Gå til innhold

ColaSlave

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ColaSlave

  1. Da ser det endelig ut til at det skal bli PC på meg igjen :)

     

    Jeg fikk tak i et billig skjermkort. Monterte det, men nei, fortsatt samme feil. Så da prøvde jeg det nye skjermkortet i en gammel pc, og nå virker ihvertfall den igjen. Altså, virker så bra som en 10 år gammel pc kan virke.

     

    Men den nybygde pcen ja.. Det ble et par mailer fram og tilbake til Komplett. Vi ble enige om å sende inn HK, RAM og CPU, så fikk de finne ut hva som var i orden og ikke. Ting tar tid, men den som venter på noe godt... i dag fikk jeg ihvertfall mail om at de har sendt meg nytt hovedkort. CPU og RAM har de testet og funnet ut at er i orden. Satser på at det blir bra nå da.

  2. Da laptopen min plutselig ikke ville mer, bestemte jeg meg for å bygge en stasjonær i stedet. Skal brukes til nettbank og youtube, så valgte ut forholdsvis rimelige deler.

     

    Hovedkort: MSI B350 PC Mate, Socket-AM4

    CPU: AMD Athlon X4 950 Prosessor

    RAM: Kingston Value DDR4 2400Mhz 8GB

    Kabinett: Brukte et jeg hadde fra før

    Strømforsyning: Brukte en jeg hadde fra før, 620 W Corsair.

    SSD: Brukte en jeg hadde fra før.

     

    Første oppstart gjorde jeg uten SSD tilkoblet, bare for å se at de nye delene fungerte. Men nei.. Viftene går som normalt og tastaturet lyser opp, men feil-lamper for VGA og GPU lyser. Ikke noe bilde på skjermen (som jeg vet at fungerer).

     

    I følge bruksanvisningen betyr disse lampene at skjermkortet ikke er registrert, eller at det er defekt. Jeg har ikke montert skjermkort, jeg vil bruke det innebygde. Men bare for å prøve da, så monterer jeg et skjermkort. Da lyser feil-lampen for CPU i stedet, og tastaturet lyser ikke lengre.

     

    Ut og inn med CPU (flere ganger), ingen forskjell. Ut og inn med RAM (flere ganger), ingen forskjell. Koblet til SSD, ingen forskjell. Koblet fra ledninger til kabinettet, ingen forskjell. Tenker da at strømforsyningen kan være gåen, og monterer en splitter ny Cooler Master MasterWatt 650 (som jeg hadde tenkt å bruke i en annen PC). Fortsatt samme problem; CPU-lampe lyser, og ingen bilde på skjermen.

     

    Overser jeg noe vesentlig her, eller har jeg fått defekte deler? I såfall, hva er det mest sannsynlig som er defekt?

  3. Er godt mulig det blir ny strømforsyning også ja, godt poeng.

     

    Sitter og ser litt på "oppgraderingspakker" fra Komplett. Så langt jeg kan se, står det mellom tre pakker:

    Pakke 1:

    https://www.komplett.no/product/823787/datautstyr/pc-i-deleroppgradering/oppgradering/oppgraderingspakke-core-i7-5820k#

    Intel Core i7-5820K, 3.3Ghz, 6-core, LGA2011-3
    Crucial DDR4 8GB 2133MHz Dual-channel KIT
    MSI LGA2011-3 X99A RAIDER
    Intel TS13A Air Cooler, for LGA2011-3 140W Haswell-E cpu
     
    8 GB RAM er kanskje litt lite? Men da kjøper jeg vel bare et ekstra sett, så det blir 16 GB? Eller bør jeg kanskje ha enda mer?
     
    Pakke 2:
    Intel® LGA1151 Core i7-6700K
    ASUS LGA1151 ROG MAXIMUS VIII RANGER
    Corsair Vengeance LPX DDR4 2133MHz 16GB
    Cooler Master Hyper 212 Evo CPU Cooler

     

     

    Pakke 3:

    https://www.komplett.no/product/823791/datautstyr/pc-i-deleroppgradering/oppgradering/oppgraderingspakke-core-i7-5930k

    Intel Core i7-5930K, 3.5Ghz, 6-core, LGA2011-3
    Crucial DDR4 16GB 2133MHz Quad-channel KIT
    ASUS X99-PRO, LGA2011-3
    Intel TS13A Air Cooler, for LGA2011-3 140W Haswell-E cpu
     
    Er vel CPU som skiller mest i disse pakkene? 6 kjerner er å anbefale, framfor 4 kjerner med høyere klokkehastighet? i7-6700K har vel 4 kjerner og 4 Ghz, mens de andre har 6 kjerner og litt lavere hastighet.
     
