Gå til innhold

terjejh

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av terjejh

  1. Jeg takker for gode svar med henvisninger til konkrete fakta på SamMobiles firmware database.

    Det viser at 4.2.2 TEN bygget 15. Nov 2013, som jeg har installert på S4A, er siste Telenor brandede versjon pd i databasen og at det er forklaringen hvorfor telefonen OTA heller ikke finner nyere oppdateringer.

     

    4.4.2 NEE (Non-branded, nordiske land) ble bygget 21. Mai 2014, uten at jeg kan se når den havnet i databasen og gjort tilgjengelig. Dette viser at å kjøpe telefoner fra Telenor (El-kjøp som forhandler) kan være en hemsko mht oppdateringer.

     

    Jeg vil ikke forsøke å flashe 4.4.2 NEE så langt selv. Telefonen er tross alt på 1 års bedriftsgaranti.

    Derfor er det mulig jeg prøver å klage (reklamere) på feil og manglende oppdatering (normalt 18 mndr fra Samsung, S2 hadde vel oppdateringer i 26 mndr etter release), tjenestevei via forhandleren først, for å se om det gir resultater. Vanligvis får man jo beskjed om å oppgradere aller først til siste versjon av programvaren før å se om det løser feil!

     

    Jeg tenkte ikke å blande det inn i denne tråden, men nevner det nå likevel at min S4A har en visningsfeil av mottatt MMS, ved at tekst etter bilde kuttes ut etter få ord. Jeg har satt opp telefonen med stor tekst. Portrettbilder skaleres smale bare halve vindusbredden. Men jeg har funnet ut at om jeg videresender samme MMS, ser jeg at all teksten er tilstede i meldingen. Teksten klippes altså bort i det vanlige visnings/lese-vinduet for meldinger.

  2. Du kjenner sikkert en med Windows hvor du kan få lov å teste/verifisere med kies (check updates).

    Det ta bare et minutt.

    Du kan bruke utvikler verktøy i linux.

    Hvis det er så vanskelig for deg kan du ta den med deg til en mobilsjappe.Men de skal sikkert ha en slant.

    Kies og OTA servere er ikke samme.

    Ikke så vanskelig,nei. Still gjerne problemstillingen omvendt om mobilbrukere ville akseptert å måtte anskaffe Chrome, Linux eller OSX for å få oppgradert Android på mobilene. Selvsagt skal det kunne gjøres OTA direkte på smartmobilen, alternativt via plattformnøytrale web-verktøy.

    Denne fleksibiliteten krever jeg av Samsung som markedsleder, selv om de allerede er blant de bedre i så måte.

  3. Etter å ha brukt bortimot en hel dag på telefoner og eposter fram og tilbake mellom kundestøtte hos operatøren Telenor og Samsung support, skjønner jeg at det ikke bare er kundene som kan bli forvirret mht oppdateringer og hvem som har ansvaret for at kundene får dem.

     

    Telenor sa først at de ikke har noe med utsendelse av oppdateringer og at de ikke har operatørlås på Samsung mobilene. I neste omgang sa de at de ikke forsinker oppdateringer ved holder dem tilbake. Samsung support sa at det er operatøren som må "verifisere" oppdateringene, før kundene kan få dem.

    For meg som kunde som ikke godtar kjappe (bort)forklaringer, virker det som om de rett og slett skylder på hverandre, tildels mot bedre vitende.

     

    Det virkelige bildet for gangen i oppdateringer er visstnok ala følgende:

    Google --> Samsung --> Telenor --> Samsung --> kunder el. alt tilbake til Google osv

     

    Nok om det. I løpet av 10mndr har jeg fått 'en enkelt OTA oppgradering til Android 4.2.2 på min S4 Active, og den kom antagelig i løpet av de første par månedene. Alle søk siden etter OTA oppdateringer på min S4A sier at jeg allerede har siste versjon! Dette stemmer ikke i fht at 4.3 har vært ute lenge (kom kanskje allerede i fjor), og det at nå pågår utrulling av 4.4.2.

