Gå til innhold

herris12

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av herris12

  1. KREMT SIER:

     

    Men ingen slår manuell når det gjelder økonomien :thumbup:

    6770841[/snapback]

     

     

     

    6770955[/snapback]

    Men de koster jo litt mer enn en manuell kasse for det da :)

    6771248[/snapback]

     

     

     

    Varebil også, litt billigere da tenker jeg enn som stv :D

    6787361[/snapback]

     

     

    ...jammen opptatt AV penga du... :D Må ikke bekymre seg for dem, DU KAN IKKE FÅ ALT, BARE NESTEN... Opp til deg det!

  2. er quattro bedre enn f.eks ford sin "ferugson 4x4", eller subaru sin firehjulstrekk?

     

    Allroad må visst være en skikkelig værstingbil det... rart jeg aldri har sett den i f.eks rally eller bakkeløp.. eller i noen form for asfaltracing, så rå som den er mener jeg. Kjører den så fort at ingen rekker å få med seg at den er med i løpene?

    6779190[/snapback]

     

    post-106344-1157142143_thumb.jpg

     

    Er vel ikke bilen i seg selv som er "værst" (men FY FØY og effektiv den er på snø og is), men QUATTRO som du vel har sett i rally iallefall? Ref Sports-Quattro'n som "toppa heile driden"? :tease: Både på grunn av ekstreme motorer OG EKSTREMT BRA 4WD SYSTEM... :yes: Og systemet er bedre idag, tror femte generasjon er dagens faktisk. Klart justerbare differ o.l får du ikke på gatebiler, men Quattro er nok beste 4wd systemet i serieproduserte biler idag. Med tanke på kjøring på vei. Når det gjelder off-road er det nok MANGE som kommer lenger inn i skauen. Men for å beholde veigrep ved (høye) hastigheter er Quattro noe for seg selv (i gatebiler), men, konkurentene nærmer seg. Og de som er nærmest er vel de som har kopiert Quattro systemet... :whistle: Eneste ulempen med Quattro på mange AUDI'r er at systemet er bygd slik at Motor kommer ugunstig langt frem foran framaksel. Virker som om Audi har tatt konsekvensen av dette nå, og produserer mer gunstige løsninger som lettere motorer og plassering av tyngdepunkt BAK fremre aksel. ;) Har egentlig aldri hatt no sans for Audi før jeg eide (eier) en selv, Men etter forrige vinter har trua både på bilen og Quattro'n virkelig kommet! Det fungerer UTMERKET. Men så var det detta med automat-kassa, Quattro systemet sitter i sammen med gir så jævli dyrt å overhale/bytte når begjæret etter for mye hester kommer.....

    post-106344-1157141506_thumb.jpg

  3. Det kommer helt an på hvordan bil du har mener jeg.

     

    Jeg har en Audi Allroad 2.5tdi  og kjøpe den ned manuell kasse mener jeg er galskap  :D

     

    Jeg skal ha meg en bil til nå rett over vineren, og da skal jeg ha en sportsbil.

    Og kjøpe den med automat kasse mener jeg er like galt  :cool:

    6750121[/snapback]

     

    Har ALLROAD 2,7T, har automat og kan dermed ikke få mer enn 320 hk, mot 570 hk med manuell. Og med manuell får du også lavserie som option på bilen. Så er noen ulemper med og velge automat her også desverre... (for å kverulere litt da) ;) SÅ m manuell og 570 HK er jo tom Allroad'n overraskende sportslig! :cool:

  4. Det skal vel tas med at automat gir har blitt vesentlig bedre med elektronikken som har kommet siste 10-5 år. Eks Merc som har tenkende girkasse som ved hard bremsing inn mot sving girer ned tidligere for sportsligere kjøring, kjenner igjen sjåførens kjøremønster og girer deretter. Og ikke minst dieselbilene som holder igjen på høyt gir for å få brukt turbotrykk/dreiemoment effektivt der f.eks en rein mekanisk kasse hadde giret ned og ødelagt turbotrykk og driv...

  5. er vel en smaksak. hvis du er ute etter komfort, så er det ingen tvil. automat! men kommer jo an på hvor man kjører og hva man er ute etter. hvis du stort sett kjører i oslo i rushen eller er taxisjåfør, så hadde jeg aldri i verden vurdert manuell kasse! men hvis du kun tenker på maks ytelse, eller er veldig opptatt av bensinforbruk, så kan kanskje manuell kasse være det rette for deg.....

    6738403[/snapback]

     

     

    Automat.....og.....tiptronic, i pose og sekk

  6. Kjører en Hyundai H1 SV på 2,3 tonn med en 2,4 liters turbodiesel.

    Girkassa er ekstremt laus, kan minne om å røre i grøten på ordentlig.

    Og ettersom det er en diesel så har den som alle andre diesler et kort turtallsområde med turbolagg etter å ha girt opp.

    Nå er jo sammenligningsgrunnlaget en bensinmotor uten turbo som reagerer spontant.

    Er nesten komisk og drive kjøring i byen.

    Når trafikklyset blir grønt så gir jeg og alle andre gass, så plutselig så tryner jeg neste i bilen forran fordi der må gassen slippes for deretter og gire for så å gi gass igjen.

    Men etter 8 år med automatkasse på privatbilen så er det ingen tvil for min del hva jeg skal fortsette med.

    6738042[/snapback]

    Tom bil? Kjør igang på andre gir, fungerer utmerket når en blir vant med det...

    Har du lass i bør du vurdere 1. for å spare clucth selvfølgelig.