    Så trenger jeg skjermkort. GTX 970 og 980 er blitt anbefalt. Asus, MSI, EVGA, Gigabyte, Gainward, Zotac... Jeg kommer neppe til å merke noen forskjell, men er det noen spesielle som er å anbefale? Og hvor mange GB bør skjermkortet ha? Ser de prisen stiger kraftig fra 4 til 6 GB.
     
    Lagring: Lurer på om jeg bare går for en 500 GB SSD. Burde vel holde til Windows og spill? Tenkte i utgangspunktet å ha en HD i tillegg, men lurer på om jeg bare dropper den. Skal uansett ikke lagre noe, annet enn det som trengs for å spille spillene.
    Så lurer jeg på, bør jeg gå for en PCIe SSD, eller bør jeg heller bruke pengene på noe annet? Går jeg for en billigere SSD, kan jeg jo velge litt dyrere komponenter ellers..
     
    Med fare for å støte noen, hva med bærbar PC?
    nVIDIA GeForce GTX 970M 6GB skjermkort (Maxwell)
    Intel® Core™ i7-6700HQ prosessor 2.6GHz ~ 3.5GHz, 4 kjerner
    Intel HM170 chipset
    8GB DDR4 2133MHz SO-DIMM RAM (2x4GB), 2 ledige sokler. Støtter totalt 64GB minne
    256GB PCIe SSD M.2
    1TB 7200rpm SATA 2.5" harddisk 
     
    Oppgraderer jeg den til 16 GB RAM så bikker jeg over budsjettet, men ikke så mye. Dårligere CPU ser jeg, men hvor mye dårligere? Kommer jeg til å merke noe til det?
    Ellers er vel denne maskinen fullt på høyde med de andre alternativene? Pluss at den er lettere å drasse med seg, om man finner på å reise bort.
     
    Litt forvirret nå merker jeg..
  4. Flott, da blir det i7 og gtx 970/980.

    Er det stor forskjell på de forskjellige i7 prosessorene? Høyere tall=bedre, eller?

     

    Hvor mye RAM bør jeg ha da?

     

    Angående lagring så tenker jeg en forholdsvis romslig SSD (250 GB eller mer) og en HD på 1-2 TB. Høres det greit ut?

     

    Kabinettet jeg har er et Apevia X-plorer, ATX midi. Gammelt, men det funker vel?

    Har forresten DVDRW og strømforsyning (620 w) også.

  5. Trenger litt hjelp her..

    Skal kjøpe ny PC og har satt en maxgrense på ca 15.000,-. Kan gjerne koste mindre :)

    Skjerm, tastatur, OS og sånt kommer på et annet budsjett, så ikke tenk på det nå.

    PCen skal hovedsakelig brukes til spill, f.eks. Wow, Minecraft, Mount & Blade, GTA, Mafia, Flightsimulator og diverse bil- og simulatorspill. Sikkert andre spill også. Kommer nok ikke til å bruke PCen til så mye annet enn spill.

     

    Jeg vurderer både bærbar og stasjonær. Hvis jeg velger stasjonær, kan jeg gjerne bygge selv, om noen velger komponentene for meg. I såfall har jeg kabinett fra før, men resten må kjøpes.

    Men får jeg like bra ytelse i en bærbar, til nesten samme pris, så blir det nok bærbar. Da kan jeg bl.a. ta den med meg på hytta i ferien, i tillegg til at den tar litt mindre plass. Har god erfaring med Multicom bærbare til andre ting, men er åpen for å vurdere andre.

     

    Jeg har en idé om at jeg ønsker å spille på 3 skjermer. Har ikke prøvd det før, så om dere fraråder det sterkt, så skal jeg revurdere det.

    Ellers må jeg innrømme at jeg er rimelig blank på hva jeg bør se etter. Er 10 år siden jeg bygde den forrige PCen min, og har ikke fulgt med etter det.

     

    Har dere noen anbefalinger å komme med? Bør jeg absolutt velge stasjonær, eller får jeg like mye for pengene i en bærbar nå til dags? Hvilke specs bør en PC til mitt bruk ha?

    Og når jeg først plager dere med masse dumme spørsmål: Windows 7 eller 10? Eller noe annet?