     

    Via følgende tabell, når den måtte bli ferdig utfylt, skal det visstnok bli mulig for Samsungs kunder å kontrollere hva som er nåværende og neste planlagte versjoner på mobilmodellene http://www.samsung.com/no/info/update.html#mobile

     

    Samsung support forslo også at jeg burde (prøve å) tilbakestille mobilen (til fabrikkinnstillinger) etter siste oppdatering, da det kunne hende oppdateringen og den originale versjonen begge lå på mobilen og skapte konflikter!? De sendte meg en veiledning i bruk av Kies! for sikkerhetskopiering og for søk etter nye oppdatering. Kies finnes som kjent bare for Windows og OSX, og glimrer med sitt fravær av støtte for Linux brukere. Dette er for meg nokså forunderlig, all den tid både Android og Samsungs eget Tizen begge er Linux baserte. Ennå mer urimelig blir det når Samsung support sier at heller ikke alle oppdateringer kommer som OTA for nedlasting på mobilene!

     

    Jeg måtte bare la det stå til og fikk da tatt sikkerhetskopiering via Samsung kontoen (nettskyen?) på mobilen før jeg tilbakestilte den. Men fortsatt vises ingen ny oppatering etter 4.2.2 !

     

    Angående CyanogenMod og S2, ser jeg at Installeren har vært etterspurt også for Linux på forumet http://forum.cyanogenmod.org/topic/83503-cyanogenmod-installer-for-linux-someday/

     

    Jeg har også kikket litt på denne How-to en for installasjon via Linux, men har så langt latt det være http://www.linux.com/learn/tutorials/698725-how-to-install-cyanogenmod-on-an-android-phone

     

  4. Jeg kan dessverre ikke hjelpe med SGS4A...

     

    MEN! Selv har jeg SGS2 som leketøy og har installert CM11 på den. Det er Android 4.4 KitKat og oppdateres direkte på telefonen én gang i måneden (M release).

    S2, javel. Men må man også ha en Windows eller Mac PC for å gjøre dette? Jeg kjører bare Linux.

    Slettes alt på telefonen som kontakter etc. ved installeringen, så må vel også dette sikkerhetskopieres først.

  5. Kanskje du har operatør branded csc på din. Såfall må du vente litt lengre.

    Denne artikkel fra 19 juni står at Nordic har begynt å slippe over ota i "stages". Og det er jo kun noen uker siden.

    http://au.ibtimes.com/articles/556337/20140619/samsung-galaxy-s4-active-android-4-2.htm#.U81iVX08zMI

     

    Flash verktøy er alle Windows basert (kies, Odin ..).

     

    Kan man se noe sted på mobilen om den er Telenor csc branded? Hvis det skjer ved å kjøpe telefonen via abonnement, er det vel ennå ca. ett år bindetid igjen på min S4A. Men hvordan fjernes dette etter bindetiden?

     

    Min gamle S2 er forlengst ute av bindetiden hos Telenor og bruker SIM kort fra Telio. Kan man fjerne denne evt begrensningen og få nyere oppdateringer også på den? Vi har også en enda eldre Sony-Ericsson som har en gammel Android versjon og ikke har får oppdateringer.

  6. I løpet av ca ett års tid jeg har hatt S4 Active (GT-I9295), har jeg mottatt bare 'en enkelt oppdatering via telefonen OTA til Android versjon 4.2.2.

     

    Når jeg prøver å kjøre Oppdater under Innstillinger med trådløs nett aktivert, kommer bare beskjed om at "De nyeste oppdateringene har allerede blitt installert".

