Gå til innhold

A-Dawg

Medlemmer
  • Innlegg

    276
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av A-Dawg

  1. Skal kjøpe ny router og det er et hav å velge i. Trenger derfor hjelp til å velge en bra router som fungerer optimalt opp mot nettverkskortet i Asus UX31A Zenbook laptop som støtter 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n. Jeg surfer kun på trådløst på internett og laster også ned noe i ny og ned. Har 20mbit linje.

     

    Selv har jeg planer om å kjøpe ASUS RT-N66U Dark Knight 11n N900 Router http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=746279

    Men har denne mye unødvendig som jeg ikke vil få bruk for eller er dette en ypperlig router til laptopen jeg har? Det med gigabit, wan, lan, 2.4ghz og 5ghz osv. forstår jeg meg ikke på.

  2. Noen som har bestilt Multicom Ultra W840 14" Full-HD?

     

    Blir dette en bra ultrabook kontra andre som f.eks Asus Zenbook? Specsen virker å være helt overlegen på en så tynn og lett laptop.

    Tykkelse på kun 2.1 cm og vekt på 2 kg.

    • 14" Full HD skjerm, matt
    • 4. generasjon Intel Ultra MCP, Intel Core i7-4500U 1.8-3GHz, Dual Core
    • 16GB DDR3 1600MHz SO-DIMM (2x8GB)
    • 128GB mSATA SSD
    • 1TB Harddisk SATA 7mm
    • Intel HD Graphics 4400, DirextX 11 kompatibel
    • Uten DVDRW
    • Bluetooth
    • 802.11 AC trådløst nettverkskort ac/a/b/g/n, Intel Dual Band Wireless-AC 7260
    • Intel Wireless Display
    • Bluetooth 4.0
    • 10/100/1000Mpbs nettverkskort
    • HD webkamera med 1 Megapiksel
    • High Definition Audio
    • Stereo høyttalere
    • Innebygget mikrofon
    • 1 x HDMI utgang med HDCP
    • 2 x USB 3.0 kontakter
    • 1 x Hodetelefonutgang
    • 1 x Mikrofoninngang
    • 6-i-1 minnekortleser: MMC, RS MMC, SD, Mini SD, SDHC, SDXC
    • Kensington låsespor
    • Norsk tastatur med isolerte taster
    • Touchpad med scroll funksjon og multitouch (multi gesture)
    • 4 Cellers batteri Smart Lithium Ion, 44.4WH
    • Batteritid: ca 9 timer (540 minutter)
    • Full Range AC adapter 65W 100-240V 50-60Hz 19V 3.42A
    • Størrelse 340 x 240 x 21 mm (BxDxH)
    • Vekt: 2 kg med batteri
    • Maskinen leveres uten operativsystem. Du velger dette eventuelt under tilbehør. Ønsker du at vi skal installere for deg, må du velge varen installasjon av operativsystem i tillegg

     

    http://www.multicom.no/Ultra-W840-14-Full-HD-Matte-4egen-Intel-Core-i7-4500Ue-16GBe-128GB-SSD-1TB-Harddiske-Intel-HD-Graphicse-Uten-operativsysteme-2-kg-Multicom/cat-p/c100559/p10626884

    post-108120-0-32852400-1380664481.jpg

  3. Har lest flere som har viftestøy-problemer og andre bugs med UX32VD. Det var grunnen til at jeg valgte UX31A. På papiret ser UX32VD rå ut, med tanke på at man kan oppgradere med mye ram og ssd, samt med gpu. Men byggekvaliteten, brukervennligheten og viftekjølinga er noe jeg har lest flere klager på. Ser her at du nå vurderer Mac Air. Men jeg kan anbefale deg UX31A. Rask, brukervennlig og ingen viftestøy. Helstøpt ALU-chassis. Har en med win7 og har aldri viftestøy. Kan høre den spinner opp litt svakt iblant. Den har siden januar gått ned fra 10990 til 9300. Begynner å bli rimelig.

  4. Sitter med en Asus UX31A med windows 7. Fikk skiftet skjerm på garantien. La merke til at jeg har berøringsinndata tilgjengelig nå (touch screen?). Kan noen med windows 7 sjekke om de har det samme? Hadde satt stor pris på det!

     

    Er det slik at jeg har fått en touch-screen så må jeg jo installere win8.

