Gå til innhold

ju9OR

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ju9OR

  1. [pirk]

    Bra dere skriver SSD-"enheter", og ikke SSD-"disker". Ser at ekstremt mange feilaktig kaller det disker. Har noen prøvd å åpne en SSD og funnet en disk inni? Isåfall ville det overraske meg :p

     

    Egentlig ikke nødvendig med "enhet" heller, ettersom SSD betyr Solid State Drive, og setningen vil da bli "To nye Solid State Drive-enheter er nå lansert". Ville heller sagt "to nye solid state drives" men det er min mening...

    [/pirk]

     

    Edit: Har sett engelske nettsider kalle det for "SSD-drive". Hmm. Solid State Drive Drive? Jaja, de om det........

     

    Du burde kanskje sende et lite notat til Microsoft også, SSD-enhetene dine dukker nemlig opp i "Disk Management" i Management Consolen i Windows. Forøvrig er det vel heller aldri noen som har hevdet at en RAM disk har en disk? :)

     

    Dette er vel moro for folk med alt for mye penger, blir nok en stund før jeg gidder å hive meg på SSD vogna.. :roll:

  2. noen som aner hvor lenge disse diskene kan holde på data uten å være tilført strøm med jevne mellomrom?

     

    altså hvordan dem egner seg som arkiveringsmedia?

     

    da spesielt sammenlignet med dvd og tilsvarende...

    Alle jeg har sett hittil, uten unntak, sier 10 år "på lager".

    Grunnen til dette tror jeg er siden alle bruker samme flash brikker, og arkitekturen og materialene tillater denne tida. Hvis jeg har forstått riktig skal det være mulig å koble den til etter f.eks. 8 år og få disken til så skrive seg selv på nytt, og så kan den stå 10 år til...

     

    Men blir ikke dette uansett ganske dyr backup? Skal man være sikker bør man nesten ha to (eller gjerne fler) kopier. Da blir GB/Kr rimelig høy sammenlignet med å brenne ut to like DVD plater og bytte dem ut etter f.eks. 5 år.

     

    Men sett at det detter ut tusenlapper hver gang man er på do, kan man ta en backup på en SSD og så koble den til permanent strøm uten at det påvirker levetiden? Altså ikke noe skriving eller lesing kun strøm for å holde "liv" i dataene? Hvor lenge vil det i såfall holde?

  3. Det er vel og bra at flere her har 3.5 tommers disker som har holdt i lang tid, men hvor mange har hatt 2.5 eller 1.8 tommers disker like lenge?

     

    For oss forbrukere vil jeg tro at SSD diskene gjør mest nytte i bærbare siden de fjerner problemet med beveglige deler. Jeg greier ikke helt å se for meg at folk løper til butikken for å kjøpe SSD disker til hjemmemaskinene før pris, kapasitet og ytelse er like bra eller bedre enn HDD disker. Men kommer de med en greit priset 2.5 tommers SSD med 5 års garanti og grei nok ytelse så ser jeg for meg at laptopen min kan få seg en ny disk.. :)

  4. Etter å ha leste både denne testen og testen av Moov 330/370 så forstår jeg ikke forskjellen i karakter, hva gjør at 200 får seks og 330 og 370 får fire?

     

    Forøvrig virker det som om jeg er den eneste som synes TomTom sin mapshare funksjon er en veldig god ide. Så mye som veiene endres her i landet er en slik funksjon veldig viktig for meg når jeg skal velge ny GPS.

  5. Jeg har aldri sett nytten i virtualisering, spesielt ikke på hjemmemaskiner. Noen forklare?

    På hjemmemaskiner er nok virtualisering litt for de spesielt interesserte, men som samerk skrev er det ideelt for testing. Som web utvikler trenger jeg å teste at ting fungerer på flere versjoner av IE, Firefox, Opera og Safari, da er det veldig kjekt å bruke virtuelle maskiner med de ulike versjonene installert.

     

    Men kanskje den største potensialet ligger på server siden, istedenfor mange maskiner i en serverpark kan man bruke noen få kraftige som kjører virtuelle servere. Dette gjør at man sparer plass og ikke minst sparer man ganske mye penger på kjøling. Mange er nok ikke klar over det, men å holde et server rom på ideal temperatur koster mange penger (særlig i varmere strøk).

