Gå til innhold

Qbiq

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Qbiq

  1. Helt utrolig, det virker ikke nå heller ? samme symptom.. 2 hovedkort, 2 psuer (!?) ny cpu og ram... prøvd å koble utenfor kassa i tilfelle kassekortslutning (hvilket jeg var sikker på det ikke var uansett, men her må tydeligvis alt prøves) Nå vet jeg jo ikke om det kan være den "gamle" psuen som har herpa de to nye hovedkortene og derfor virker ikke den nye psuen, ELLER om det kanskje er cpu`en (eller rambrikkene) det kan være noe galt med. Er det mulig at rambrikker eller cpu kan forårsake at viftene går i ett sek før de stopper ? Det KAN ikke være psu-en nå, siden jeg har prøvd 3 stk (hvorav den ene er jeg 100% sikker virker siden den står i maskinen jeg skriver på nå) Når jeg slår på strømmen lyser "strømlampen" på hovedkortet stabilt. Men når jeg skrur på power on switch så starter den og stopper med en gang..

     

    dette her er utrolig rart..

     

    Jeg prøver å resette cmosen og skaffer meg ny backup psu.. orker ikke demontere den i denne pc-en hver gang noe får trøbbel :)

     

    Tenker jeg prøver en fractal design tesla 450 80plus.. jeg har ikke skjermkort, og det vil max være 3-4 disker i serveren (green type/5,4) burde holde det, ikke sant ? den tyngste oppgaven serveren får er å vise 1080p film?

     

    Har opplevd samme symptom. Et HK og en PSU nektet å fungere sammen, selv om de fungerte utmerket i andre kombinasjoner.

    Men siden du allerede har forsøkt å sjonglere komponentene så virker det ikke å være samme problem. Tenkte bare jeg ville nevne det som moralsk støtte. :)

     

    Eneste ideen jeg kan komme på er en CMOS reset.

  2. Jeg prøver å resette cmosen og skaffer meg ny backup psu.. orker ikke demontere den i denne pc-en hver gang noe får trøbbel :)

     

    Tenker jeg prøver en fractal design tesla 450 80plus.. jeg har ikke skjermkort, og det vil max være 3-4 disker i serveren (green type/5,4) burde holde det, ikke sant ? den tyngste oppgaven serveren får er å vise 1080p film?

     

    Har opplevd samme symptom. Et HK og en PSU nektet å fungere sammen, selv om de fungerte utmerket i andre kombinasjoner.

    Men siden du allerede har forsøkt å sjonglere komponentene så virker det ikke å være samme problem. Tenkte bare jeg ville nevne det som moralsk støtte. :)

     

    Eneste ideen jeg kan komme på er en CMOS reset.

  3. Jeg prøver å bygge en film/musikk/fotoserver og har hatt plenty problemer. Jeg har bygd noen maskiner i min "karriere" så jeg er langt ifra blank og bygger forsiktig (mtp statisk el osv). Dette problemet er beyond my capabilities :).. Her er en kjapp gjennomgang av hva som har skjedd / jeg har gjort.

     

    Prosjektet starta forrige sommer (nye deler: i5/4G ddr3/6T green+fractal design kasse ikke skjermkort (bruker i5`en+hdmi) og jeg brukte den (although veldig ustabilt, masse blåskjermer både i xp 32 home og etterhvert win7 64 ultimate) et halvt års tid. Så bestemte den seg for å gi opp fullstendig.. jeg bytta psu, kobla fra disker og flytta på rambrikker og konkluderte med at det måtte være hovedkort, cpu eller ram det måtte være no gærnt med. Sendte alt tilbake til leverandør som sjekket delene og konkluderte med at 2 av dem var defekt og sendte derfor nye tilbake. Når jeg monterer erstatningskomponentene fra lev. inn i kassa og starter maskinen starter viftene så vidt og stopper igjen etter 1 sek) .. jeg tenker WTF ?? og lurer på om det kan være PSU-en som tuller med meg likavel?.. Setter inn en annen (begge er ca et år gamle og ikke av billigste sort, en 550W og en 850W - begge sterke nok i MASSEVIS for en "miljøserver" som dette) og det samme skjer (den andre brukes i maskinen jeg skriver på nå så jeg veit den funker) .. Det neste jeg tenkte er .. er det Gigabyte (Gigabyte GA-H57M-USB3, H57) og MSI (H57M-ED65 som jeg fikk som erstatning for det første) som er møkkahovedkort kanskje ?? så i stedet for å plage butikken jeg kjøpte greiene av en gang til bestilte jeg et kurrant Asus kort (et merke som har funka bra for meg i alle år)

     

    Og det hadde samme problem som det forrige :( prøvde koble til strøm utenfor kassa (i tilfelle det kunne være noe kortslutning der.. men alt oppfører seg likt.. viftene starter, ingen bipbip-lyd og så stopper med en gang.

