Gå til innhold

knutaj

Medlemmer
  • Innlegg

    840
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av knutaj

  1. Og knutaj om du har h1b visum så skjønner jeg spørsmålene. Det er ikke det samme som green card og du må da ut på et tidspunkt.

    Har nok L-visum, uten at det betyr all verden fra eller til. Annet enn atjeg har papir på at jeg er spesialist med kompetense som ikke finnes i USA selvsagt. ;)

     

    I mine øyne er det hårreisende at en som bor, jobber og skatter til USA må gjennom det peset jeg ti tider må. Min arbeidsgiver er forpliktet til å melde fra til myndighetene så fort arbeidsforholdet tar slutt. Og skulle jeg ikke lenger ha jobb, kan man være sikker på at de får opp på skjermen sin.

     

    Jeg er selvsagt klar over at jeg (foreløpig) ikke har green card, men med lovlig arbeids- og oppholdstillatelse burde det ikke ta 4-5 ganger lengre tid i immigration som det gjør for visa waiver-turistene.

  2. I teorien burde det være nok å reise ut av USA for så å komme tilbake, bare man reiser langt nok. Jeg husker ikke hvor langt man må reise, men mener en svipptur til Canada, Mexico eller Karibien ikke er tilstrekkelig.

     

    I tillegg er det forskjell på teori og praksis. Jeg kjenner til tilfeller hvor folk har vært knappe tre måneder i USA, ruternert til Norge for et par uker, for så å reise tilbake til USA. Det var alt annet enn problemfritt, resulterte i ekstra intervjuer ved ankomst, men innreise ble innvilget på nåde. Har også kjente som er på "visa run" akkurat nå. Vet de sikret seg med masse dokumentasjon i tilfelle det skulle oppstå problemer når de kommer tilbake senere denne uka.

     

    Skremmende mye makt ligger nok hos den man snakker med ved ankomst. Selv jeg er usikker og må gjennom en hel del spørsmål, selv om jeg bor i USA, har det meste av mine eiendeler her og jobber her.

     

    Utvidet turistvisum vet jeg ingenting om. I utgangspunktet skjønner jeg om amerikenerne skeptiske til å slippe inn folk for så lang tid. Brorparten av de som er illegalt i USA har jo hatt lovlig innreise - problemet er at de ikke har dratt hjem igjen når de burde. Nordmenn er vel kanskje ikke hva man frykter mest, men det er faktisk en del nordmenn som deporteres hvert eneste år.

  3. Joda, jeg er langt på vei enig. Bor i en småby sør for byen og har tidligere bodd i en annen - derfor jeg ble nysgjerrig.

     

    Vet ikke helt om jeg er enig i at området gir et bedre og bredere inntrykk av USA enn større byer da. Her i området er det veldig internasjonalt. Oppunder halvparten av de som bor her er vel født utenfor USA, og de resterende kommer fra hele landet.

     

    Veldig forskjellig fra SF, som igjen også er lite representativt for USA. Det er vel ca 30% kinesere som bor i SF.

  4. Var på County Fair i nabolaget i dag. Positivt overrasket over øl-utvalget på tross av at arrangøren virket å ha enerett på salg av alkohol. En rekke utsalgsboder som alle hadde fem øl fra fat.

     

    - Bud (sigh)

    - Bud Light (sigh)

    - Sierra Nevada Pale Ale

    - Lagunitas IPA

    - Deschutes Twilight (American Blonde)

     

    Prisene var derimot som forventet håpløst høye. Bestemte meg for å stå over lenge, men sola stekte og jeg kom til å tenke på hva en utepils ville kostet hjemme... Så jeg krøyp til korset og ga $9 for en 0.6 med IPA, fast bestemt på at det ikke blir noen vane.

  5. Jeg tipper de fleste forstår hva jeg mente da jeg skrev Norge, hvilket betyr Oslo Gardermoen, rett og slett fordi det er der flyene som ofte til USA går i fra.