     

    Såvidt jeg har forstått, skal Android 4.3 være released for S4A fra Samsung forlengst

    http://www.sammobile.com/2013/10/18/samsung-releases-official-android-4-3-update-for-galaxy-s4-gt-i9500/

    og flere snakker også om at Android 4.4.2 skal være tilgjengelig

    http://true-android.blogspot.com/2013/11/install-xxubmk3-android-422-jb-firmware_28.html

     

    Er det korrekt at i hvertfall 4.3 ev også 4.4.2 skulle vært tilgjengelig OTA for S4A GT-I9295 ?

     

    Hvis så er tilfelle, lurer jeg på hva som kan være årsaken til at oppdateringen uteblir hos meg?

     

    Kan det være noe registrering jeg ikke har gjort godt nok for å få oppdateringene? (tviler nesten på det, ettersom jeg fikk den første oppdateringen etter noen tid. Jeg er eller litt skeptisk/forsiktig mht registering av kontoer, enten det er hos Google eller Samsung.)

     

    Til sammenligning har min gamle S2 sin siste oppdatering på Android 4.1.2.

    Både S4A og S2 ble kjøpt via Telenor på bedriftsabonnement. Gjør Telenor noe på Telefonene, som kan forhindre automatiske oppdateringer fra Samsung?

     

    Til slutt nevnes at jeg er vel vant med å registerer repoer og kjøre oppdateringer på Linux. Det er også årsaken til at Kies ikke er aktuelt.

  7. Samsung har ikke gitt ut Kies for Linux så langt (selv om Android er Linux basert).

    Filoverføring mellom mobil og Linux PC via USB går greitt nok. Kontakter kan eksporteres/importeres.

     

    1. Jeg lurer på om det er noe man likevel ikke får gjort uten å ha Kies?

     

    Firmware oppdatering

    Min S4A er Telenor-bundlet. Jeg mottok en større oppdatering med det samme direkte på mobilen, som nå har Android 4.2.2 versjon. F.t er der ingen nyere oppdatering.

    Det jeg lurer på er oppdateringer som kommer direkte på mobilen kommer via Telenor og klargjøring fra dem?

     

    2. Finnes det nyere oppdateringer f.eks. fra Samsung direkte, som kan lastes ned og installeres uten Kies? Vil de kunne skape konflikter med "Telenor bundlingen"?

  8. For å finne SD-kortet.

    "Programmer"->"Mine Filer"->"Alle filer"->"SD memory card"

     

    Nå kjenner jeg ikke S2.

    Men på min S4 kan jeg gå inn i "kontakter" velge "menyknappen" (nede til venstre ved siden av homeknappen".

    Velg så Exporter kontakter og bruk enten SD-kort eller usb-minne.

    Så gjentar du for å importere på annen telefon.

     

    Evt.

    For å overføre kontakter.

    Opprett en hotmail eller gmail-konto.

    Under kontoinnstillinger på telefonen, velg synkronisere kontakter til konto.

    På din nye S4, sett opp mailkontoen, og velg synkronisere kontakter fra konto.

     

    På S2 finner jeg Mine Filer > /storage/sdcard0 med mapper. Under Innstillinger > Lagring synes dette å være USB-minne på 11,50 GB. Enhetsminnet er her på 1,97GM.

    Monterer jeg S2 via USB til Linux PC, kommer 12 GB volum opp.

     

    Problemet er at mitt Kingston 32GB microSD kort heller ikke lenger finnes i S2 etter at jeg har hatt det i S4. Under lagring kan SD kortet monteres, men ingenting kommer opp etter det. Selv om det er tomt, skulle det vises som ledig plass.

     

    På S4A finnes Mine Filer > /storage/emulated/0 med mapper. Under Innstillinger > Mer > Lagring vises enhetsminne Total plass 16 GB. Også her finnes valget SD-kort - Montere SD-kort (når det er i), men heller ikke her fikk jeg opp noe innhold.

     

    Jeg har nå også prøvd å formattere SD-kortet på S2, og får etterpå beskjed om tomt SD-kort. Ved eksport av kontakter får jeg valg om å eksportere til USB-minne, men ikke til noe SD-kort. Den eksporterte kontaktfila lagres derfor bare på det interne USB-minnet, ikke på det flyttbare SD-kortet.