  6. Husk at om du først skal vente så lenge med å kjøpe, så blir Asus EEE 1000 et meget godt alternativ til MSI Wind. Asus EEE 901 har jeg testet, men den ble litt for liten for mine fingre (altså når jeg skal skrive fort).

     

    Forøvrig så fungerer Photoshop CS3 helt greit på min IBM 1,8GHz, så en EEE 1000/Acer Aspire One/MSI Wind vil nok kunne gjøre grunnleggende ting i Photoshop uten problem.

     

    Men om du skal gå IT1/IT2 så er nok disse småpcene litt for svake for deg.

    Du kan ikke sammenligne en Atom 1,6GHz og en Pentium 4 1,8GHz.. sånt var mulig i gode gamle dager da en Intel 486 66MHz var dobbelt så rask som en på 33MHz. Sånn fungerer det bare ikke lenger. En Atom gjør det ikke bra om den sammenlignes med en P4 på 1,8Ghz, bortsett fra på strømbruken.

     

    Selv har jeg en Eee 901 (XP Home utgave) og er godt fornøyd med den, men skal du ha en laptop som er liten eller en som er kraftig? Det går nemlig ikke å få begge deler uten at det koster penger.

     

    Skal du ha noe å bruke til Photoshop, så kjøp en laptop med større skjerm (og da mener 15 tommer og oppover ikke en Eee 1000 eller en annen med 10 tommer) og bedre skjermkort. En 901 har (som de fleste andre 8.9 tommerene) 1024*600 piksler oppløsning, lag deg et bilde på den størrelsen også plasserer du et Photoshop vindu innenfor rammen av det bildet. Jeg lover at du er lei etter 30 minutter.. :)

     

    Når det gjelder MacOS, diverse spill og alt mulig annet man finner videoer av på youtube, ja det går, det betyr ikke at det er noe du ønsker å bruke daglig allikevel. MacOS på en Eee 900 bruker 3-4 ganger så lang tid å boote som det linux gjør, 2-3 ganger så mye som det XP bruker.

  7. Forøvrig nevner VG også følgende, men jeg er litt usikker på hvordan denne statistikken er bygget opp, kan f.eks. godt hende de ikke skiller mellom iPod Touch og iPhone for alt jeg vet:
    Indikasjoner fra VG Netts egen statistikk tyder på at iPhone og iPod touch er de klart mest brukte håndholdte enhetene med god margin.

    Som noen var inne på her, så har man naturligvis lettere for å bruke mer datatrafikk så lenge man har en del MB inkludert i abonnementet, og det er jo et viktig poeng. Men surfing på iPhone er nok ganske utbredt uavhengig av dette virker det som, med tanke på det som sto i en artikkel på NRK for en tid tilbake.

     

    Artikkelen er fra måneden før iPhone 3G kom i salg og gjelder vel dermed kun bruk av 1. gen iPhone som ikke ble solgt med binding her til lands i det hele tatt, og som forøvrig ikke har 3G.

     

    NRK merker stor iPhone-pågang

     

    I følge den statistikken var det nesten like mange treff på de aktuelle nettsidene fra iPhone-enheter som fra Nokia-enheter, på tross av at det naturlig nok fantes langt færre iPhone-enheter enn Nokia-enheter på markedet på det tidspunktet. Nå er ikke treff synonymt med høy datatrafikk (antall megabytes) nødvendigvis, men det gir jo en viss indikasjon i allefall. :)

    Både ja og nei.. akkurat som alle andre browsere identifiserer iPhonen seg med en "user-agent"-streng. Det er dermed ingen sak for meg å sitte i f.eks. Opera eller Firefox på en PC og si jeg surfer med Safari på en iPhone. Jeg bruker faktisk dette trikset på min Nokia N800 (firefox), mange siter skiller nemlig kun på iPhone eller ikke, og gir alle som ikke er iPhone en skikkelig nedskalert side som skal fungere på alt. Sier jeg derimot at min N800 er en iPhone får jeg ofte mange fler funksjoner og bedre layout.