     

    Slik sjekker du: Høyre musklikk på "min datamaskin".

     

    Se bildet.

    post-108120-0-69597100-1363214530_thumb.jpg

  5. Har en ny Asus UX31A Zenbook med windows 7. Den har fått skiftet skjerm på garantien. Kan ikke huske at denne hadde inndatametode når jeg fikk den første gangen.

     

    Har denne muligheten for touch-skjerm siden den har berøringsinndata tilgjengelig?

     

    Se bilde

     

    Hvis det er tilfelle så er det vel bare å installere win8?

     

    NB! postet denne i win7-avdelinga. Men skal vel kanskje være her hos win8.

    post-108120-0-81887700-1359664026_thumb.jpg

  6. Satt den som løst for deg.

     

    Men, han karen på bunnpris som skannet pakken må vel ha fått opp info om pakken på skjermen der det står at den skal med posten? Kanskje et spørsmål du kan stille til Bunnpris.

     

    Takk. Tenkte samme tanke selv så henvendte meg til dagligleder ved Bunnpris. Hun fortalte selv at pakken ikke skulle vært tatt i mot der av butikkmedarbeideren i utgangspunktet. Ved bruk av Tollpost sin nettside kan man ikke spore opp sendingsnummeret (siden det tilhørte Bring). Men ved hjelp av "Euro Track & Trace" hos Tollpost kan man få opp informasjon om at den ble scannet inn (mulig manuelt av butikkmedarbeideren hos Bunnpris?) og så hentet opp av befrakter og scannet inn 4 steder før siste stopp blir i Oslo. I Oslo koder noen ved Tollpost om pakken til et Tollpost-nummer (som det ikke skal gjøres ifl. kundeservice ved Tollpost). Der forteller de også at Bring-pakker som er levert feil hos Tollpost bruker å bli levert over til Posten. I Oslo er i allefall pakken sportløst borte. Siste etappe av sporingen skjer i Oslo.

     

    Antar selv at han ville fått opp en feil-melding når han prøvde å skanne inn en Bring-pakke. Han så meg allefall inn i øyene og sa at alt var ok etter at han dro over laser-skanneren på fraktseddelen. Jeg kjøpte den og trodde alt var i boks. Venter fortsatt svar fra Bunnpris ang erstatning.

  7. Personangrepene kan du spare deg for.

    Kunnskap koster. Denne lærepengen koster deg og ikke meg da punkt nummer en i å sende noe som helst er å bruke rett speditør..

     

    Beklager at du tok det til deg. Litt spesielt at anbefaler søppelbil som speditør. Ha en fin dag videre.

    Da ser jeg på tråden som løst, da det ikke er mulig å spore en laptop uten antitheft-program.

  8. Oi så tøff. Vil nå heller si at det er din skyld som leverte en pakke som skulle til posten en helt feil plass.

    Vanskelig å innrømme feil, men denne må du ta på din kappe. Du kunne like gjerne sendt den med søppelbilen for fram til Infocare kom den ikke.

     

    Huff da, tråkka litt på dine kriminelle tær KimKarne. Beklager. Jeg synes i allefall ikke noe tyveri, og kan være enig at jeg dro strikken litt langt i forrige innlegg. Jeg er uenig i at det er min skyld siden jeg stoler på kompetansen til en som jobber i en butikk. Jeg forventer at han skal vite hvilke pakker han skal scanne inn og ikke. Jeg har hentet ut en mengde varer på den Bunnpris-butikken, men har aldri tenkt over at de kun har Tollpost og ikke Bring. Derfor er det litt kjekt at butikkarbeideren vet det...

     

    Og til info så vet jeg ikke om infocare har mottatt den. For alt jeg vet kan den være levert der. Den kan til og med være hjemme hos deg Kimkarne! :)

  9. Tror du kan slappe av. Kan ikke tenke meg at de slipper unna med denne. Så lenge du kan dokumentere forsendelsen (noe du jo kan gjøre med sporingsseddelen) ligger ansvaret hos tollpost.

    Det er Tollpost som har rota vekk pakken, og da må de erstatte den.

     

    Uansett, det spiller jo liten rolle for deg HVEM som har skyld, så lenge du får erstattet denne.

     

    Men det er jo ofte slitsomt med slike saker, da det gjerne drøyer flere uker før saken er løst og du får pengene tilbake, evt. nytt produkt.

