Gå til innhold

Borgy246

Medlemmer
  • Innlegg

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Borgy246

  1. UltraVNC SingleClick er veldig praktisk. Gratis. Du får skreddersydd en liten programsnutt som kundene laster ned og kjører. Dette programmet kaller opp fjernstyrings-serveren som sitter hos deg og lytter.

    => Ikke noe problem med brannmurer/NAT.

     

    http://www.uvnc.com/addons/singleclick.html

     

     

    Du kan legge inn pekere til mange forskjellige fjernstyrings-servere i programsnutten som kunden kjører. Og du kan legge inn peker til f.eks. et dyndns-domene slik at du kan "ta med deg" serveren.

     

    Se eksempel hos iDrift, nederst til høyre på siden

    http://www.idrift.no/no/

     

    NB! Kunden kan ha diverse antivirus-programmer som blokkerer slike VNC-løsninger eller ha policy-restriksjoner mot kjøring av exe-filer ;-(

  2. Når det gjelder effekt så kan du fint kjøre 70-80mW uten ekstra kjøling. Øker du effekten mere vil du komme over i det ulineære området til forsterkeren og dermed få dårligere hastighet.

    Ved overklokking vil du nok vinne endel på viftekjøling kontra passiv.

    En annen modifikasjon er power over ethernet POE. Da blir det enklere å plassere boksen om man skal ha den langt unna PC for bedre rekkevidde.

     

    Ulinære området, hva menes med dette, og hva hastighet er det som blir dårligere?

     

    Har satt opp endel slike og testa overføringshastigheter, det er ofte jeg får best hasitghet ved rundt 150mW sende-effekt (m/ekstra retningsbestemte antenner). Har også kjørt flere på 251mW, uten ekstra kjøling, i over ett år uten at noen har blitt ødelagt.

  3. Kanskje det vil funke å gi XP'en type signatur som om den var win2003 og så installere driverne? Kan gjøres ved hjelp av TweakNT. Jeg ville testa dette.

     

    Har selv brukt dette programmet for å installere ulike XP-drivere på win2003, drivere som nektet å installere seg på et server-OS. Funka kjempefint. Vet ikke om det virker like knirkefritt motsatt vei.

  4. Når det gjelder tweaking tenker jeg først og fremst på å slå av tjenester som ikke brukes. Og ettersom host'en kun skal kjøre vmware er det rimelig mange som kan slås av enten den kjører xp eller win2003. Videre, på klienten er det også mange services som kan slås av, såsant den stort sett bare kjører exchange.

     

    Grovt regnet kan man slå av så mye som halvparten av alle de tjenestene som blir installert som standard. Og de steler både endel minne og prosessortid.

     

    For å finne hvilke tjenester som kan slås av er det mange ulike guider på nett som kan være til hjelp. Samt endel prøving og feiling.

  5. Har hatt samme problem de siste dagene. Dette skjer innimellom med NGT og det hjelper som oftest å skifte DNS-server. Powertechs servere funker veldig bra 195.159.0.100 og 195.159.0.200

     

    Kjører nå problemfritt på disse, problemet dukker opp igjen med en gang jeg skifter tilbake til NGT's dns-servere.

     

    Dette til tross for at NGT hevder at det ikke lar seg gjøre å skifte dns vekk fra deres servere, at trafikken uansett går gjennom deres dns. Men å skifte dns funker uansett svært godt for meg. Det er bare til å teste selv, så ser man tydelig selv at det funker (bare merkbart forskjellig når NGT's servere sliter, sånn som i disse dager)

  6. Standard-innstilling på WRT54G skal være tomt på bruker og admin på passord slik som du har prøvd.

     

    Jeg ville prøvd disse også:

    User: root Password: (tom)

    User: (tom) Password: root

    User: root Password: root

    User: admin Password: root

    User: root Password: admin

    User: admin Password: admin

    User: admin Password: (tom)

     

    Ruteren går ikke i lås om du prøver for mange, så det skader ikke å prøve :)

  7. Brukte Wireshark og Cain and Abel.

     

    "Cain and abel" for å gjøre arp-poisoning og wireshark for selve sniffingen.

     

    Gi en lyd om du vil ha mer beskrivelse av fremgangsmåten.

    Passordet er forresten ikke kryptert.