    I beg to differ.

     

    Jeg har flydd en hel del mellom Norge og USA uten å være innom Gardermoen. Er man i Oslo-området, vil det nok være natulig å fly fra Gardermoen om man skal til New York. Men er man på andre kanter av landet (hvilket nesten halvparten av nordmenn er) finnes det mange gode alternativ. Må man uansett ha en mellomlanding, vil det være dumt å begrense seg til flyvninger til og fra Gardermoen.

     

    KLM har daglige flyvninger fra Kristiansand, Bergen, Torp, Værnes, Stavanger og Gardermoen til Schipol. Schipol skal etter hva jeg ha lest være den mest brukte populære flyplass-HUBen internasjonalt for nordmenn. Etter å ha bodd tilsammen 5 år utenlands legger jeg veldig godt merke til nordmenn rundt meg, enten de snakker seg imellom eller går med VG under armen. Og på Schipol er det nordmenn overalt.

     

    I tillegg til KLM/Schipol finnes det flere alternativer. Om sommeren flyr IcelandAir til/fra Værnes, Stavanger og Bergen med kjapp transitt på Keflavik tilrettelagt for nordmenn på vei til eller fra USA. Fra både Bergen og Stavanger er vel også mellomlanding i London et alternativ å regne med. Lufthansa flyr vel derfra til Tyskland også.

     

    Skal man uansett mellomlande, har det sine fordeler å ikke gjøre det på Gardermoen. Da må man ta ut bagasje og sjekke inn på nytt etter å ha passert tollen.

     

    Nå vet jeg ikke hvilke reiseplaner dere har, men kanskje er det også en god ide å sjekke ut mulighetene for å ikke bestille en tradisjonell flybillett. Jeg mener kanskje å ha huske du en gang skrev noe om cruise. En billett til New York med retur fra Miami eller Fort Lauderdale trenger ikke å koste mer enn tur/retur til New York. Er Kristiansand mer praktisk på hjemreisen enn Gardermoen, kan man også vurdere retur dit.

     

    I tillegg kan det være tusenlapper å spare på å bestille fly og hotell samlet.

    • Liker 1
  6. Så lenge det ikke spiller noen rolle så ser jeg ikke vitsen med det. Norge er godt nok. Det har ikke så mye med komfort på selve flyet å gjøre.

    Nei. Men det har mye å si for komforten på reisen totalt sett. Du sier også at pris er viktig og oppgir makspris, og da betyr det mye hvor i Norge man reiser fra.

    • Liker 1
  7. Og nå skrev jeg faktisk at vi skal New York, som jeg også presiserte i mitt åpningsinnlegg. Kan være en idé å lese alt jeg skriver.

    Jeg mente selvsagt at du ikke nevner hvor dere REISER FRA, noe som burde være åpenbart i konteksten det ble brukt.

     

    For tur juni neste år, er det vanskelig å si noe sikkert. Sannsynligvis kan dere trygt vente til etter nyttår med å bestille. Kampanjer og tilbud vil dukke opp, men min erfaring er at disse sjeldent er veldig gode når det gjelder turer til og fra USA. Kanskje kan det være en ide å gå på nettsidene til de aktuelle flyselskapene og abonnere på nyhetsbrevene deres. Tilbud på economy comfort eller tilsvarende dukker opp med jevne mellomrom - de tilbudene er nok mer verdt enn tilbudene for økonomiseter i kroner, men prisen ligger fortsatt godt over vanlig økonomipriser.

     

    For videre research kan du søke på billetter for i sommer eller høst for å få inntrykk av hvilke ruter som er tilgjengelige og ikke minst hvilke fly de bruker på rutene. Bare vær klar over at det kan bli endringer det kommende året.

