Gå til innhold

vpbx

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vpbx

  1. er selv på utkikk etter hostedexchange for et par -3 kontoer. Har pr. dags dato 2 domener, men bare 1 har aktiv epost (2 kontoer). Men trenger en del plass, og dette kan jo fort bli dyrt.

     

    Noen som har flere tips? Har sett litt på isphuset, men sidene deres er jo elendige ... ikke noe godt utgangspunkt for et hostingselskap.

     

    Har også veldig inntrykk av gaffateip-og-ståltråd gesjeft på exchangefronten og pr. dags dato er det faktisk active24 som frister mest, selv om jeg har litt dårlig erfaring ang kundeservicen deres fra før. Samt at de er litt dyre.

     

    Vil anbefale deg å ta en titt på Zimbra som ett alternativ til Exchange. Benytter dette selv, og er veldig fornøyd med funksjonaliten på denne plattformen. Her får du mer lagring, bedre funksjonalitet og en mer stabil tjeneste til under halvparten av prisen. Det er også norske leverandører som tilbyr denne løsningen. Se http://www.zimbra.com . Så også en bra blog om denne her: http://www.bekkelund.net/blogg/2008/03/13/zimbra/

     

    Selv om plattformen er basert på Linux, har den full støtte for Outlook (med deling av mapper, kontakter og kalender). Har også støtte for Windows Mobile, Symbian, iPhone, Blackberry på mobilbiten.

     

    Bruker selv kun webinterfacet som er like raskt og enkelt som å jobbe i Outlook. Kan til og med lese mail "off line" i webleseren.

  2. Jeg får også bare halve logen din frem på en widescreen skjerm. En liten titt på source viser at selve logoen ligger uten for selve rammen(tabellen) på siden. Burde være en enkel sak å fikse.

     

    Hva skal til for at du tørr å si opp jobben, og satse 100% på egen bedrift? Erfaringsmessig tror jeg at det er vanskelig å få til noe ved å starte opp på "si" av vanlig jobb, da man ofte må ta stilling til hvordan man prioriterer tiden. Mange velger dessverre da det trygge, og legger "prosjektet" på hylla inntill videre. Da støver det fort ned...

  3. Jeg syntes Mozy så lovende ut. Selskapet ble for en tid siden overtatt av EMC for 76 millioner dollar. EMC som en av verdens største produsenter av lagring- og sikringslønsninger er et selskap jeg stoler på i denne typen sammenhenger.

     

    Ja, selvfølgelig. Mozy er meget seriøs. Glemte denne. Har faktisk testet denne, og får bra hastigheter til USA også. På pakkene som er beregnet for å ta backup av større mengder og bedrifter får man også rask support.

     

    Prisene er også her ganske like de rimeligste i Norge.

     

    Fra prislisten:

    Current MozyPro pricing for business accounts:

     

    Desktop Licenses: $3.95 + $0.50/GB per month

    Server Licenses: $6.95 + $1.75/GB per month

     

    (NOTE: MozyHome Unlimited is for personal, non-commercial use only. Business users must select MozyPro.)

     

    Det vil si ca 910,- kroner pr. mnd for 100GB for å ta backup av Server

    --------

     

    Hvilke andre aktører tilbyr Online Backup i Norge til bedrifter? Jeg har funnet Nordic Backupsom har pris på 1290,- for 100GB, og Online Backup Company, som ikke har priser på nettsidene sine. Finner også noen andre som ikke oppgir priser på nettsider, og regner med at disse er relativt små. Rart å selge Online Backup uten at man kan bestille det "online" egentlig.

  4. Beklager, men jeg leste nok dårlig det første innlegget. Trodde trådstarter var ute etter norsk backup leverandør, og at dette var for en bedrift der man gjerne vil at man har data lagret eksternt på to forksjellige lokasjoner.

     

    Hvor lang tid bruker man på å laste tilbake 1TB med data fra disse leverandørene i USA? Si at man klarer 1,5 Mbps download fra USA og man skal laste tilbake 100GB så vil dette ta 154 timer... Med en norsk leverandør kommer man fint opp i 45Mbps og laster 100GB tilbake på 5-6 timer.

     

    Er det backup til privat bruk er dette jo ikke viktig, men en bedrift kan jo ikke vente 155 timer på å laste tilbake backup? 1 TB med denne hastighet vil jo ta en tid...

     

    Av de som er listet til nå er vel http://www.layeredtech.com/services/storage/dynavol/ den som ser seriøs ut av disse selskapene. De priser 100GB til 50 USD i mnd, og har en begrensing på 200GB transfer i mnd. (som burde holde)

     

    Skulle jeg valgt en leverandør av backup ville jeg i det minste sjekket at de oppgir org.nr og telefonnummer på sidene sine. Feks BQBACKUP.COM som hverken har org.nr, telefonnummer på siden. Samt dette på "legal"

     

    Service Refusal:

    BQ Internet Corporation reserves the right to refuse service to anyone for any reason, and to cancel any accounts for any reason.