     

    Sprøtt, med cain and abel kan du overvåke hele streamen som sendes fra telefonen din og inn til sip-serveren, ukryptert. Push-and-play. Ble en smule skrekkslagen når jeg oppdaga hvor lett det var. Med wep-sikkerhet på trådløsnettet kan da naboen enkelt fange opp mine telefonsamtaler :cry:

  8. Har selv hatt mange samtaler/eposter med Nextgentel om feilfakturering. Må passe på dem med argus-øyne. Det er FLERE ganger de har innrømmet at jeg har ligget på feil avtalekode i systemet deres. Sist gang ble jeg fortalt at de enda ikke hadde opprettet avtalekode for mitt abbonnement (studentavtale uten Hjemmekontor med nextphone,1 års binding) derfor lå jeg og fikk feil beløp fakturert et par måneder på rad. De har gitt seg på alle klagene mine, men dessverre har det ikke vært nok med én klage, har flere ganger måttet klage igjen ettersom svaret de gir/har gitt på mine klager ikke har vært godt nok.

     

    Er likevel godt fornøyd med NGT ettersom de har bra linjer til en god pris. 399 for 20 mbit (1 års binding, student). Men hver faktura må granskes... :hmm:

  9. Har selv dårlig erfaring med DLink og har også lest endel om at de ikke er så stabile. Nå holder jeg meg til Linksys-rutere. WRT54GL flashet med DD-WRT-firmwaren. Koster mellom 5 og 700 og er veldig stabile. Har satt opp og drifter rundt 10 slike, har selv ikke vært borti noe crash med disse. Takler fint mye torrents.

  10. Vil fraråde deg å satse på trådløs sending av tv-signaler, en slik av-boks. De sender på samme frekvens som trådløst nett b/g (det som de fleste trådløse private nett er) og det blir mye striper på skjermen ved overføring. Med et ultimat techno-hjem er du nødt til å ha trådløst nett i tillegg, så dermed utgår trådløs overføring av tv/video.

     

    Bluetooth-tastatur eller liknende er stort sett alltid oppskrytt med hensyn til rekkevidde. Tror du må satse på å få tak i noe som gir deg en mottaker rett ved tv'en din. En ir-forlenger som f.eks. følger med microsft remote keyboard. Dette tastaruet er derimot særdeles vanskelig å få til å kommunisere med XP (krever MYE "hacking"). Tilogmed mot windows media center kan det være problematisk å få det til å kommunisere. Min anbefaling går likevel i at du skaffer deg en maskin som er dedikert media center pc, med tilhørende ms tastatur og fjernkontroll. Eller en DVD-Nettverksspiller som KISS. En slik KISS-spiller er den enkleste løsningen, med høy waf (wife acceptancy factor). MEN den er ikke like alt-spisende i forhold til formater på video-snuttene.

  11. Etter jeg formaterte og installerte XP på ny, har nett-browsing vært et helvette. Det går tregt, veldig tregt. Det merkelige er at nedlasting av filer har normale hastigheter (~230 +/- kb/s). I tillegg kjører online-spill uten lagg.

     

    Noen som har noen ideer?

    8272768[/snapback]

     

    Jeg hadde et svært lik problem igår. Skiftet DNS server til powertechs. Fiksa biffen med en gang.

    DNS1: 195.159.0.100

    DNS2: 195.159.0.200

  12. Regner med at du kjører windows sin innebygde eksternt skrivebord?

     

    Dersom du bruker VNC i stedenfor vil det være standard at lyden spilles ut gjennom serverens høyttaler. Det finnes mange gode VNC-varianter, og de lar deg også logge deg inn på en ekstern maskin selv om det allerede er en bruker som er logget inn. I motsetning til windows sin innebyggede. Man kan også fjernstyre samtidig som en annen fysisk styrer med mus/tastatur på maskinen. Genialt ved fjernhjelp.

  13. Huff, folk må virkelig lære seg det med IP adresser før man uttaler seg :) .

     

    Regner med denne var myntet på meg. Lite oppmuntrende melding i et slikt forum hvor vi prøver å hjelpe hverandre til mer forståelse av ulike tema. :nei: Skal vi følge dette mottoet ditt er det svært lite som kan bli sagt på dette forumet, ettersom det er få av oss som har fullkommen kunnskap. Det kan være vanskelig å forklare noe dersom det alltid skal være korrekt og fullstendig, og det kan likeledes være vanskelig å forstå for den andre parten. Bedre med en forenklet (og kanskje noe feilaktig) forklaring i dag enn en fullstendig forklaring om en uke...

     

    Som du sikkert leser ut fra postene i denne tråden så har det vært en konstruktiv dialog. Du må gjerne skli inn på et bananskall i en tråd som dette, men vennligst ikke gjør det på denne krasse måten.

×
×
  • Opprett ny...