     

    Vet man hvilke fly som benyttes, så finnes det masse informasjon på internett. http://seatguru.com/ gir deg setekart samt informasjon om seteavstand, underholdningstilbud, matservering etc. I tillegg kan man gjøre bildesøk på Google for bilder av interiør. Det ligger også mange videoer fra ombord på ulike fly på Youtube. Selv flyr jeg Iberias Airbus A340 denne sommeren og det var ikke noe problem å finne masse informasjon om de flyene før jeg bestilte.

    • Liker 2
  8. Strengt talt fatter og begriper jeg ikke hvorfor du vrir og vrenger på alt jeg skriver for å tolke det verst mulig. Men greit, jeg forstår bedre nå. Og med deg i nabosetet, hadde plutselig underholdningstilbudet ombord blitt veldig viktig for meg også.

     

    Du gir fortsatt ikke nok opplysninger i innleggene dine til at det er mulig å komme med gode svar. Ting som når dere sal reise er viktig. Det er en vesens forskjell når det kommer til en tur neste uke, til høsten og neste sommer. Spesielt hva pris gjelder.

     

    Du sier heller ingenting om hvor dere skal fra bortsett fra "Norge". Om du tror svaret på spørsmålet ditt vil være det samme uanswtt hvor i Norge man bor eller at folk burde skjønne at med Norge menes Gardermoen, så er det ikke jeg som er dum.

     

    Forøvrig kan jeg si at om lengde på selve flyturen kan bli et problem, så kan det være en ide å sjekke ut IcelandAir med mellomlanding på Keflavik. Det går litt ekstra tid, men man får et etterlengtet avbrekk underveis. Fra resten av Europa er det ikke veldig mye som skiller når det kommer til hvor lang tid turen over dammen tar.

     

    Jeg fløy IcelandAir mellom USA og Norge for noen måneder siden og fikk testet ut både economy og deres Saga Class (kun setet, hadde economy-billett). Personlig ville jeg ikke betalt det ekstra Saga Class koster, men setet var bra det. Underholdningen ombord var bra, selv syns jeg det var morsomt med filmer og tv-program fra Island i tillegg til det "alle andre" har. Mat er forøvrig ikke inkl. hos IcelandAir. Jeg sliter med å like flymat, så for meg betydde det lite fra eller til. Mat koster litt, men det er det kanskje verdt da man får langt mer å velge mellom enn på flyvninger hvor mat er inkl.

    • Liker 6
  9. Heh. Hva jeg skrev burde vel passe mange av de som ikke er veldig reisevante. Komfort er veldig mye mer enn avstanden til setet foran deg, hvor tørre rundstykkene er og hvor stor skjerm det er i seteryggene.

     

    Å unngå X antall timer ekstra på reissefot, både på flyplasser og ombord i fly, å slippe endeløse køer på triste flyplasser man mellomlander etc. Det er komfort det. Reisevant eller ikke.

     

    Når det gjelder priser, så varierer de hele tiden. Alt avhengig av når man bestiller og når man skal reise. Å si at et flyselskap er å foretrekke foran et annet basert på informasjonen du har gitt her, er rett og slett ikke mulig.

     

    Er man bekymret for reisen, så får man forsøke å hoppe i det og få den unnagjort så fort som mulig. Enten det er selve flyturen eller det å være borte hjemmefra det er som skremmer mest.

    • Liker 2
  10. Jeg er klar over at mange har utnyttet de tilbudene for det det er verdt, spesielt med tanke på første klasse mellom Europa og Asia med innlagte layovers. At det i alle fall delvis ble satt en stopper for det burde ikke overraske noen.

     

    Men det betyr ikke at tilbudet kan være godt. Alt avhenger av hvor man reise og hvilket utgangspunkt man har. Om jeg f.eks. bestemmer meg for å ta 1-2 uker i Norge i løpet av høsten hvor jeg er fleksibel både når det gjelder tidspunkt og hvorvidt det blir first, business eller economy, så kan dette tilbudet potensielt være veldig godt. Uten at jeg har finregnet på det.

