Gå til innhold

heffalompen88

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av heffalompen88

  1. Kan gjøre det ved langsynthet også, men mener å ha hørt at at det er større sjanse for bra resultat ved nærsynhet. Anbefaler uansett at man tar en forundersøkelse, så får man svar. Syntes det var ekstra trygt at de spurte meg om jeg planla å studere. Om jeg hadde sagt ja, ville de faktisk ikke anbefalt meg operasjon - da det å studere er en ganske påkjenning for øynene. 
    jeg har også skjeve hornhinner. Men det var ikke noe problem😊 Synes absolutt det er verst julegave, hehe.

     

    databriller har jeg brukt en stund utenfor linsene. Så det er en eller annen korrigering. Brillene gjorde dette selv. Fikk beskjed om at jeg mest sannsynlig må fortsette med de. Har ikke merket bruken av databriller på annen måte enn at jeg ikke har fått så vondt i hodet av å se på data. 

    • Innsiktsfullt 1
  2. Da er der snart 2,5 døgn siden jeg tok lasik laseroperasjon. På forhånd visste jeg lite om hvordan operasjonen foregikk, og jeg merket blant annet ikke noe til den brente lukta som noen kan kjenne. Det mest ubehagelige var «ringen» som blir plassert rundt øyet før selve operasjonen, hvor synet dimmes på et vis. Men det var over på kort tid, og hele greia tok vel ikke mange minutter. Lå og hvilte litt og fikk på meg noen «lekre briller». Rett etterpå så jeg ikke noe særlig bedre. Jeg var heldig nok å bli hentet av en kollega, og bli kjørt hjem. Der var det rett i sengs hvor jeg sov i 3,5 time. Da jeg våknet så jeg ting like klart som uten briller/linser! Føltes veldig rart å se tv og mobil, så selv om det var sagt at jeg kunne se så mye tv som jeg ville samme dag, var jeg litt varsom. Jeg ble også ganske lei meg over at jeg ikke hadde brus; og der tror jeg nok valium-tablettene spilte inn, hehe. Generelt sliten. Dagen etter operasjonen var jeg på kontrolltime. Jeg hadde -4 og -3,5 før operasjonen, mens synet nå viste 0! Altså så perfekt som man kan få det! Jeg føler meg litt sliten i øynene nå her jeg sitter,  men regner med det går over. Nå er det drypperegime med antibiotika 6 ganger i døgnet + evt komfortdråper mot tørre øyne. Øynene ser veldig bra ut, knapt rød (noen blodkar kan jo bli påvirka). 
     

    jeg skal ha en kontrolltime igjen om et halvt år. Jeg må visst fortsatt bruke databriller på jobb,  men foruten det slipper jeg forhåpentligvis briller/linser leeenge. 

    Jeg kan absolutt anbefale lasik-operasjon til alle. Jeg følte meg godt ivaretatt, og fikk faktisk ei hånd og holde i(selv i disse korona-tider) under operasjonen da de sikkert forsto at jeg var litt nervøs. 
     

    Ble lang oppdatering dette, men fant ut at jeg måtte fortelle😊 (betalte 33 000 kr på Trondheim øyelegesenter) 

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  3. Johan11 skrev (16 timer siden):

    Noen som har tatt laser nylig, og kan si noe om hvor mye det kostet? På Argus sin side står det 15 000-23 000 for synskorrigerende laser, virker veldig billig? Noen som har tatt operasjon der i det siste og kan bekrefte dette?

    Jeg skal ta laser ved Trondheim øyelegesenter, om noen uker, der koster det 36 000kr for begge øynene. Jeg får noe rabatt, og betaler 33 000kr. 

