Gå til innhold

thomit

Medlemmer
  • Innlegg

    4 977
  • Ble med

Innlegg skrevet av thomit

  1. Clevo og de andre produsentene har så langt bare kommet på markedet med laptoper som er oppgraderte chassiser fra fjoråret. Det begynner å bli åpenbart at det ikke blir helt orden på sakene før helt nye maskiner, med chassis og kjølesystemer som er skikkelig dimensjonert for GTX 1070/1080, blir å få. For disse kortene må man sannsynligvis gå litt tilbake på tendensen til stadig tynnere spillbærbare som har rådet på markedet en stund nå, og bærbare med skikkelig kjøling for disse aller kraftigste kortene vil sikkert bli tykkere og tyngre igjen (mer plass til luft, mer plass til kobber). Noen helt nye maskiner er på vei og vil sannsynligvis bli tilgjengelige før nyåret. Og så finnes det jo noen beist av noen bærbare - også fra Clevo - som alltid har vært tykke og tunge, som nok kan hanskes med varmen fra GTX1070/1080 på en ålreit måte.

  2. Kanskje jeg ordla meg litt uklart: 368.83 er ikke den nyeste driveren fra Nvidia, det er det 373.06 som er. Men jeg anbefaler altså å avinstallere drivere som er nyere enn 368.83 og installere den istedet. Får man ikke den til å fungere skikkelig, så gå helt tilbake til 362-driveren.

     

    Ved avinstallering av driver så kan man gjerne benytte DDU (Display Driver Uninstaller) for å være sikker på at alle rester etter nåværende driver-versjon blir ryddet bort.

  3. Før man begynner å prøve å fikse noe som helst, så last ned og installer den siste noenlunde stabile driveren fra Nvidia, som er 368.83. Noen må også gå helt tilbake til 362-driveren. De har rotet det fryktelig til med de siste driver-oppdateringene sine hos Nvidia. Et eksemple på at nyeste ikke alltid er best. Foreta en fullstendig avinstallering av den nåværende driveren, og gjør en helt clean installering av ny (gammel) driver.

     

    Og dessuten: Ved installering av drivere på maskinen; installer alltid driveren for den integrerte Intel grafikkchip'en før Nvidia-driveren. Og installer Clevo Control Center helt til slutt, etter alle andre drivere, og vent også gjerne med det til du har fått alt til å fungere 100%. Eller kutt ut Control Center helt og holdent - det er lite eller ingenting der som man ikke kan utføre gjennom Windows eller ved å svippe innom BIOS ved oppstart/omstart.

     

    Og i fremtiden: ikke installer nyeste driver-oppdatering fra Nvidia før man har sjekket på nettet om den fungerer noenlunde feilfritt.

     

    Bruk forumet for Sager/Clevo hos Notebookreview.com for å holde deg oppdatert, både på spesifikke Clevo-spørsmål og mer generellt.

     

     

    368.83-driveren er den ferskeste driveren fra Nvidia som jeg har fått til å fungere som forventet med G-Sync og alt det der. Jeg har ikke tall på på hvor mange ganger jeg har vært nødt til å avinstallere driver-oppdateringer fra Nvidia gjennom det siste året eller to, helt siden 35x-versjonene.

  4. Da var min P670R kommet i hus! http://www.multicom.no/multicom-kunshan-p670r-173-full-hd/cat-p/c1000042/p10634584

     

    Drivere og alt ser ut til å fungere godt og bra! Skal begynne ytelse og stresstest i kveld tenker jeg! :)

     

    Det jeg lurer litt på, er det noe vits at den skal drive å bytte frem og tilbake mellom skjermkortene hele tiden? Tror windows ville føltes litt mer fluid hvis den bare kjørte på skjermkortet hele tiden. Hva tenker dere med erfaring om dette?

     

    Du mener Optimus/MSHybrid mode. Nei, jeg bryr meg ikke om det i det hele tatt. Dessuten vil ikke G-Sync fungere dersom du bruker denne funksjonen. Dersom ikke batterisparing er en viktig prioritet, så er det ikke noe særlig poeng i det. Hvis man er ute og reiser og ikke tilsluttet strømnettet, er det jo en grei sak å sette den over i Optimus ... men ellers; nei.

