Gå til innhold

afsaft

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av afsaft

  1. Nettopp kjøpt MBP 15 retina. Har aldri hatt Mac før, så jeg var litt spent på hvordan overgangen ville være.

     

    Enn så lenge er det litt knotete å bli vant med flytting og kopiering hit og dit, men ikke er stort problem - bare uvant.

     

    Siden jeg ikke trenger dedikert grafikk gikk jeg for den billigste utgaven med kun iris pro. Det fungerer svært godt til Photoshop og NIK software. Maskinen er rett og slett helt stille hele tiden og den jobber hurtig.

     

    Rett før jeg kjøpte MBP så kjøpte jeg også Samsung Ativ book 9 plus, og den fungerer også perfekt, med unntak av skalering, som var generelt litt ustabil og at Photoshop ikke støtter skalering i det hele tatt på windowsmaskiner - enn så lenge.

     

    Samsungen har i5 og hd4400 grafik. Det er sprekt nok til å dra Photoshop med NIK, men det gjør at viften går relativt ofte og den er ikke så rask som MBP.

     

    Et sted hvor samsungen virkelig fremstår som bedre enn MBP er skjermen. Det å spille av 4k Barecelona fra Youtube, f.eks, på MBP og Samsung er virkelig to forskjellige verdener. Samsungen er skremmende detaljert og klar, og selv om MBP sikkert er super, så er det nedtur å se 4k klipp på MBP.

     

    Jeg føler også at skjermen på samsungen er bedre å lese på når skaleringen fungerer. Den har et større arbeidsområde og skriften fremstår svært skarp og tydelig.

     

    Uansett, Mac'en kommer til å være den maskinen jeg bruker mest, uten tvil, særlig pga Photoshop, men også fordi den er generelt mer stille.

     

    Kvalitetsmessig så fremstår begge to like solide i mine øyne.

     

    En ting som er litt kjedelig enn så lenge, og som kanskje forandrer seg når jeg blir mer vant med Mac'en, er valgmulighetene som er færre og litt mer tegneserieaktige på Mac. Ta f.eks pdf-lesere, på Mac er det så som så, mens på Windows har man mange og gode programmer (f.eks fox-it reader).

     

    Vel, dette var bare noen generelle tanker fra en som tydeligvis liker både dattra og mora.

  2. Tror det er vanskelig å finne en maskin som oppfyller kravene dine.. Mest fordi veldig få maskiner har tatt i bruk intel sin Iris Pro, og ikke minst fordi windows har tidligere skalert dårlig på så høye oppløsninger at det sjeldent ble tatt i bruk. Hvis man tenker ren "screen real estate" så er høyeste simulerte oppløsning på MacBook Pro tilsvarende 1920x1080.

     

    MEN. Hvis du virkelig vil ha det, og har mulighet for å vente til midten av august, så kommer den nye Dell XPS 15 til Norge. Her er link til maskinen: http://www.dell.com/us/p/xps-15-9530/pd

    Nevner; Haswell, QHD oppløsning, GT750 grafikkort og ikke minst en veldig pent design i mine øyne.

     

    Når det er sagt; jeg har selv bestilt den dyreste av de to ferdig konfigurerte MacBook Pro 15, og gleder meg til å få den hjem iløpet av neste uke :)

     

    Edit: Tror også Multicom har noen som bruker Iris Pro-brikken, men de er muligens ikke helt hva du ser etter.

    har sett på dell'en. den er både fin og mer enn bra nok, men kunne tenke meg å ha en pc uten eget skjermkort. spiller null og skal kunne drive med bildebehandling og se litt filmer og serier.

     

    Jeg kunne tenke meg den nye MBP 15 selv, men synes jevnt over at det finnes flere morsomme/interessante programmer for windows. Hva mener du med at MBP og screen real estate? vil det si at retina skalerer opp 1080p til 1800?

  3. I dag: nei, ikke som jeg kjenner til.

     

    Snart: Asus Zenbook infinity. Eller matcher specs nesten ihvertfall, den har "bare" iris 5100, eller mye av det du spør etter.

     

    Test om du vil lese: http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-Zenbook-Infinity-UX301LA-Ultrabook.103027.0.html

     

    Denne er dog 13" vs 15" for eplet.

     

    Ellers kjenner jeg ikke til noen, godt mulig Samsung kommer med noe snart også i samme kategori.

     

    Clevo har også en maskin med iris 5200: http://www.notebookcheck.net/Review-Schenker-S413-Clevo-W740SU-Notebook.98313.0.html

     

    Men den matcher ikke specs ellers (skjermoppløsning, byggekvalitet osv).

    Jeg har 13,3 og det funker ikke med Photoshop. Ser derfor etter en 15" med nevnte spesifikasjoner. Takk for tilbakemelding.

  4. Hei.

     

    Ikke ute etter en diskusjon om hva som er best av mac og windows. Men jeg vil gjerne ha svar på om det i dag finnes noen PC'er med Win 8.1 som har samme konfigurasjon som den nye og billigste MBP 15?