  6. Takk for gode forslag folkens :)

    Programmene dere foreslår virker å være helt supre. Recuva har jeg forresten prøvd tidligere for å finne filer som uforvarende har blitt slettet, fant alt og mere til.

     

    Dessverre hjalp det meg ikke denne gangen. Programmene fryser helt når de begynner å lete etter kortet. Tar jeg ut kortet, svarer programmene igjen. Har prøvd å la de jobbe, lenge, også uten viruskontroll (ble anbefalt å slå av den).

    Leste også et sted at kortet kunne ha blitt "låst" pga at det var i bruk når nettbrettet ble tomt for strøm. Det ble anbefalt å sette det i PCen, slå av PCen for så å prøve på nytt. Vel, PCen vil ikke slå seg av så lenge kortet er i kortleseren. Det virker nesten som den vil deaktivere kortet før den slår seg av, men får det ikke til. Hvis jeg starter PCen med kortet i, stopper Windows ved den siste blåskjermen, tar jeg ut kortet fortsetter den til skrivebordet. Så PCen ser at kortet er der, det er helt sikkert. Men jeg tror det er noe feil i kortet som ikke programvare kan løse, her må det annen hardware til.

     

    Ser på Youtube, at proffene demonterer kortene og tar ut den biten som inneholder selve dataene. Den biten kobler de til noe annet utstyr, som klarer å lese ut dataene. Det er på SD kort, men antar det kan være mulig å gjøre sånt på micro SD også. Uansett, det koster sikkert nok.

     

    Løsningen for min del blir å legge kortet til side. Dataene er der, det er jeg overbevist om. Jeg kommer til å google litt innimellom, om 100 år finner jeg kanskje en kur.

     

    Men takk for forslagene ihvertfall. La oss alle ta dette som en påminnelse om å ta backup av filene våre!

     

    Edit: Tasteleif

  7. Sitter her og prøver å få kontakt med et micro-SD-kort.

    Aner ikke fabrikat, på kortet står det: "Micro SD HC 4 8GB C08G TAIWAN"

     

    Kortet har tidligere stått i en Nokia 5800, som sluttet å fungere for en stund siden. Kortet ble så tatt ut og har senere vært brukt i et Sony Xperia Z Tablet. Kortet ble ikke formatert eller tømt imellom, det ble bare satt inn og brukt som det var. Og det fungerte helt supert i flere måneder. Så gikk brettet tomt for strøm for ørtende gang, og ved restart meldte det fra om feil på SD-kort, samt foreslo formatering. Forsøkte å slå brettet av og på, men da fikk det ikke kontakt med kortet. Har prøvd flere ganger, ut og inn, men uten hell.

     

    Prøvde i dag med ekstern kortleser på PCen, både i micro-sd sporet og i sd-sporet via adapter. Har også prøvd via adapter i en annen PC (med innebygd leser). PCene registrerer ikke at kortet settes i engang.

     

    Har backup av det viktigste, men skulle gjerne hatt ut resten av bildene også.

    Ser ingen fysiske skader på kortet.

    Noen som har gode råd å komme med? Finnes spesielle teknikker for å få kontakt? Mer egnet programvare? (Har bare prøvd standardprogrammene i Win7 og Vista..)

    Evt mer egnet hardware også? Kan godt bruke noen kroner på dette, men ikke en hel formue. Et par tre tusen går bra, ihvertfall hvis jeg da får utstyr som egner seg til senere bruk.

     

    På forhånd takk for gode råd :)

  8. Nå har ikke jeg vært borti verken 400d eller 700d, men jeg har 60d selv og kan gå god for at det er et bra kamera. Har brukt det en del til barnebilder selv. Vribar skjerm er veldig kjekt når man tar bilder av barn som leker, det lar deg se hva du tar bilde av, selv når kameraet holdes i rare vinkler.

     

    Men mye viktigere enn kameraet vil jeg si, er lyssterk optikk og ekstern blits. Og ikke minst fotografen. Men selvsagt er det en fordel med rask autofokus og lite støy på høy iso osv også.

     

    Snakker om fokushstighet.. Tar du bilde ved å se på skjermen vil du få tregere fokus enn om du ser gjennom søkeren. Men canon har også en funksjon som lar deg komponere med skjermen, så når du trykker på utløseren vippes speilet ned slik at det fokuserer som om du brukte søkeren, før bildet tas. Husker ikke i farten hva innstillingen heter riktignok, men den gir ihvertfall raskere og muligens mer presis fokus.

