Gå til innhold

GTH

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GTH

  1. Er det noen her som har "hands on" erfaring med HC3 og/eller SR1? Vil man få frame drop-out med harddiskopptak i SR1?

     

    Man er vel ganske avhengig av å kunne ta vare på opptakene man gjør, og har man ikke mulighet for å redigere filmen fra SR1 må man lagre råfilmen på en annan harddisk eller dvd som incanus sier. Det kan vel ta litt mye plass fort...

     

    Aner ikke hva slags kamera svigers har, men tror det er et mellombra Canon kamera til rundt 5-6000kr et sted.

  2. Hallo alle sammen!

     

    Jeg er så heldig å bli far i januar, og har i den anledning tenkt å anskaffe et videokamera for dokumentasjon av alt sammen. Det er jo en tid som går så altfor fort (sies det), og da er det jo fint å ha video av god kvalitet å se på seinere.

     

    Var egentlig sikker på at det var Sony HDR-HC3 jeg skulle ha, men da jeg skulle lese meg opp på noen tester nå, så jeg at Sony har kommet med et nytt HD-kamera med 30GB harddisk, HDR-SR1! Men tester jeg har lest overbeviser ikke i HDR-SR1, selv om mic-inngang og hodetelefon-ut samt 3.5" skjerm er kjekt å ha... Kompresjonsartifakter trekker ned, samtidig som det er mye tull med codec'er og redigering per i dag.

     

    Så da sitter jeg igjen med et par alternativ:

    1. Kjøpe HDR-SR1 for 11-12000kr (mye penger...) og håpe det ikke er så ille som man skulle tro.

    2. Kjøpe HDR-HC3 (9-10000kr) og leve med litt mindre skjerm, kassetter og mindre "features".

    3. Kjøpe et billigere kamera til 3-4-5000kr, og vente til HDV-formatet modnes og kameraene blir billigere.

    4. Låne et eldre kamera av svigers, og avvente.

     

    HD-kvalitet er sikkert kjekt å ha når man skal se på opptakene om 10-15 år, men ikke for enhver pris, og ikke hvis jeg ikke blir forhøyd med resultatet.

     

    Hva ville dere valg??

  3. Hallo.

     

    Har kjøpt et mini-itx hovedkort med alt integrert, Via EPIA EN12000EG.

     

    Eneste problemet er at jeg skal ha to Hitachi 7k500 disker i SATA RAID 1, og når jeg skal installere Windows XP Pro med SP2, så finner den ikke diskene. Jeg har forsøkt å slip-streame de siste RAID og SATA driverne inn i XP-cden, men det ser ikke ut til å hjelpe. Det er ikke floppy-kontakt på kortet, så jeg får ikke lagt inn driverne på den måten. Det går heller ikke ann å legge driverne på egen cd eller en usb-nøkkel, da Windows XP kun (?) godtar A: som plass for drivere.

     

    Det skal visst være enkelte kompabilitetsproblemer mellom SATA2-disker og sata-kontrolleren til Via (VT8237R), slik at man på noen disker må stille de om til SATA1-hastighet. Det er dog ikke mulig på SATA-utgaven av 7k500.

     

    Finnes det noen der ute som har en løsning på dette problemet? Har brukt google i sikkert 10 timer og forumet hos viaarena for å prøve å finne en løsning, men til inget hell...

     

    HJELP! :cry:

×
×
  • Opprett ny...