Gå til innhold

Sharktooth

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sharktooth

  1. Hei igjen,

     

    Dessverre klarte ikke Saga programmet til Dnb Nor å matche de vilkårene jeg har gjennom Privatbanken i Fokus.

     

    Videre følger jeg meg litt mer ''verdsatt'' hos Fokus, hvor det foreligger tettere oppfølgning av mitt kundeforhold. Dog kan dette variere fra person til person i de respektive bankene.

     

    Mastercard har de samme avtalene både i Dnb Nor og Fokus.

  2. De har outsourcet Concierge-tjenestene til Affinion Intl' - det jeg vil frem til er at det skulle ikke forundre meg om SAGA brukte samme Concierge.

     

    8716596[/snapback]

     

    En rask overblikk over Amex Gold og Saga med tanke på ''fordeler'', så har de veldig like tjenester. Er nærliggende å tro at de har samme avtale med Affinion Intl. Ettersom begge ovennevnte selskaper tilbyr samme hotellbetingelser gjennom Jade.

     

    Uansett, Total pluss i Dnb Nor har vel ikke Concierge tjeneste. Jeg er avhengig av en slik tjeneste, ettersom jeg personlig ikke har tid til å booke hotellrom og andre tjenester.

     

    Ellers er det greit med ulike kort, ettersom de har ulik ''verdi'' forskjellige steder i verden.

  3. God kveld.

     

    Per i dag har jeg Platinum Privat hos Fokus Bank. Er særdeles fornøyd, men har en kamerat som har startet hos Dnb Nor som finansrådgiver og ønsker å få meg over til Saga (Platinum) med gunstige betingelser (boliglån og innskudd).

     

    Har noen erfaring med ovennevnte kundeprogram (Saga), samt tjenestene ved concierge i Norge?

     

    Står følgende på Dnb Nor side sider:

     

    Concierge Service - en VIP tjeneste ved utenlandsturer

     

    Er det slik å forstå at de ikke tilbyr denne tjenesten i Norge? Jeg er en aktiv bruker av denne tjenesten, ettersom det er viktig i min bransje å pleie fremtidige investorer og kunder. Derfor må jeg booke inn på hotell og konferansesal osv. ved vanskelig perioder. Concierge tjenesten gjennom Fokus Bank har vært ypperlig.

     

    Eller bør jeg satse på Amex Gold?

     

    Takk på forhånd.

  4. Jeg har hørt det motsatte da...at de fleste aksjemeglere i dag er folk uten utdannelse. Men jeg fikk det fra en som er aksjemegler selv og 1 år filosofi på Blindern som utdannelse, så ikke sikkert han pratet ut fra faktaopplysninger :)

    8655618[/snapback]

     

    Kan jeg tippe at vedkommende jobber enten i Færder Securities eller Orion? De mindre meglerhusene tar muligens inn folk med lavere kompetanse. Noe som er naturlig, ettersom de ikke har vanligvis de største corporate oppdragene fra Norge AS.

     

    Hos Pareto og Carnegie osv, kommer sjelden folk inn med lav utdanning og dårlige resultater fra skolebenken.

     

    Selvsagt finnes det unntak og som cybirg nevner, er det flere av mine bekjente som har fått innpass i bransjen med kun en bachelorutdanning. Riktignok med gode resultater fra lignende arbeid og resultater fra bransjen.

     

    Dette er en bransje, hvor kun de beste overlever. Flere meglerhus kjører en prøveperiode fra alt fra 1 til 12 mnd. Tilfredsstiller man ikke, så er det første dør ut, dessverre.

     

    Det sagt, så er det faktisk på corporate oppdrag en megler tjener best på.

  5. Det finnes flere eksempler på at folk uten/med lite utdannelse har fått jobb som aksjemegler, men sjansen øker betraktelig om du har siviløkonom/finansutdannelse og riktig profil for denne typen jobber.

     

    For kapitalforvalterjobber vil de fleste selskaper kreve formell utdannelse da dette består mye av analyse og komponering av porteføljer med f.eks. kvantitative mål for risiko.

     

    Det er et skille mellom megling (selgerjobb) og forvaltning (disponere, analyse)

    8652452[/snapback]

     

     

    Husk at det er også veldig mange melgere som bistår ved corporate finance oppdrag fra større selskaper. Disse må naturligvis bestitte solid kompetanse innenfor nevnte fagområdet.

     

    Da er det snakk om børsnoteringer, emisjoner, obligasjonslån osv. Så ønsker man å jobbe med slike ting, så holder det neppe med ingen eller lav utdanning. De fleste meglere i bransjen har vært innenom dette området. Derfor er det nærliggende å tro at de fleste som jobber i bransjen har minimum en bachelor eller masterutdanning (kan være faktafeil, men sitter personlig med dette inntrykket). Det er hvertfall tilfelle hos Carnegie, hvor undertegnende jobber.

  6. Meget god analytisk evne.

    8561854[/snapback]

     

    Ja, i tillegg til faglige sterke karakterer i finansielle fag. Må ha stor arbeidskapasitet og tåle litt motgang. Veien til en god megler er lang og tung. En gjennomsnittlig god megler tjener ca. 3-4 millioner per år.