     

    Å spore den kan du bare glemme så fremt du ikke installerte et anti-tyveriprogram i den før du sendte den avgårde.

     

    Problemet med at Tollpost skal erstatte dette er at de forholder seg til Lov om vegfraktavtaler som gjør at jeg ifl. § 32 i samme lov kan ha krav på cirka 150kr pr. kilo av frakten. Dette utgjør cirka 600kr i erstatning på en pakke som veier 4kg. Dette mener jeg er feil da en ungdom av en butikkarbeider på Bunnpris ikke gjorde jobben sin og tok i mot en Bring pakke som skulle sendes med Posten og ikke Tollpost. Jobber man med postforsendelser i butikk bør man være klar over at man har ansvar for andres verdier, og i mitt tilfelle tok han i mot en pakke til en ferdi på 10 000 og sendte den med FEIL speditør. Han skulle kunnet jobben sin og sagt at jeg ikke kan sende Bring-pakke på Bunnpris-butikken han jobbet i da de kun sender med Tollpost og Mypack.

     

    Man kan vri og vende på denne saken så mye man vil. Man kan kreve at MPX som i utgangspunktet sendte meg en defekt laptop og som gjorde at jeg måtte sende den i retur er kravstiller ovenfor Tollpost eller Bunnpris. På den måten får jeg fortgang og kundeservice i saken og får tilsendt en ny laptop. Eller dette kan gå over flere uker og det tilfaller en erstatning til meg på 600kr fra Tollpost. Jeg venter fortsatt svar fra Bunnpris og regner med full erstatning fra de.

     

    Og for å si det sånn: Det spiller stor rolle HVEM som har skyld. Jeg ønsker aller helst å vite hvem som er så frekk og forsyner seg av andres pakkeforsendelser. Jeg ønsker å vite adressen til personen og anmelde han. Og hvis det ikke går min vei så ønsker jeg kneskålene til personen som telys-kopper på spisebordet mitt. Jeg synes ikke noe om utro tjenere på arbeidsplasser som har ansvar for privatpersoners og bedrifters eiendeler.

  10. Var det fra deg pakken kom fra eller skulle den til mpx?

     

    For å få dette helt klart. MPX henvendte meg til INFOCARE som skulle ta å utbedre dette på garantien. Jeg fikk en fraktseddel fra INFOCARE som skulle sendes med BRING/POSTEN. Jeg dro opp til min Bunnpris nærbutikk og leverte den der. Han bak kassen scannet inn pakken og sa alt var ok. Det viser seg i ettertid at at Bunnpris butikken kun sender med TOLLPOST. I utgangspunktet skulle han aldri ha tatt i mot denne pakken. TOLLPOST frakter pakken til Oslo og der blir den borte. Jeg har tatt mine runder med MPX, INFOCARE, TOLLPOST og BUNNPRIS og er nå i kontakt med forbrukerrådet. Ingen vil ta på seg skylden, selv om jeg mener dette er BUNNPRIS sitt problem.

     

    Er det mulig å spore en en ny laptop som er borte/stjelt?

     

    Det kan du glemme, iom. at MAC-adresser ikke routes over internett. Du tenker kanskje på sporingsfunksjonene Apple har på Mac-maskinene sine?

     

    Ok. da vet jeg det. Da er det ikke mulig å spore opp denne pc'n. Hørte som sagt om en som sporet opp en laptop ved hjelp av MAC-adresse. Jeg kjenner til sporings-programmet til Mac-maskinene.

  11. Forsvant den på vei fra selger til deg, slik at du aldri fikk denne maskinen i hendene?

     

    Dersom du handler som privatperson, og selger opptrer i næringsvirksomhet, gjelder forbrukerkjøpsloven.

     

     

     

     

    Har du kontaktet selger angående dette?

     

    Tråden er forøvrig feilpostet.

     

    Jeg kjøpte den ny fra MPX.no og brukte den i 3 uker før jeg oppdaget stor pixel-feil på skjermen. Jeg har pratet med MPX.no og de vil ikke erstatte ny laptop.

     

    Jeg lurer på om det er mulig å spore opp hvor denne laptopen befinner seg? Har tidligere hørt om en som fant ut hvor en laptop befant seg ved hjelp av MAC-adresse. Jeg ønsker gjerne litt mer informasjon om dette.