     

    Har dere noen gode tips å komme med ? dette driver meg til vanvidd :(

  4. Godt mulig det er splitter som er dårlig (den første boksen (til venstre) er jo også en splitter antar jeg, siden det er 2 hull i den.. Det har aldri virka å bruke denne til både telefon og adsl modem, så det KAN jo hende det er noe rart med denne boksen også..)

     

    Korrekt kobling skal være:

    1) vegguttak (telefonlinje inn i huset)

    2) Splitter (må være første boks)

    3a) fra splitter til telefon

    4a) telefon(er)

    3b) fra splitter til ADSL-modem

    4b) evt router eller switch for nettverket

    5b) PC(er)

     

    Hvis du mister internett når telefonen benyttes er det enten feil i splitter (virker ikke) eller du har koblet feil (splitter er ikke første boks i telenettet ditt).

  5. Tusen takk for tilbakemelding folkz :)

     

    #1 : Jeg har nok litt høy hastighet i forhold til linjekvalitet. Jeg har Mimers adsl max (20000/1000 teoretisk hastighet, jeg sitter med max hastighet inn på ca 12-14k og ut på 0,6ca) (helt ålreit for min del.. modemet kan virke litt ustabilt, må slå det av og på med jevne mellomrom, men det er kanskje vanlig?) (routeren som er koblet til modemet er dir-655)

     

    #2 : Jeg har analog telefon her i huset (boksen til venstre) den til høyre bruker jeg fordi den funka (den jeg fikk med modemet fra mimer funka ikke på det tidspunktet jeg prøvde.. hadde jeg prøvd nå hadde den sikkert vært like stabil som den jeg hadde fra før som er på bildet til høyre) :)

     

    #3

    Telefonen virker greitt uansett hvordan den er koblet.. Men den kan i noen tilfeller "drepe" netttilkoblingen .. f.eks. hvis den er koblet via splitteren og jeg har fått det til å virke, så kan jeg (ved å se på modemet) fastslå at når jeg ringer via telefonen, slokker jeg to lamper på modemet, og internett forbindelsen forsvinner) (det er dette jeg ikke klarer å skjønne logikken bak) ..

  6. Jeg har i flere år hatt en tele/nett-tilkobling som har virket noe "flimsy/hjemmesnekra (av forrige huseier)", men som har vært svært stabil og grei å ha med å gjøre.. Det merkelige med den er at dersom jeg drar ut tele-linje pluggen fra splitteren (eller fra veggen) er det ikke alltid så lett å få tilbake nettet. Summetonen er der, men nettet kan være litt værre å få opp igjen.. (Men det går alltid til slutt, bare man tar pluggen ut og inn mange nok ganger) .. i dag ser det ikke ut som at dette hjelper..

     

    Koblingen ser slik ut :

     

    Kobling.jpg

     

    Her på bildet har jeg koblet modemet rett i veggen, da det er det eneste som jeg får til å funke her i dag. (De siste 5 åra (til i dag tidlig) har modemet vært kobla via splitteren og derfra til linja (og da funker det etter litt "om og men".. Men dersom jeg bruker splitteren (til høyre på bildet) så har jeg summetone i telefonen, men jeg får ikke nett. (hvor er logikken her? kan det være for svakt signal for modemet, men akseptabel kvalitet for telefonen?)

     

    Noen som har vært borti noe lignende ?