     

    Det er neppe enormt mange som gjør dette, men det gjør allikevel statistikken litt mindre sikker.

  8. Den klarer "faktisk" acid2 ja, det har vel "alle" de andre klart i mange mange år. Prøv acid3 da.

     

    Uhmm.. Nei.. Den første browseren som klarte acid2 var Safari, en offisiell versjon som besto testen ble lansert 31. oktober 2005. Opera kom med en versjon i juni 2006 og Mozilla slapp Firefox 3 17. juni i år (Wikipedia)

     

    Så å si at de andre har klart acid2 i mange, mange år er vel litt drøyt?

     

    Forøvrig er det per i dag ingen nettlesere (offisielle versjoner) som klarer acid3.

  9. Så dårlig gjort :(

    Ikke bare er det dårlig gjort det virker rimelig lite intelligent også.. Jeg tipper de vil tape en god del salg til f.eks. Asus og MSI fordi de er enklere å oppgradere, og jeg tror neppe de kan greie å tjene det inn igjen på å ta betalt for oppgraderingen.. Dette er bare teit..

     

    Er dette den ekstra ram sloten?

    [bilde]

    Ramslotten er på den delen av hovedkortet som peker ned. Dette betyr at hele maskinen må demonteres for å installere Ram.

    "Heldigvis" ser det utfra bildene ut til at det ikke er fryktelig vanskelig å ta den fra hverandre..

  10. Jeg ser på denne for mine foreldre på 70. Men de vil nok ha en mus til, er det mulig på denne? Ville tro at det bare er å bruke en av usb portene, men mener jeg leste noe om at det ikke var noen ingang for mus, så derfor spør jeg.

    At det ikke er noen inngang for mus betyr bare at det ikke er noen PS2 kontakt, hvem bruker sånt nå om dagen uansett?? :)

     

    Men er du sikker på at dette er noe for foreldrene dine? Husk at skjermen ikke er allverden stor så skrift og slikt må jo nødvendigvis bli ganske smått..

  11. Jævlig stillig å reklamere for "Oppgraderbar til 1,5Gb, men bare hvis du leverer tilbake pc-en i flere uker og betaler tripelt for rammen..."

    Som vanlig har nettbutikkene lagt minst mulig arbeid i produktbeskrivelsen og ganske enkelt klippet og limt litt. Jeg har sett akkurat den samme beskrivelsen på en av de tidligste produktanmeldelsene, og jeg tipper dette er noe de har fått fra Acer.

  12. Noen som kan fortelle meg hva som er så mye bere emd en liten acer en en helt vanlig bærbar pc?

    De er mindre = mer sårbar, mener jeg.

    De har linux = aldri testet så :/

    Liten = posetivt til mye rart da

    Vet ikke om de er noe særlig mer sårbare, kommer nok helt ann på hvordan de behandles. Jeg har sett store beist bli ødelagt på no time fordi folk ikke tar skikkelig vare på maskinene. At det er en laptop som egner seg til skolebruk betyr ikke at man kan hive den i bunnen av sekken med et tonn bøker opp på og slenge sekken veggimellom.. Til slik bruk bør man nok heller se på ting som Dell XFR D630 :)

     

    Med mindre du bare har tenkt å bruke de tingene som allerede er installert så regn med å bruke litt tid på å bli vant til Linux.

     

    For meg så betyr størrelsen og vekten at jeg faktisk kommer til å gidde å ta den med meg rundt omkring. Jeg har allerede en relativt liten Asus (14 tommer på litt over 2kg) men den er for stor og tung til at jeg orker å drasse rundt på den.

     

    Dessuten tror jeg One er en ypperlig sofa eller senge pc.

  13. Er bare tastaturet som er forskjellen. De har ikke giddi å prioritert norsk tast montert på de enda. Men det kan jo også være skandinavisk tastatur slik det er på min Asus laptop? Dessuten vil vel det si at det er 100 asus eee på lager i sandefjord klar til Sverige? Eller har komplett eget lager i Sverige?

     

    Svensker er fler enn oss. De fleste manualer har svensk og dansk, ikke norsk. Du finner sjelden norsk uten at svensk eller dansk er med også.

