annen nettbutikk)

     

    Subwooferen krever ca 17L stor kasse i lukket form. Det er ikke spesielt voksne mål. :)

     

    Da mangler du strømkabler + sikring, signalkabler og basskasse. Sistnevnte kan bygges selv av sponplate (eller MDF) eller kjøpes i tillegg.

     

    Dette går nok over mitt budsjett, som er på ca 3-4 k.

×
×
  • Opprett ny...