     

    Mens de beste ligger på ca. 30-60 millioner.

  7. Halla!

     

    Hvilken utdannelse har du? Hvor lenge har du jobbet som aksjemegler? Trader du selv? Mot hvilke børser?

     

    Har et jobbtilbud selv, men frister ikke så veldig å starte med innhenting av kunder pr telefon...

    8505831[/snapback]

     

    Har tatt Siviløkonom på BI. Har jobbet som megler i snart et år og forvalter kun for våre kunder. Har ikke mulighet til å handle på egen bok (privat), ettersom jeg har karante på x mnd.

     

    Har alle likvider på Oslo børs p.d.d.

  8. En ting å få jobb som forvalter uten utdanning, det er nok vanskelig. Det å få jobb som forvalter hvis du er lat er umulig. De gutta der jobber mer enn de fleste. En nyutdannet forvalter jobber gjerne 10-14 timer pr. dag.

    8543316[/snapback]

     

    De fleste aksjemeglere har en økonomisk utdanningen. Gjerne Siviløkonom med gode resultater. Må være analytisk og dette må du vise gjennom gode karakterer på fag som finans, opsjoner osv.

     

    Samtidig er utdanning i disse dager kun en inngangsbillett til intervju og ikke til selve jobben. Da spiller personlighet og din sosiale intelligens en mye større rolle. Derfor er det vanskelig å komme inn til et intervju uten en solid verktøykasse som f.eks utdanning eller gode referanser fra tidligere jobber.

     

    På en annen side, så er alt mulig med riktig innstilling. Synes du bør stå på og sende masse søknader til aktuelle selskaper. Forklare hvorfor du ønsker å jobbe der osv. Arbeidsgivere setter stor pris på dettte.

     

    Lykke til!

  9. God formiddag.

     

    Det står veldig mye bra på http://www.stocktalk.no hvis dere ønsker fundamentale diskusjoner rundt AGI. Hegnar.no forumet er erfaringsmessig mye rot og løs snakk rundt enkelte aksjer.

     

    Et lite tips, er å regne ut på fremtidig cashflow i selskapet. Se litt på risk/reward forhold til andre selskaper i samme bransje. Kan vel si at AGI er et av de få selskapene som er forholdvis lavt priset forhold til aktuelle reserver. Har kjennskap til et annet selskap som skal oppdatere reserver (p1+p2+p3), samt økt vekst i nærmeste fremtid.

     

    Den siden fmj henviser til, er en helt grei side for teknisk analyse. Kjenner også vedkommende som drifter siden. Holder til i samme bransje som meg.

  10. God kveld!

     

    Jeg har anskaffet med følgende SMC router og modem: SMC7904BRA2

     

    I den forbindelse har jeg prøvd å sette opp nettet hjemmet uten å lykkes. Jeg har shdsl fra Ventelo og der er det kun utgang for RJ 45 kabler (Vanlig TP) fra modemet, mens inngangen for ovennevnte modem og router er RJ 11 (Telefonkabel) i tillegg til 4 vanlige utganger for lokal nettet. Ønsker bare å benytte meg av router funksjonen i dette tilfelle.

     

    Spørsmålet er da, hvordan skal jeg få satt opp nettet og routeren? Har prøvd å sette inn TP'en fra shdsl modemet direkte inn på SMC enheten, men finnger dessverre ingen funksjon hvor jeg kan sette opp IP fra Ventelo, DNS etc. Den muligheten finnes kun under WAN (egen inngang for adsl - modem).

     

    Har noen kjennskap til dette? Lest manualen uten å bli klokere!

     

    Takk på forhånd!

  11. Viser til mottatt epost

     

    Get opprettholder til enhver tid det vi mener er det mest optimale

    nettdesignet for et flertall av våre kunder. Det kan forekomme at enkelte

    kunder kan oppleve at trafikk til enkelte adresser blir rutet på en for dem

    mindre optimal måte. Det er allikevel slik at vi må ta hensyn til det

    totale trafikkmønsteret fra alle kunder samlet ved design av nettet. Det er

    også slik at visse typer trafikk, slik som f.eks. ping, er nedprioritert

    p.g.a. trafikkbelastningshensyn. Dette vil si at man ved hastighetstester

    til enkelte adresser kan fremkomme resultater som er dårligere enn de i

    realiteten er.

     

    Vi minner om at vi for tiden er i ferd med å løsrive oss fullstendig i fra

    tidligere eier. Dette gjør at routingen våres til slutt vil bli endret

    ettersom nye peeringavtaler inngåes.

    Vi har desverre ikke noe nøyaktig tidspunkt for dette, men regner med at

    endringen vil bli gjeldende like utpå nyåret.

     

     

    Vennlig hilsen

    ******** **********

    GET Kundesenter

     

    ********************************************************

     

    Jeg har hatt store problemer med nettet til GET den siste tid og sendte dem en mail ang. routing..

×
×
  • Opprett ny...