    • Liker 1
  4. Jeg skal gjøre det på Trondheim øyelegesenter 04.11!! Koster 36 000 kr der, men får 3 000 i rabatt pga medlemsskap på 3t. Må være uten linser i noen dager før, men trapper nok ned på linsebruken siden jeg uansett plasserer sykkelen i kjelleren straks. Har man harde linser må man være uten de i to eller fire uker mener jeg. Nå tar de begge øynene samtidig (hvert fall der jeg skal), så det er jo praktisk sånn sett. Tror de aller fleste har gått vekk fra kniv og bruker kun laser. Fikk høre at jeg kan dra på jobb dagen etterpå, men velger å ta feriedag og heller slappe av hjemme. Første tiden skal man være litt forsiktig, da linsa tross alt skal gro. Ikke mascara, ikke få vann innpå, ikke gnu, ikke løfte tung osv. Synes det høres fasinerende ut at man skal legge seg å sove/slappe av etter operasjonen, og etter 4-5 timer skal visst synet være bra og man kan allerede se tv! Tror nok jeg skal la øynene slappe av da og heller høre på en lydbok eller noe:)

    Har funnet ut at flere kollegaer har fiksa øynene på samme sted som jeg skal, og det eneste de angrer på er at de ikke tok laser tidligere. 
     

    jeg har -4 og -3,5 og skjeve hornhinner. Aner ikke hvor skjeve de er, men det er ikke noe problem i mitt tilfelle. Alderssynet vil komme etterhvert, og jeg må mest sannsynlig fortsette å bruke databriller (bruker de utenfor linsene nå for å justere på plussiden - skjønner det egentlig ikke hehe) 

    • Liker 2
  5. Fylliksen; jeg var på forundersøkelse i dag, hvor jeg ble spurt om jeg planla langvarige studier. Skulle jeg gjort det, ville de ikke anbefalt operasjon på meg, da synet blir påvirket av dette. Så du har nok rett i det at det er greit å få unna studier før laser:)
    ——————————————-

    Jeg var på forundersøkelse ved Trondheim øyelegesenter idag. Dere som har operert, sjekket dere ut flere senter ved at dere var på forundersøkelse? Burde jeg gått en annen plass i tillegg? Har ikke lest noe negativt om Trondheim øyelegesenter, og de er jo ganske store i Trondheim? Jeg har veldig lyst til å ta laser (intralasik), har brukt linser i 18 år, og drittlei. Finner ingen perfekte linser, og blir sliten av både briller og linser. Føler jeg har tenkt lenge over å ta laser, og tenker det er verdt det.

    Marianne

  6. Hei!

     

    Jeg må ha en ny data, og har bestemt meg for å kjøpe mac. Men jeg sliter litt med å forstå forskjellen på alle typene. Er det noen som kan anbefale med en type å kjøpe?

     

    Jeg trenger ikke akkurat den nyeste typen, siden jeg vet at det innebærer at den er dyrere. Jeg kan betale 10 000 for den, men kan godt betale mindre også.

    Hovedsaklig skal den bare brukes til vanlig bruk som internett og skrive oppgaver.

     

    Jeg vil at den skal være stor nok til at jeg kan se film hvis jeg vil, men samtidig vil jeg ikke at den skal være for stor slik at den er upraktisk å ta med seg på f.eks skole.

     

    Jeg vil ikke høre at jeg heller bør kjøpe en annen pc, siden jeg har bestemt meg for mac. Jeg vil heller bare få informasjon om hva jeg bør velge innenfor mac.

    På forhånd takk:)

  7. litt merkelig er det,men virker ikke som telenor har gjort noe du trenger å bli sur over.

    Selv unngår jeg telenor, vi har jo alle hørt om hva som skjedde i Bangadesh og sånn.

    Da min farfar døde for endel år siden, sto han som juridisk eier av nummeret mitt. Vi sendte mail til telenor, forklarte saken og ville gjøre det om til meg, siden jeg nå var gammel nok til å ha egen mobil. men neida, var ikke så enkelt det. selv om telenor sa hadde fikset det tok det lang lang tid til jeg kunne sjekke inn på mine sider med mitt eget navn.

    Veldig tøft at det skal være så vanskelig når du nettopp har mistet en av dine nærmeste.Pappa måtte ringe flere ganger og be dem fikse det.

    Byttet til tele2 senere.

  8. Jeg skal være i sør-amerika et år, og må ha meg ny telefon siden min gamle nesten ikke funker. Tenker å kjøpe noe billig, siden jeg heller vil kjøpe meg en kjempebra neste sommer. men så lurer jeg på om jeg må ha noe spesielt på telefonen for at den skal virke i Brasil? Tenker å snakke med et brasiliansk simkort eller noe sånt, men må jo ha en telefon som faktisk fungerer der. Noen som vet?