  5. Skal du ha en skikkelig backupløsning der data er kryptert og sikkert så må du nok betale noe for dette.

     

    For eksempel har du Telsys Online Backup som benytter ett av de mest brukte systemene for Online Backup. Her betaler man 695,- pr.mnd for 100GB backup.

     

    Med i prisen er software for å ta backup av servere/klienter, og man har støtte for Databaser, Mailservere med mer i tillegg til vanlige filer.

     

    Data pakkes ganske kraftig før dem lastes opp til server. Alle data er også kryptert når de ligger på ekstern server.

     

    Siden servere ligger i Norge vil man oppnå raske hastigheter på overføring om man selv har en ok linjekapasitet.

  6. Er det i utgangspunktet noe problem med å bestille PS3 fra USA? Eller vil ikke strømforsyning etc. være riktig i forhold til det man bruker i Norge?

     

    Jeg har en PS3 der jeg har klart å ødelegge dvd spilleren og som ikke blir dekket av garanti. Tenkte kanskje bare å bestille en ny boks, men ser at dollar er meget gunstig nå og tenkte kanskje at jeg kunne bestille fra USA? Noen som har erfaring med dette?

  7. Nå er det en Exchange type løsning som jeg er ute etter, og det ser ut som Telesys er noe annet... Prismessig er ikke Active24 sin løsning så gal.

    Ja, du har helt rett at det ikke er Exchange. Telsys Epost er en epost tjeneste som gir samme funksjonalitet som Exchange, med nogo attåt. Man kan bruke Outlook på samme måte som Exchange, men man har i tillegg støtte for andre epost klienter og operativsystem. Man kan også dele dokumenter og filer.

     

    Ser at Active24 nå selger sin businessmail til 99,- pr bruker og det er ikke så ille for å være Exchange løsning i Norge.

  8. Fin logo og bra firmanavn. Du var heldig at domenet var ledig!. Tror ikke "pris garanti" er så viktig mot bedriftsmarkedet. De fleste går mer på kvalitet og support/oppfølging. Selvfølgelig kan pris være viktig, men når det gjelder design/logo tror jeg en "fornøyd" garnati er viktigere, enn en pris garanti.

     

    Feks. kan du ha en garanti om at kunden ikke betaler om dem ikke er fornøyd med kvalitet på logo design du lager. Om dem ikke er fornøyd så slipper dem å betale, men kan ikke benytte design/logo etc.

     

    Vi er på utkikk etter en partner på dette, og jeg vil kontakte deg når du har ting på plass.

     

    Lykke til med nytt firma!

  9. Vi er egentlig på utkikk etter det samme, trenger det både til fellesmapper, mail og kontakter... Begynte her i går, og vi har en merkelig linux/free-ware/ogga-bogga løsning som ikke fungerer i det HELE tatt... Hadde vært flott om noen har erfaring med enten Active24, eller andre tilbydere. Vi trenger noen som vi kan VITE at vi kan stole på, og som hjelper oss hvis noe er galt...

     

    Vil anbefale å se på Telsys Epost. Denne tjenesten koster halvparten av Active24 businessmail, og har tilsvarende eller mer funksjonalitet en Active24 businessmail. Her har man støtte for å dele kalender, kontakter, epost mapper, dokumenter, og filer. Man har støtte for nesten alle mobiltelefoner, inkludert iPhone. Denne bloggen forklarer litt mer om denne tjenesten.

  10. Bare til å ta den myke måten først, og be fint om hun ikke har anledning til å fikse opp...

     

    Går ikke det, så setter du bare hardt mot henne. Forklarer at når du betaler for en tjeneste, skal den være feilfri/slik du bedde om å få den, og deretter betalte for å ha slik den var.

     

    Ville valgt å legge om siden til ett annet publiseringsverktøy. Vil anbefale joomla, siden jeg bygger alle websider i dette CMS systemet. Her er det svært enkelt å redigere sider, og legge til nytt innhold. Du kan få joomla preinstallert hos en webhost, og jeg ville nok ikke brukt mer enn 4-5 timer med å få overført innholdet deres i en ny template.

     

    Mer informasjon om joomla finner du her.

     

    Joomla er ett gratis CMS (publiseringsverktøy) system, og det er tilgjengelig på norsk. Som alle andre nettsider er det viktig å ta backup. Man vet aldri når noe kan skje med en installasjon.

     

    Vil nok aldri være webhost sitt ansvar, selv om det skulle ha vært programmet som laget feilen. Er nok rimelig sikker på at lisensen til dette programet fraskriver seg alt ansvar for feil.

  11. Hei,

     

    Vil benytte anledningen til å anbefale å kjøpe dette som en tjeneste fra noen som leverer en komplett løsning til dere. Det behøver ikke koste så mye.

     

    Det finnes mange løsninger der ute. Ofte opplever man at man har ulik kompetanse og ønsker hos brukerne. Noen liker Outlook, andre jobber på MAC eller Linux.

     

    I tillegg skal man ha en tjeneste som er stabil, og som har bra spamfilter og antivirus.

