Gå til innhold

eddott

Medlemmer
  • Innlegg

    239
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eddott

  1.  

     

    Hvorfor har ikke alle i Norge en konto hos IB hvis det er så ekstremt mye bedre enn Nordnet og alle norske meglere. Ta Amazon som eksempel, her betaler man 0.10% med 99 kr som minimum på Nordnet når man har muligheten til å 0.005$ per aksje som er verdt 1500$. Det blir 0.0003% i kurtasje :dribble:

     

    De fleste i Norge har aldri hørt om IB. Mange har knapt hørt om Nordnet.

     

    Selv bruker jeg Degiro til amerikanske aksjer. Der koster hver handel €0,50 + 0,004 USD per aksje, noe som er konkurransedyktig med de fleste nettmeglere, inkludert IB. Degiro har faktisk vært i det norske markedet i flere år.

     

  2. Henger ikke helt i trådens "ånd" men de eneste kredittkortene jeg har er de som følger med i diverse bankløsninger hvor det kommer med på lasset. Ligger ubrukt hjemme og opererer med å ikke ha mer en planlagt forbrukssum på kontoen kortet er knyttet mot. Lønnskonto er en separat konto som jeg overfører "manuelt" over fra. Holder meg selv og økonomien i sjakk.

    Er og en stor fan av fysiske valører da det holder forbruket reelt ved at jeg må gi avkall på noe fysisk i bytte mot en vare og ikke bare dra kortet.Det er iallefall hvordan jeg holder meg fra overforbruk

     
    Folk er ulike. Jeg greier fint å holde meg fra overforbruk uten å finne på kunstige sperrer. Bruker så og si aldri fysiske penger, alt av handler går via kredittkort som betales helt ned ved forfall. Sparer tusenvis av kroner på det, og har full oversikt over hva jeg bruker.
    • Liker 3
  3. Finnes noen kredittkort som gir rabatt på dagligvarer nå om dagen?

     

    Flere som gir 1% bonus på alle kjøp, 2% hvis du kombinerer dem med Coop eller Trumf. Circle K MasterCard, Cresco Car Premium, Komplett Bank MasterCard for å nevne noen. I motsetning til TrumfVISA  og Coop MasterCard gjelder de i alle dagligvarebutikker.

  4. Noen som vet om en fin måte å se totaloversikt på i Nordnet? Vært fan av "Porteføljerapport", men nå som tingene mine er fordelt over vanlig konto, aksjesparekonto og IPS savner jeg en tilsvarende side, men for totalen.

     

    Du kan se totaloversikten med Nordnet Beta, så det kommer nok etterhvert. I mellomtiden må du nok be om tilgang til Nordnet Beta.

  5. Jeg skjønner ikke helt hvordan du mener YaBank kortet fungerer. Meg bekjent er det to kort fra YaBank, ett kredittkort og ett debetkort.

     

     

    Kredittkortet fra YaBank har også BankAxept, som gjør at det i praksis fungerer som et debetkort. Jeg kan blant annet bruke det på steder som ikke aksepterer Visa og Mastercard, men som tar BankAxept. 

     

    Jeg bruker bare 2 kredittkort, YaBank til daglivarer (3% rabatt) og BankAxept bruk, og Komplett sitt på resten (1% på all bruk).

    • Liker 1
  6. Noen som vet hvordan problemet med tegningsretter har vært løst for zero-konto? Dette bør vel enkelt kunne løses, ved at aksjer en får ved å innløse tegningsretter settes inn på aksjesparekontoen som ny kapital, mens salg av tegningsretter som sådan utløser ordinær kapitalskatt. Eller så kan det tillates å eie tegningsretter gjennom aksjesparekontoen.

     

    Hvordan deltar jeg i en emisjon med Investeringskonto Zero

     

    Har du en Investeringskonto Zero eller IPA Zero skal du svare til Nordnet og ikke til emisjonsinstituttet. Dette gjør du da på følgende måte: Velg menypunktet "Min konto" og "Mine Corporate Actions" eller "Øvrige Corporate Actions". Her finner du all informasjon om emisjoner, oppkjøp og annet som pågår nå. Her finner du også tidligere Corporate Actions du har vært involvert i, samt gamle svar. 
     