     

    Forøvrig har sony et system med gjennomsiktig speil, på de kameraene har du vel akkurat samme fokushastighet med skjermen som med søkeren.

     

    Forvirrende? Først må du egentlig finne ut om du egentlig vil ha et nytt speilreflekskamera, eller om du kanskje kan ha mer glede av et skikkelig kompaktkamera eller speilløst systemkamera. Disse er jo mindre slik at det er større sjanse for at de blir med på tur. Skal du ha speilrefleks må du egentlig bare finne det som passer best i dine hender, det finner du ut ved å holde de og helst bruke de litt.

  9. Vi satte et tvillingkort fra Telenor i brettet, og kunne sende og motta SMS. Men praktisk er det ikke. Når tvillingkortet sitter i brettet vil nemlig alle som prøver å ringe deg på ditt vanlige nummer får beskjed om at du er opptatt.

     

    Noen som vet om dette er et Telenor-problem eller om det er likt uansett operatør? Jeg konfronterte Onecall om dette via chat med kundeservice, de kunne ikke se at det skulle være et problem hos dem.

  10. Oi sann, her hagler det inn svar :)

     

    Ser at jeg uttrykte meg litt uklart tidligere, så må bare prøve å rette opp dette først som sist.. At 300 er for lite til fuglefoto er jeg klar over, derfor jeg nevner at jeg vurderer å kjøpe 150-500 etter hvert. Neste år kanskje.. Men i mellomtiden sitter jeg jo her med et objektiv som ikke blir brukt fordi det havner midt imellom. Eller, det passer utmerket når jeg fotograferer med film, derfor regner jeg med at det hadde passet greit på en 5D også. Og når jeg ser på telezoomer av det mer "proffe" slaget så begynner de gjerne på 70 og deromkring. Da må jeg evt bruke et videre objektiv sammen med 70-xxx, og da forsvinner litt av vitsen med zoom føler jeg.

     

    Problemet jeg ønsker å løse først er ikke fuglefoto egentlig, mer interessert i brennviddeområdet 55-200 for crop (eller 70-300 på FF). Så jeg tror ikke tankene mine var så feil, men måten jeg fikk de ned på tastaturet på var kanskje ikke den beste :)

     

    Men utvalget av zoomer av typen fra rundt 55 til rundt 200 er ikke det beste ser jeg, og de som finnes virker jo å være av "billigtypen" om jeg kan bruke det uttrykket. Mer vidvinkel øker vel ikke nødvendigvis kvaliteten frykter jeg.

     

    Sigma 50-150 som nevnes her kan jo også være interessant, hvordan er denne i forhold til sine konkurrenter da?

  11. Først og fremst, ja jeg vet dette er langt fra den første tråden om telezoom til Canon her på forumet, men tar sjansen på å lage en til. Litt annerledes spørsmål denne gangen tror jeg.

     

    Har en Canon 70-300 f/4-5,6 IS her, men synes brennviddeområdet blir feil for meg. Kommer ikke skikkelig innpå fugler og dyr, samtidig er den alt for trang når jeg snubler over andre ting på min vei. Funker knall på 35mm kamera, men på 60D blir den verken fugl eller fisk synes jeg.

     

    Lurer på å gå for Sigmas 150-500 etter hvert til fuglefoto og sånt, men i mellomtiden lurer jeg på om det er noen som har gode tips til en kortere telezoom? Tenkte litt på Canons 55-250, men pris og ting jeg har lest om den gjorde at jeg slo den fra meg. Vil gjerne noen hakk opp i bildekvalitet fra 70-300 som jeg har nå, men prisen bør være firesifret, altså under 10000 kr. Har også en EF-S 17-55 f/2,8, så en fordel om den går ned til 55 mm ihvertfall. Autofokus, IS og sånne nymotens ting er jo alltids en bonus, men ikke noe krav.

     

    Spør jeg etter noe som ikke finnes nå tro? Er det kanskje bedre å spare til en 5D?

  12. Har gått til anskaffelse av et Ice abonnement med WLAN router/modem (R90 kaller Ice den). Funker brillefint med WLAN, kommer meg på internett og alt ser ut til å virke som det skal. Men når jeg kobler til via LAN får jeg ikke kontakt med internett. Får fortsatt kontakt med routeren og kan logge meg inn på den og gjøre innstillinger osv, men altså ikke noe internett.

