Gå til innhold

tschanke

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tschanke

  1. Hei. Jeg har akkurat samme problem. Crasher særlig når jeg spiller - og særlig under loading av et brett til et annet (Red Orchestra er det jeg egentlig spiller). Mister gjerne helt strømmen. Må switche bak på PSU tre fire ganger for å få "tenning" igjen, men dersom jeg starter umiddelbart krasjer den bare igjen... kommer ikke inn i WIN igjen. Enkelte ganger prøver den bare å re-boote, men uten hell...

     

    Dersom jeg venter i en stund. Ca time/eller lengre... kan jeg kanskje spille i 20/30 min før ting skjærer seg igjen. I det siste har det skjedd oftere og oftere. Før kunne jeg kanskje spille i 3 - 4 timer uten prob.

     

    PC er ren for støv. Memory og slikt er sjekket. Grafikk-kortet også. Tempen virker OK. Det jeg har vært i tvil om er PSU'en og ut ifra det jeg leser har jeg AKKURAT samme PSU. En aspire 520 W... grønne ledninger. Hva gjør deg sikker på at det ikke er PSU'en? Jeg vurderer å kjøpe meg en ny PSU...

  2. Heisann, har lest litt på diverse lignende problemer, men trenger likevel noen tips.

     

    Dette er problemet:

     

    Jeg har hatt maskinen inn på reparasjon - fikk harddiskkrasj, og skjermkortet tok kvelden, fikk jeg meg både ny HD og nytt skjermkort. Alt gikk smooth i en uke etter dette, men så begynte maskinen på mystisk måte å bare slå seg av.

     

    Til å begynne med skjedde dette bare i forbindelse med spilling. Plutselig blir det bare svart, og PC'en slukner. Trykker på reboot knappen, men ingen reaksjon... slår over strømbryteren på PSU et par ganger... ingen reaksjon til å begynne med, men etter ca 1 min. VIPS! Back in business!

     

    Dette har skjedd en del ganger, og det skjer i økende grad føler jeg. Enkelte ganger rebooter den også bare - altså den blir ikke stående helt død, men (prøver) å restarte (uten hell noen ganger).

     

    I det siste har jeg lagt merke til når det hovedsakelig skjer. Jeg spiller et online multiplayerspill (skytespill) - spillet flyter bra, og jeg spiller vanligvis ferdig én runde eller to eller tre... men restarten/avslåingen skjer så og si alltid når én runde er over, og en annen runde skal starte. Altså når maskina begynner å loade det neste kartet som står for tur.

     

    Maskina har også slått seg av ved ett annet tilfelle... da rett etter at jeg hadde brent ferdig en DVD.

     

    Noen anelse om hva dette er for noe? Har sjekket temp på grafikk-kortet under spilling, og det virker ikke være noe spes høyt. 60 grader...

     

    Har også gått inn i bios for å se på temp ved reboot... ikke noe kritisk nivå. Vært på rundt 40 hvis jeg husker rett...

     

    Jeg sitter med følgende...

     

    PSU på 540 W (Chameleon?)

    Hovedkort fra ASrock

    AMD Athlon 3700+

    1,5 G minne

    150 GB Raptor HD

    PCI-E Geforce 6800 GS

     

    Setter pris på tips og vink...

  3. Heisann! Jeg kjøpte nettopp et nytt hovedkort (ASRock 939Dual-SATA2) og ny CPU (AMD Athlon 64 3700+), og installerte dette (fysisk) hos en dataforhandler. Vel hjemme installerte jeg Windows på nytt. Alt virket greit til jeg installerte driverne for mitt XFX nVidia geForce 6800 GS AGP.

     

    Noen ganger henger installasjonsprosessen seg (blir bare svart skjerm), mens ved andre tilfeller gjør den seg ferdig. Likevel, etter å ha restartet maskinen, altså etter det som virket å være en vellykket installering, henger systemet seg akkurat i det øyeblikket pekeren dukker opp på skjermen. Dersom jeg starter i SAFE-MODE og fjerner driverne, starter Windows helt fint igjen. Jeg har prøvd driverne som kom med kortet da jeg kjøpte det (v.82 og noe) og de jeg har funnet ved nVidia (v. 91.31). Jeg ble fortalt, ved bestilling, at hovedkortet ville være komptibelt med grafikk-kortet, men er det slik? Hva annet kan det i såfall være?

     

    Det virker egentlig som om de som satte i komponentene sammen for meg gjorde det på en korrekt måte. Dette 6800 GS kortet virket veldig godt på mitt gamle hovedkort fra EPoX, 8krai. Jeg begynner å bli frustrert og setter pris på hjelp... vær så snill... :-)

     

    PS: Min PC er som følger...

     

    AMD Athlon 64 3700+

    ASRock 939Dual-sata2

    Aspire 550W Chameleon Aluminium

    Crucial 3200 512mb+1024mb

    Win XP Home

×
×
  • Opprett ny...