  12. Hei.

     

    For snart 2mnd siden forsvant en 3uker gammel Asus Zenbook UX31A til 10 990;- i en forsendelse med Tollpost.

     

    Erstatningen fra Tollpost er bare på noen få 100-lapper. Latterlig.

     

    Er det mulig å spore opp denne maskinen ved hjelp av IP-adresse, mac-adresse, serienummer, windows-kode eller lignende?

     

    Har hørt om folk som har fått opp lokasjon/bosteds-adresse ved søk på mac-adresse, Antar at en utro tjener ved Tollpost har tilegnet seg laptopen.

  13. Har overlatt saken til forbrukerrådet nå. Synes det er helt forkastelig at begge partene fraskriver seg ansvaret.

     

    Svar fra MPX: "Dersom maskinen ikke kommer til veie igjen så kan vi selvfølgelig hjelpe deg med å få til en knallgod pris på en ny maskin."

     

    Spurte de hvilken knallgodpris de kunne få til og det var et avslag på cirka 400kroner fra den prisen jeg kjøpte den for..

  14. Hei og takk for svar.

     

    Pakken ble borte etter at jeg sendte den avgårde 12.11.2012. Det var sporingsnummer på den, og den spores helt til Oslo. Sånn sett regner jeg med at Tollpost erstatter innholdet?

     

    Dersom Tollpost ikke vil erstatte dette, er det andre forsikringer jeg kan bruke for å få dekket dette tapet (10 990 NOK)? Har innbo-forsikring og reiseforsikring.

     

    Vil det hjelpe å kontakte forbrukerrådet i denne saken? Jeg kommer ikke til å gi meg før noen har erstattet dette tapet.

  15. Hei.

     

    For noen uker siden forsvant en forsendelse som inneholdt en 14dager gammel laptop til 11 000 hos Tollpost Globe i Oslo. Pc'n ble sendt i retur for utbedring av garantifeil på skjerm. Sporingen kan følges helt til Oslo, hvor de der ikke kan finne den på sitt lager eller umerket lager.

     

    Jeg har vært i flere dialoger med Tollpost, men det går treigt. Jeg ble gjort kjent at "hvor i de tilfeller det tilkjennes erstatning så tilsvarer erstatningen cirka 150kr pr kilo på forsendelsen". Jeg er ikke interessert i det siden pakken veier cirka 4kg. Jeg vil ha erstatning for at en utro tjener hos de har tilegnet seg pakken min, slik at den nå er borte.

     

    Vil det være vits i å politianmelde Tollpost Globe?

     

    Tollpost følger Lov om vegfraktavtaler. Når jeg leser den så mener jeg at loven sier at jeg har krav på erstatning etter markedsprisen (dersom dette foreligger). Markedsprisen foreligger siden dette er en splitter ny pc og den selges fortsatt i butikkene. Dersom en markedspris ikke hadde foreligget så hadde erstatningen blitt 17 SDR for hvert kilogram av det tapte godset.

     

    Tolker jeg §32 rett? se paragrafen under under:

    Erstatningens størrelse ved tap.

     

    § 32. Erstatning for helt eller delvis tap av godset regnes etter godsets verdi på stedet og tiden for overtakelsen til befordring. Verdien bestemmes etter børsprisen eller – i mangel av slik pris – etter markedsprisen. Fins heller ikke slik pris, beregnes verdien etter vanlig verdi av gods av samme art og kvalitet.

    Ved innenriks befordring kan erstatningen likevel ikke overstige 17 SDR for hvert kilogram av det tapte gods i bruttovekt.

    Ved internasjonal befordring skal erstatningen ikke overstige 8,33 SDR for hvert kilogram av det tapte gods i bruttovekt.

    Ved oppgjør i norske penger legges til grunn den omrekningskurs som gjelder på oppgjørsdagen.

    I tillegg kan frakt, tollavgifter og andre kostnader ved befordringen kreves godtgjort, helt ut ved totaltap og forholdsmessig ved delvis tap.

    Ved internasjonal befordring kan høyere erstatning enn etter de foregående ledd i paragrafen her bare kreves dersom godsets verdi eller særlig utleveringsinteresse er angitt i samsvar med §§ 33 eller 35.

    Endret ved lover 12 mai 1978 nr. 20, 27 apr 1984 nr. 24.

×
×
  • Opprett ny...