Gå til innhold

Subtacto2007

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Subtacto2007

  1. De norske synthimprovatørene WINTHERSTORMER, er neste band ut på Club Subtacto. Datoen er lørdag 26. april, åsted Amatøren på Sogn Studentby og konserten blir samtidig releaseparty for deres nye CD. Inngang er 50 kroner (40 for Subtacto-medlemmer og studenter).

     

    WintherStormer er et elektronisk band som spiller på analogt utstyr. Musikerne improviserer musikken direkte, og spiller manuelt uten forprogrammerte lyder. De bygger sine modulære synthesizere selv, fra bunnen av.

     

    WintherStormer har siden 2001 vært det fremste norske elektroniske bandet som spiller improvisert musikk i samme landskap som «Berlin-skolen» - musikk i nærheten av Tangerine Dream, Ash Ra Temple, Jean-Michel Jarre og Klaus Schulze. Dette er svevende rockemusikk fra 1970-tallets randsoner i krysspunktet mellom elektronisk ulyd og rockemusikkens repetative minimalisme, fremført live helt uten forprogrammerte lyder eller MIDI. Musikken er både eksotisk, suggererende og henrivende.

     

    WintherStormer spiller på store modulære synthesizere. Dette er spesielle musikkinstrumenter som det er svært få som bruker live nå for tiden, men som var vanlig i bruk på 70-tallet. Instrumentene er imponerende i seg selv, og musikken inviterer også til det fantasifulle. Analoge modulærsynthesizere betyr skikkelig håndtverk i tre, metall, analoge komponenter og loddetinn. Dette er store elektroniske systemer hvor man må koble sammen de ulike modulene for å skape lyd.

     

    WintherStormer består av Terje Winther og Erik Stormer på analoge synthesizere og manuelle step-sequencere, Atle Pakusch Gundersen på laserstyrt elektronisk svevegitar, og Geir Marthin Helland på håndarbeidet perkusjon i tre og metall.

  2. Progrockforeningen Subtacto er stolte over å kunne presentere de to første bandene som er klare til opptreden på den andre utgaven av progrockfestivalen Subtacto.

     

    Bandet som åpner den andre festivaldagen, lørdag 18. oktober, blir det norske bandet Windmill, med medlemmer fra Røyken, Hurum og Fredrikstad.

     

    Bandet spilte på Club Subtacto i april i fjor, som forband til Panzerpappa.

     

    Windmill består av erfarne musikere, og keyboardist Jean Robert Viita var blant annet med og stiftet Broadway News i sin tid. Bandet spiller symfonisk rock i ypperste klasse, og er for tiden opptatt i studio med innspillingen av sitt debut-album, som er planlagt utgitt i løpet av høsten.

     

    Bandet er inspirert av klassiske band som Camel og Pink Floyd, og stiller opp med fyldig instrumentering som inkluderer både fløyte og saksofon.

     

    Det andre bandet ut den samme lørdagen, blir et belgisk band som Subtacto gleder seg til å presentere for et norsk publikum for første gang.

     

    Mindgames har to glimrende album bak seg, som begge fikk veldig gode kritikker i progpressen. Bandet spiller musikk i landskapet mellom symfonisk rock og neo, og inspirasjonen fra band som Pink Floyd, Yes, Genesis, IQ og Marillion er klare, men ikke for påtrengende. Visuelt på scenen er bandet også en opplevelse som det norske publikum kan se fram til.