  11. Det er tross alt ikke snakk om lange flyturen det er snakk om. Ikke nok til at det i mine øyne er verdt å betale mer for ting som mat, underholdning og/eller oppgradere til economy comfort. Da ville jeg heller fokusert på pris, samlet reisetid, samt på de ulike tidspunktene for avreiser og ankomst.

     

    F.eks. med KLM eller Air France kan det bli aktuelt å måtte fly fra Gardermoen kl 6.10 med ankomst New York kl 13.15 lokal tid. Eller man kan fly direkte med Continental kl 11.25 og være fremme kl 13.50. For min del vil aldri mat, komfort ombord (om man ser bort fra business/first) eller underholdning bli avgjørende for hva jeg velger av de to rutene. Pris er natuligvis viktig, men jeg ville vært villig til å betale mer for direkteflighten hvor reisetida er nesten halvert.

     

    Tenk også gjerne litt i forhold til tidsforskjellen. Hvilke tidspunkt man velger å fly på blir fort avgjørende for utbyttet man får av feriedagene - å dra til flyplassen kl 4 om morgenen er en dårlig start på min ferie.

     

    Alternativt kan man se på hvilken flyplass som passer best å fly til og fra i New York. Jeg har ikke vært på noen av de, men innbiller meg at det er en del forskjeller både hva avstand og reisekostnad til og fra typiske overnattingssted gjelder.

  12. Ser ut som jeg ikke har forsøkt høyere enn 120 IBU. Husker ærlig talt ikke den som veldig bitter, men det varierer kanskje en del fra øl til øl. Den jeg drakk en flaske av, Dogfish Head 120 Minutes, har f.eks. dobbelt så høyt alkoholinnhold som denne fra Southern Tier, noe den også bar tydelig preg av.

  13. Eneste jeg virkelig slet med var Brewdog Punk Ipa.

    Så mulig jeg gir de andre en sjangse til.

    Bare så det er sagt, jeg har flere IPAer blant mine favorittøl. Brewdog Punk IPA er muligens den IPAen som falt minst i smak hos meg blant de 15-20 ulike jeg har smakt.

  14. Jeg tror vi som drikker for effekten bare kan holde oss unna denne tråden her. Mitt inntrykk er at den stort sett er for elitistene som drikker ølet som vin og er ute etter sterkere og mer bisarre smakskombinasjoner for hvert nye øl.

     

    Jeg drikker som regel Tuborg. Hvorfor? Det går lett ned og det er billig. Hvis noen vil skyte meg av den grunn, er det helt greit.

    Det er jo ikke noen automatikk i at de mest aktive i denne tråden aldri drikker øl a la hva du foretrekker. Alt til sin tid. Men det er ikke veldig interessant å diskutere nyanser mellom øl som i utgangspunktet har liten smak. Noen liker foretrekker gul Farris, andre liker den grønne varianten.

     

    For å sette det på spissen; man går ikke inn på et forum med bilentusiaster for å spørre om hva som er den beste VW Golf, den røde eller den blå. :)

  15. Siden du ikke liker øl som smaker beskt så kan man jo hvertfall gi deg noen generelle tips: Brewdog har du selv vært borti så det vet du selv hvordan smaker. De aller fleste av deres øl er for spesielt interesserte: De er alltid tungt overhumlet og beskheten/bitterheten tar fullstendig overhånd. En annen type øl som også kan være lurt å styre unna er IPA. Disse har også en hovedsmak som oftest ligger godt innenfor det bitre.

    (Ellers har Nøgne Ø mange øl som ikke smaker særlig bittert. Du kan jo feks. forsøke deg på en "Saison":Et friskt og lyst øl.)

    Greit nok, folk liker ulike ting og oppfatter smaker forskjellig, men jeg tror det har veldig mye med tilvennin tilvenning å gjøre. Slik er det vel egentlig med alt øl. Når jeg tømte mine føeste six-packs som 15-16 åring syns jeg ikke det var veldig godt, for å si det slik.