    Nei det er bare å innse.. vi er ikke og kommer nok aldri til å bli noe stort marked for slike produkter. Sånn sett er det nesten et under at Aspire One kommer så fort som den ser ut til å gjøre her til lands.. alt hadde vært så mye enklere om vi ikke hadde hatt æøå :hrm:

  14. Nå har jeg gått i klasse med en del folk med billige Acer bærbare, og min erfaring er at det er noe kluss og feil med alle sammen. De streiker mer eller mindre etter noen måneder. Derfor er jeg ganske skeptisk til å kjøpe Acer. Nå vet jeg selvfølgelig ikke hvordan de omtalte laptoppene er behandlet, men er det noen som har noen erfaringer med Acer fra før?

     

    Jeg er veldig skeptisk, og har selv brukt Asus til det meste (hovedkort, skjermkort, laptop) i mange år... Men på papiret så er jo denne bedre en eee 900...

    Jeg har vært borti en del Acer bærbare selv, og min erfaring er ikke så ille. Noen problemer her og der ja (en maskin var skikkelig vanskelig helt til DVDen ble skiftet), men også maskiner som bare går og går.

     

    Jeg har også rimelig god erfaring med Asus maskinvare, spesielt laptop, men supporten dems suger. De bruker lang tid på å fikse en opplagt feil i biosen på min W3J, og ta en titt på problemene med batteri byttet på Eee PCene i England nå om dagen. Om Acer er noe bedre vet jeg ærlig talt ikke, men så veldig mye dårligere tror jeg ikke de greier å gjøre det..

  15. Midt i blinken! Tiden og prisen får vise om det blir en Asus eee eller en Acer Aspire på meg :)

     

    Hvorfor ikke en MSI Wind? Et bedre valg enn både eee og aspire spør du meg!

    Kommer vel litt ann på hva man er ute etter. MSI Wind er sikkert en grei maskin, men den er noe større, tyngre og dyrer enn One, derimot kan den utvides til inntil 2GB RAM, har HDD og bluetooth.. Så man må velge utifra hva man trenger.

     

    For meg er valget veldig enkelt, jeg trenger ikke mer enn det One har å gi.. :)

  16. Mpx.no skriver i sin produktbeskrivelse at maskinen leveres med 512MB ram, som kan oppgraderes med en 512MB brikke til 1GB eller med en 1GB brikke til 1,5GB! :D

     

    Jeg skal ha en slik. Ingen tvil. Håper å kunne ha en slik før 18. juli, da sitter jeg på flyet til Tyrkia.

     

    EDIT:

    Det kommer ikke svart til Norge? Skal jeg bestille hvit eller blå tro?..

    Ifølge en artikkel jeg leste ett sted (husker ikke hvor) så kommer svart, rød og rosa (tror jeg :hmm: ) senere, så skal du ha nå må du velge mellom hvit og blå. Personlig har jeg valgt en blå siden jeg synes den hvite blir litt vel mye mac-wannabe.. Men smaken er som baken... ;)

  17. Kanskje den ekstra porten eksisterer, men for ettermontering før salg?

    MPX selger den iallefall med følgende tekst:

     

    512MB DDR2 533MHz on-board (oppgraderbar til 1GB or 1.5GB using 512MB or 1GB soDIMM)

    Uansett, iløpet av timer etter at denne er på markedet kommer en eller annen galning til å ha plukket den frahverandre for å oppgradere minnet og lagt ut bilder på nett. Skulle det vise seg at det ikke er mulig og 512MB ikke er til å leve med, så er det bare å bruke 14 dagers angrefristen.

     

    Jeg tipper at en kommer ganske langt med 512MB i maskina med linux og rimelig "lett" bruk, ville nok ikke satset på en XP installasjon siden det kniper både med RAM og diskplass.

     

    Men det jeg kan si med sikkerhet er at dersom 512MB er for lite og du ikke er villig til å ofre garantien, er det best å vente å se om det blir mulig å få Acer til å oppgradere her i landet, drøye til XP versjonen kommer eller se på noe helt annet.