     

    Noen av anmeldelsene fra bandets andre album, Actors in a play:

     

    Progressor: "Actors in a Play" is one of the strongest and most original Neo-related albums I've heard in recent years, though it's definitely something much more diverse and greater than a traditional Neo and should probably endear itself to anyone into the Art-Rock genre in general. (6/6)

     

    Background Magazine: A fine album is not how I should discribe their second release. A real masterpiece is a better way to tell how I think about this superb album. The band just made an awesome CD which is for me the first real highlight of 2006. They made the best progressive rock possible. (...)The musicians can certainly be proud with what they achieved on this album. Thanks to this great product I can say without any doubt that Mindgames are the best prog band from Belgium at the moment. (5/5)

     

    Strutter Magazine: This record blows anything I have heard from Belgium the past few years. (…) It’s quite stunning to see that this is just an independent release, because it definitely has all the ingredients to be a label release. Anyway, I can easily recommend you to check out one of the better Belgian bands at the moment. (8,6/10)

     

    Og vi tar med denne anmeldelsen fra en av bandets live-opptredener:

     

    Prog-Live: Now...what else can I tell you?...just this...if you ever wanted to know what “progressive symphonic rock music“ exactly is, go to see a MINDGAMES concert! Then you will know it! That's for sure. And to all progressive rock festival organizers all over in the world: this band will be truly THE highlight for your event, because this band is WOLRD CLASS!

     

    Festivaldato er satt til fredag 17., lørdag 18., og søndag 19. oktober 2008. (Søndagen er ikke 100% bestemt ennå.)

     

    Festivalen vil finne sted på Studenthuset Amatøren på Sogn Studentby i Oslo, et sted som tar maks 300 personer.

     

    Vår webside på www.subtacto.com vil alltid være oppdatert med festivalinformasjon, og radioprogrammet ”Glasshuset” på lokalradioen Kanal 1 på FM 100,6 i Oslo/Akershus; vil også jevnlig bringe informasjon om band og festivalen på tirsdager fra midnatt.

  3. Subtacto 2008 blir arrangert 17, 18 og 19. oktober 2008 på Amatøren på Sogn Studentby i Oslo.

     

    Følgende band er klare:

     

    Fredag 17.oktober:

    20.30: T.B.A.

    22.30: T.B.A.

     

    Lørdag 18.oktober:

    14.00: WINDMILL (Norge)

    16.00: MINDGAMES (Belgia)

    18.30: T.B.A.

    21.30: T.B.A.

     

    Søndag 19. oktober:

    14.00: T.B.A.

    16.00: T.B.A.

    18.30: T.B.A.

     

    Fortløpende informasjon på subtacto.com

  4. Til tross for et kraftig minus etter vårt første forsøk på å arrangere progfestival i fjor (tross alt troppet det opp 427 progentusiaster), prøver vi igjen med en ny festival i år.

     

    Vi innrømmer imidlertid at vi denne gangen har stukket fingeren i jorda og innser at våre forventninger til fjoråret var noe overdrevne. Likevel håper vi at vi kan tilby et spennende program også denne gangen, blant annet med tre band som aldri har spilt i Norge før.

     

    For å unngå å drukne i alle de forskjellige festivalene både i Norge og i utlandet om sommeren, har vi besluttet å flytte festivalen til senhøstes istedenfor.

     

    Festivaldato er satt til fredag 17., lørdag 18., og søndag 19. oktober 2008. (Søndagen er ikke 100% bestemt ennå.)

     

    Festivalen vil etter alt å dømme finne sted på Studenthuset Amatøren på Sogn Studentby i Oslo, et sted som tar maks 300 personer. (Dette er ikke 100% bekreftet ennå.) Men når festivalen samtidig strekkes over tre dager, og vi vil tilby totalt 9 band, så har vi stort håp om å oppleve en godt besøkt festival, og til sammen overgå besøket i Kanonhallen i fjor sommer.

     

    Fredag vil vi kunne tilby to band på scenen, mens lørdag kommer det fire band og søndag tre band.

     

    Det vil selges dagspass og pass for alle tre dagene. Aldersgrense vil være 18 år, mens medlemmer av Subtacto samt studenter vil få medlemspris på tredagerspasset.

     

    De to første bandene til festivalen er allerede klare (se egen pressemelding), og resten av bandnavnene vil være offisielle i løpet av måneden, mens vi håper å kunne starte billettsalget tidlig i mai.

