Gå til innhold

tryggmobil

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tryggmobil

  1. Synes også det er spekulativt med popkorn vinklingen, men er det av frykt at mennesker slutter å røyke, mosjonerer, spiser sunnere, bruker bilbelte, osv, osv til opplysning så finnes det flere dekkende beskrivelser på dette, som for eksempel kan man si at man er helsebevisst og ikke ønsker å utsette seg for unødig risiko, dette forutsetter åpenbart at man er ”opplyst” og at man har tilgang til informasjon som ikke er blitt ”sensurert” eller preget av en ukritisk profitt jagende industri! spekulativt hmmmmmmmmm

  2. Det er ikke bevist at mobilstråling SAR( mikrobølger som trenger inn og varmer opp hjernen) er trygt eller ikke helseskadelig.Faktum er at mens noen forskningsrapporter viser at dette kan være helseskadelig, så viser andre at det ikke er det,de aller fleste forskningsrapporter viser helsepåvirkning. Historien er full av eksmpler på at det kan være lurt å være førevar i det minste følge statens strålevern sine anbefalinger, som er bruk handsfree, bruk kun mobiltelefonen til helt nødvendige samtaler disse råd gjelder særlig overfor barn.

  3. Den største nyheten vedrørende dette denne uken er at

    I den store internasjonale Interphone-studien bekreftes det i en ny del studie at man ser en risiko for hjernekreft for de som har brukt mobiltelefon i mer en 10 år.

     

    Forsknings resultater fra Norge, Finland, Sverige og England har I forbindelse med Interphone, en WHO støttet forsknings studie hvor 13 land deltar, også funnet bevis for at det kan være forbundet med fare for hjernekreft ved langtids bruk av mobiltelefon. Tendensene i resultatene fra rapporten viser også at risikoen øker jo lengre man har brukt mobiltelefon.

     

    Microwave News viser til flere lignende resultater les mer….. http://www.microwavenews.com/index.html

     

    I februar 06, rapporterte Amobil også om 2 andre resultater i Interphone studien, som viste at det var avdekket en mulig sammenheng mellom hjernesvulst og mobilbruk les mer.. http://www.amobil.no/nyhet/sikkerhet/mobil...er_farlig/23209

  4. Kan forresten legge til denne her når vi først er inne i diskusjonen:

     

    Dansk forskning viser at det ikke er økt risiko for kreft ved mobiltelefonbruk

     

    Sjekk forresten den siste kommentaren om hvorfor livmorkreft hos kvinner faktisk forekommer oftere hos hyppige mobilbrukere:

    "– [Livmorkreft] skyldes infeksjonssykdommen Human Papilomma Virus (HPV), som man får av hyppige forskjellige seksuelle kontakter. Man må tro, at de kvinnelige mobiltelefonbrukerne har været mer seksuelt aktive end resten av befolkningen, men det er ren gjetning", sier Schüz til Jyllandsposten.

     

    Kvinnfolk med mobil = sluts? Hehe

    7446894[/snapback]

    Du må jo være leid inn av mobiltelefonprodusentene, sånn som du forsvarer mobilbruken. Slik gjorde jo tobakkprodusentene det også før i tiden. Hver gang det ble funnet farer med røyking så produserte de en forskningsrapport som motbeviste dette.

    Søkte også på Internett og fant disse "norske":

    http://www.mozon.no/andre_saker/andre_sake..._er_mobilen_din

    http://www.mozon.no/andre_saker/andre_sake..._s_d_av_mobilen

    7474108[/snapback]

     

    Store feil i den Danske forskningsrapporten les mer her http://www.tryggmobil.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=418 forøvrig en side med grundig informasjon og oppdaterte sar verdi lister

  5. LG kg 800 har den laveste SAR verdien 0,084

     

     

    Jeg ville ha kjøpt en Siemens C75, til 299,- med djuice cash hos telekiosken ;)

    7345376[/snapback]

    Og etter 12 måneder koster det :whistle:

     

     

    Jeg fant kun:

     

    Nokia 5100 0,48

    Nokia 5140i 0,77

    Nokia 5210 0,62

    Nokia 5300 0,80

     

    Og ingen 5200 :hmm:

    7345299[/snapback]

    Se her. Det var derfor jeg oppgav det.

    7345380[/snapback]

    Ikke et av de beste, men ikke noe spesielt mer enn gjennomsnittet.

    7345456[/snapback]

    Det koster ikke noe mer etter 12 måneder. SE HER

     

    Vil nok si at 0.90 er vel over snittet dessverre.

    7345494[/snapback]

  6. Det nærmer seg jul og 11 åringen min skal få mobil av nissen. Hvilken mobil bør jeg velge,han vil gjerne ha mulighet for mp3 og kamera (ikke nødvendig, men...) og hvilket abbonenment? Setter stor pris på å høre andres erfaringer.

    7328070[/snapback]

     

     

    Dedrsom din 11 åring absolutt skal ha en mobil, så bør du hvere oppmeksom på Statens Strålevern sine anbefalinger. Bruk handsfree, ikke unødige samtaler, dette anbefales serskilt til barn. Statens Strålevern i Sverige anbefaler alle å velge en mobiltelefon med lav stråling (sar verdi)

  7. Rakib: joda, det gjør det her også, men i Asia er det sinnsykt. Til og med flyene e4r prydet med Hello Kitty der, tror ikke dere har det i Norge riktig enda ;)

     

    tryggmobil: det står maks 0.5. Normal-verien er på 0.33, som uansett er langt, langt under anbefalte 2.0

    6699137[/snapback]

     

    Det kan vere at det står normal verdi på 0,33, men den relevante måleverdien er den høyeste SAR som er målt i sartesten. Det ikke anbefalt 2.0, tvert imot MAX grensen er 2.0, har en telefon over 2.0 kan den ikke selges i Norge.