  5. Slike temperaturer er fine i en gaming laptop; det har vært mer vanlig med gpu-temper opp i 80-tallet i krevende spill. Men selv ikke det er særlig skummelt. Hvis gpu temp ligger mer eller mindre konstant i 90 grader eller mer, kan man begynne å bekymre seg for litt kortere levetid på grafikkprosessoren eller grafikkminnet ...

    Dagens skjermkort begynner å klokke seg selv ned hvis slike temperaturer nås uansett, så et direkte svidd skjermkort begynner å bli nokså uvanlig. Men det kan selvsagt forekomme under særs uheldige omstendigheter. Eller hvis man driver og overklokker uten å ha særlig peiling på hva man driver med.

    Det virker som om det oftere er prosessortempen som er problematisk i gaming laptoper nå for tiden, men prosessoren kan operere opp til 105 grader (ca) uten å ta særlig skade, har jeg hørt.

     

    F.eks i min (P651RE med GTX 970M) kommer gpu aldri opp i noe særlig over 70, mens prosessoren kan bikke opp i 80-tallet, i korte øyeblikk.

     

    Uansett vil jeg anbefale at man alltid har kontroll på temperaturene i en gaming laptop, ved å bruke egnet software som f.eks HWInfo64 eller lignende. Selv har jeg "live" temperaturer på cpu og gpu oppe på min skjerm nr. 2 til enhver tid. (Rainmeter widgets som er koblet til sensorene via HWInfo64).

    • Liker 1
  6. Jeg ble plutselig klar over at Multicom har begynt å føre gaming laptoper fra to produsenter som inntil nå ikke har hatt noen faste forhandlere (meg bekjent) i Norge før nå; Aorus og Gigabyte. Endelig har vi full dekning på typiske spillbærbare her i landet også. Bra Multicom! Selv om ingen av disse kan konkurrere med Clevo-maskinene på pris, så er det jo veldig greit med et større utvalg. I likhet med Clevo blir begge merkene disse hyppig testet og skrevet om hos notebookcheck.net.

  7. Ja, det er ekstrautstyr i tilfelle du trenger å installere flere SSD'er i PCIe eller M.2 format. Skruer og kjølepads. Fulgte med min P651RE også. Det er nok produsenten Clevo som sender med disse greiene til noen av laptopene sine, og ikke Multicom som sådan. Kunder som har kjøpt en Clevo fra andre (utenlandske) forhandlere har fått også.

  8. Hvordan er: Multicom Aeron GS510 15.6" Full-HD

    Får man hva man betaler for? Da det er godt kjøp til rundt 10 000 kr.

    Hadde den hatt 16 GB ram og pci-e SSD hadde den verdt 12 000 kr.

     

    Aeron er neppe bygget på en Clevo barebone, men kommer fra en annen produsent ... jeg har en mistanke om at det dreier seg om MSI. Hvis du leter etter tester av disse, bør du lete deg fram til tester av MSI-laptoper som er like på alt bortsett fra det ytre ... jeg er dessverre ikke i stand til å hjelpe deg mer.

  9. Du kan jo alltids returnere Windows-cd'en og be om å få W10 på minnepinne i stedet. Eller kjøpe en ekstern DVD-ROM ... særlig hvis du har en del ting liggende lagret på CD/DVD som du gjerne vil ha fortsatt tilgang til. Disse fås for et par hundrelapper eller tre.

     

    Irriterende, men tross alt er det jo din egen feil når du bestiller Windows på CD som du skal bruke på en maskin uten CD-spiller ... :)

  10. Test av Eurocom Sky X7E2 (Clevo P775DM3) (GTX 1080) hos Notebookcheck.net

     

    Tydeligvis en maskin kun for de som ikke blir nervøse av at prosessor/skjermkort legger seg på henholdsvis 90- og 80-tallet grader under spilling. Og som tåler å høre lyden av luft som flyttes gjennom maskinen mens de gjør det.

