Gå til innhold

Jukselapp

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jukselapp

  1. Vil nok fungere fint den men jeg er generelt skeptisk til branded stasjonære, altså Acer, Packard Bell o.l. da de som regel alltid er skreddersydd til den opprinnelige hardwaren den leveres med og kan derfor være tuklete å oppgradere.

     

    Jeg vil si du får en mer fleksibel løsning ved å gå for noe ala den du linket i går fra Komplett, altså en maskin som er basert på standard hardwarekomponenter og ikke en branded løsning.

    Velger du å bygge den selv så er det også noen kroner å spare, da står du også mye friere til å spesialsy en løsning som er skissert av Arthon.

     

    Hvordan tror du mulighetene er å senere skifte ut minne (fra 8GB til 16GB) og eventuelt legge til en SSD (på Acern)?

  2. Skal du ha den liten og stilren ville jeg gått for Mini-ITX.

     

    For eksempel:

    Lian Li PC-Q11B (Sort) (600-700 kr)

    Zotac H67ITX-C-E (900-1000 kr)

    Intel Core i5 2500 3,3GHz Socket 1155 Box (1400-1500 kr)

    Corsair XMS3 DDR3 PC10666/1333MHz CL9 2x4GB (400-600 kr)

    Crucial m4 2.5" 64GB (800-900 kr)

    Seasonic X-560 560W (900-1000 kr)

     

    Totalt: 5000-5700 kr

     

    Ville i tillegg sjekket ut hvilke tredjeparts prosessorkjølere som passer til kabinettet og hovedkortet, og kjøpt med den slik. Dette vil gjøre den mye stillere.

     

    Edit: Så ikke at du ønsket ferdigbygd før etter at jeg skrev alt dette.

     

    Hvor vanskelig er det å sette sammen? Og vil dele garantert virke ilag? Og får man plass til både SSD og HDD (som jeg glemte å nevne at jeg også vil ha) Likte kabinettet og prisen :cool:

  3. Hei,

     

    Trenger ny stasjonær PC og innser at jeg ikke lenger kan så mye om data som da jeg var yngre. :ermm:

     

    Budsjett: ca. 6000 - ca. 10000

    Formål: Surfing, Photoshop, Illustrator, AutoCad, småskala 3D-rendering.

    Ønsker: SSD, mye RAM

     

    Da PCn kommer til å stå på et veldig synlig sted hadde det vært veldig bra om den var liten, stilren og stillegående, men ytelse må komme først. Dessuten ønsker jeg å kjøpe den ferdigbygd.

     

    Noen som har forslag til en PC som tilfredsstiller i hvertfall noen av kravene nevnt ovenfor?

     

    Takk på forhånd! :thumbup:

  4. Tenkte å starte et enkeltpersonforetak for å selge postkort, bilder ol. til turister. Først er planen kun å trykke opp et mindre antall postkort (par tusen?) for så å selge de til turistinformasjoner, campingplasser og utsalgssteder. Det er ikke snakk om mange tusenlappene som vil bli omsatt, så jeg lurer på om man må etalbere et foretak.

     

    Siden jeg er student og har studielån, lurer jeg på om det vil ha noe å si for "balansen" i foretaket. Hittil har jeg kun tjent under frikortgrensen. Kan man fortsatt bruke frikort om man med bedriften sin + annen jobb tjener mindre enn grensa?

     

    Hvordan fører jeg regnskap, og hvor skal det sendes inn? Regner med at det blir et veldig enkelt regnskap, maks 10 kunder om jeg er heldig og et par utgiftsposter.

     

    På forhånd takk om noen kan svare på spørsmålene mine, eventuelt komme med egne erfaringer :!:

  5. Takk for hjelpa hittil!

     

    Innstallerte Ubuntu via Wubi, men får ikke startet opp. Datamaskinen slår seg av etter en liten stund med Ubuntu-oppstartsskjerm. Det samme skjer om jeg prøver å boote fra CDen. Jeg innstallerte 64-bitsversjonen, og håper det var riktig versjon:P Datamaskinen slår seg også av når jeg starter Windows rett etter forsøkene på Ubuntuoppstart, men Windows funker fint etter et par minutters avslått PC. Men, jeg aner ikke hva som er feil...

  6. Tjaa, tror du må endre boot oppsett i bios til andre disken vis det skal funke, bruker selv "install inside windows" på samme partisjon som vista er på og det funker fint. Må bare velge Ubuntu eller vista når jeg booter opp maskinen.

     

    Men hvordan unngår jeg å slette gjennopprettingspartisjonen?

  7. Hei

     

    Har lett litt rundt om kring på forumet etter svar på mine spørsmål, men finner ikke det jeg leter etter. Så beklager på forhånd om disse spørsmålene er stilt før og jeg burde ha funnet dem.

     

    Jeg har en Acer Aspire 7520G med AMD Turion 64 x2, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 8400 G, og to 160GB Harddisker. Fikk den med Vista Home Basic innstallert, men vil legge inn Ubuntu 8.04 i tillegg.

