Gå til innhold

olabilen

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olabilen

  1. Hei,

     

    Da min forrige telefon W960 (eller i den dur) fikk skjermen sin knust, trengte jeg en ny. Siden jeg er en student, kjøpte jeg den billige W205 fra Ludostore til 700 kr. Denne mobilen viste seg derimot til å være svært enkel -- alt for enkel. Ordlista på mobilen er dårlig, for foreslår helt syke ord bare jeg skriver enkle ord som "hei", "hva" etc. Batteritiden er også meget lav, rundt 24 timer (til tross for at skjermen ikke har i nærheten av like godt fargekapasitet som de nyere modellene).

     

    Så ... jeg ønsker en ny telefon. Denne gangen må den være:

    • Billig (500-1200)
    • Sony Ericsson
    • Ulåst

     

    Jeg trenger ingen tungvekter som passer "perfekt for deg som ønsker å spille musikk, videoer" etc. Jeg har sett litt på W995, men sliter å få prutet denne ned til 1000 kr på Finn. :p

  2. Jeg sitter og leser på samme eksamen nå (hvor skal du opp?). Etter å ha hørt med flere IKT/IT-lærere fra flere skoler, Eksamenskontoret etc. har jeg kommet frem til følgende:

    - Selv om læreboken legger opp til Dreamweaver og Access, kan du selv bruke MySQL og Notepad om dette funker bedre. Jeg hadde egentlig ikke flere spørsmål enn det, da det er utrolig stor fordel for meg å bruke MySQL istedenfor å lære noe nytt.

     

    Muntlig/praktisk går ikke over flere dager, tror jeg? 40 minutt med diskusjon i faget, hvor du skal snakke fritt om et bestemt tema en periode. Så skal du sikkert lage noe.. er ikke sikker selv, på akkurat det. Skal opp 5. mai i Bergen

     

    Tusen takk for at du startet denne tråden. Finnes ingenting på nettet.

  3. Det med slike skrivefeil du tok frem i eksempelet, og deres tolkning, tror jeg de gjør bare for "moro". Nå var jo ikke det er så alvorlig feil, men de har jo tydelig valgt "a" fremfor "å" (de er jo i to ulike ender på tastaturet!).

     

    Jeg ser ikke noen skrivefeil på nettstedet. Hvilke henviser du til? Men alt i alt er det jo et bra konsept, selv om de kanskje har noen feil inniblant. Essensen er der jo fortsatt: Nettaviser tenker jo publisering før saken. Ta NRK for eksempel: de publiserer rundt 500 nyheter hver dag.. hvor god kvalitet kan disse ha? Håper de klarer å bryte igjennom, jeg :D

  4. Hei,

     

    Fant en veldig bra side i dag med liste/artikler om skrivefeil i nettaviser og slikt:

    http://logopedane.no/

     

    Skjekk den ut! :)

     

    De registrerer hver skrivefeil de kommer over på nettsider, så det er viktig at vi er med på å rapportere feil når vi også finner.

     

    Målet vårt er å registrere nett-tabloid som lar innhaldet kome før rettskriving, ortografi, syntaks, grammatikk, struktur eller kontekst.

     

    Store nettaviser og nettsamfunn som sløyfer norsktimen, til fordel for å tene pengar, er noko me slår hardt ned på. Vårt formål er å opplyse Noregs landsmenn, om kva som føregår i det skjulte, samt oppfordre alle til å utvide sitt ordforråd.

  5. Vil heller si slaget ved Verdun var det største under WW1.

     

    However. Ingen som kan lese på wikipedia/lærebøker først? Nå orker ikke jeg utdype meg mer enn disse andre, men for guds skyld få med:

    * Tysklands invasjon av Polen

    * Hitlers vei til makten

     

    Da har du egentlig dekket det meste, selv om man kan grovt sett si at perioden 1920-1939 bygget seg opp til krig hele tiden; på den siden kan du si at WW2 var uungåelig om Hitler hadde makt eller ikke.

  6. Har man virkelig så lite å gjøre på Internett, at man sitter å skriver 20 sider med diskusjon, om hvorvidt man landet på månen eller ei. Si vi ikke var på månen. Hva endrer dette?

     

    Er dere en av de som absolutt skal overbevise alle andre til å tro det de mener, fordi alle de andre har "feil" ? Herregud. Leste et argument på at USA-flagget ikke vaiet; hallo. det er ikke vind i verdensrommet.

     

    Out.