  7. Nå er dette en gammel tråd, men siden den virker litt relevant for meg trekker jeg den frem fra glemselen igjen..

     

    Når jeg kom hjem i dag hadde sikringen gått på kursen i htpc/hjemmekino rommet mitt oppe.. Jeg konkluderte med at det er pc`en som kortslutter, siden sikringen går bare når pc`en er koblet til strøm og slått på.. Strømforsyningen min er en Mist 500 r3 og den har vært stabil helt til nå .. jeg mener og tror (om jeg ikke husker feil) at den erstattet en annen mist strømforsyning som var på omtrent samme power... tror denne er 2 år gammel, så mulig jeg kan reklamere.. men synes dere jeg tenker riktig når jeg skylder på psu`en ang kortslutning? det er ikke liv i maskinen og sier bare "poff" når jeg slår på psu powerbrytern bak.. tenkte på kondisene nevnt tidligere i tråden

  8. Kameraet tar pr definisjon (under visse forutsetninger) 4 bilder i sekundet, det er mulig med "knipsknipsknips" :) men med blitz er det umulig .. tror ingen blitzer er så raske (korriger meg dersom jeg tar feil her, jeg er ingen blitz-expert) .. Skal du ha et lynraskt kamera så er kanskje en bra speilrefleks mer for deg.. Det hender med dette kameraet at det reagerer litt treigere enn jeg skulle ønske (innendørs iallefall) .. men stort sett er ikke det et problem for meg. Kameraet er det raskeste JEG har hatt noen gang, og funker strålende til mitt behov. videodelen ETER harddiskplass .. kanskje det største "minuset" (heldigvis er terrabytene billige for tida)

     

    Bare ett tjapt spørsmål. Kan man ta bilder med dette kamera thapt etter hverandre? Sånn: Knips,knipsknipsknips. Og ikke sånn Knips Vente 3min på at blitzen eller noe må loade før man kan ta ett nytt bilde. Japp er en nabb med foto.. Men.. Må ha noe som funker^^
  9. Tipper prosessoren er ok, men skjermkortet er kanskje litt svakt.. Uansett... det må jo gå an å redusere oppløsningen ? kanskje du burde investere i en gamepad (xbox 360 wireless er knall til PC) og bruke extern skjerm (tv`en din f.eks.) :) i det minste så burde det jo finnes en "stretch" funksjon, slik at du kan redusere oppløsningen uten at skjermbildet blir mindre? (har opplevd det samme selv, men det var på en 10 år (minst) gammel Toshiba laptop..

     

    Som noen sier.. kanskje bare skjermdrivern som må oppdateres

     

    2 gh er kanskje litt lite for å spille fifa 10??
  10. Nå har jeg hatt dette kameraet i snart 10 mnd, og jeg blir egentlig bare mer og mer fornøyd... jeg synes bildene blir bedre og bedre (de var bra med en gang og, men jeg følte jeg måtte "lure litt mer" på innstillingene før jeg tok bildet.. (dette sikkert pga egen inkompetanse)) ;) Nå har jeg funnet et par favorittstillinger på hjulet og tar glimrende bilder av barna mine i idrettshall f.eks. (uten blitz) og videofilene har blitt mye mindre pga at det har dukket opp programmer som greitt konverterer til 720p eller til mindre 1080p filer..

     

    Jeg er ingen proff, og har ingen planer om å bli det med det første, men dette kameraet gir meg en rekkevidde og en fleksibilitet som er helt konge! (rett & slett!)

     

    Jeg har fortsatt ikke investert i BLITZ (noe jeg hadde planlagt rimelig umiddelbart etter kjøp av kameraet) (kunne tenke meg å se noen bilder fra dere som har kjøpt en speedlite og som har noen fine innebilder å vise frem ?

  11. Det tar ofte litt tid før programmene støtter de nyeste kameraene.. håper det kommer en update snart.. inntil videre skal det funke med en oppdatert versjon av Canonprogramvaren du fikk med kameraet. (så får du exportere som tiff eller hvordan folk nå gjør dette på best mulig måte.. jeg skal leke meg litt med dette i helga, så jeg skal si fra hvis jeg finner på noe lurt) :)

     

    HVordan får man disse RAW filene inn i f.eks. ELEMENTS organizeren ? ser at ADOBE har en RAW converter som plugin men denne omfatter ikke SX1 IS ?????

     

    Noen gode tips ?

  12. SX1 fikk forøvrig veldig bra (og fornuftig) review i siste lyd & bilde (i en kiosk nær deg nå, tipper jeg)... de skjønte heldigvis cluet med kameraet og unngikk fella med å sammenligne det med en D40/1000D til halve prisen (mao de var smarte nok til å skjønne at dette er to veldig forskjellige produktgrupper), og de ga det derfor et bra testresultat! de fokuserte litt på- og trakk for mangel på RAW, fornuftig nok muligens, men RAW ser det nå ut som kommer i en FW update snart. Når SX1 lanseres i US har den RAW støtte som default, og da regner jeg med at det blir tilgjengelig for oss også!