    2. gir på f.eks Hiace har tilnærmet lik utveksling som en vanlig bil m lav nyttelast. :thumbup:

     

    OG Nyere biler har jo som regel tiptronic i tillegg, så da er jo problemet, nesten, løst. Automat i by'n, tiptronic når det skal rrrrraces :cool:

  7. HEI, jeg vil være m å vise hva banken unner meg :D

     

    Jeg er 25 år og har følgende autofilt utstyr...

     

    2001 Audi Allroad

     

    SPEC: Tiptronic, 2,7 V6, 2xTurbo, 300 hk/450 nm, Quattro, LUFT heving og senking, skinn, klima, sound sys, 19" m 255/40-19 ++++

     

    2006 Mercedes Sprinter 316 CDI

     

    SPEC: Automat, 156 hk, AC, Cruise, navi, ryggecam, skinn, 2 "kaptein" stoler, seng, sota ruter, AMG front+bredere, 18" m 255/45-18, +++

     

    2006 Polaris 800 V-Twin, EFI. Er underveis, håper'n er her neste uke.

    GLEDER MEG :yes:

     

    SPEC: Hvite skilt, 800 ccm/65 hk, 11x29,5" BIG FOOT dekk på 14" alu (ikke på bilde), snøskjær, 2" hevesett, 11x28" (14") vinterhjul m 10mm rally pigg++

     

    MORO! :thumbup:

    post-106344-1156283966_thumb.jpg

    post-106344-1156283991_thumb.jpg

    post-106344-1156284004_thumb.jpg

  8. Ta kontakt med de som har med dette å gjøre (Statens Innkrevingssentral eller hvem det måtte være), og be om en ordning for tilbakebetaling med månedlige avdrag e.l.

     

    Det beste er å ordne opp på en ordentlig måte, det går ikke over av seg selv.

    6688771[/snapback]

     

    He He, ser den. Har litt moro av det da. Faktisk tolka jeg svarene til en av kundebehandlerne at det blei sletta etter så og så lang tid, uten å kunne bekrefte det.

    Staten tar ikke innkasso slik de kommersielle firmaene gjør. Hadde en hatt fast eiendom, så ville de tatt pant i den til alt var oppgjort, og da ville du fått en sperre på å låne penger, men den forsvinner den dagen siste avdrag er betalt. (Kan litt om dette etter å ha drevet eget firma i 5 år, ref restskatt). Men så lenge du ikke har noe de kan ta pant i, kan de heller ikke av en eller annen sær regel ikke svarteliste deg som dårlig betaler heller. Så du blir ikke svartelista slik du ville blitt om du ikke betalte tlf reginga di... Ellers hadde bøtene vært betalt fra min side for å si det sånn. Vil jo selvfølgelig ha muligheten til å låne penger! :yes:

  9. Har en 6-7 ubetalte bøter (1 prikk :innocent: ), den eldste 2,5 år gammel. Veit fra andres situasjon at de blir trekt i lønn etter lang nok tid av arbeidsgiver. Jeg er selvstendig næringsdrivende så no slikt skjer ikke med meg. Noen som har erfaring?

    (Har ikke eiendom Staten kan ta pant i, og bare leasing biler som dermed juridisk ikke er mine).

     

     

     

    Life in the left lane

  10. Hei.

    Lurer på om noen av dere har erfaring med NanKang eller Falken-dekk? (Nankang NS2, Falken FK 451 og genrelt for dekkmerka)

     

    Vet d er billigdekk og at d kan lønne seg å kjøpe dyre dekk til 3 ganger så høy pris osv, så slapp noen andre å si d :)

     

    Er d noen som har erfaring +/- meninger eller noe anna og fortelle meg om disse 2 dekkprodusentene?

    Alle svar blir tatt i mot med stort takk :)

    6400208[/snapback]

     

    Ser det er en stund siden innlegget ditt ble lagt ut. Men uannsett, kjørt m NanKang NS2 245/45-18 på en 2,2 tonn tung Merc Sprinter. Bytta dekk igår, og har kjørt 31 000 km på NK dekka. Og det må vel være godkjent på en så tung bil som normalt burde "spist" opp lavprofil dekk... :yes:

  11. Takk for svar.Ja,de felgene som sitter på Volvo'en nå,bygger mer ut enn på Opel'en. Og noe form for spacere tror jeg ikke blir aktuelt,så jeg får se om jeg finner noe som passer til den bilen og som ser bra ut.

    6685862[/snapback]

     

    Veit ikke om du har hørt om "slingre" bolter? Mye brukt på Opel for å få på felger med 5x112 bolts som det er masser av til å passe. Med disse slingre boltene kan du stjele 2 mm i boltsirkelen da bolten ikke går i senter av bolthullet, men i en hylse som forskyver 2mm på hvert hull. Vanskelig å forklare, men ring Dekkmann AS Skjetten Telefon: 64 83 11 80, og spør etter Kenneth Bjørklund. Han veit jeg har en del erfaring med dette og kan sikkert hjelpe deg... :thumbup:

  12. Har en Audi Allroad, bensin, som fjusker v pådrag i venstre svinger, KUN venstre svinger, hva i alle dager kan det være?

     

    -Er ikke ESP eller antispinn.

    -Har ikke noe med ulike hjul og gjøre, fjusker både med orginale 16" som 19"

    -Det er Tiptronic kasse i bilen. Kan også detta væra den som begynner å bli sliten?

     

    HJELP! :dribble:

×
×
  • Opprett ny...