  7. akkurat som det er ytringsfrihet, har du også frihet til å skrive hva du vil. jeg mener personlig at oppsamling er best, og bruker kun output-buffering i mixed-mode scripting (der templatefiler t.d. inneholder php). Selvsagt får du lov til å mene ditt, og stå på det; er en grunn til at vi har diskusjon om det.

     

    For øvrig leder ikke dette her noen spesielle vei heller; grunnprinsippet er uansett det samme: aldri output før logikk er utført. Resultat: ingen feilmeldinger angående headere som allerede er sendt.

  8. Per dags dato konsentrerer vi oss om nettaviser, da det er lettere å oppgi kilde til feilen.

    Ja, nettopp -- derfor trenger vi all hjelp vi kan få. Vi er i dag kun 3 stk som driver med dette, hvorav jeg har utviklet hele systemet i tillegg til å oppdatere dette konstant.

     

    Vi har fått mye positiv tilbakemelding av likesinnede mennesker, men få som orker å ta seg bryet ved å sende inn. Det er fort gjort ;-)

  9. Prøv så godt du kan å få header () til å fungere. De som ikke har JS aktivert vil for eksempel ikke bli videreført. Det er en uskreven regel som sier at du skal sende output det til browser når alt annet er utført. Dette fører igjen til at headers vil fungere skikkelig. Outpt-buffering er en løsning der du omgår problemet, uten å løse det. Det blir det samme som vi gjorde med apartheid det, vi overså det hele.

     

    Triks: Erstatt hver echo med en $Output .=

    På slutten av siden din, skriver du echo $Output.

     

    Lykke til.

  10. Hei,

     

    Driver med et veldig omspennende prosjekt i relevans med en ditto undersøkelse. Jeg holder på med å registrere skrivefeil hos store norske aviser og nettsteder, og trenger sårt din hjelp.

     

    Databasen vår inneholder nå godt over 500 ulike skrive- og grammatikkfeil fra norske nettsteder, registrert siden november 2008.

     

    Dersom du skulle komme over en feil i f. eks Vg, DB, Nettavisen, og andre tabloid det norske folk er opptatt av -- send e-mail med URL og hele setningen hvor feilen skjedde til logopedane at gmail.com.

     

    Dette er på grunn av at jeg ikke orker å lese alle verdens aviser, og tilbringe store tider på Internett, samtidig som det ville gjort jobben mye raskere.

     

    Om alt går etter planen vil det komme en nettportalløsning innen sommeren hvor dere da kan lese og sende inn feil. Inntil da: send e-post!

     

    Etter en stund kommer vi til å informere nettsidene om siden vår, i tillegg til Språkrådet, Regjeringen og andre fakultet som er relevante innen språkpolitikk, -undervisning og -pedagogi.

     

    Nå kan du altså slutte å erge deg over feil og gjøre noe med det. Det garanterer vi.

     

    Vi tåler også selvydmykelse, men vennligst ikke send e-post eller tilsvarende der dere påpeiker feil vi har i dette innlegget.

     

    På vegne av alle i Logopedane:

    Tusen hjertelig!

  11. rød dax i bunn, blandet med blå dax. smør godt i håret. ta så en god dæsj av H&Ms egen gelé for å tilføre fukt og glans i håret.

     

    har nyttet denne blandingen ved mange anledninger, og den slår aldri feil. dette anbefales om du er en sleik-type, eller en som liker å ha håret til siden.

  12. jeg husker en sang i fra Svisj, for kanskje 2 år siden.

     

    husker ikke sangen helt, men musikkvideoen er i alle fall om en gutt som sykler på sykkelen sin i San Fransisco (?), over noen bruer, og hjem til far sin, som står på trappa til huset deres. (som er hvitt). sangen er ikke så gammel. så vidt jeg vet, var den hit for 1-2 år siden

     

    tror kanskje det var en ex-DJ som sang, som da hadde gått over til pop-musikk? noe i den dur.

     

    Love Generation - Bob Sinclar?

     

    Edland

     

    Jepp, det var det! Takker så meget.

  13. jeg husker en sang i fra Svisj, for kanskje 2 år siden.

     

    husker ikke sangen helt, men musikkvideoen er i alle fall om en gutt som sykler på sykkelen sin i San Fransisco (?), over noen bruer, og hjem til far sin, som står på trappa til huset deres. (som er hvitt). sangen er ikke så gammel. så vidt jeg vet, var den hit for 1-2 år siden

     

    tror kanskje det var en ex-DJ som sang, som da hadde gått over til pop-musikk? noe i den dur.

×
×
  • Opprett ny...