Gå til innhold

eXtreme-501

Medlemmer
  • Innlegg

    1 560
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eXtreme-501

  1.  

     

    Da jeg var på lefdal i går og så på tver la jeg merke til at mange tver viste et fint bilde uten lagging, mens andre hakket litt når det var raske bevegelser.

     

    er dette hz det avhenger av?

     

    Det avhenger av innstillingen på motion teknologien ofte kalt "motion flow" etc. Du kan du velge mellom å ha den avslått, lav, medium eller høy på de fleste TVer. "Av" vil ofte lagge veldig, "lav" vil være bedre, mens "medium" og "høy" sannsynligvis fjerner all lag, men skaper ofte mer artifakter i bildet, spesielt vil tekst bli litt forvrengt hvis bakgrunnen beveger seg raskt. Dette er et problem du vil møte også på toppmodellene, men noen merker er bedre enn andre her.

     

     

    så det har ingenting med hz å gjøre da?

     

     

    Det har jo det, men en TV som gir 100hz+ vil ikke nødvendigvis være god hvis ikke motion-teknologien klarer å gjøre om 24hz signalet til 100hz+ på en god måte.

  2. Da jeg var på lefdal i går og så på tver la jeg merke til at mange tver viste et fint bilde uten lagging, mens andre hakket litt når det var raske bevegelser.

     

    er dette hz det avhenger av?

     

    Det avhenger av innstillingen på motion teknologien ofte kalt "motion flow" etc. Du kan du velge mellom å ha den avslått, lav, medium eller høy på de fleste TVer. "Av" vil ofte lagge veldig, "lav" vil være bedre, mens "medium" og "høy" sannsynligvis fjerner all lag, men skaper ofte mer artifakter i bildet, spesielt vil tekst bli litt forvrengt hvis bakgrunnen beveger seg raskt. Dette er et problem du vil møte også på toppmodellene, men noen merker er bedre enn andre her.

  3. Plasma er for min del utelukket iom. at jeg kan se flimring, hvis du er sensetiv for det anbefaler jeg deg å holde deg unna. Dessuten føles teknologien litt gammeldags.

     

    Sony har sykt gode TV-er for tiden. Hvis du vil gå ned 5" har du denne i din prisklasse: http://www.lefdal.com/product/tv-lyd-bilde/tv/KDL50W805BBN/sony-50-3d-smart-led-tv-kdl-50w805bbn. Den samme koster 13000 i 55", men er absolutt TV-en å gå for hvis du vil ha en av de beste TVene.

     

    Kilde: Jobber i elektrobutikk og har driver med kalibrering av TV-er der. Diverse meninger jeg har om merkene:

    Philips: helt jævlig software på årets modeller, masse bugs, menyer flimrer, TVen henger seg og skrur seg av, osv. Blir sikkert fikset i en software-update i fremtiden. Philipsene fikk skryt for godt bilde i fjor, men har ikke lest stort om årets modeller.

    Samsung: Fortsatt litt treg navigering i menyer, men har absolutt gode TVer i år.

    LG: Kronglete og uforståelige menyer. Unødvendig "magic" fjernkontroll. Bilde har jeg ikke stort å si på.

    Sony: Supperraske menyer, MANGE bildeinnstillinger for å tilpasse TVen ditt behov, godt bilde med farger du blir "wow" av. Laveste responstiden på markedet når du setter den i spillmodus. Skal du game og ikke oppleve -+100ms lag, går du for Sony.

     

    Anbefaler å lese reviews av TVer du vurderer før du evt. kjøper.

     

    Har selv fjorårets FullHD toppmodell KDL55W905 og er veldig fornøyd med TVen. Tilsvarende modell i år er den jeg linket til.

  4. Hadde også problemer med batteriet, telefonen skrudde seg ofte av ved 10-30% og ville ikke skru seg på før laderen ble satt i.

     

    Ring Apple, de foretar en diagnostikk på telefonen din mens du prater med dem og finner ut om batteriet er defekt, deretter får du tilbud om å sende den inn på service. Du kan også be om rask utskifting, da betaler du 250kr og får en ny iPhone før du returnerer din gamle.

  5. Er selv av østlig opprinnelse (ikke muslimsk familie), og har hørt ganske mye av det samme som deg. "Familie er alt, alle andre forsvinner." osv. Det er jo forsåvidt en god verdi å ta med seg videre, men at moren din vil få deg til å velge mellom familie og kjæreste blir jo feil. Likevel så tror jeg det er mest riktig å presentere dette for henne. Husk at det er mye lettere når du ikke har en far i bildet, har iallefall opplevd at mødre er flinkere til å akseptere sånt. Har selv en kjæreste av muslimsk opprinnelse og hun opplever vel mye av det samme som deg, bare at det er enda vanskeligere for jenter å komme ut av kulturen.

  6. Dere har vært sammen i et år, du kjenner henne ikke så godt enda, og hvis du er usikker allerede så kommer du bare til å havne i en ond sirkel der du ikke klarer å bestemme deg. Er du i tvil så fungerer det ikke. Det forståelig at det er skummelt å være alene igjen, men det er bedre enn å være i et forhold der du er sammen med jenta for å ikke gjøre henne vondt.

    • Liker 1
  7. Kjøpte meg Smart-TV her om dagen og bestemte meg for å teste ut Netflix appen som lå ferdig installert. Får da selvsagt opp Netflix Norge, velger meg The Walking dead og skal til å starte på Sesong 3 som jeg ikke har sett ennå og som jeg leste skulle være ute på Netflix. Men hva finner jeg? Kun 1. sesong tilgjengelig, fra 2010 (sesong 2 kom nå for etpar dager siden).

     

    Jeg får altså 3 år gammelt innhold som det eneste jeg har tilgjengelig. Bruker du Netflix via PC/PS3 kan du lure det til å tro at du sitter i USA, og gir deg tilgang til fem ganger så mye innhold, men så lenge du ikke har noe av dette koblet på TVen hjelper det lite. Er det rart folk laster ned...

     

    Legg inn DNS-innstillingene på routeren, problem solved :-)

×
×
  • Opprett ny...