     

    Vår webside på www.subtacto.com vil alltid være oppdatert med festivalinformasjon, og radioprogrammet ”Glasshuset” på lokalradioen Kanal 1 på FM 100,6 i Oslo/Akershus; vil også jevnlig bringe informasjon om band og festivalen på tirsdager fra midnatt.

  5. Det har skjedd noen endringer i opplegget for Subtacto-festivalen.

     

    For det første er den flyttet fra utendørsarenaen i Holmenkollen til et innendørs konsertlokale i Oslo (blir snart offentliggjort hvor), og for den andre blir den utvidet med én dag.

     

     

    Mer info på www.subtacto.com

  6. Tenkte jeg bare skulle si ifra om at femte utgave av "Glasshuset" Kanal 1 Nesoddens progrockmagasin, går på lufta i kveld tirsdag klokken 22.30-00.30.

     

    Kanal 1 sender på FM 100,6 i Oslo og Akershus.

     

    Kan nå også høres på nett:

     

    mms://85.196.81.114/Nesodden

     

    :D

  7. Tror jeg har trøbbel med Bluetooth...

     

    Er uten nett hjemme for øyblikket mens jeg venter på bredbånd, og tenkte å koble meg opp med min stasjonære PC over mobilen for å hente epost og slikt.

     

    Har en Nokia 6233.

     

    Det ser i utgangspunktet ut til at alt går greit, og PCen og mobilen kobler opp mot hverandre, og det ser også ut til at mobilen fint fungerer som modem og kobler seg opp til nettet.

     

    Bortsett fra at når jeg åpner e-postprogrammet og også når jeg åpner nettleseren får jeg beskjed om at de ikke kan koble seg til serveren.

     

    Hva i all verden kan være galt? :hmm:

  8. Heisan!

     

    Tenkte jeg skulle si ifra om at jeg på torsdag setter i gang med et nytt

    radioprogram, "Glasshuset".

     

    Det går på lokalradiostasjonen Kanal 1 på FM 100,6. Kan tas ned i Oslo,

    Akershus og deler av Østlandet.

     

    Sendetid er 21.00 til 23.00 og det er et dedikert progrock-program!

     

    Det er første gang på 13 år jeg kjører radio, jobbet 9 år på heltid med det

    fra 1985 til 1994, bl.a. i Radio City, Radio 1, Storbyradioen, Antenne Oslo

    og Skedsmo Radio.

     

    Gleder meg og håper på et par lyttere! :D

  9. Var på /arrangerte A.C.T-konsert sist uke, da kjøpte jeg to nyutgitte Cder med bonusmateriale av dem:

     

    A.C.T - Imaginary Friends

    A.C.T - Today's Report

     

    Kjøpte også forbandets debut-CD:

    Gallery - JAS Gripen

     

    Og i posten torsdag kom disse:

    Advent - Cantus Firmus

    Kenzo - Utsura Yuku Mono

     

    Og på Musical Box-kosnert lørdag fikk jeg denne Cden:

    Finn Arild - Serendipity

  10. Legendariske Aunt Mary gjenforenes og spiller på Subtacto i Holmenkollen i sommer!

     

    Bandet skulle ha spilt på den første Ragnarockfestivalen i Holmenkollen i 1973, men store forsinkelser i tidsplanen gjorde at de aldri kom seg på scenen!

     

    Nå får de sjansen 34 år etterpå...

     

    :D

  11. Fredag ble det bekreftet at legendariske Aunt Mary kommer til å være den norske headlineren på Subtacto Progfest i Holmenkollen.

     

    Fredrikstad-bandet skulle spille på den første og opprinnelige Ragnarock i Holmenkollen i 1973, men på grunn av store forsinkelser i tidsplanen kom de seg aldri på scenen.

     

    Nå får de sjansen til å rette opp det 34 år etterpå!

     

    AUNT MARY er vel uten å overdrive ett av de mest kjente norske bandene fra progrockens gullalder i Norge, selv om de i begynnelsen ikke var et utpreget progband.