    Det er viktig at du har nok penger tilgjengelig på kontoen din den betalingsdatoen Nordnet har satt for emisjonen. Har du ikke nok penger tilgjengelig på kontoen din kan Nordnet nekte tegningen. Informasjon om betalingsdato finner du på samme side som du svarer på emisjonen til Nordnet. Gå til menypunktet Min konto og Mine Corporate Actions. 
     
    Dersom det er en nyemisjon kan du kun delta i denne med en Aksje- og fondskonto. 

     

    Kilde: https://www.nordnet.no/kundeservice/start/selskapshendelser-corporate-actions/emisjoner-og-tegningsretter.html#hvordan-deltar-jeg-i-en-emisjon-med-investeringskonto-zero-

  7. Er et amerikansk firma som jeg er interessert å investere i, åpnet en VPS konto i sparebank 1. Men finner ikke selskapet?

     

    En VPS-konto kan bare handle med norske aksjer. Vil du handle med utenlandske aksjer, må du opprette en konto hos noen som tilbyr det, som Nordnet og Degiro.

  8.  

    Med sparing på 1000 kr pr månad og minsteinnskot ved spareavtale på 500 kr for KLP Aksje Fremvoksende Markeder Indeks II og AksjeGlobal Indeks V vil ein få 50/50 fordeling om ein prøver å balansere dette sjølv. Då oppnår ein gjennomsnittleg forvaltningsavgift på 0,25 %, men det er vel ei fare for at ein overvektar framveksande marknader?

     

     

    En 50/50 fordeling er å overvekte fremvoksende markeder ganske mye, ja. KLP AksjeVerden Indeks har nærmere 90/10 fordeling. AksjeGlobal Indeks V  og Fremvoksende Markeder Indeks II fordelt slik gir en forvaltningsavgift rundt 0,21%. Bl.a. Nordnet har minsteinnskudd på 100 kr i fond.

  9.  

     

     

    KLP AksjeGlobal Indeks V er det globale indeksfondet med lavest forvaltningsavgift (0,2%). Av aktive fond er DNB Nordic Technology kanskje det beste man får i Norge.

     

    Denne vil jeg ikke anbefale. Den er jo på topp og faller

     

    Fin teknisk analyse, du...

     

    Hvis du mener aksjemarkedet skal falle, så bør du ikke kjøpe andre fond heller.

     

     

    Ja sorry jeg leste feil. De har denne fordelingen.

     

     

    Dette er KLP Aksje Global Indeks IV A Acc som er valutasikret og koster 0,3% årlig. Grunnen til at jeg anbefaler KLP AksjeGlobal Indeks V (ikke valutasikret, koster 0,2% årlig) er at innholdet er det samme som andre globale indeksfond, bare med lavere forvaltningsavgift. Over tid gir det meravkastning.

  10. Jeg bruker to kontoer:

     

    Ya Bank Høyrentekonto der jeg får inn lønnen og der alle avtalegiroer blir trukket fra (de fleste på lønningsdag). Halve lønnen blir automatisk overført til min Boligkreditt i Skandiabanken på lønningsdag. Etter at siste avtalegiro er trukket blir det som er igjen overført til boligkreditten i Skandiabanken.

     

    Skandiabanken Boligkreditt brukes til å betale alle andre regninger og efaktura. Avtalegiroer kan ikke kobles til denne.

     

    Jeg bruker Ya Bank sitt kredittkort til dagligvarer (3% bonus), og Komplett Bank sitt kredittkort på alt annet (1-6% bonus). Betaler selvfølgelig hele beløpet ved forfall.

     

    Så lenge jeg har boliglån, synes jeg det er lurere å betale ned lånet med 2,5% rente, enn å ha en buffer på høyrentekonto med 1,8% rente. Ved behov bruker jeg boligkreditten som buffer.

