Gå til innhold

odin-dillinger

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av odin-dillinger

  1. Hehe har hørt Ali-G bruke det ja. Men General Levy ft. M-Beat - Incredible i refrenget kommer her:

     

    Booyaka booyaka

    When the general ah pass

    Booyaka booyaka

    M-Beat run the dance

    Booyaka booyaka

    We nah tek back nah talk

    Booyaka booyaka

    ......Incredible

     

    Sangen er laget i 1994. Tror han var før ute en Ali-G. Men er ikke sikker. Fant også ordet slengt ut på Urban Dictionary, men tvilsomt om det har noe betydning i det hele tatt. Der står det at Booyaka er et uttrykk på Jamaica for å beskrive et pistol skudd.

     

    Men opp i opp så tror jeg nok du har rett :thumbup:

    6730981[/snapback]

     

     

    her er hva wiki har å si om general levy:

     

    General Levy (real name Paul Levy) is a London-born Ragga vocalist regularly employed on studio tracks by drum and bass DJs. He is best known for the track 'Incredible' which he did with M Beat.

     

    General Levy is credited with causing a major split in the UK Jungle scene in 1994 as he claimed to have invented Jungle, which led to the self censorship of ragga jungle in the mainstream by the DJs of the time.

     

    altså uk jungle...(selv om det selvsagt er reggae inspirert)

  2. de gutta, lik mange andre er av de mange jeg ikke orka å skrive opp. sizzla, capleton, luton fyah, jah cure, fanton mojah osvosv.

    det var ikke så mange bojaka'er. mer bomboclat, rasclat og wex and flex.

     

    boyaka er nok mer fantasifosteret til ali-g(som jeg tror er perser?)

    blak-blak hørte jeg vel der(i forbindelse med historier om folk som ble skutt)

  3. Hasj skader hjernen og fører ofte til psykiske problemer senere i livet. Kjennte en som begynte med hasj i 15-16 års alderen, han døde noen år senere av heroin overdose. Så er nok best og holde seg unna!

    5420963[/snapback]

    Kjente også en som døde av heroin-overdose. Han begynte med hasj han også... :no:

    5421182[/snapback]

     

    *kremt* det er vel meget stor sannsynlighet for at disse gutta grøftefylla før de i det hele tatt visste hva hasj var...

    personlig har jeg røyka hver dag i fire-fem år (er nå 22) og måtte slutte grunnet studier med tidvis store innslag av matematikk (det er ikke lett å derivere og detsom værre er når man er bakfjern). slutta å røyke for to måneder siden. svetta litt om natta i et par dager, men annet en det har jeg ikke hatt mye abstinenser. mon tro hvordan det hadde gått hvis jeg hadde valgt kong alkohol som rusmiddel....

  4. Det tror jeg er en av mine litt større drømmer :p Var du på "ferie-resort" hele tiden, eller var du litt rundt og så? (altså, sightsing utenfor byområdet?) Hvordan var det å være hvit der? Lyst å utdype?

     

     

     

    skal prøve å oppsumere min tur til jamaica or de som er innteresert, selv om det jeg ikke er særlig flink til å skive.

     

    vel... det er jo ikke akkurat som å dra til mallorca eller noe annet skit. det er veldig viktig å gjøre det jævla klart at du ikke er fra statene. (aldri bruk US dollars, ikke bruk merkeklær, dyre smykker osv.) det er også bra å bruke militær camo av noeslag, da dette blir oppfattet som hardcore osv.

    det er å anbefale å reise sammen med noen. som hvit mann vil du uansett bli oppfattet som et lettlurt bytte og det kommer ikke til å mangle på folk som vil hustle deg. vær bestemt og ikke gi etter.

    det første som skjedde da jeg landet i montego bay var at jeg blei dytta inn i en bil og pusha på cola til en latterlig overpris(ved hjelp av en kniv og 4 meget aggresive coke-heads) så disse resort stedene er ikke å anbefale. var en uke i negrill (montegobay light) der hooka jeg opp med en helt kul kis(viktig å bruke din kritiske sans her) og ble med han til petersville, en liten landsby bak negril. der bodde jeg i en uke, det ble mye røyking og dominos spilling på den lokale baren(jamaicansk weed er noe av den chilleste røykingsen jeg har vært borti, ikke så sterk som amsterweed, men en helt utrolig high) senere dro jeg sammen med en tysker rundt på vestkysten ned sørover mot kingston(der jeg senere blei rana igjen:)

    så dro jeg til port antonio, en helt relaxa sted hvor jeg blei den resterende tia.

