Gå til innhold

Barcarolle

Medlemmer
  • Innlegg

    869
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Barcarolle

  1. Jeg må ha en nettverkslagringsenhet (NAS?) som SONOS skal kunne hente musikk fra.

     

    Enheten skal stå i stue, så jeg vil gjerne ha en som ikke lager så mye lyd.

     

    Lagringsplass bør være fra 500 GB til 2 TB. Siden jeg også kommer til å bruke Wimp med systemet, er det ikke behov for voldsomt mye plass.

     

    Jeg har sett på 4 forskjellige alternativer.

     

    http://cdon.no/elektronikk/netgear_rnd2000-100iss_duo-hdd_nas-4172353

     

    http://cdon.no/elektronikk/nas_buffalo_linkstation_live_1tb_1x1000gb_hdd-18373852

     

    http://cdon.no/elektronikk/nas_buffalo_linkstation_live_2tb_1x_2000gb_hdd_nas-18373853

     

    http://cdon.no/elektronikk/iomega_home_media_network_lan_1tb_cloud_edition-14650616

     

    Første type har så vidt jeg har forstått ikke innebygget HD, så det må kjøpes ved siden av. Min bekymring er at viften den har skal bråke.

     

    Alternativ 2 og 3 er vel av samme type, men med forskjellig lagringskapasitet.

     

    Alternativ 4 ser også ut til å ha en "cloud"-funksjon.

     

     

    Jeg heller mot alternativ 2 eller 3, vil en av disse passe mitt bruk? Eller finnes det noe bedre som ikke har blitt listet.

  2. Høres ikke bra ut, man skal aldri tørke skinnsko ved hjelp av oppvarming, var det det du gjorde?

     

    De stod på lunkne fliser i gangen, dessverre.

     

    Hvor lenge har de stått? Mine ble sånn etter en seriøs våt dag med mye gåing uten gamasjer. Men de stod i fire dager elns og ble nesten like bra igjen. Det lille som er igjen later jeg som er en del av patinaen. : p

     

    2 dager nå. Linjene ser ut til å bli mindre fremtrendende. Jeg smører meg med tålmodighet.

  3. I går var jeg ute i regnet og fikk deler av skinnskoene mine gjennomvåte. Jeg tenkte ikke mer over det og satt de bare til tørking.

     

    I dag ser jeg at de har fått linjer på seg i overgangen mellom der skinnet var vått og der det var tørt. Jeg leste på nett om saltlinjer, og jeg også fikk det, men saltet fikk jeg vekk med en fuktig klut.

     

    Linjene er der likevel, fordi det ser ut til at det våte skinnet har ekspandert, og linjene er på grunn av høydeforskjell. Er det noen måte å utjevne det på igjen?

  4. Hei,

     

    jeg har leid meg en liten hybelleilighet som var veldig fin å bo i helt til naboen flyttet inn.

     

    Han er ikke abnormalt høy av seg, men veggen her ser ut til å være laget av papp. Jeg kan høre når han beveger seg i senga, alle ordene han sier når han prater i mobiltelefonen, og når han går på gulvet knaker det fælt inne i min leilighet også.

     

    På grunn av dette blir det vanskelig å sitte å arbeide eller sove inne i leiligheten. Har jeg noen muligheter for å komme ut av leiekontrakten som er på 1 år?

     

    Det skal også nevnes at leiligheten ble leid ut "slik den var", men da kunne jeg ikke høre noen støy. Leien ligger ganske høyt for området, over 6000 kr for rundt 20 kvadratmeter.

     

    Det jeg kunne finne som kanskje kan hjelpe meg var fra husleieloven, men jeg er ingen jurist.

     

    § 2–4. Manglende opplysninger

    om husrommet

     

    Det foreligger en mangel dersom leieren

    ikke har fått opplysning om forhold ved husrommet

    som utleieren kjente eller måtte kjenne

    til, og som leieren hadde grunn til å regne

    med å få. Dette gjelder likevel bare når det kan

    antas at unnlatelsen har virket inn på avtalen.

     

    § 2–5. Husrom leid «som det er» e.l.

     

    Selv om husrommet er leid «som det er»

    eller med liknende alminnelig forbehold, har

    det mangel dersom utleieren eller noen utleieren

    svarer for, har tilsidesatt sine plikter etter

    §§ 2–3 eller 2–4. Husrommet har også mangel

    dersom det er i vesentlig dårligere stand enn

    leieren hadde grunn til å regne med etter leiens

    størrelse og forholdene ellers.

  5.  

     

    En sterk krone er likevel ikke nødvendigvis så bra for oss, bortsett fra de shopping- og ferieglade. Det svir for eksportindustrien, som enten må øke prisene i utenlandsk valuta for å få samme mengden kroner per vare, eller akseptere færre kroner betalt per vare.