     

    Btw: Er raw viktig ? jeg har aldri hatt et kamera med raw, og har aldri savnet det ? (kanskje jeg skjønner det når jeg FÅR det? og ser forskjellen?) :)

  13. Det er det på mitt også, det skal visstnok være en komponent som "føler" hvilken vinkel du holder kameraet (skjermen snur bildet avhengig av hvordan du holder kameraet, og denne føleren lager denne lyden).. Noen sier at det kommer av bildestabilisatoren.. jeg vet ikke 100% men jeg tipper det er enten eller (eller både og) :)

     

    Men det trenger iallefall ikke være noe galt med kameraet ditt. Det virker som om at det er et kjent "fenomen" :)

     

    Fra dpreview:

    That's normal. When you shake the SX1/SX10 in off position, it will

    make a rattle sound.

     

    og

     

    "I remember many years ago working in Camera retail and how many people would bring in their Digital Canon camera to complain that it sounded like it had a loose screw inside it when they shook it.

     

    Whilst I was amused whenever this happened, I also felt like poking them in they eye for not realizing that the "Orientation Sensor" involves a small metal ball-bearing which needs to move around freely in order to touch the numerous metal contacts around it.

     

    Unless you can feel it rattling around all over the camera (and those cameras have virtually NO space inside them that isn't filled to the brim with wires and components), then you have nothing to worry about."

     

     

    Har akkurat pakket opp mitt nye canon sx1 og må si jeg er litt skuffet siden det høres ut som det er noe som er løst inne i kamerahuset. Når jeg slår på kameraet opphører problemet.

    Noen som kan bekrefte om dette er normalt, eller om jeg har en feil på

    mitt eksemplar ?

  14. Det går "mykt" på min pc, men det er et "TUNGT" filformat, og mye data som skal behandles, og det har vært endel kritikk mot kameraet for akkurat dette (selv om mange andre fullhd kameraer benytter mov også).. dersom du tenker på klippene som er på f.eks. vimeo, må du laste dem ned (ikke se dem "streaming") Vimeo (dersom du registrerer deg) gir deg muligheten til å laste ned originalfila og se den via f.eks. VLC media player (som funker ålreit med mov filer) youtube og vimeo "skalerer ned" og reduserer kvaliteten betraktelig.. Disse filene er lagret 1920x1080 ~40Mbps og krever sitt av cpu og(eller) skjermkortet i maskinen. og derfor vil det ofte hakke..

     

    Holder du kameraet ustabilt og vingler og filmer i hytt og pine, vil dette selvsagt gjenspeile seg i opptaket.. selv om det er veldig bra "antiristefunksjon" i kameraet. Skal man filme og få det til å se bra ut vil det med dette (og alle andre video kamera) lønne seg å holde kameraet så rolig som mulig og ikke vingle over alt :)

     

    lurer bare litt på hva du mener om mitt tidligere spørsmål her i denne tråden, du som har kameraet og har testet det en stund. " Lure på et par ting, har tittet på en del videoer tatt med dette kamaraet på Youtube, det virker som filming ved panorering og soming nupper eller hakker litt lurer på om dette er virkelig eller bare er når jeg spiller disse av på pcn min. Håper det er det som gjør det for selig ved panorerin burde jo dette flyte fin som på andre videoaparater. Har somingen trinnløs hastighet ? Virker også som eksponeringen er veldig følsom " pluttselig veldig mørkt også alt for lyst " er det et innrykk dere som har kameraet har. Håper på posetive tilbakemeldinger angående dette, for tanken er og kjøpe det nå. "
  15. Jeg synes egentlig ikke du skulle vurdere disse to opp mot hverandre.. SX-10 er mer match for Panasonic enn det Sx1 er. (sx10 er like bra på foto, video og har bedre lyd, i stereo, har blitzsko osv.. til noenlunde sammenlignbar pris som Pana)

     

    SX1 er ikke noe bedre enn disse to på foto, men har noen ekstra features som noen vurderer som viktige nok til å legge et par lapper ekstra på bordet. For meg er det disse som var avgjørende for å velge Sx1 kontra de to andre kandidatene (sx10 og fz28) og jeg digger fortsatt dette kameraet etter å ha brukt det et par mnd.. !

     

    :thumbup:

  16. Jeg betalte 98 kroner for lader og 4 oppladbare 2500ma batterier... hvor mye kosta batteriet til Panasonicen?

    Selvsagt er normale "A4" batterier billigere enn spesialkonstruerte.. skulle jo bare mangle..