     

    jamaicansk kultur er meget aggresiv, så det nytter ikke å spøve å være snill og hyggelig. du må være tøff i trynet og ikke ta no dritt, så går det stort sett bra. hvis du drar forå befeste rastafariismen din, kan du bare drite i det, du er babylon og ingen rastaer vil ta i deg med ildtang hvis du ikke legger ned noen år på øya. en tysk rasta hippie hadde sykla rundt på øya for å føle viben, han blei skutt i brystet med harpun fordi han ikke var rsta nok eller noe, så ikke ta deg vann over hodet.

     

     

    jamaicanerne er stort sett hyggelige folk, men ca. 95% av bnp er turisme, så det er skjedent at ting er gratis(spiller ikke så stor rolle når en neve med weed og 6 red stripe koster deg drøye 50 lappen)

    overnatting varierer fra 20-100 spenn natta(i det lavre siktet, ikke no aircondition med andre ord)

     

    min anbefalig hvis du skal dra er å dra lett(du kommer aldri til å trenge bukse og genser på jamaica) og reise med bussen rundt hele øya. ta deg god tid med alle folk, smalltalk er relgion for disse gutta, kom deg på festene og ikke pul horene(aids!)

     

    ikke å anbefale for uerfarne reisende

    jeg var i jamaica i en og en halv månde aleine og kom meg unna med to ran, og litt små hustling. ellers var det en finfin reise, med masse inntrykk og sinnsyk natur(blue mouintan anbefales)

     

    jeg skal ihvertfall tilbake, men ikke alene ;)

     

    dette var en kort,kort oppsumering. mail meg hvis dere vil ha det komplette reisebrevet

     

     

    ps: ras stephen er med i groundation(eller var ihvertfall) og nicko-d er med i jah ark.

  5. fett! reggae er livets puls!

    jeg var så heldig å få dra til jamaica i fjor, fikk dessverre ikke med meg mye live-shows. (det er ikke lett å reise alene rundt som hvit mann uten visse ubehageligheter) men for et sted, musikken pumper på hele øya og alle banker takten på et eller annet.

     

    Manna er et sinnsykt kult band, beste kompet i norge(uansett sjanger) de hadde forresten noen tunes som irie darlings som fikk rotasjon på jamaicansk radio(!) så disse gutta kan det de driver med. det finnes noen andre reggea band i norge som også er verdt å skjekke ut; terroristene, jah ark manifest og groundation.

     

    dette er artister som er et must å ha på ethvert stereoannlegg:

    burning spear(som nevnt)

    culture(ganja music)

    bob(selvsagt)

    barrington levi

    ini kamouze

    junior gong

    sly and robbie

    big youth

    tanja stephens

    jacob miller and the inner circle

    anthony b

    dennis brown

    the ethiopians

    king tubby(dub kongen, ved siden av lee perry)

    michael palmer

    sugar minot

    the silvertones

    the heptones

    soul vendors

    dillinger

    jackie mittoo(ska legenden)

     

    en ting som er viktig å huske på er at gutta ikke akkurat har lagd få låter, så det er mye skit ute og går, men det veier definitivt opp når man finner god tunsa.

     

    her er mine favoritt låter akkurat nå:

    jacob miller-healing of the nation

    peter tosh- legalize it

    fled locks- black starliner

    derric morgan- rudie dont fear

    anthony redrose- bangarang

    well pleased and satisfied-holy mount zion

    barrington levi- under mi sensi

    eek a mouse- taller than king kong

    tristan palmer- collie man

    toots and the maytals- pressure drop

    jhonny clarke- dreader dread

    tristan palmer- joker smoker

    john holt-police in helicopter

    lloyd parks- mafia

    heptones- street of gold

    + masse mer... som jeg ikke gidder å skrive nå.

     

    vreng opp bassen og nyt..

×
×
  • Opprett ny...