Gå til innhold

Vannfrisk

Medlemmer
  • Innlegg

    932
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vannfrisk

  1. Høres umiddelbart ut som angst anfall. Hvordan er du i tankene når dette skjer?

    Hm... det har hendt en gang under forelesning, og da tror jeg ikke at jeg tenkte på noe spesielt. Er da dårlig videre resten av dagen. Veksler mellom å fryse og ha vondt i magen. Har tenkt på matforgiftning, men samtidig har det ikke vært noe jeg har spist som kan ha ført til det.

     

    Men kan tenke meg til et eller to tilfeller hvor angst kanskje kan ha vært årsaken. Det har da vært i litt ukjente situasjoner.

  2. Ved flere tilfeller i år har jeg opplevd å bli uvel uten at jeg vet om det er noen spesiell årsak. Jeg har følt for å legge meg ned på gulvet (noe jeg også har gjort) for å bli bedre. Når jeg får disse "anfallene" oppleves det ved at jeg er svimmel, har vondt i magen, fryser og kaldsvetter. Mister all farge i ansiktet og vann hjelper ikke.

     

    Noen som vet hva årsaken kan være? Vet det ikke er så enkelt gjennom den lille beskrivelsen, men tenker at det kanskje kan være mangel på en eller annen vitamin..?

     

    Har opplevd dette minst fem ganger i løpet av det siste året.

  3. Hei, jeg har med all sannsynligvis fått et virus på oppstartsdelen av pcen. Jeg har prøvd å starte opp i sikkerhetsmodus, noe som fungerte et par ganger, men da jeg skulle kjøre virusprogrammet for å få fjernet viruset så ble alt enda verre. Jeg får ikke F8 til å fungere lengre, har prøvd å gjennopprette til spesifikke datoer osv, men ingenting ser ut til å fungere. Har også prøvd å lage en cd som skal fjerne problemer i bootingen, men heller ikke det har fungert.

     

    Hva kan jeg gjøre egentlig? Levere pcen inn til service?

  4. Har sendt en e-post til utleier for en uke siden om at jeg reklamerer, men har fremdeles ikke fått svar.

     

    Lurer forresten på en annen ting. Hvordan er det ift støy? Det er satt opp en lettvegg mellom kjøkkenet og hybelen min og en liten del av veggen er bare en plate på noen cm tykkelse som skiller rommet mitt fra kjøkkeninnredningen. Det er så lytt at det like greit kunne vært papp.

  5. Da jeg tok hybelen syntes jeg i utgangspunktet at syv kvm var alt for lite, men at jeg kunne leve med det. Hadde aldri tatt hybelen hvis jeg hadde visst den egentlige størrelsen, særlig ikke til den prisen og mtp at vi ikke har noe felles oppholdsrom.

    Var du på visning før du skrev under kontrakt?

    Nei. Kommer fra en helt annen del av landet, så måtte ta den usett. I annonsen sto det syv og på kontrakten. Hadde ingen grunn til å tro at den skulle være mindre.

  6. Fikk svar fra huseier i dag om at TV var noe jeg måtte høre om de andre beboerne hadde. Det vet jeg allerede at de ikke har. På en sms har jeg fått beskjed om at TV kunne ordnes dersom det ikke eksisterer.

     

    Når det kommer til størrelsen på rommet så var eneste kommentar dette:

    Størrelsen er lite å gjøre med.
    .

     

    Da jeg tok hybelen syntes jeg i utgangspunktet at syv kvm var alt for lite, men at jeg kunne leve med det. Hadde aldri tatt hybelen hvis jeg hadde visst den egentlige størrelsen, særlig ikke til den prisen og mtp at vi ikke har noe felles oppholdsrom.

     

    Hva bør jeg gjøre? Hvordan bør jeg gå fram?

