Gå til innhold

JohannesO

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JohannesO

  1. Er forsåvidt helt enig i at det blir et litt kjedelig og fargeløst bilde fra en fotografs synspunkt. Men formålet med bildet var jo få med hele Rembesdalskåki, og en bre blir jo nødvendigvis ganske grå og kjedelig på avstand. Dette bilde fra samme turen er vel bedre i så måte:

     

    post-106248-1155717538_thumb.jpg

     

    Nok is til whiskyen her ja.

     

    Nok is, men om jeg vil ha den i whiskyen er en annen sak. Breen er full av råtne lemenlik og annen skitt...

     

    Vet panorama er vanskelig, da det blir veldig mye på "et" bilde, og ofte er det bare brukt fra en fjelltopp for å vise frem flere "kjedelige" topper. Mitt eneste råd egentlig, er å prøve å finne noe mer egent å ta bilde av.

     

    Tja, for min del må jeg innrømme at det er de "kjedelige toppene" som er hovedinteressen, og fotograferingen er mest for å prøve å fange noen av de flotte opplevelsene jeg har på tur. Så det blir nok mange flere panoramaer, også de av "kjedelige topper" :)

     

    Men må si jeg er ganske imponert over PTGui som verktøy, som klarte å gjøre bildet sømløst selv med alle detaljene på breen og bilder som i utgangspunktet var forskjellig eksponert. Eneste jeg måtte fikse mye på var himmelen oppe til venstre, da utgangsbildene hadde ganske forskjellige blåfarver på himmelen.

  2. Har akkurat skaffet meg PTGui, og har gjort et første forsøk på å lage et panorama, sydd sammen av 7 bilder. Syns resultatet ble ganske greit, men tar gjerne imot konstruktiv kritikk på hvordan det kan bli bedre.

     

    Bildet er forøvrig tatt utenfor Demmevasshytta, og vi ser Rembesdalskåki, en brearm fra Hardangerjøkulen. I horisonten kan man også se Hårteigen.

     

    post-106248-1155567390_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...