     

    Bandet kommer til Holmenkollen med den klassiske besetningen med Jan Groth (vokal, orgel), Svein Gundersen (bass, vokal), Bjørn Christiansen (gitar, vokal) og Ketil Stensvik (trommer).

     

    Diskografi:

    1970 - Aunt Mary (Polydor LP)

    1972 - Loaded (Philips LP)

    1973 - Janus (Vertigo LP)

    1974 - Whispering Farewell (Karussell RE AV 1.LP)

    1974 - Best Of Vol. 1 (comp.) (Philips LP)

    1975 - Best Of Vol. 2 (comp.) (Philips LP)

    1977 - Janus (Philips RE - LP)

    1981 - Live Reunion (Philips LP)

    1992 - Bluesprints (Sonet CD)

  12. Jeg er nødt til å på en eller annen måte få tak i Derrick-sangen. Dere vet den introsangen som er på Derrick. Jeg vet at den bare heter Titelsong, men jeg må finne den. Vi skal nemlig lage en tysk film, en slags parodi på Derrick. Det er en skoleoppgave.

     

    Så hvis du har den, kan du vennligst kontakte meg?

    8050679[/snapback]

     

    Jeg har den ikke, men det er i alle fall Les Humpries Singers som framfører den, det kan kanskje hjelpe deg litt på vei.

     

    Det finnes sikkert noen mp3 filer der ute et sted...

  13. Tenkte jeg skulle minne dere på om at svenske A.C.T kommer til Oslo onsdag 28. mars.

     

    De stikker innom i forbindelse med sin "Silence Tour 2007". De kommer også til Oslo i sommer, på den nye rockefestivalen Subtacto i Holmenkollen.

     

    A.C.T spiller på Maiden 28.mars, og billettsalget er allerede i gang på billettservice, Posten og 815 33 133. De som er medlemmer av Subtacto kan kjøpe billetter til medlemspris på Subtactos hjemmesider på www.subtacto.com

     

    Synes Silence-skiva blir bedre for hver gang jeg hører på den, så jeg gleder meg vanvittig. Er vel første gang svenskene kommer til Oslo som headliner. Support blir Gallery fra Trondheim, sjekk dem ut på www.myspace.com/gallerymusic

     

    :)

  14. Åstedet er Holmenkollen, og dagen lørdag 4. august.

     

    Åtte band på to scener i Holmenkollen i løpet av én dag! Første gang siden legendariske Ragnarock i 1973 og 1974 at det er utendørs progfestival i hovedstaden!

     

    Bandene som er klare er Threshold (UK), Pendragon (UK), A.C.T (S), Magic Pie (N), White Willow (N) og Wobbler (N). To nye band er snart klare.

     

    Pendragon spiller for første gang i Skandinavia, og så vidt vi vet er det første gang at også Threshold spiller i Norge.

     

    Billettsalget startet på Subtactos hjemmesider på fredag og de tre første som kjøpte billetter var fra Storbritannia!

     

    Billettene koster 495,- kroner for ikke-medlemmer, og 395,- kroner for medlemmer.

     

    Det blir også laget en spesialdesignet billett i kun 250 nummerte eksemplarer med samme motiv som på festivalposteren laget av Mark Wilkinson. Disse billettene vil koste 595,- kroner.

     

    De to siste billettalternativene kan kun bestilles direkte fra Subtactos hjemmesider på www.subtacto.com

     

    Vanlig fullprisbillett kan også bestilles via Billettservice.no, på Posten og over telefon 815 33 133. Dette salget starter mandag 5. mars kl. 09.00.

    :):thumbup:

  15. Du har glemt denne:

     

    Subtacto Progfest 2007 - Holmenkollen, Oslo 04.08.07

    Foreløpige band (bare to mangler):

    Threshold (UK), Pendragon (UK), ACT (S), Magic Pie (N), White Willow (N) og Wobbler (N).