     

    Vista er altså innstallert på harddisk 1. Det samme er en gjennopprettingspartisjon (Acer-greier) som jeg IKKE vil slette. Kan jeg da innstallere Ubuntu på harddisk 2 uten at det vil påvirke Vistainnstallasjonen og gjennopprettingspartisjonen?

     

    Finnes det noen gode guider til innstallasjon av nyeste Ubuntu på VistaPCer?

  8. Hei!:D

     

    Jeg har en "gammel" PC som lillebroren min bruker. Han får dessverre ikke spilt en del spill pga gammelt skjermkort (og kanskje mer?). PC-en har et MSI KT4V (MS-6712)-hovedkort, 1gb ram, massevis av harddisk-kapasitet og et GE-Force 4 Ti-skjermkort. Det jeg lurer på om det holder å oppdatere skjermkortet for å kjøre spill som Battlefield 2 (altså ikke splitter nye spill)? I så fall, hvilke skjermkort (og hvilke oppdateringer) passer og må til for at det skal la seg gjennomføre. Og hva blir såfall prisen?

     

    Takk på forhånd!:D

  9. LO og AP var før i tiden omtrent det samme, og de kjempet for den samme saken.. De hadde felles medlemslister osv. AP var på en måte partiet til LO.

     

    LOs innflytelse i AP er jo ganske logisk, da de har omtrent de samme målsetninger. Innflytelsen til LO i AP er omtrent likens som NHOs innflytelse i Høyre, bare at de er mer diskré. At LO er mer åpent om sitt forhold er jo tross alt bedre, da vet vi hva som skjer. Dessuten syns jeg det er verre at én person med mange millioner kjøper støtte i et parti som høyre, enn at flere hundre tusen kjøper støtte i AP. Altså er LOs forhold til AP mer demokratisk enn de rikes forhold til Høyre.

     

    LO har dessuten ingen interesser av samarbeid med partier som FrP, Høyre og Vesntre, da de står for noe helt annet.

     

    LOs kontroll i AP er med på å sikre sosialdemokratiet vi har i dag, siden AP mer og mer går mot høyre, mens LO fortsatt står på arbeidernes side.

     

    Dessuten er det ikke tvangsmedlemsskap i LO og AP. Du kan godt melde deg inn i andre partier, eller YS. LO og APs samarbeid er omtrent et århundre gammelt, og har ikke vært en trussel for demokratiet før. Hvorfor skulle det være det nÅ?

  10. Når folk snakker om befolkningen i nord så fikk jeg fryktelig lyst å se et kart der det er tydelig markert hvor våre 4-5mill. innbyggere er fordelt? Dere vet hva jeg mener. Slik som pollenkartene er fremstilt. Rød sone, gul sone etc., eller små/store prikker. Har noen et på lur? Det kunne kanskje satt litt i perspektiv hvor mange flere som bor i sør-Norge enn i nord.

    6865986[/snapback]

     

    Det er jo ingen tvil i at det bor flere folk i sør, men bør man ha det så mye verre for hvis man bor i Nord da?.. Bør man ikke kunne ha valgmuligheter!

     

    Vi kan jo foresten også lage et kart over hvor Norge i fremtiden kommer til å hente oljen sin fra :cool:

  11. http://odin.dep.no/aid/norsk/aktuelt/press...106/dok-bn.html

    http://odin.dep.no/sd/norsk/aktuelt/presse...042/dok-bn.html

    :hmm:

     

    Hvorfor skal vi hjelpe folk i andre land uten vann og mat når vi selv sliter med at vi må slå av lyset når vi går ut av rommet? :(

     

    Om du vil vite hvor pengene går, sett deg inn i statsbudsjettet, uenig om hvor pengene går? Stem på et parti som deler ditt synspunkt.

    6850144[/snapback]

     

     

    Greit nok å slå av lyset når en går ut av ett rom men det forutsetter at en bor alene og ikke har en større familie som sitter igjen i bekkmørket.

    6856408[/snapback]

     

    Oj, du brukte et argument som ble brukt i en TV-debatt her om dagen:D

    Bruk sunn fornuft, slå av lys i rom hvor folk ikke befinner seg i! I vær så kverrulant :p

  12. For å svare på spørsmålet ditt: Ja, mindre befolkete områder blir nedprioritert.

     

    Så er spørsmålet mitt: Er dette galt? Å fikse veier eller ordne ADSL i storbyer er ikke bare prioritert fordi det er flere mennesker her, men fordi det er billigere per person. Skal Nord-Norge få de samme tilbudene på omtrent den samme tiden, så må pengesummene være mye større. Kan en prioritering av Nord-Norge rettferdiggjøres?

    6853157[/snapback]

     

    Men når det er staten som bygger ut, bør man ta hensyn til at det ikke bor like mange folk overalt, og at selv de som bor kanskje litt mer øde bør få de samme tilbudene omtrent samtidig.

    Men selfølgelig må man jo tåle å vente litt lengre på ting om man først skal bo i bygdene.

×
×
  • Opprett ny...