     

    Det spørs om ikke P870-chassiset er bedre egnet hvis man absolutt vil ha både i7 6700K og GTX 1080 i laptopen sin.

  11. Jeg har hatt en Clevo (Multicom Kunshan) D900F, og jeg synes ikke at den var særlig støyende i det hele tatt - bortsett fra når den måtte støye, under stresstesting f.eks. Men nå er det jo slik at stresstesting, det er noe jeg bare gjør når maskinen er nyankommet, og ikke ellers. Men under spilling eller andre vanlige oppgaver var den helt normal på støy, og viftestøyen var til og med av den lavfrekvente, behagelige typen. Hadde ingen problemer med den maskinen gjennom 7 år, helt til GTX 280M-kortet i den en dag bare plutselig ga opp.

  12. Ser det nå, hva er forskjellen på disse to da? ser det er forskjellig prosessor og at den ene er overklokkbar og den andre har skylake.

    http://www.multicom.no/multicom-kunshan-p651r-156-full-hd/cat-p/c1000042/p10634636%C2%A0

    http://www.multicom.no/multicom-kunshan-p651r-156-full-hd/cat-p/c1000042/p10634583

     

    Begge har Intel prosessorer fra Skylake-generasjonen; den ene har i7 6820HK (kan overklokkes) , den andre har i7 6700HQ (låst). Den ene har SSD + snurredisk, den andre har kun snurredisk. Den ene har Nvidia GTX 1060, den andre har GTX 1070. Så til tross for litt sterkere prosessor og 256 GB SSD, så blir den andre dyrere pga GTX 1070.

     

    Det blir vel ikke lenge å vente før maskiner med GTX 1050 og/eller GTX 1050Ti kommer på markedet, og dette er grafikkort som vil passe både dine behov og budsjettet ditt bedre, tror jeg. Men jeg er usikker på om dette blir ekte Pascal'er, eller om det bare blir oppgraderte Maxwell-kort.

     

    Men i utgangspunktet - med Pascal - er dette det beste tilbudet pr.dags dato.

     

    Eller - hvis man har SSD fra før som man kan flytte over til den nye maskinen, så sparer man noen hundrelapper med denne.

    Bare vær obs på at Multicom's laptoper kommer uten installert OS (Windows), så dette kommer i tillegg (tusenlapp) hvis man da ikke allerede har en gyldig Windows-lisens.

  13. Det er mye som er likt mellom alle produsentene av "gaming" laptoper. Men fordelen med en Multicom-maskin er jo temmelig innlysende; man betaler som regel mindre - ofte mye mindre - for samme ytelse/hardware, eller til og med bedre ytelse, selv om man må legge til prisen for OS. Samtidig - i og med at OS ikke kommer ferdig installert - så unngår man mengder med bloat- og crapware som kommer i så og si alle de andre produsentene sine maskiner.

     

    Asus har hatt et "selling point" de siste årene med å ha lavere viftestøy i sine maskiner enn de andre. Jeg er ikke sikker på om det fremdeles er gjeldende, de testene som er sett til nå med de nye Pascal-kortene i tyder på at de ikke har noen entydig fordel der lenger.

     

    Resten er smak og behag. Det er som regel ingen eller liten forskjell på skjerm- og tastaturkvalitet og denslags. Byggekvalitet er jevnt over i samme klasse. Det er en produsent som gjerne legger litt mer penger i utvendig materialvalg og designfinish enn de andre, og det er Alienware (Dell), men uten at det betyr noe særlig for kvalitet/levetid som sådan. De er som regel også det dyreste valget, og designet deres er som regel de mest fjortis-rettede også. Multicom sine ligger i den andre enden av design-skalaen; de har vel de mest nøkternt designede produktene. De andre plasserer seg et sted i mellom disse når det gjelder utvendig design.

     

    * Apropos Alienware; er det noen som vet hva som foregår der i gården? Det har vært merkelig stille i dørene fra den kanten en stund, og noen oppdatering til Pascal er ikke å se .... ?

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...