  9. Ja, tror jeg har skjønt det nå.

    de tastene kommer fram når man f.eks skal skrive ei melding eller ringe, ikke sant?

    Ellers er de gjemt.

    Vet ikke helt om jeg likte dette da, så tror kanskje ikke jeg vil ha den telefonen allikevel.

  10. Jeg skulle byttet ut min sony ericsson k700i med noe annet nå.

    Er vant med telefon som holder flere år. Skal være et år i sør-amerika nå, og trenger en telefon som kan brukes der. Må jeg ha sånn 3G da? Skjønner veldig lite av sånn mobilting, men vet jeg vil ha stor skjerm(iallefall en med klare farger) en som er enkel å bruke men samtidig har klasse over seg. Vil også ikke betale så mye for den, maks 2500kr.

    Har sett på flere telefoner som jeg syns er fine,men så leser jeg tester av dem og blir usikker.

    Noen av de siste jeg har sjekket ut er LG KU250, Nokia 6555(liker den litt,men samtidig ikke..) og LG KM500. Har aldri hatt kamskjelltelefon,så må si at det frister veldig mye. Syns også endel av skyvetelefonene er fine, men kan vel egentlig gå for alt hvis telefonen er bra nok og jeg liker den.

    Så om noen har noe tips til en mobil til meg, ville det vært fantatisk!

    Har tenkt på ny telefon i over ett år nå liksom:p

  11. En måte å skille naturalismen fra realismen på er å studere mennesket. Realistene tror at mennesket har en fri vilje og kan derfor gripe inn i sitt eget liv. Naturalistene tror at menneskelivet er bestemt av arv og miljø.

    7544478[/snapback]

     

    Men krohg beskriver jo albertine som om hun er forutbestemt til å bli en prostituert. Noe som passer inn under naturalismen.

     

    Huff, blir så forvirret av dette..

  12. Jeg har lest boken Albertine av Christian Krohg, og skal skrive litt om perioden den ble skrevet i. men jeg blir så forvirret. Jeg forstår ikke om han skrev den i realismen eller i naturalismen.

    Et sted sto det " Krohgs malerier hører med til en periode i malerkunsten som kalles realismen eller naturalismen som den gjerne blir kalt i Norge."

    Hva betyr det?

     

    Noen som kan hjelpe meg?

  13. Det er en jobb som jeg kanskje får, stor sannsynlighet liksom.

    Timelønnen er 92 kr da, lurer på om det er mye eller lite?

    regner med at jeg må jobbe i 5 timer en fast dag, også blir det vel to ganger til i uken. Høres det ut som en bra jobb liksom? Er ikke så hardt arbeid, står bak en kasse da:p

    Jeg er 18 år, og den lille butikken er privateid.

    Kan de bestemme seg for å gi meg en hvilken som helt lønn?

     

    :hmm:

  14. Men jeg syns Erlend Loe og Lars Saabye Christensen er så vanlige. vet ikke om noen på mitt trinn skal skrive om dem da, men det virker som utrolig mange har skrevet om dem tidligere.

    Lurer på om jeg har hørt om Gunnar Staalesens bøker om Varg Veum, men er ikke helt sikker.

    Men noen som kan nevne noen tema de tok? eller bare nevne tema ut i det blå?

  15. Begynner nå på mitt siste år på vgs, og skal da selvfølgelig skrive særemne. Vi har ikke fått noe informasjon på skolen om det, bare det at vi må begynne å lese nå i sommerferien. Men jeg aner jo ikke hva jeg skal gjøre?!?

    Tenker å konsentrere meg om et tema da, å bare ta en forfatter og skrive om bøkene hans syns jeg høres kjedelig ut.

    men som sagt, jeg aner ikke hvilket tema jeg skal velge. Har sett på daria og sånn for å få tips til emne, men finner ingen ting.

    Noen forslag til meg?

    Hva må til for å skrive en knallbra særemne?

     

    Takker på forhånd :)

×
×
  • Opprett ny...