    Land som USA, Australia,Russland mfl. har en grenseverdi som tilsvarer halvparten av ICNIRP sin grense, som Norge forholder seg til.

     

    Det er forsknings raporter som tyder på at det skjer biologiske helse påvirkninger langt under denne grensen. dette er bla. bakgrunne for at Engelske MYNDIGHETER sier at barn kun må bruke mobiltelefon i nødstilfeller og at Norske Myndigheter sier at barn bør ungå unødig bruk av mobiltelefon.

     

    Minner også om

    Stewart rapporten er en omfattende analyse av forskning vedrørende mobil-stråling som ble publisert i Storbritania i år 2000.

     

    I denne rapporten sier forskerene at barn kun bør bruke mobiltelefon i nødstilfeller. Videre henstiller den industrien om å ikke markedsføre produkter rettet mot barn.

     

    Mener molna at man ikke bør følge disse rådene fra myndighetene og at mobiltelefon industrien ikke bør ta til etterettning utalelsene/rådene fra Stewart rapporten ?

     

    Crosie: det var ikke meg som begynte å sammenligne dette med bilkjøring ! Svaret mitt til molna var relevant sett i forhold til spørsmålet molna stilte !

  8. SAR-verdien på AL21 er 0.33, som er ektremt lavt.

     

    Man kan være redd for ALT her i verden. Du kjører sikkert aldri bil heller?

    Og holder deg borte fra kjøkkenet, er jo der de fleste ulykker skjer... :D

    6698594[/snapback]

     

     

    Følger du denne linken, vil du se at Kitty telefonen har en SAR verdi på 0,50, igjen det finnes flere en 50 telefoner på markedet i Norge med lavere sar verdi en dette. Den laveste har LG KG 800 Chocolate med 0,084.

     

    Jo jeg kjøre bil og bruker bilbelet, men min datter på 9 år kjører ikke bil. Myndighetene sier man må være 18 og ha sertefikat.

  9. Dersom ikke BenQ siemens har gjort tekniske endringer på sin SL 75 telefon, så har denne en SAR verdi på 0,50. BenQ har 11 andre telefoner på markedet i Norge med lavere SAR verdi en dette. Til din orientering så finnes det fler en 50 telefoner i Norge med lavere SAR verdi. Igjen StatensStrålevern ber barn i Norge om ikke å bruke mobiltelefon unødig, I england sier de samme myndigheter at barn kun bør bruke mobiltelefon i nødstilfeller !

    6697980[/snapback]

     

    Mulig jeg misforsto noe, men skjønte ikke helt hva SL75 har med saken å gjøre?

    6698055[/snapback]

     

    Sorry Al 21

  10. lol

     

    Men da er det jo bra at denne er branded med Hello Kitty siden den har lavere SAR-verdi enn de fleste andre mobiler.

     

    Det hadde du vel allerede sjekket ut... nei?

    6697731[/snapback]

     

     

    Dersom ikke BenQ siemens har gjort tekniske endringer på sin SL 75 telefon, så har denne en SAR verdi på 0,50. BenQ har 11 andre telefoner på markedet i Norge med lavere SAR verdi en dette. Til din orientering så finnes det fler en 50 telefoner i Norge med lavere SAR verdi. Igjen StatensStrålevern ber barn i Norge om ikke å bruke mobiltelefon unødig, I england sier de samme myndigheter at barn kun bør bruke mobiltelefon i nødstilfeller !

  11. Forkastelig, Pga mikkrobølge stråler (mobilstråling) sier Statens Strålevern i England sier at barn kun bør bruke mobiltelefon i nødstilfeller, i Norge sier de samme myndigheter at barn ikke bør bruke mobilrelefonen unødig.

     

    Stewart rapporten er en omfattende analyse av forskning vedrørende mobil-stråling som ble publisert i Storbritania i år 2000.

     

    I denne rapporten sier forskerene at barn kun bør bruke mobiltelefon i nødstilfeller. Videre henstiller den industrien om å ikke markedsføre produkter rettet mot barn.

     

    Dette er en rapport som stråleverns- myndighetene i alle de Skandinaviske landene henviser til også WHO og INCIRP henviser til denne som en stor betydning for deres politikk også med hensyn til grenseverdi fastsettelse.

  12. I april i år meldte ABC i Australia om en annen forskningsrapport som viste at det var strålingen fra mobiltelefonen som er årsaken til at reaksjonstiden i forbindelse med bilkjøring. Les her http://www.abc.net.au/science/news/health/...ish_1621201.htm

     

    Påpeker i denne sammenheng at INCIRPs regelverk som også Statens strålevern i Norge retter seg etter, ikke beskytter mennesker mot denne type reaksjoner i hjernen. I ICNIRPs regelverk/ grenseverdier for mobil telefoner, er det kun tatt hensyn til helseskader/påvirkning forårsaket av oppvarmings effekter, eller såkalte termiske effekter.

×
×
  • Opprett ny...