  7. Jeg vet ikke om dette er det riktige stedet å spørre, men jeg har iallefall en ganske luguber husleiekontrakt hvor det står at rommet jeg leier er ca 7 kvm, men etter måling har jeg funnet ut at den er nesten 25 % mindre enn hva som fremkommer i leiekontrakten, dvs 5,3 kvm, noe som er et vesentlig avvik i og med at rommet allrede er veldig lite. Videre har jeg ikke anledning til å si opp før jeg har bodd her et år, og i følge kontrakten kan jeg ikke påberope en mangel dersom jeg ikke sier i fra innen 14 dager fra innflytting.

     

    Jeg har bodd her i nesten en måned nå. I tillegg sa utleier at dersom det ikke var oppkobling til TV på rommet, så skulle han få det ordnet. Jeg sendte en e-post til han for to uker siden ang det og diverse andre ting, og har fremdeles ikke mottatt svar. Ut i fra husleieloven tolker jeg det som at leiekontrakten ikke skal være mer gunstig for utleier enn leier. Ser heller ikke at det er en tidsfrist på å påberope en mangel på to uker, men at det bør gjøres innen rimelig tid.

     

    Har også søkt rundt på formuet her og sett at det står noe om minstekrav til oppholdsrom skal være 15 kubik, noe rommet mitt selvsagt ikke oppfyller, men så leste jeg også noe om at bygget må være bygget etter 1950 for at det skal gjelde. Stemmer det?

     

    Hva bør jeg gjøre?

  8. Stemmer at du kan være der uten visum, men da er en vel kategorisert som turist.....

     

    Sikreste er vel å høre med ambassaden

     

    Tror du det er noen begrensning siden jeg allerede har vært i Japan i år? Ah, skulle ønske jeg hadde kommet på å lure på dette før det ble fredag og ambassaden har stengt.

  9. Jeg var i Japan under katastrofen og hadde da vært der i to måneder og en uke med studentvisum. Da jeg dro avbrøyt jeg visumet siden jeg ikke fikk tid til å anskaffe "re-entry visa". Det jeg lurer på er om jeg nå kan reise tilbake en uke uten å anskaffe visum? Jeg har lest at nordmenn kan reise til Japan i tre måneder uten visum, men jeg er fremdeles usikker. Noen som vet?

  10. I det siste har jeg holdt på å mimre litt for meg selv og med samboeren over TV-serier på 90-tallet. Til min store irritasjon er det alt for vanskelig å finne fram til gamle tv-serier som gikk på tv.

     

    Jeg har mange gode minner fra serier som Ally Mcbeal, Hverdagsliv, Rex osv. Hvilke brukte dere å se på?

     

    Er det dessuten noen som husker noen spanske eller tyske serier?

  11. Hei, jeg har en venninne som leier hybel. For det første er det mange mangler ved boplassen, men da bare småting som feks en skuff som mangler og lignende. Da hun flyttet inn var det skittent, og hun måtte vaske alt selv. Da fikk hun rabatt på 250 kr av husleien.

    Følgende står i kontrakten:

     

    Varighet

     

    Leieforholdet starter den 01.08.2009 kl. 12.00

     

    Avtalen er tidsbestemt og opphører uten oppsigelse den 01.08.2010 kl. 12.00

     

    Leieavtalen er tidsbestemt slik at avtalen er uoppsigelig i leieperioden. Leietaker har rett til fornyelse av leieavtalen for inntil 2 år etter utløp. Krav om fornyelse må fremsettes skriftlig senest 2 måneder før leietidens utløp.

     

    Det jeg egentlig lurer på nå er om det virkelig er lov til å sette opp en husleieavtale hvor det ikke er lov til å si i fra?

  12. Får vel karakterene i morgen eller på mandag. Tenker jeg ligger rundt 5,2-5,3. Får i hvertfall én 6'er (geografi) :)

     

    Hvordan kan du få 5,3 i snitt dersom du bare får èn 6'er??? Har du tre karakterer da eller:S LOL

    Da tipper jeg en av de ikke er matte ;) Men kan jo hende at han bare tenker på de karakterene som blir stående etter dette året. Det blir vel omtrent 3-4 karakterer.

×
×
  • Opprett ny...