Gå til innhold

Ujin

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ujin

  1. I BI1001 er det vel ikke tradisjonelle øvinger, med mindre de har skifta på det til i år. Det er semesteroppgave, lab og sånne "Problembasert læring"-greier som er gruppearbeid/slappe av og snakke om kreft.

     

    KJ1020 tror jeg har et helt nytt øvingsopplegg i år? Vassilia sa i alle fall noe i den retningen i vår.

     

    Er klar over opplegget med BI1001. Husker/har du noen av disse problemene/gruppearbeidene?

     

    Har du noen gamle øvinger fra KJ1020? Selv om de er void nå har jeg lyst å arbeide med de i ferien.

  2. Jeg var fadder for informatikk i fjor, og dette ble tatt opp på forhånd. Fadderne får streng beskjed om å ikke aktivt bidra til drikkepress ved å f.eks. spørre hvorfor noen ikke drikker, og man forsøker å sile ut potensielle faddere som kun ønsker å feste. Men med det sagt, så er det mye drikking under fadderperioden, og da jeg var fadderbarn selv droppet jeg "pubgolf" (løpe fra bar til bar for å styrte drikke med færrest mulige "slurker") fordi jeg syntes det var for drøyt. Jeg er ikke avholds, men har ikke interesse av å presse i meg dyr drikke fortest mulig for så å kaste opp.

     

    I fjor var det et av fadderbarna mine som sa til meg at han ikke drakk, og jeg så ikke på det som et problem. Kudos for å bli med ut om kveldene likevel, for jeg har stor forståelse for at det kan være litt ubehagelig - spesielt på nattklubber - om man ikke drikker selv. Det er definitivt trist om folk føler seg ekskludert fordi de ikke drikker, og jeg vil oppfordre til å prøve å bli med uavhengig av hvor mye eller lite man drikker. Dette er en sak som har blitt diskutert innad i Online, for det er tydelig at vi ikke får med oss særlig mange av de som er avholds - verken i fadderperiodene eller senere. Om du synes det er vanskelig, så ta kontakt med en av fadderne dine på tomannshånd. Ikke bare stikk av, for da kan de heller ikke hjelpe deg og aner ikke om du trives i byen eller bare sitter inne på hybelen hele dagene uten noe å gjøre.

    Takk for dette. Jeg er selv avholds og vet ikke helt hva jeg vil være med på.

  3. Fadderne skal ikke presse deg til å drikke, det tar de fleste linjeforeningene ganske seriøst etter hvert pga. press fra NTNU, MOT, osv. Jeg var Nabla-fadder i fjor, og det var noen som ikke drakk, og det var uproblematisk. Faddergruppene har alltid aktiviteter som ikke involverer drikking, og hvis du vil kan du delta på dem og ikke f.eks. vorspiel og hjemmefester (ikke at du nødvendigvis må unngå sånt, min erfaring er at det ikke er så mange som bryr seg om du drikker eller ikke på fester i fadderukene).

     

    Høres bra ut. Takk for svaret; det spørsmålet har har vært hos meg en stund. <3

  4. Verdt noe goldz? ^^

     

    Fant ingen ringer med stats i nærheten av denne, noen har noe forslag?

     

    ala det som var på auction i går så ville jeg tippet 1-2 mill en plass

     

    Selger selv en bow jeg har som samler støv atm.

     

    1003DPS

    Vitality

    Dexterity

    % DMG

    Socket

     

    Kan stappe i et flawless square gratis, bildet kommer når jeg kommer hjem :p

     

    men ser for meg 11mill ish, anyone interested?

    Interessert hvis stat rolls er gode!

  5. Du går innom stamceller i de første mol.bio emnene men det er ikke fokus på det. Jeg er ikke sikker på om det er emner som fokuserer på det spesifikt ved UiB. Men ikke la det hindre deg i å lære om det du er interessert i! Suppler deg selv med en bok om stamceller og en basic biochem/essential cell biology bok.

     

    ScienceDaily har en tab for stem cells:

     

    http://www.sciencedaily.com/news/health_medicine/stem_cells/

  6. Jeg svarer på hvordan jeg opplevde det året jeg gikk på UiB.

     

    Jeg valgte å studere mol.bio på UiB fordi det inneholdt akkurat det jeg elsket ved biologi fagene på vgs: Celler, proteiner, DNA, RNA. Jeg tok bare ett år fordi jeg ville bare ha poengene for høyere utdanning når jeg skulle søke meg på medisin (dog endte jeg opp med å bli fascinert av retningen og søker meg inn på biotek framfor medisin ved NTNU).

     

    Den obligatoriske arbeidsmengden vil jeg tørre å påstå er liten. Det er lite obligatorisk ved fagene. MOL100 hadde derimot noen kjekke deleksamener (tre stykker, 20% av karakteren). Derimot ga den lille obligatoriske arbeidsmengden meg god tid til å lese utover pensum (spør foreleser i MOL100. Han har alltid gode boktips.). Jeg tør ikke å uttale meg om arbeidsmengde hver dag. Jeg opplevde at det var noen som leste ekstremt lite og noen leste ekstremt mye.

     

    Ta fysikk, og les de kjekke delene av Bi 2 boka sommeren før du evt. søker. Da slipper du det herket med herbarium og økologi.

×
×
  • Opprett ny...