     

    Det er vel i overkant enkelt å framstille det som en sterk krone kun er relevant når man er på ferie? Det gjør jo veldig mye av det vi kjøper her til lands billigere, om krona ble halvert i verdi feks ville jo det ført til en ganske stor nedgang i levestandard

     

    AtW

     

    Jeg er helt enig, men for at du skal se noe stort til endringer i pris på importerte varer fra butikk må det være en holdbar oppgang eller nedgang, fordi butikker ikke har mulighet til å kontinuerlig justere prisene.

     

    Når det kommer til dette tilfellet da investorer har flyktet til Norge som en trygg havn, så er det vanskelig å si noe om dette kommer til å være holdbar oppgang i verdien på kronen. Hvis det likevel viser seg at kronen skulle fortsette å ligge på samme sterke nivå, så tror jeg heller ikke vi vil merke stort til endringer i priser fordi importørene trolig tar gevinsten.

  6. Hvorfor sier kommentatorer og nyhetsmenn at "den norske krona står fortsatt sterkt" selv om det blir finanskriser i europa eller USA? Hva er det som gjør at vår valuta ikke mister verdien sin?

     

    Vi merka jo knapt noe til finanskrisen i USA, selv om mange andre land hadde helt hetta.

     

    Når investorer i det siste har antatt at land i EU eller USA vil ha problemer med å betjene statsgjeld vil de flykte til steder der pengene er tryggere, såkalte trygge havner (safe havens). Norge er et nokså økonomisk stabilt land, og staten er ikke i fare for å ikke kunne betale gjelden sin, derfor vil flere investorer gjerne eie norske aksjer og statsobligasjoner (statens lån).

     

    For å kunne få kjøpt norske verdipapirer må de først veksle sine euro eller dollar til norske kroner. Det skaper stort tilbud av euro og dollar og stor etterspørsel etter norske kroner. Derfor går prisen opp på norske kroner, og ned for euro og dollar. Med det blir den norske kronen sterk relativ til usd og eur, men den kan kanskje være på et normalt nivå eller svak i forhold til andre valutaer. Jeg vil tippe at den norske kronen ikke er på noe rekordsterkt nivå mot sveitsiske franc, fordi sveits også ansees for å være en trygg havn.

     

    I og med valuta er et nullsumspill vil det alltid være slik at dersom en valuta blir svak må en eller flere andre valutaer bli tilsvarende sterke. Så selv om hele verden kanskje skulle oppleve finanskrise vil det alltid være et par land som er mindre ille enn alle andre og dit vil pengene flyte og der vil valutaen bli sterk.

     

    En sterk krone er likevel ikke nødvendigvis så bra for oss, bortsett fra de shopping- og ferieglade. Det svir for eksportindustrien, som enten må øke prisene i utenlandsk valuta for å få samme mengden kroner per vare, eller akseptere færre kroner betalt per vare.

  7. Jeg har et problem når det gjelder størrelser på skjorter. Ofte er skjortene litt posete om magen og passe lengde på armene, eller perfekt rundt magen og en anelse for kort på armene. Hva ser minst dumt ut, en anelse for korte ermer (en halv tomme) eller en anelse for posete mage?

     

    Hvorfor ikke bare fikse på skjortene så de passer? Kjøp de skjortene som er billigst å få fiksa på, så er problemet løst. Alternativt, kjøp skjorter fra tailorstore.no eller moderntailor.com, så får du skjortet etter dine mål.

     

    Har tenkt på det, men til hverdagsskjorter vil jeg ikke bruke flere hundre kroner hos skredder. Ofte har ikke tailorstore og moderntailor helt de fargene/mønsterene jeg vil ha.

  8. Jeg har et problem når det gjelder størrelser på skjorter. Ofte er skjortene litt posete om magen og passe lengde på armene, eller perfekt rundt magen og en anelse for kort på armene. Hva ser minst dumt ut, en anelse for korte ermer (en halv tomme) eller en anelse for posete mage?

  9. Trenger litt tips til å kjøpe sko på internett. Når jeg måler foten min er jeg rundt størrelse 44, de skoene jeg allerede har er enten 43,43.5 eller 44. Nå har jeg tenkt å kjøpe meg et par loafers i skinn. Kan det være lurt å kjøpe de i størrelse 43, i og med loafers ikke har noen form for lisse og derfor kanskje må være litt trange?

  10. Hei,

     

    Jeg har lenge hatt lyst på en Barbour Oilskin jakke. Her i Norge er de forferdelig dyre, og jeg må reise langt for å få tak i en. Oslo er det nærmeste jeg vet om, som er nesten 2 timer unna.