     

    Den skal ikke ha eget skjermkort, men integrert Iris Pro 5200. Den skal også ha samme oppløsning som MBP, dvs 2560x1600 eller der omkring. Den bør også ha AC standard på det trådløse nettverkskortet, samt minimum 256 ssd.

     

    Please ikke gjør dette til en fanboy-tråd. Skulle likevel noen ikke klare å styre seg, så foreslår jeg at vedkomne melder seg inn i en forening som gjør noe godt for menneskeheten. Livet kan nemlig ikke være så håpløst som at man skal hate hverandre fordi man enten liker mac eller windows, android eller iOS.

     

    Takk

     

     

    • Liker 1
  5. NAS = Network attached storage. Ja, du kan lage et fellesområde som alle har tilgang til, både lese og skrive.

     

    Ytelse på trådløs kommer helt an på signalstyrke og hvor høy belastningen linja har. Jeg har erfart at trådløs overføring av video (1080p.h264) fra delt mappe i windows kan være laggy. Jeg forsøkte dog kun med VLC.

    (MERK: Jeg klarte å få en overføringsytelse på 45MB/s, fra trådløs til trådløs maskin med RT-N66U Asus router, med en avstand på 3 meter hos begge maskiner.)

    Det kan være en dedikert løsning med NAS er bedre til dette enn delt windowsmappe.

     

    Hvis HTPC, Switch og NAS har 1Gbit/s, så skal du forvente å få 1Gbit/s - ca 125MB/s overføringshastighet mellom disse, hvis det ikke er annen aktivitet på linja.

    Takk for svar.

  6. Hei, har en del spørsmål rundt oppsett av hjemmenettverk.

     

    La meg begynne med hva jeg har: 1 mediapc, 1 stasjonær til bilderedigering, 2 bærbare og 2 nettbrett.

     

    Det jeg ønsker å gjøre er å kjøpe en ac-router:http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=793647. Denne kobler jeg fysisk til media-pc'en.

     

    Videre vil jeg så kjøpe en NAS:http://www.dustinhome.no/product/5010646018/qnap-ts-269l-all-in-one-nas-no-disk/?s=c&c=1#intcmp=con_con Denne kobler jeg fysisk til routeren.

     

    Det jeg så lurer på er om jeg nå enkelt kan lage et fellesområde på NAS'en hvor jeg kan laste opp til denne fra alle enheten og også laste ned til enhetene, samt video streame over til alle enhetene.

     

    Spørsmål om forventet hastighet: La oss si at jeg har AC-trådløsekort i mine eksterne enheter. Hvilken fart kan jeg da forvente å få når jeg laster ned og laster opp? Kan jeg forvente at streaming fra NAS'en går smooth? Siden NAS'en og media-pcen min er koblet fysisk til routeren vil vel det gi optimal hastighet når jeg flytter filer mellom disse?

     

    Forslag til andre hensyn jeg burde ta, mottas med takk. Men ikke gjør ting komplisert, jeg ønsker kun å laste opp og ned fra NAS'en, samt streame til de eksterne enhetene.

     

    Jeg vet f.eks at jeg kan nå filene mine over Internett når jeg er på reise, men det er ikke noe jeg vil fokusere på ennå.

     

    Jepp, det var det, håper på gode svar.

  7. Takk for svar. Deilig med et forum hvor man får raske og konstruktive svar:)

     

    I helgen var jeg en tur i fjellet her, og var så heldig å ha en kongeørn svevende over meg i ca 15 minutter, da var det kjipt med med 24-105 objektivet gitt. Hjalp lite å hoppe så høyt som mulig og ta bilde når jeg var 50 cm over bakken dessverre.....

     

    Tror dere har rett i at en begynnerfase så tar man bilder av alt mulig, for så etterhvert å finne sitt interessefelt.

     

    Ok, så må jeg komme med nok et rookiespørsmål. Filter, ja eller nei? Om ja, så har jeg inntil videre bestemt meg for å kun benytte meg av UV-filter. Men hvilket merke og spesifikasjon bør jeg da kjøpe?

  8. Kommer an på om det har foregått en råtten handel eller ikke :)

    Det ser ut som om det har gått helt fint gitt. Diverse kvitteringer er mottatt og alt er i sin skjønneste orden. For to dager siden fikk jeg kjøpt med 2 nybrukte linser, 1 og 2 mnd gamle. Den ene var canon 17-40L f/4 USM og det andre en canon 70-200L f/4 IS USM. Pris, 950 euro. Det var vel bra?

     

    Så til et spørsmål om objektiv, burde jeg skaffe meg et objektiv med f/2.8 eller sterkere? Ok, jeg har lest såpass mye rundt omkring nå at dere nå sikkert vil si at det kommer heeeelt an på hva jeg skal fotografere, hvor og når. Alt det skjønner jeg at er viktig, men vil jeg ha glede av et objektiv med mer lysstyrke?