     

    Mer info på www.subtacto.com

     

    :) Per-Helge

  16. Heisan!

     

    På grunn av sykdom er det en stund siden jeg har vært her, og derfor har jeg noen nyheter å komme med:

     

    Til musikkfestivalen Subtacto Progfest i Holmenkollen lørdag 4. august er det nue band bekreftet: PENDRAGON gjør sin første opptreden noensinne i Norge, og med forbehold tror jeg det også gjelder THRESHOLD.

     

    Pendragon platedebuterte i 1983 og har siden da befestet sitt ry blant tilhengere av neo-prog-sjangeren.

    Siste utgivelse fra bandet kom i fjor, med oppturen "Believe" og bandet er også klar med DVDen "And Now Everybody To The Stage".

    Bandet spiller på amerikanske ROSFest i april, og kommer altså til Norge for første gang (det har vi fått bekreftet av Nick Barrett selv), jaggu på tide!

     

    At de velger Subtacto som sin arena for debuten i Norge setter vi stor pris på!

     

    THRESHOLD er et av de beste progressive metalbandene på dagens musikkscene. De har holdt det gående siden slutten av 80-tallet og kommer med ny skive i mars i år.

     

    Deres forrige album "Subsurface" fikk glimrende kritikker og deres nyeste "Dead Reckoning" har også fått svært gode kritikker av de som har forhåndslyttet på albumet, deriblant det norske magasinet SCREAM.

     

    THRESHOLD blir Norges nye progfestivals tyngre alibi musikalsk sett, og gir festivalen en god spennvidde med noe for enhver smak.

     

    Billettsalget starter etter planen 23. februar. Det er fri aldersgrense på festivalen.

     

    Vil også gjøre oppmerksom på programmet for Subtactos månedlige progkvelder denne vinteren/våren:

     

    Torsdag 22. februar: Adventure (Trondheim) & Pluto & The Planets (Ås). Begge bandene spiller symfonisk rock. 20 års aldersgrense.

     

    Onsdag 28. mars: A.C.T (Sverige) + support. Svenskene, som også skal spille på vår festival til sommeren, drar nå ut på en turne for å promotere sin utmerkede nye skive, "Silence" og kommer til å gi en liten forsmak på hvordan det vil låte i august når de kommer innom Maiden onsdag 28.mars.

     

    Til denne konserten vil vi kjøre forhåndssalg av billetter, de vil koste 150 kroner (pluss gebyr) og er til salgs fra Billettservice.no/Posten/ 815 33 133.

     

    Vi tilbyr også forhåndssalg til medlemmer i Subtacto. Dere får kjøpe billettene til 130 kroner netto, men da må de bestilles fra vår hjemmeside på subtacto.com

     

    En hyggelig ting til slutt: Vi kjører 18-års aldersgrense på denne konserten, ikke 20 som vanlig. Husk å ta med gyldig legitimasjon!

     

    Onsdag 26. april: Panzerpappa & Windmill. Panzerpappa trenger nesten ingen nærmere introduksjon! En blanding av rock, progressive, jazz, fusion og avantgarde. Ute med ny skive nå, som anbefales!

     

    Torsdag 31. mai: TBA

  17. Torsdag 30.november er det MetroGnom og Gargamel som står på programmet på Club Subtacto!

     

    MetroGnom kommer fra Bodø, og holder, så vidt vi vet, sin første konsert i Oslo. Bandet spiller instrumental 70-talls prog-rock. Startet opp høsten 2002. Låter med skjeive takter, råe riff, masse driv og vennlige harmonier forteller historier om gnomen Twangyluck fra Max Planet. Planlegger CD-utgivelse snart, kanskje klar til konserten?

     

    To dager senere spiller de forøvrig på Cafe Larsen i Trondheim, så trøndere med sans for litt psykedlisk happy prog og som ikke kommer seg ned til Maiden, kan få en dose prog da! Siden bandet spiller for døra pa Cafe Larsen, så bør flest mulig ta turen dit!

     

    Special guests på Maiden torsdag 30 er forøvrig Gargamel. CD-debuten "Watch for the Umbles" kom i februar i år på svenske Transubstans og fikk mye god kritikk og anmeldelser.