  18. Oj... Litt mer komplisert enn forventet ja. Da det ikke forelå noen bilder eller video av dette, gikk jeg ut i fra presseskriv og annet skrevet materiale fra Acer hvor det står:

    "RAM: 512MB DDR2 533MHz on-board (Upgradable to 1GB or 1.5GB using 512MB or 1GB soDIMM)."

    eller på norsk:

    "Minne : 512MB DDR2 533MHz on-board (oppgraderbar til 1GB eller 1.5GB med 512MB eller 1GB soDIMM)."

     

    Burde kanskje stått "User upgradable" eller "Brukeroppgraderbar" for at man skulle kunne gjøre som på f.eks. Asus Eee da. Frister lite å eventuelt måtte demontere maskinen for å jekke opp dekselet på baksiden av maskinen og brekke løs en minnebrikke som er loddet på, for så å lodde på en ny 1GB/2GB-brikke osv.

     

    Rart hvorfor de plutselig opphøyde prisen uansett.
    Nå har Elprice satt ned prisen litt igjen, til 2.799 :>

    Såvidt jeg forstår behøver man ikke lodde eller noe slikt, problemet er bare at sporet for SO-DIMM som vanligvis sitter under ett eget deksel er bedre skjult, det sitter sannsynligvis på motsatt side av hovedkortet i forhold til brikken som er loddet fast.

     

    Hvor komplisert det er å oppgradere RAMen avhenger av hvordan maskinen demonteres, utifra bildet kan det se ut som om man må ha ut hele hovedkortet for å komme til. Det er uansett uheldig at man mister garantien fordi Acer ikke har tatt seg bryet med å lage en lite luke med et par skruer.. :thumbdown:

     

    Uansett så tipper jeg at i løpet av en uke eller to etter at maskina er kommet i handelen er det fullt mulig å finne en guide (eller ti) på hvordan man setter inn en brikke til, komplett med bilder.. :p

  19. Da er datoen klar: 18 Juli.

     

    Nå gir jeg f'en i å bestille fra en ny leverandør. Alle data tyder på at den blir levert mellom 15 og 19 Juli.

    MPX skryter på seg en ubekreftet dato 01.07.2008.. Men å tro at de får maskiner over to uker før alle andre er vel som å tro på både påskeharen og julenissen.

  20. er jo ikke umulig akkurat da, selv om det ikke bare er klik-klikk-klikk, så skal det la seg gjøre av noen som har tatt på en pc invendig før...

    Nei, skal ikke være umulig, men å skru på en laptop er litt mer tricky enn å skru på en stasjonær og du kan glemme alt som heter garanti!! Ikke at det stopper meg fra å kjøpe en.. :ph34r:

     

    Har forøvrig merket meg at PS.no nå har fått en bekreftet dato.. ny dato er 18.07. :hrm:

  21. Åpne luke på baksiden, knepp på plass, lukk luke.

    NEI!! Det er ikke så enkelt.. det er faktisk ikke mulig å øke RAMen selv uten å bryte garantien. Det er menlig ingen luke på baksiden til RAM. Du må derfor skru opp hele maskina eller betale Acer for å gjøre det for deg.

     

    Bilder fra insiden finnes her: blogeee.net (oversatt til engelsk med google)

     

    Det står ingenting om hvor vanskelig det er å utvide minnet, men det innebærer mer arbeid enn jeg vil anbefale en novice..

     

    Forøvrig er årsaken til at 1.5GB er maks at 512MB minne er loddet rett på hovedkortet, ikke helt uvanlig på såpass små maskiner.

  22. PS.no har jo vært først i norge med flere produkter. F.eks EEE PC. PS får den i juli, mens andre må vente til august.

     

    Uansett, PS sider de har fått datoen 19. Juni av sin distributør av maskien, og dette ser ut til å være den endelige datoen.

     

    Så får vi bare vente i spenning :D

    Og optimistisk som jeg er, tror jeg på denne datoen.

     

    Joda .. først i Norge er greit.. men EEE PC er jo ikke noe nytt. Dersom PS får One i juni vil de være blant de første i verden (om ikke DE første i verden) og det virker litt rart for meg.. Men for å si det sånn, jeg håper du får rett og jeg tar feil.. :)

×
×
  • Opprett ny...