     

    Sjekk her : 4 batterier og lader til en femtilapp..

     

    http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...aspx?plid=52524

     

    Det er ingen fordel hvis man må ut med atskillig mer for å ha den muligheten. Da er det bedre å kjøpe ett ekstra batteri til FZ28 i stedet.
  17. Det er jo en KJEMPEFORDEL synes jeg iallefall! går du tom for batteri og har glemt ladern hjemme med en fz28 .. hvilke options har du da? mobilkameraet ditt, ikke sant?

     

    SX1 har ikke noen konkurrenter pr. i dag egentlig.. FZ28 er en flott konkurrent til SX10 (selv om Panaen mangler mulighet for ekstern blitz).. SX1 er et helt annet produkt (uten å dermed påstå på noen som helst måte at sx1 er perfekt).. det er bare ingen andre som prøver å være så mye på en gang, pr. idag.. :love:

     

    Det kjipe med dette kameraet er at man må kjøpe oppladbare AA-batterier og lader til disse i tillegg, så det blir langt dyrere enn konkurrentene (Panasonic FZ28 ligger jo 2000,- under omtrent)
  18. Har for morro skyld prøvd å filme litt i lav oppløsning, og må si jeg er imponert.. Jeg synes resultatet innendørs med sx1 og oppløsning 640x480 er bedre enn mitt gamle dv kamera, både på lyd og bilde! Jeg synes det er litt viktig, da ikke ALT trenger å spilles inn i full HD.. Har så vidt begynt å prøve litt manuell justering mens jeg filmer.. Jeg synes ikke alltid kameraet velger det beste "settuppet" i auto mode..

     

    Fortsatt kjempefornøyd med dette kameraet :)

     

    Endelig fikk jeg se .MOV filmene mine uten at det hakker. Er det noen som har funnet et program det går an å redigere dette formatet i? Har prøvd Pinnacle 12 den takler det ikke.Må convotere til avi eller mpeg for å få redigert.
  19. Det ser ganske dårlig ut.. når jeg gikk å venta på min sx1 snakket jeg med en Japanphoto butikk og de sa kjeden hadde noen hundre på vei en gang i januar, men at det ikke var bekreftet med dato. Kanskje du kunne sjekke med dem ? (dette var i romjula), jeg fikk mitt kamera lille nyttårsaften fra Netshop... tror ikke Netshop har hatt på lager siden det heller.. nå står det 2.Feb og jeg tipper det er "ETA" ikke bekreftet levering)

     

    Må være noe slags komponentmangel, for det er lignende situasjon andre steder i verden også, har jeg inntrykk av.. Et kjapt søk på FullHD storebror eos 5D mark 2 gir meg også stort sett 0 treff.. (uten sammenligning forøvrig, men kan det være en sammenheng? De deler vel noen komponenter disse 2)

     

    Mvh: PerS

  20. Det har sikkert med vane, eller uvane og gjøre... personlig synes jeg det er kjempepositivt å få lov til å velge blitz opp eller ned sjøl..

     

    Mvh: PerS

     

    Tilbake fra ekstern blits-tema til selve kamera SX1.

     

    En ting som jeg sliter med å venne meg til er SX1 sin egen løftbar intern blits. Denne blitsen kan løftes kun manuelt. Et par av mine andre kompaktkameraer har vanlig innebygd blits som kan fyres automatisk. I Nikon D80 finnes også løftbar blits men den løftes automatisk hvis det er behov og hvis man tar bilder i "auto"-modus. Nokre ganger var det irritasjonsmoment da jeg tok bilder av ungane mine med SX1 i "auto"-modus. Hvis man ikke løfter blitsen på forhand manuelt, då blir bilder tatt uten blits. Alle, som har fotografert små barn, vet kva det betyr. Uskarpe bilder. Jo, man får beskjed på LCD skjermen "raise the flash" men då er det for seint fordi mens man løfter blitsen og venter på når blitsen blir ladet (nokre få sekund), då er motivet tapt. I beste fall vil ungane bare snu seg 180 gr, i verste fall løper de til andre etasje mens jeg sitter, drømmer og venter på når blitsen er klar.

    Det er ikke noko nytt, eigere av S5IS kjenner sikkert til dette "fenomen". Når jeg velger mitt neste digikamera, vil jeg gjerne passe på at internblitsen er "fullautomatisk" :-)

×
×
  • Opprett ny...