    Gargamel spiller musikk med røtter i klassisk 70-tallsprog. Melankolsk, instrumentalt og psykedelisk. Instrumenteringen inkluderer hammond, mellotron, jazzpiano, cello, fløyte og saksofon.

     

    Gjør deg klar til en spesiell konsertopplevelse!

     

    Maiden, Øvre Vollgate 13. Dørene til konsertadelingen åpner 20.00. Konsertstart 21.00. 100,- ikke-medlemmer, 70,- medlemmer.

  18. Foreløpig program for Club Subtacto på nyåret er nå klart! Alle datoene er siste torsdag i måneden!

     

    25.01. Gazpacho (N), Gösta Berlings Saga (S)

    (ingen supportband på denne, begge får like mye tid)

     

    22.02. Adventure / Support TBA

     

    29.03. Panzerpappa / Windmill

     

    26.04. TBA

     

    31.05. TBA

     

    På de to siste datoene er det ennå mange baller i lufta, det kan ende med besøk av et italiensk band, to svenske eller en progmetal-kveld...) :thumbup:

  19. Dette problemet løste vi på Malakoff Rockfestival med at vi hadde forskjellige bånd på hvem og hva folk fikk lov til

    lilla-inngangsbånd med dette fikk du lov å gå inn på festival område der du hadde tilgang til tilskuerplass foran scenen, toaletter, merchandise og matservering

    Gult-inngangsbånd Dette var for de som var over 18, med dette kunne man gå overalt utenom backstage området, ølserveringen er på eget område der det er toalettilkomst\pissoar, mat\øl servering og nært scenen med 1m sikkerhetsavstand. For å få gult bånd måtte man vise legitimasjon ved inngangen av øl-området, hadde man ikke-synd for dem, de som hadde fikk bånd og var lette å holde under oppsikt

    Hvitt-inngangsbånd Dette var backstage pass, man kunne gå overalt man ville, dette var da for det personellet som hadde bruk for å gå backstage og artister

    Alkohol var selvsagt ikke lov utenfor backstage og ølserverings område...

    Dette fungerte veldig bra, det er klart mange finner måter å komme seg inn på, men jeg hadde såpass bra lyssetting der så det var ikke noe problem...

    7216649[/snapback]

     

    Noe slikt som det vi har vurdert på Subtacto-festivalen!

  20. hehe, men politet er vel ikke så begeistret for dette...

    7216862[/snapback]

    Når jeg tenker meg om så var konserten ute. Da er det vel ikke aldersgrense på å komme inn på ølsalg områder?

    7216940[/snapback]

     

    Jo, selvsagt er det det. 18-årsgrense er 18-årsgrense, uansett om det er ute eller inne!

  21. Det hele er egentlig svært enkelt, billettinntekter alene er ikke nok til å klare å få en konsert til å gå i pluss/balanse.

     

    Man tjener mye mer på å selge en halvliter øl enn en halvliter cola.

     

    Rockefeller kuttet ut, i alle fall i en periode, å kjøre fri aldersgrense fordi de som var over 18 gikk opp og kjøpte øl til de som var nede og under 18. Det ble for vanskelig å kontrollere.

     

    PÅ festivalen jeg er med og jobber med til neste år har vi ennå ikke bestemt oss for om vi skal kjøre fri aldersgrense eller 18 år. Vi trenger rett og slett flere frivillige og en helt annen organisering hvis vi ikke skal ha 18-årsgrense.

     

    Så er det spørsmålet om all den ekstra innsatsen er verdt bryet...

  22. Norsk rockforbund

    7116717[/snapback]

     

    Kan anbefale Norsk rockfurbund selv. De har tre bøker som sammen dekker det meste av det å arrangere konserter og festivaler, og de er relativt billige også:

     

    Feite forestillinger - Nærmest en ABC for arrangører.

    Sikkerhetshånboka - Også verdt å få med seg

    Miljøhåndboka - Hvis du vil arrangere en miljøvennlig festival/utekonsert.

×
×
  • Opprett ny...