     

    Men når jeg prøver å kople S2 til PC'en igjen via USB, kommer fortsatt bare volumet 12 GB opp, ikke Kingston volumet (SD-kortet) på 32Gb, som før kom opp i filhåndtereren i tillegg.

     

    Jeg begynner faktisk å lure på om SD-kortet kan ha blitt slettet, formattert eller ødelagt da jeg tok det over fra S2 til S4? Jeg løste ut batteriet først på begge enheter, på S2 er dette også fysisk nødvendig da SD kortet sitter under batteriet.

     

    Edit:

    Jeg eksporterte derfor kontaktfila på S2 til det interne USB minnet og kopierte den over til Linux PC'en. Deretter monterte jeg S4A og kopierte kontaktfila fra PC'en til en ny mappe på internminnet på S4A. Deretter importerte jeg kontaktfila inn i kontakter og det fungerte :)

     

    Forslag til hvordan man kan få over også SMS'ene, uten Kies tilgjengelig og uten aktivert SIM kort på S2 ?

  9. Jeg flyttet over et 32GB minnekort fra S2 til S4A, men har så langt ikke lyktes å finne det.

    Brukerhåndboka for S4 sier: Når du setter inn et minnekort i enheten, vises minnekortets filkatalog i SD memory card-mappen under internminnet.

    Hvordan aktiveres og finnes minnekortet via menysystemet detaljert på S4A ?

     

    Med det samme; hvordan får man enklest overført kontakter, sms'er etc. fra S2 med deaktivert SIM-kort/abonnement til S4?

  10. Ubuntu 7.04 ble sluppet på torsdag. Er dette den etterlengtede Linux-versjonen du kan installere på skrivebordsmaskinen uten at du vil savne noe?

     

    Les mer

    8451314[/snapback]

     

    En bra artikkel om Ubuntu isolert. Men kanskje en ide å utvide horisonten litt og sammenligne med hva Ubuntu 7.0.4 egentlig har og ikke har nå i fht andre (frie) desktop linux'er på markedet?

     

    I og med at det i artikkelen kun sammenlignes med forrige versjon av Ubuntu (seg selv, i tillegg til Windows), ville en mer betegnende tittel vært:

     

    "Endelig Ubuntu Linux for skrivebordet?"

  11. Vel, det jeg fortrinnsvis er ute etter er 19" bærbare. Skulle tro noen slike maskiner finnes i bruk blant enkelte spill-entusiaster her i landet.

    Blant 17" modeller finnes flere med WUXGA 1920x1200, der jeg av Dell'er har vurdert Precision M90 som ellers interessant. Også Inspiration 9400 kan leveres med 1920x1200.

     

    Men igjen, 19" bærebare !?

  12. Finnes 19" bærbare å få kjøpt her i landet, eventuelt hvor/hvordan?

     

    Her et par eksempler på nettet i utlandet:

    http://www.samsung.com/uk/products/mobilec..._m70t001suk.asp

    http://www.malibal.com/products/laptops/veda.shtml

     

    Sistnevnte er vel i utgangspunktet mer en SLI basert spillmaskin, men kan konfigureres med OpenGL kortet NVidia Qadro FX 2500M.

     

    Hvor god er egentlig Turion 64M CPU'en sammenlignet med typisk Intel's nye Core 2 Duo Merom T7600 (2,33 GHz) med raskere minnehåndtering?

     

    Angående 19" skjerm har jeg lurt på om WSXGA 1680x1050 er maks oppløsning å få tak i, og om WUXGA 1920x1200 (hdv-oppløsning) bare finnes på 17" ala Dell XPS?

     

    Prisen regner jeg med kan komme i størrelsesorden NOK 25000 +/-

×
×
  • Opprett ny...