Gå til innhold

stronnin

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stronnin

  1. Hei.

    Trenger råd ang. kjøp av mobil. Er ikke noen stor kjenner innen dette emnet, men søker etter en støt og fuktsikker mobil. Helst med god baterilevetid. Ellers spesifikasjoner er ikke så veldig viktig, men gjerne med et bra kamera.

    Vet om at Nokia 5500 er et greit kjøp. Noen som vet om denne kommer i en ny modell, da den begynner å bli gammel?

     

     

    Håper noen kan bistå meg med dette spørsmålet.

  2. Har nettopp fått tak i en Canon 70-200 F4 L brukt til 3500,-. Objektivet hadde en minimal skade i ytterkanten av den 2. linsen. Hadde fått et slag mot linsa slik at et lite skår var slått av. Selger mente dette ikke hadde noen betydning for bildene. Han hadde i allefall ikke kunnet se noe på billdene han hadde tatt. Bør jeg ta sjangsen på dette kjøpet, eller tror dere jeg gjør noe dumt ved å kjøpe objektivet?

  3. Har et Canon 30D samt Tamron 17-50. Ønsker nå å kjøpe et teleobjetiv til bruk under jakt, for å ta bilder av fuglehund, ryper, landskap mm. Objektivet bør ikke veie for mye, da det blir besværlig å bære med seg. Vil i hovedsak benyttes under gode lysforhold. Har snust litt på Canon 70-200. Sikkert noen her med erfaringer innen området som kan gi meg noen tips.

  4. Bra valg på alt vil jeg si!

    Og ser at du har tatt en titt på forumet om objektiv, og at 17-50 objektivet er et bra valg!

    Støtter også valget om minnekort, for det er smartere med feks to 1gb enn hva en 2gb brikke.

    Tror nok du kommer til å like ditt fotoutstyr!

    6680327[/snapback]

     

    Bra å høre at jeg har gjort noen riktige valg.

    Stemmer at jeg har studert anbefalinger på forumet. Nyttig å kunne benytte seg av dere med mer erfaring.

    Blir nok sikkert noen dumme spølrsmål fra denne kanten etter hvert som jeg starter på veien til å bli en bedre hobby-fotograf.

  5. ups. Da var kameraet bestilt. Det ble helomveding på opløpssiden og det hele endte med Canon 30D hus, Tamron AF SP 17-50mm F/2.8 samt 1 Gb minne. Dette ble total budsjettsprekk :cry: . Valget ble gjort etter anbefalinger fra fotografkompiser som mente metall hus er verd de ekstra kronene. Særlig ettersom de kjenner meg og mitt bruksområde. Da er det bare å vente på posten. Gleder meg som en liten unge nå. Pakken kommer nok til helgen. Så da starter læringsprosessen.

    Er det noen bøker dere kan anbefale untatt "Digital fotografi i praksis"? Den har jeg fra før.

  6. Takker for gode råd.

    Er vel kommet fram til at D70 og D80 er robuste nok for vanlig/røft bruk med visse forhåndsregler. Hva gjelder den tekniske kvaliteten er de (D70/D80) nok sikkert litt "overkill" for en nybegynner, men det er jo ok å ha noe å vokse i. Har på ingen måte noe hast å få tak i nytt kamera. Kan derfor lett vente til september(??) med å lette lommeboka. Når det er sagt så ønsker jeg veldig gjerne å få fingrene i kameraet tidligst mulig, slik at en kan benytte det til å ta flotte høstbilder.

    Synes det nye D80 kameraet virker veldig spennende, også siden det tar mindre plass samt veier litt mindre i sekken. Tror derfor jeg skal ta sjangsen på å legge inn en forhåndsordre. Med fare for å gjenta tidligere tråder; noen nettbutikker i Norge som dere vil anbefale, både hva gjelder pris og pålitlighet? Ser at YaTack selger huset for 8650,-....

  7. Når kameraet hans overlevde Taliban og Afghanistan, overlever sikkert vårt en hyttetur på fjellet med svigermor og familie. imponert over Nikon...

    6646858[/snapback]

     

    Greit at Taliban ikke klarer å ta knekken på det, men svigermor...

     

    Ser ellers at en kan få Canon 30D til kun få kroner mer en hva Nikon D80 havner på. Er vel trolig et bedre kjøp??

  8. Nikon D80 er nettopp lansert og virker meget bra.  De andre nylanseringene i det siste har enten vært oppgraderinger av gamle kamera (Canon 30D), eller for de som har et spesielt system fra før og som legger seg midt i økonomiklassen er Pentax, Sony, Olympus interessante.  Sony er et nokså uprøvd merke i speilrefleks-sammenheng som fortsetter med Konica Minolta fatningen.

    Det kan nok ta bra bilder det også, men foreløbig har det ikke vist til noe som helst.  Ser ut til å være tilfeldig sammenskrudde Konica Minolta deler.

    Vil derfor anbefale deg å satse på Nikon D80.  Er nokså sikkert på at det blir årets kamera i 2007, og kommer antakelig til å få lovord og priser allerede i 2006.

    6646341[/snapback]

     

    Har tenkt litt på Nikon D80, men som tidligere nevnt, er jeg usikker på hvorvidt dette kameraet er robust da det ikke har magnesium kropp. Er ikke sikker på om det har så mye å si, men kanskje noen her vet...

    Ser også her på forumet at mange stiller spørsmål til at D80 benytter SD-kort. Hva er bakdelen med SD-kort?

  9. Ønsker å gå til innkjøp av nytt dslr. Har fra før en gammel Nikon F80 som jeg har brukt inntil nylig. Har for det meste brukt kameraet til å ta naturfoto, når jeg har vært på fjellturer og i skog og mark. Selv om jeg har hatt F80en i noen år, anser jeg meg som helt fersk i gamet.

    Kameraet jeg ønsker meg bør nødvendigvis være robust slik at en ikke vegrer seg for å ha det med på litt røffe turer. Er derfor i tvil om en bør kjøpe et kamerahus i metallegering eller om plast er godt nok. Prismessig er jeg også i tvil om hvor jeg skal legge meg... Noen som har anbefalinger å komme med. Det var kanskje litt lite info, men kanskje noen av dere har en anbefalig å komme med slik at jeg kan snevre søket mitt. Takker for alle svar!

×
×
  • Opprett ny...