     

    Skal man utvide horisonten, er det nok best å skynde seg langsomt. Det er en lang vei fra Tuborg til de mest trappist-, imperial stout- eller IPA-ølene. Smaken er jo en ting, men setting, forventninger og hvordan ølet nytes best er vel så viktig.

     

    For min del, så hadde jeg inntil for få år siden Killkenny som favoritt. Fordi det både var annerledes og et smakrikt alternativ til industripils jeg drakk så altfor mye av. I dag fremstår Killkenny som noe av det tristeste jeg kan få av øl. Trist, tamt og dørgelig kjedelig. Jeg foretrekker faktisk heller en norsk Tuborg eller en Bud Light. Da vet jeg i alle fall hva jeg får og slipper skuffelsen.

     

    Ellers er det påfallende å se nærmere på lister som dette:

    http://beeradvocate.com/lists/top-scand

    http://beeradvocate.com/lists/top-us

    http://beeradvocate.com/lists/top-be

     

    Rangering er basert på reviews fra folk som er langt over middels intressert i øl og som nok har vært det i flere år. Derfor tror jeg ikke at det er tilfeldig at de mer ekstreme variantene dominerer. Imperial stouts foretrekkes foran stouts, IPAs foretrekkes foran pale ales osv. Jo mer man eksperimenter og utvider horisonten sin, jo lengre vekk virker preferensene å komme fra pils (som nok er folk flests første møte med øl). Muligens er det også derfor trenden virker å gå mot mer og mer ekstreme øl. Økt tilgjengelighet har presset frem et marked som tidligere knapt eksisterte.

    • Liker 1
  16. Lite spennende fra min side.

     

    Sverige, Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen, Spania, Montenegro, Albania, Latvia. Ellers frister det å nevne Nederland, men det blir vel juks. Har hatt mange mellomlandinger der, ofte forlatt terminalen, men aldri beveget meg særlig langt unna flyplassen.

     

    Noe av grunnen til at jeg har besøkt såpass få land er nok at jeg de siste sju årene har bodd tilsammen fem år utenlands - noe som har gjort Norge til ferieland nummer en.

  17. Måtte ned der i romjula haha.

    Ikke mye pes det da. Jeg måtte fly fra Seattle for intervju, for så å vente på passet så jeg kunne fly tilbake igjen.

     

    Jeg kunne selvsagt tatt turen til Vancouver eller noe for intervju der, men de har lengre ventetid for intervjuavtale, og bruker også lengre tid på å returnere pass. Så heller noen feriedager i Norge enn 7-10 dager stuck i Vancouver.

     

    Det er så vanvittig idiotisk at fornyelse av visum (som var tilfelle for meg) ikke kan gjøres i USA. Nesten glad jeg ikke kan få en ny runde med fornyelse. Så får tiden vise om det blir green card etter hvert.

  18. Har vært gjennom intervjuet to ganger. Begge ganger har det vært en formalitet og virket ganske så meningsløst.

     

    Det kan ta litt tid, men er man litt taktisk går det litt raskere. Man kan vel gjøre avtale ved 2 eller 3 tidspunkt pr dag. Jeg tror det kjappeste er å unngå det tidligste alternativet og komme litt tidlig. Slik at de med avtale før deg har sluppet inn, og at du samtidig er på plass før de fleste som har avtale samtidig som deg.

     

    Jeg husker ikke tidspunktene nøyaktig, men er det f.eks. 8.30 og 9.30, ville jeg vært der ca 9.10. Det gjorde jeg sist, og da var det hele unnagjort på under en time (inkl. at jeg måtte løpe til postkontoret for å kjøpe konvolutt/frimerke og returnere det til sikkerhetsvaktene etter endt intervju).

  19. Amerikanske byer temmelig like og ikke veldig spennende (om en ser bort fra noen få). En kan like gjerne få en god opplevelse i en småby underveis som i neste "samling av veikryss".