  11. Fondene du nevner koster alle årlig 1% i forvaltningskostnad og inneholder rundt 37% Holberg Global E, 25% KLP AksjeVerden Indeks, 15% KLP Obligasjon Global II, 15% Holberg Norden og 8% KLP AksjeNorge Indeks II. Samme fordeling i en månedlig spareavtale hadde kostet rundt 0,7% årlig. Spørsmålet er om automatisk nedtrapping de siste 7 årene er verdt 0,3% mindre avkastning årlig i 6, 16 eller 26 år?

     

    Sparer selv stort sett til pensjon i billige indeksfond.

     

     

     

  12.  

    Takker freddyen :)

     

    Jeg prøvde å få YaBank kredittkort siden jeg har brukskonto og sparekonto hos dem, men jeg fikk ikke, sannsynligvis fordi jeg har noen andre kredittkort fra før. Det er kjipt, særlig hvis man får 3-4% på de fleste steder med YaBank kredittkort. :( Men jeg får vel ikke noe kort fra YaBank selv om jeg sier opp de andre kredittkortene mine heller sikkert.

     

    Det må være feil. Jeg har 5-10 kredittkort og har aldri hatt problemer med å få kort fordi jeg har kort fra før. Det må være en annen grunn til at du ikke får innvilget kort. Og for øvrig så er det fra 1. september nye regler som gjør at kredittkort ikke lenger kan ta høye gebyrer fra butikkene. Det er jo bra, men betyr nok samtidig kroken på døra for en del kredittkort med bonus. 365 Direkte tok bort bonus på sko/klær fra september nettopp på grunn av dette. 

     

     

    Det må ikke være feil, nei. Har opplevd det samme med et kort fra EnterCard. Sannsynligvis har X7ENIANL allerede kort der Ya bank er kortutsteder (f.eks. YX Visa, Pangea Ecocard), slik at samlet kredittgrense på kortene hadde blitt for høy.

    • Liker 1
  13. Sist men ikke minst så er gymmer en eneste stor vits i all den tid en på Level 5 kan klare å ta ned en gym fult av spillere på level 15 om de har nok tid. Du trenger kun å ta ned en eneste Pokemon i en gym for å få ned prestige / XP, og så lenge du fortsetter å gjøre det nok ganger så vil gymmen til slutt bli nøytral. Så det er alltid 6 vs 1 Pokemon på en gym om har nok tid å dedikere, og da skal det være temmelig store forskjeller i styrke for at en gym skal holde. Så per nå ser det nesten komplett umulig å holde en gym over tid om du ikke er helt latterlig overpowered iforhold de rundt deg.

     

    Dette synes jeg er en stor fordel. Gymmene hadde vært ganske uinteressante ellers. Noen få spillere kunne dominert spillet enda mer enn de gjør nå. Ressurser som potion og revive er dessuten begrenset. Vil man holde en gym over tid, må man trene der mer enn andre spillere kjemper for å ta den ned. Den med mest tid og ressurser vinner. Jeg ser ikke poenget med at noen spillere skal kunne dominere en gym over tid uten å gjøre en innsats.
    • Liker 1
  14. Stemmer det. Registrerer trumf-kortet først, og betaler deretter med mitt Ya-bank kredittkort som gir 4% bonus på dagligvare. Da blir det 5% rabatt til sammen.

     

    Siden Ya-bank kredittkortet har BankAxept kan du koble det til Trumf-kontoen. Bruk kontonummeret til kredittkortet. Da slipper du å vise Trumf-kortet først, registreringen går automatisk. Veldig praktisk.

  15. - Størst andel i KLP Aksjeverden Indeks I. Det er det eneste av de store norske billige indeksfondene som dekker hele verden inkludert framvoksende markeder.

     

    Storebrand Indeks - Alle Markeder gjør det samme. Kostnad og utvikling virker å være lik KLP Aksjeverden.

×
×
  • Opprett ny...