     

    Har tilgang på 3 PCer, den ene har Win7, de to andre har Vista. Begge Vista-maskinene har dette problemet, men på Win7 maskinen fungerer internett som det skal via LAN også. Har testet alle PCene på en router fra Telenor, der er det ikke noe problem.

     

    Noen som har gode ideer om hva dette skyldes? Innstillinger på PC, innstillinger i router, eller feil på noen av disse?

  13. En jeg kjenner har en DMtech (17"?) flatskjermtv hvor foten er knekt etter litt "halvrøff" behandling. Foten er skrudd bak på tven med 4 skruer og ser ut til å være den originale som sikkert fulgte med tven. Er dette noe som lar seg skaffe? Evt. hvor/hvem? Lokal tvpusher kunne ikke hjelpe. Eller blir det snakk om å kjøpe helt ny tv her? Universalt veggfeste og henge på vegg kunne jo vært et alternativ, men utgår visst her pga manglende vegg.. :whistle:

     

    Tips om hvem jeg kan kontakte mottas med takk. Bekreftelse på at del ikke er å skaffe løst mottas også med takk.

  14. Det var som jeg tenkte ja. Håndkontrollen er vel grei å bruke, bare man blir vant til den. Tar tid å venne seg til den når man stort sett kun har spilt på PC i 17 år, men det kommer seg. :yes:

     

    Litt uenig i at GTA ikke er et bilspill dog. Det er jo veeldig mye bilkjøring der.

     

    Takk for bekreftelsen ihvertfall.

  15. Muligens et dumt spørsmål, men fant ikke noe svar her fra før ihvertfall.. Fikk x-box 360 til jul og har nå kjøpt meg et Logitech DriveFX ratt og noen spill, bl.a. GTA4.

     

    Tenkte jeg skulle prøve rattet i GTA, men oppdaget jo fort at det ble vanskelig å gå. Bruker jo den venstre spaken til å gå med, denne har jo ikke rattet, eller dvs høyre/venstre på spaken er jo høyre/venstre på selve rattet, men opp/ned(fram/bak) på spaken er ikke der. Finner heller ikke ut om det går an å endre innstillingene og bruke noe annet å gå med. Så vidt jeg finner ut går det heller ikke an å bruke håndkontrolleren til å gå med, og rattet til å kjøre med.

     

    Noen tips? Eller må jeg bare bruke håndkontrolleren i dette spillet?

     

    Rattet funker forøvrig fint til å kjøre med, når jeg først kommer meg til en bil.

  16. Kjøpte meg ny mobil i sommer, Sonim XP1 BT, forøvrig en super telefon til mitt bruk. Men har et problem. Telefonen slår seg av så å si hele tiden. Nei, ikke hele tiden, aldri på dagtid, og aldri i helgene. Men på kvelden og natten kan den finne på å slå seg av, men aldri til faste tidspunkt. Om dere skjønner...

     

    Vel, etter at dette hadde gjentatt seg et par uker tok jeg kontakt med Netshop, som jeg kjøpte telefonen av. De visste egentlig ikke noen råd, men bad meg om å prøve et annet simkort noen dager. Vel, som sagt så gjort, prøvde et OneCall simkort i 1,5 uke, uten problem. Kontaktet da Tele2, og fikk tilsendt et nytt simkort, men det ser ut til å være samme problem med dette også.

     

    Altså; telefonen fungerer fint med Onecall, men ikke med Tele2.

    Tele2 fungerer fint både med min SE K750i og min Nokia 5140i.

    Så nå er jeg veldig i tvil her, om hvem jeg skal skyte på.. Ligger feilen i telefonen, eller er det en feil med Tele2? Noen som har vært borti lignende, eller har noen teori å komme med? Tips mottas med takk.

  17. Litt usikker på om dette havner i riktig underforum, men jeg lar det stå til..

     

    Saken er den at jeg har en film på PC-en som jeg tenkte jeg skulle se på TVen. PC-en er en HP laptop med VGA-utgang og S-video utgang. TVen er en noen år gammel JVC med scart-inngang.

     

    Jeg fant en kabel med scart-plugg i ene enden og s-video (+ stereo jack) i andre enden. Koblet opp og fikk bilde, men kun i sort/hvitt. Skal vel gå an å få bildet i farger også? Noen tips om hvor feilen ligger?

×
×
  • Opprett ny...