     

    Neste spørsmål, og jeg skjønner nå at jeg er amatør, eller la oss til og med smelle til og si at jeg er pre-amatør. Uansett, jeg tar (jeg føler ikke jeg er der at jeg kan si at jeg lager et bilde) bilde av en sak. F.eks en bil som står stille. Bildet viser seg å bli for mørkt (undereksponert er kanskje riktig uttrykk). Innstillingene på kameraet var f.eks: ISO 100, blender f/6,3 og lukkerhastighet 1/320. Jeg skjønner nå at jeg kan få denne bilen mer riktig eksponert, ved å forandre på noen av disse kriteriene, men er det noen regel for hva man skal forandre på først, og hvis så er tilfelle, er reglene ulike ifht hva man tar bilde av?

     

    Til Spook: Kommentaren din vitner om at glasset ditt som oftest er halvtomt, og ikke halvfullt, eller hva? :)

    Til Trondster: Kommentaren din ville gitt et anerkjennende nikk fra Knut Nærum. "pling i glasset"

  9. Nå er det ikke kompisen min, men en bekjent av en bekjent. men kan jo uansett håpe at det ordner seg for han.

     

    Kameraet er nå kjøpt. Det er kjøpt av et fransk firma, med en nettbutikkavdeling i Hellas.

     

    Jeg fikk med kvittering, og han hadde betalt 3800€ + mva.

     

    Siden det er handlet på den måten, så var det visstnok kun 1 år internasjonal garanti, mulig mer, men han var ikke sikker.. Av den grunn så fikk jeg det for 18 000,-. Vil jo tro at det var en god pris uansett?

     

    Det fulgte ikke med engelsk eller norsk manual. Jeg regner med at det er mulig å få tak i? Er det et sted på cannons nettsider man kan skrive inn serienr, for å sjekke versjon osv?

  10. hehe, bra dere passer på meg.

     

    er enig i at man ikke skal være naiv, men her er jeg på trygg grunn. problemet mitt ifht min forespørsel handlet mest om jeg i det hele tatt vil ha glede av kameraet, som nybegynner. og det har der hjulpet meg til å innse at jeg vil ha.

     

    synd jeg ikke trenger en macbook som også er nær ny, som han skal selge. hadde den bare vært med norsk tastatur....

  11. hei

     

    ser at en del stusser på pris.

     

    jeg bor for tiden i utlandet, og faktisk er prisen på denne pakken jeg nå kjøper over 5000€ her jeg bor. dessverre så har selger blitt syk, og siden han bor i et land med dårlig offentlig helsetjenester, må han benytte seg av private tilbud.

     

    (off-topic - til alle på nett som klager på norge, bo noen år i utlandet, så vil dere nok se at norge scorer svært høyt på alle tjenester vi mener et samfunn skal serve. sorry for avsporingen)

     

    jeg flytter jo hjem etterhvert, så går glipp av den tryggheten det medfører med å ha kjøpt kameraet i norge, men samtidig vil jeg ha gode relasjoner til landet her jeg bor nå i lang tid fremover.

  12. Hei, takk for langt og utfyllende svar.

     

    Vil det si at Dreambox gjør samme jobben, og om det streames over nett ned til meg vil jeg få god kvalitet på tv-signaler her?

     

     

    @asfalt Ja og nei.

     

    Ja du kan fint se kanaler fra Norge via din slingbox, slingbox blir samme som en streaming tjeneste du selv hoster. Medie velger du selv. DVD, PC, Dekoder, DVD, PS3 ja som du ser du kan koble til så og si alt. (Slingbox har ikke HDMI ingang) Saken er den at HDMI er beskyttet med HDCP kryptering mot pirat kopiering som vil si at alle i film og tv bransje tror at du er en tyv og derfor kobler du til Slingbox vil automatisk oppløsning bli 480p (eller andre eneheter som ikke har HDCP) noe som er å gå ca 6-7 år tilbake i tid da vi ikke hadde HD tv. (eller var så nytt at mange tv'er ikke kom med HDCP) Derfor er nesten alle moderne dekodere satt opp slik at KUN HDMI kan levere høyere oppløsning enn 480p med HDCP kryptering.

     

    Skal sies at HD dekodere som ikke har filmleie tjeneste ikke nødvendigvis er berørt av HDCP problematikken da det blir sagt her og der at det er film bransje som presset satelitt selskapene til å ligge inn HDCP kryptering i alle moderne dekodere som kommer med Filmleie via nett.

     

    Men alt håp er ikke ute, det finnes løsninger, Mangler du komponent ut fra din dekoder finnes det noen løsninger for dette også, men dette er ikke gitt vekk. Det som gjøres er å koble til en HDMI til Kompositt med HDCP stripper (HD Fury III). prislapp er fra 229$ og opp. + Slingbox PRO HD som koster fra 2000,- (tilbud) til 2500,- så før du har koblet til en eventuell dekoder, ligger du på 3500,- til 4000,- Kr. Så ønsker du kanskje den nyeste dekoderen fra din leverandør som også koster ca 2500,- Og du er dermed oppe i en pris hvor du kan kjøpe deg en toppmodell fra Dreambox som kommer med dette innebygget. (dog om den har app for å streame til boxee box vet jeg ikke, men de kan streame til annen pc)

×
×
  • Opprett ny...