    Enten har du besøkt for få amerikanske byer, eller så har du vært for lite tid på hvert sted.

     

    Det er ikke butikkene, restaurantene, utelivet eller severdighetene som gjør en by til hva den er. Det er folkene som bor der. Og USA er såpass stort og komplekst at man like gjerne kan si at alle europeiske byer er like, som at amerikanske byer er det.

  20. På den annen side er det ikke mye å se fra et fly. Om en derimot velger bort Highwayen kan en få mange små gode opplevelser underveis.

    Sant nok. Men jeg mente ikke at man skulle fly mellom ulike steder i USA, men å fly til og fra forskjellige byer. Halverer man hvor mye kjøring som skal gjøres i løpet av to uker, åpner det for flere muligheter til å styre unna transportetapper på highwayen.

     

    Generelt syns jeg altfor mange nordmenn som skal hit til USA stresser altfor mye og skal se for mye i løpet av kort tid. Forskjellene innad i USA (California også forsåvidt) er voldsomme. Farter man rundt fra sted til sted går man glipp av veldig mye. Ofte kan nok et stopp hvor man setter av masse tid til å gjøre ingenting gi bedre opplevelser og forståelse av livet i USA. Noe som for meg er uendelig mer spennende enn å stå i endeløse køer i fornøyelsesparker eller å omgi seg med bermen på outlet malls. For ikke å snakke om ligge i kø på motorveien.

  21. Skal dere kjøre mellom SF og LA anbefales veien langs kysten, og da snakker man fort 9 timer effektiv kjøring. I tillegg er det flere steder på denne ruten som er vel verdt stopp, så overnatting underveis er ikke å forakte.

     

    Dagstur til Las Vegas høres nærmest meningsløst ut. Greit nok at LV er en by som aldri sover, men det er om kvelden og om natta at ting skjer. Midt på dagen i juni/juli kan dere forvente 40 grader og tiden tilbringes best innendørs eller ved bassengkanten. Vær også klar over at dere får veldig mye mer pengene nårr det kommer til overnatting i Las Vegas enn de fleste andre steder. Både i USA og i verden generelt. Hotellrom kan være dyrt i helger, men på hverdager er det fullt mulig å oppleve 5* luksus for drøye $100 pr natt.

     

    Hva som appellerer så veldig med LA har jeg aldri forstått, men det går sikkert an å slå ihjel noen dager der. Det er uansett en by med store avstander og hvor bil er nærmest nødvendig, så kjøring skulle det bli bra med muligheter for.

     

    Hadde jeg vært dere, hadde jeg sjekket ut mulighetene for fly til SF med retur fra SD eller LV. Ta et par dager i SF, en koselig by med kompakt sentrum og greit kollektivtilbud (parkering alene kommer nok til å koste dere mer enn hva dere blir å bruke på drosje og off. transport). Lei bil dagen legger turen sørover (evt. dagen før om dere vil sjekke ut Napa/Sonoma). Ta dere god tid og kjør kysten ned til LA, legg gjerne inn en overnatting eller to på veien.

     

    Etter noen dager i LA legger dere turen til SD eller LV, avhengig av hvor dere flyr hjem fra. Begge steder er klart annerledes enn både SF og LA og ganske sikkert verdt et par overnattinger.

     

    En slik reiserute vil fort gi dere to dager "ekstra ferie". I tillegg kan man droppe leiebil de 2-3 første dagene (og siste om dere returnerer fra LV). Penger spart eller kulere bil den tiden dere har det.

     

    Avslutningsvis vil jeg tipse dere om at kan være en del å spare på å bestille flybilletter og hotell samlet fra f.eks. Expedia. Expedia gir muligheten for bestille pakker med hotell for bare deler av oppholdet. Lek dere litt med søkemotoren deres, så kan dere spare tusener om dere er heldige.

×
×
  • Opprett ny...