     

    En tjeneste som passer bra til bedrifter på denne størrelsen er Telsys Epost Bedrift. Dette er en løsning basert på ZIMBRA.

     

    Man kan velge hvilken epost klient man vil benytte, samt at det er ett meget bra webgrensesnitt man kan bruke istedenfor eller i tillegg til epost klient. Tjenesten leveres med sync mot mobiltelefoner, og støtter nesten alle nye mobiltelefoner , (nokia, ericsson, Windows Mobile (HTC), iPhone etc.

     

    Her ligger alle eposter på servere, slik at man alltid har backup. Man kan dele kalender, epost mapper, kontakter, dokumenter og filer. Pris er ca 50,- kroner pr.mnd/bruker.

     

    All kommunikasjon mellom servere og brukere går krypter ved hjelp av SSL, slik at man ikke behøver å installere noen vpn klienter eller annen software.

     

    Du kan også lese mer om denne tjenesten i en blogg her.

  12. Anbefaler å oprette ett NUF. Koster deg ca 5000 tenker jeg. Du tar ut lønn som en vanlig arbeidstaker, og opparbeider pensjon etc. Det er noe administrasjon, da du må levere regnskap, betale arbeidsgiveravgift etc.

     

    Poenget er at du da har ett firma som du kan utvikle videre etc. Overskuddet i bedriften vil bli skattlagt som en vanlig bedrift (28%). Du kan da ta ut 120.000 i året i lønn, og resten går som overskudd i bedriften. Du kan senere ta dette som utbytte fra selskapet.

     

    Pr idag er det ikke revisorplikt med mindre en 5mill i omsetning. Du skal også registrere firmaet som mva pliktig om du omsetter for mer en 50.000 i året.

     

    Lykke til. (informasjon om å starte bedrift finner du på bedin.no)

  13. Nettbasert backup koster latterlig mye per GB. Men om du ikke trenger mer enn 5gb, er det jo alltids et alternativ.

     

    Sjekk om noen av de ansatte har mulighet til å ha en ok bredbåndslinje, også kjøper du en server med 1tb disk i raid og tar første backup'en hos bedriften (for å slippe at det tar mange timer å overføre all dataen), setter opp servern hjemme hos fyren med ftp, også er det bare å kjøre syncronisering mot ftp'en hver natt.

     

    Jeg, brodern og en kompis skal sette opp en sånn løsning oss imellom, med tanke på å sikre bilder osv. Er første backup'en før man starter med nattlig sync som tar tid, så da skal vi bare møtes hos en av oss. Raskt, enkelt og billig (blir så dyrt man gjør det til).

     

    Er ikke helt enig i at nettbasert backup koster latterlig mye. Du får feks. 100 GB til 695,- pr. mnd. Til "hjemmebruk" for deg, broderen og en kompis er dette kanskje overkill, men for en bedrift der data er foretningskritiske er ikke dette store summen. Det å sette opp en server hjemme hos noen ansatte og sende med FTP er vel ikke akkurat sikkert?

     

    Alle norske online backup tilbydere som jeg kjenner til benytter sterk kryptering, og sender data kryptert over internett. I tillegg så lagres også data hos de fleste tilbydere på to forskjellige lokasjoner.

  14. Kanskje du kan benytte en Online Backup tjeneste? Det finnes flere tilbydere i norge, som Mamut, Nordic Backup, Backup24, Telsys etc. Den rimeligste tror jeg leveres av Telsys. Pris fra 49,- for 5GB lagring.

     

    Man installerer en liten programmvare på sin pc, og velger hvilke foldere man vil ta backup av. Dataene pakkes og krypteres før de sendes til din backup leverandør. Du kan lese mer om Telsys sin løsning på http://www.backitup.no

  15. Har noen noe mer info om dette den siste tiden? Jeg er på jakt etter en tilsvarende løsning

     

    Zimbra har en meget god løsning for de som ønsker en "exchange funksjonalitet". Her kan man dele mapper, kalender, kontakter og filer. I tillegg kan man benytte en meget god webklient for å lese epost (fungerer også i offline modus). Med network edition kan man også få sync med mobiltelefoner (både windows mobile og symbian), samt benytte Outlook eller andre epost klienter. (MAC, Linux etc)

     

    Løsningen finnes i en gratis open source løsning ( http://zimbra.com ). Man kan også få løsningen levert som en tjeneste fra ulike hostingpartnere av Zimbra. Feks. Telsys ( http://www.telsys.no ). Her får man 1 GB lagring, mobil sync, outlook connector etc for kun 59,- pr bruker/mnd.

  16. Ip-telefoni og faks er vanskelig å få til å fungere 100% Har man adaptere med T.38 støtte og Hardware som støtter dette, så kan man få det rimelig stabilt. For brukere som sender og mottar faks kan ett ipFaks abbonement være en gunstig løsning. Der får man ett eget norsk faksnummer. Inngående fakser blir levert som email, og man kan sende utgående fakser fra sin pc. (email, web eller "print funksjon". Finnes flere norsk firma som tilbyr denne tjenesten.

×
×
  • Opprett ny...