     

    Barbour har en nettbutikk, men den sender ikke til Norge.

     

    Jeg har forhørt meg med en nettbutikk som heter "The outdoor and country store", og de var villige til å sende til Norge.

     

    Outdoor and country

     

    Den offisielle nettsiden for handel på nett, til Barbour er:

     

    Barbour

     

    Hvis dere ser på Barboursiden nederst står det "Barbour by Mail is the dedicated Barbour website of The Outdoor & Country Store". Det synes jeg var veldig betryggende.

     

    Det som likevel uroer meg er at jeg ikke kan finne noen "customer reviews" av The outdoor and country store. Det er også et lite autentiseringsikon på siden, der man kan sjekke gyldighet, men det er ikke tilgjengelig for siden. Det uroer meg.

     

    Hvis jeg likevel skulle bestille noe, og bli snytt, dvs. at pengene går, men varene aldri kommer. Hvilke muligheter har jeg for å gå til banken for å ordne opp, så jeg får pengene tilbake? Er det tryggest å bruke, Visa, Master eller AMEX?

  11. Selv om det er litt feil emne, så håper jeg treffer på noen svar her. Hvor mye koster det å handle valuta på CMCMarkets? Ser at det er kurtasjefritt men regner med at de tar det igjen i spread. Så hva pleier spreaden på f.eks EURUSD ligge?og er det noe billigere alternativer?

     

    Sjekket dette for deg nå. Spreaden i skrivende stund er på 2 pips for EURUSD.

     

    Jeg er egentlig ikke så fornøyd med CMC, har brukt de i noen måneder nå. Jeg ble kunde på grunn av lav kurtasje, og realtidsdata gratis. Programvaren er ganske så dårlig. I tillegg er det stor spread på aksjer, indekser og råvarer. Når markedet er volatilt følger ikke CMC helt etter. Det plager meg også litt at oppgjøret for P/L er på slutten av dagen.

     

    Jeg handler egentlig ikke på margin, men noen ganger gjør jeg det for å få hele tall i aksjeordrene. Da låner man naturlig nok penger som det skal betales renter på, men istedefor å betale renter på kun det man låner, tar CMC seg betalt for hele kjøpsbeløpet bortsett fra marginen. I praksis betaler man renter på egne penger!

     

    Tenker å flytte tilbake til Etrade, eller Saxo-etrade som det nå har blitt. De har en fin handelsløsning som heter Global Trader. Der kan man handle råvarer (som ikke er CFD), CFDs og valuta.

  12. Kom til å lure på en ting.

    Jeg så på wikipedia at toppløshet for damer er ulovlig i mange deler av verden. Stort sett midtøsten og asia, noe som kanskje ikke er veldig overraskende.

    Det som overrasket meg var hvor strenge de var på det i USA.

     

    Artikkelen er her.

     

    Finnes det noen lover eller regler mot å være toppløs i Norge på offentlige steder? Både for damer og menn.

    Gjøres det noen forskjell? Har sett mange gutter som går rundt uten skjorte på i byen og lignende, men aldri noen damer.

  13. Nå har jeg sett mer på eventuelle skjermkort.

     

    Funnet frem :

     

    PowerColor Radeon HD 5450 512MB DDR3

     

    Sapphire Radeon HD 4350 256MB DDR2

     

    Antar at det første også er det beste. Men trenger jeg egentlig et dyrere skjermkort til mitt bruk?

    Vil gjerne ha mest "bang for the buck".

     

    Hvilke store forskjeller er det på ytelse mellom de to?

     

    Edit: kan jeg koble en skjerm til HDMI og den andre til DVI?

  14. Har ingen planer om å spille eller gjøre noe som krever mye grafikk på de skjermene, så da trenger jeg ikke noe bra.

     

    Også er jeg på budsjett. :)

     

    Edit:

     

    Ser at kortet jeg fant frem der ikke har dual-DVI alikevel.

     

    Hva er det billigste kortet med dual-DVI?

     

    Edit2:

     

    Fant dette kortet. Ifølge prisguiden har den dobbel DVI. Bildet til pixmania ser ut til å være helt annerledes. Googlet navnet på kortet og der ser det ut til å være dobbel DVI. Klusser pixmania opp alt av bilder?!

  15. Var veldig god smak i hvert fall. God i halsen også. Garantert noe å snuse når man er syk, hihi.

     

    Var veldig god hittil. Blir nok noen tårn med skruf.

     

    Noen som vet hvordan tollen osv. er når man kjøper snus på Gardermoen? Når man flyr innenlands?

     

    Tror desverre at det ikke er noen taxfree innenlands.

     

    Så da kan du antageligvis ta med deg så mye du får plass til, men til vanlig pris.

×
×
  • Opprett ny...