Gå til innhold

Velf-off

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Velf-off

  1. Har flyttet fra Stavanger til ikke akkurat verdens navle og kan ikke lenger nyte godt av Stavanger Foto for ta-og-føle-på opplevelser... :-(

     

    Skal imidlertid til Bergen et par dager og lurte på om noen kan anbefale et par gode butikker som har D200, D80, 30D og 400D i hyllene for en nærmere titt? Evt separat Nikon og Canon forhandler?

     

    Takker for gode tips! :-)

     

    Mvh

    Endre

  2. Konserten er forøvrig med Marit Larsen, så jeg antar at det ikke vil bli så veldig heftig lysshow med utrolig masse blinkende strober og stæsj...men man vet da aldri. Hun er jo ganske pop'ete av seg nå...

    Tildelt tid for å ta bilder er de tre første sangene. Hvor strengt dette er, vet jeg ikke.

    Konserten skjer på Hulen i Bergen. Navnet beskriver stedet veldig greit, det er en hule i fjellet.

     

    Takker og bukker for all hjelp :)

     

     

    Hei

     

    Arrangerte faktisk denne konserten i forgårs (KNM Harald Haarfagre, Stavanger) og så den selv i Stavanger i går på Folken så jeg kan gi deg et par tips ift konserten og konseptet (tar utgangspunkt i at sanglista er uendret)

     

    Hun åpner med "Only a Fool" der hun og en gitarist kommer først ut på scenen etterfulgt av de andre i en oppbyggingsintro. Fortsetter med en sang til der hun står front center scene før hun setter seg bak pianoet og drar til med "Under the surface".

    Sceneoppsettet tilsier at pianoet står til høyre på scenen (sett fra publikum), mens hun er flankert av to gitarister (Thom Hell på sin venstre side), bassist bak Thom Hell, cellist bak den andre gitaristen og trommis bakerst, gjerne på riser.

     

    Ang lys er det ikke spesifisert noe spes i rider, men strobe vil ikke bli brukt og lyseffekter begrenser seg til evt rolige chase-effekter i PAR-kanner o.l. Varme farger i filtrene, rødt, orange, gult, men forvent også blått. Forvent at mesteparten av belysningen kommer bakfra og med moderat frontbelysning.

    Tips: prøv å få stikke innom på lydprøven for å få en viss peiling på lyssettingen og avtal med lysmann at han setter scenebelysning slik den skal være på konserten slik at du kan ta et par prøvebilder (siden Hulen er et stdentsted og du repr en studentavis burde det gå...). Tas dette etter lydprøven skulle ingen behøve å bli irritert av den grunn... De har med et backdrop som består av smale tøykapper i lyse farger/gull som lager en "koselig atmosfære".

     

    Marit Larsen står helt inn i mikrofonen når hun synger så bilde fra siden er et must og mitt tips er å knipse av hennes høyre side da hun har (antatt...) en pynteblomst bak høyre øre som blir pent på bilde. Hun hadde mest øyekontakt med Thom Hell (sin venstre side) og ser en del ned når hun synger. Jeg ville ha startet med å stå på hennes høyre side, og så (dersom det er mulig), flyttet meg til hennes venstre side for sang nr 2 og således være i "piano-posisjon" for sang nr 3.

    Fotoforbud etter de tre første sangene er slik jeg forstår det ift fotografer foran scenen (der man helst vil være) da dette er forstyrrende for publikum. Har ikke vært på Hulen så jeg kjenner ikke avstandene, men det er mulig at du kan få kurante bilder på litt avstand da en av sangene "My boyfriend's back" gjør at hun stepper vekk fra mikrofonen og hiver en arm i været et par ganger (ser kult ut...).

    Avslutter med 2 ekstranummer, egen versjon (litt "hill-billy'sk") av M2M's "Don't say you love me" (mye kul banjospilling!) og "Don't save Me" som avslutning.

     

    Støtter ellers det som rotekaizer sier i sin posting og legger gjerne til at jeg lyssterkt fastobjektiv er å foretrekke fremfor zoom. Husk ellers ekstra minnekort, oppladede batterier og godt mot.

     

    Tror mitt beste tips uansett er å greie å snike seg inn på lydprøve, evt rett etter og få tatt noen prøvebilder.

     

    Lykke til med oppdraget og nyt konserten - den er bra!

     

    Mvh

    Endre Leine

×
×
  • Opprett ny...